Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Takto budou vypadat Radeony RX 460 a RX 470

Už aby byly testy venku, konečně přichází moje cenová ;)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Tak uvidíme jestli to bude koněčně stát za to vyměnit Radeona 7770 :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

takhle slaba karta se uz podle me nevyplati pro nekoho kdo chce hrat, full HD uz moc zvysovat naroky nebude a pak uz prijde na radu prechod na 4k, volil bych jako minimum RX480/GTX1060 a s tim se podle me da krasne dozit nez prijde pravej cas na 4k coz budou ty 2-3 roky

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

pokud budouci vyvoj bude smerovat k fotorealisticke grafice tak aktualne neexistuje karta ktera by dokazala plne pokryt vykonem takovy pozadavek i ve FHD :) je jasne ze se soucasnou urovni grafiky pocitacovych her zatim soucasne i predchozi generace bohate staci
ohledne 4k rozliseni je to v podstate mozna jeste na delsi beh nez 2-3 roky .... lide tak casto monitory / TV nemeni hadam ze lamat se to zacne pomalu od pristiho roku a velky zlom ocekavam pri prechodu na DVB-T2 a masivnimu rozsireni 4k TV/monitoru v rozumne kvalite se slusnou cenovkou

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

bohužel současné karty na některé tituly nestačí hrát v plných detailech s min 60FPS u mnoha titulů nejde, natož když by ty nároky ještě stouply a jako že se nebojím že by nahoru nešly.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

jasně, jako kartel s televizama, prostě televizi s uhlopříčkou metr jsi za celou dobu nemohl koupit za míň jak 10tKč. Ty šli cenou dolů až teď když se objevilo DVB/T2 a tyhle starý televize by jim zůstali ležet ve skladech.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nie všetci hrajú Tomb raider a na fHD

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Teda podle mého ten hluk klesne hlavně díky chodu na nižších otáčkách a ložiska nebudou tolik slyšet. Díky větší ploše pasivu bude dělat proudící vzduch skrz pasiv také menší hluk Pokud jde ale o aerodynamický hluk na hraně lopatek(oběhová rychlost) hluk příliš nesníží. Né že by neexistovaly ventilátory co mají hrany upraveny téměř na základě dizertační práce. Jejich cena ale bude překážkou k nasazení na těchto kartách. Pořád totiž platí že je důležitá oběhová rychlost hrany lopatky a nikoli otáčky.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A kdy vyjde něco jako RX 450 v lowprofilu? :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

470 s 32CU a 460 s 14CU. No, a co bude mezi tím? Je to celkem propad.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V clanku je zmineno ze pristi rok by se mohlo objevit neco jako RX465, zrejme po uspokojeni primarnich dodavek Applu a zlepseni vyroby.

Zajimave by byly i, jak zminil kolega vyse, karty v low profile a plnou multimedialni (+ technologickou) vybavou nahrazujici 28nm R7 240 a 250.
Akorat je otazkou zda to ma AMD v planu nebot s vykonem techto karet ma APU ...
Problem je prave ta multimedialni vybava (soucasnych APU a R7 240, 250) ktera do budoucna neni nijak zajimava.
U APU by to melo jeste letos nahradit Bristol Ridge v AM4 socketu, jenze APU se nehodi pro multimedialni upgrade "starsi" sestavy. Byla by to prakticky nova sestava.
U tech grafik to bude horsi, tam si myslim ze pokud neco bude, bude to az tak za rok. Ruku v ruce s FirePro grafikama, kdy se teprve nedavno na trhu (alespon u nas) objevili "nove" karty vychazejici prave z R7 240 (250). A napriklad takova AMD FirePro 2460 (4x mini DP vystup, ale omezeny jen na 2560X1600) vychazi dokonce jeste z 40nm HD 5450 :) << tady by to prave chtelo nahradu kdy z low profile dostat 4x mini DP v 1.3/1.4 verzi (+ adekvatni rozliseni/frekvence na kazdy vystup). Lec to je asi hudba roku 2018+, vzhledem k tomu jak se v teto "tride" recykluji stare cipy.

Nvidia na tom neni v tomhle segmentu o nic lepe, subjektivne bych rekl ze spis o neco hure a s vyssimi cenami.
I kdyz teda treba takova Quadro K1200 je zajimavejsi karta, lec patrne vyjimka potvrzujici pravidlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GPU do mého HTPC už kupovat nebudu. Z velkého APU na Kabini jsem nepřešel jen tak pro srandu. Pokud už budu muset měnit akcelerační schopnosti, přechod na AM4 APU bude mít stejné TDP, jak přidání GPU, ale CPU část bude mnohem dál.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

RX 470 vypada na nejlepsi volbu/koupi roku, prilis se od RX480 nelisi((VR klidne ozelet) pricem jeho cena je zajimavejsi.

RX 460 zas bude idealni volbou pro HTPC, multimedialni vybava HighEndu se spokojenym hranim ve FullHD.

RX 450 zas bude cilit na nahrazeni internich/externich GPU v HTPC pro ty ktery si nehraji ale zakladaji na podpore modernich/multimedialne akcelerovanych technologiich(4K, H.265, HDR,...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.