Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon R9 370X je na cestě

Tak to bude skvely upgrade z mojej 3 a pol roka starej 7870. Uz to chcelo nejaky ten poriadny vykonovy posun. A i so spotrebou to bude ovela lepsie. :D:D:D:D:D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

AGP verzia nebude? :D By som aj ja vymenil za X1650 :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A ja zase chci verzi pro ISA (do 386ky) a do Zorro II (pro Amigu, AGA chipset uz nestiha) :-)

K cemu by byla AGP verze, kdyz je karta rychlejsi nez sbernice a zadny procesor ktery by sel dat do desky s AGP slotem neni dost vykonny na to aby tu grafiku nakrmil?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Máš asi hodně smutný život :-D (irony detected?)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že je to s velkou nadsázkou. Jinak samozřejmě pro tyto sloty jsou stále k dispozici "vykopávky" bazarové, nebo produkce do PCI slotu. Myslím že stále existuje nějakej low-end řady HD5000, který je dostupný pro PCI slot.

Letmý pohled do jednoho nejmenovaného eshopu objevil GT610 do PCI. Každopádně provoz těchto starých mašin je silně neekonomický a je lepší místo nich zakoupit nový low-end (atomový), pokud není podmínka běh starého OS (win98, XP), nebo specifického HW (nahrávací karty, průmyslové zařízení).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dokial sa karty nebudu vyrabat novym vyrobnym procesom, tak necakaj nejaky extra posun. Postupne vyladzuju navrh cipov ale stary vyrobny proces ich jednoznacne brzdi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fury i Maxwell su tiez na 28nm, ale co sa tyka spotreby tak su o 50% efektivnejsie. Myslim ze Rory tu chcel setrit a tak sa pre 3xx seriu pouzili stare cipy. AMD tymto darovalo mainstream Nvidii a zase sa budu prepisovat predajne rekordy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty OC verze Radeonu jsou vazne super - az na to, ze u predchozi generace se jich znacna cast do pul roku vracela kvuli reklamacim, usmazene GPU, artefakty v obraze. Ach jo. Kvantita zvitezila nad kvalitou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde spíš o rozum. OC provozovat lze, ale musí se tomu zbytek přizpůsobit. Více se to hřeje = rychlejší degradace "super RoHS pájky" a rychleji to jde do kytek. Případně se ještě může podělat paměťový čip, ty jsou na teplotu docela dost náchylné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

staznosti by som skor posuval na msi/asus/sapphire etc, nez na amd ako take

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

na tom je zoufaly spis to ze supermodenimu gm206 maxwellu zvladne konkurovat tri generace starej cip kterej ma jeste mensi jadro a i presto zbyl kremik na plnohodnotnou 256bit sbernici... dokud nVidia nevyrobi mainstream cip na kterej pitcairn nestaci, proc by mela amd delat neco novyho? 128bit sbernice na mainstreamu je fail

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Proc by 128bitova sbernice mela byt fail?
Karte s timto vykonem to v pohode staci.

K cemu je ti treba 384bitova sbernice u R9 280 kdyz ma stejne vykon v podstate stejny jako GTX 960 s 128bitovou sbernici?

Vykon nezavisi jen na sbernici, ale je tam spousta dalsich veci, co to ovlivnuji, jako pocet ROP, TMU, stream procesoru, frekvence... a navic kazda z tech karet ma jinou architekturu - napr. GTX 960 ma dvojnasobny vykon v teselaci nez R9 290X...

Jasne, sbernice kdyz je prilis mala/pomala muze kartu hodne brzdit, ale tady tech 128bitu na dany frekvenci staci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.