Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 6500 XT: Intelovatí AMD? Ne, jen se po 10 letech vrací do low-endu

Ako zákazník by som si kúpil PC s core i5 12400 a na hry by som si kúpil XBox alebo PlayStation.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Svet nie su len kancelarske zostavy na excel a herne masiny. Deal with it.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A dokonce jsou hry, které se na konzolích hrát nedají, nebo špatně. Namátkou řada strategických her. Mohou mít i solidní hardwarové nároky.

Nicméně pointa příspěvku byla imho v tom, že v tuto chvíli je lepší řešení konzole, kterou lze s jistými obtížemi sehnat. Jasně, je na to pořadník, ale pokud si člověk chvíli počká (2-3 měsíce), tak prostě konzoli sežene. A to se o herním PC říct nedá, rozhodně ne za normální cenu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Áno, to bola pointa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prajem vela stastia s pustanim Fusionu, alebo Maye na Playstatione ;)

To bola pointa mojho prispevku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A na Mayu ři Fusion si koupíš 6500XT? Asi ne... Takže nesmysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To to AMD nandáš, když tam budeš mít zas GPU od nich ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to vlastně zbytečný komentovat kdo si bude chtít šutr najít na házení, tak jej najde, lidí frustrovaný z cen GK je fakt hodně i mě nevyhovují. Ta karta jako low GK není špatná, "špatně" jsou žel mi zákazníci ty ceny a celé momentální nastavení trhu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by mohla mít low-end cenu. Ale i pokus se cení. Ti kdo potřebují náhradu za vadnou, mají alespoň teoretickou šanci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...ti naivové co to srovnávali s RTX 3050 :-D. Ano, skoro 2x dražší je skutečně lepší, tak snad mají radost z této "chudé" pravdy

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jak už psali předřečníci (Chimerababel a Machina), problém není v kartě, problém není ani v AMD (dokonce ani nvidii), ale ve fanoušcích, kteří dílem dodnes nepochopili, jakým zvratem prošel trh grafik a dílem si rádi demagogicky kopnou do AMD při jakékoli příležitosti.

A myslím, že ty druhé tenhle článek nepřesvědčí, byt je argumentačně vycizelovaný k dokonalosti.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Protože argumenty se nedá přesvědčit človek, který ty argumenty slyšet (čist, pochopit) nechce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ano trh je jiný hlavně po 8 letech
můj úhel pohledu:
1) radši bych srovnával s předchůdcem což je 5500XT a to nevypadá vůbec dobře
2) výkon: R7 250 za 1700,- nemohl rozjet většinu her v normálním rozlišení a fps a taky se k tomu tak přistupovalo, dneska 6500XT rozjede většinu her alespoň na fullhd v rozumných fps
3) 4GB paměti v tuhle dobu vítám díky crypto a ořezaný multimédia mě neuráží
4) s čím mám největší problém je PCIe 4.0 4x ta karta je low end takže je určená do starších nebo levných sestav a díky orezané sběrnici se tohle úplně míjí a je většině lidem je k ničemu
5) PS5 a Xko ač nejsou skladem stejně dlouho stále jsem schopný objednat za doporučenou cenu a prostě si počkám, vlajkové lodě všech výrobců telefonů taky seženu bez problém za poslední rok a půl (teď měl apple pár měsíců výpadek, ale ne 1,5roku) místo toho čtu jak Asus zažil tak rekordní rok, že o zisky se podělil se zaměstnaci a v podstatě všichni v tomhle odvětví GK se neskutečně napakovali , ale navenek brečet, že skalpeři a mineři jsou ti co všechno způsobili ne výrobci karet, který lifrujou palety grafik přímo z vrat fabriky do kamionu minera
6) doufal jsem mnohem lepší skladovou zásobu, aby alespoň něco rozumnějšího bylo k dispozici, ale amd je evidentně hodně hluboký díře s výrobníma kapacitama
7) tenhle stav trvá přes 1,5 roku pokud do toho započítám i částečně turinga, kdy taky netrhal prodejní rekordy a lidi čekali na ampere a rdna1, tak se nacházíme v bodě, kdy už roky neprobíhá mezi lidma průběžný upgrade jako bylo zvykem a to se projeví
8) nechápu obhajobu nekterých nad touhle kartou, když se jedná evidentně o jednu z nejhorších karet co kdy byly vydány
PC gamingu zdar

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

> 8) nechápu obhajobu nekterých nad touhle kartou, když se jedná evidentně o jednu z nejhorších karet co kdy byly vydány.

Ta karta je levnější o víc, než o kolik je horší. Takže si místo na trhu najde. Nikdo ostatním výrobcům nebrání za stejnou cenu udělat lepší kartu ;-)

PS: Jak už tu bylo řečeno, ta karta bude párována v OEM sestavách tak, že nebude mít problém se sběrnicí. To bude jen u domácích uživatelů se starším PC. Ale i tak to není taková hrůza - brácha hrál Cyberpunk 2077 i na eGPU připojené jen přes 2 PCIe linky v Thunderboltu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) 5500XT stojí přes 10 000Kč na bazaru.
ad 8) Ale 6500XT není herní karta. Je to zobrazovadlo. A je to velmi dobré zobrazovadlo. Dají se na něm i hrát hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti co na situaci nadávají jsou často jen běžní uživatelé, co podobné články vůbec nečtou, neznají a tudíž nechápou, co se na trhu děje. To je jako se bavit o politice s někým, kdo ji nesleduje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO právě lowend má mít multimediální výbavu na stejné úrovni jako highend (přehrávání videa). Absence AV1 je netolerovatelná. Grafický lowend není jen pro lidi co nechtějí utratit, je i pro lidi co chtějí něco malého, hodně úsporného a pokud možno pasivního třeba do svého workstationu s velkým CPU výkonem a obří RAM. Nebo pro osvěžení staré sestavy, která už slouží jen na multimédia čím dál víc.

Toto ta karta taky nesplňuje, tudíž je to odpad. Ani bych se nedivil, kdyby ty ARMy v mobilech předstihly v multimédiích celý ten zabetonovaný PC segment, což by vzhledem ke spotřebě a ceně bylo trapné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych ku všem čertům měl chtít přehrávat na "levném" PC s malým monitorem videa, když si můžu k TV (pokud to ona sama neumí) koupit za pár šušníků něco jako xiaomi TV stick, což je řešení vyloženě na čumendu? Chápal bych to u notebooku, se kterým někdo cestuje a na cestách chce čučet (tam to ale řeší kodek v CPU/APU), ale v desktopu? Neříkám, že tací lidé s požadavky na diskrétní lowend s podporou AV1 neexistují, ale bude jich naprosté minimum, zejména dnes, kdy taková grafika nestojí 3-4 litry, ale desítku, a vlastní cenou se víceméně diskvalifikuje z takového výběru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je argument roku "proč bych si měl chtít na PC přehrávat videa, když si je můžu přehrát na TV" :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Argument je to naopak pragmaticky, protoze takovym stylem premysli vetsina potencialnich kupcu takove karty. A to rikam jako nekdo, kdo prave do teto skupiny nepatri, protoze prehravam z PC...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem koukal na ten zmíněný Xiaomi tv stick 4k co stojí asi 1500Kč a on už podporuje AV1. Ostuda pro AMD/Nvidii tedy už nastala.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

MM vybavu te karty vzhledem k tomu, ze se mela parovat s APU, nema smysl moc resit. Krome toho pro vetsinu uzivatelu fakt staci, protoze vic nez prehravat Netflix, Youtube, CT a nejaky rip na tom nebudou. Tady si vystaci bez AV1 v klidu jeste nejaky patek.
Vicemene podobne vykastrovane produkty delala i NV...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na přehrávání AV1 stačí CPU:

> In our testing, an Intel i9 9900K CPU averaged 28 FPS playback with an 8K60 HDR video on YouTube,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele já jsem taky přehrával první fullhd video na Athlonu 64, protože jsem tehdy neměl kartu co to umí, ale abych to bral jako normální řešení? Kolik žere ten celý Xiaomi Stick a kolik jen samotný i9 9900k? Nebo koupím Celerona za 1500 Kč s UHD 710 a nějakýmu přehrávání na i9 se budu smát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když high-end CPU zvládne taktak 8K60 HDR, tak 2K60 a 4K30 zvládne i lowend CPU (kromě Atomu). A to stačí na 99 % filmů a seriálů. Ano, doba není dobrá, ale většina sestav s touhle kartou bude OEM a problém a PCIe linkami mít nebude. A pro domácí uživatele to furt smysl má, pokud chtějí z nějakého důvodu novou kartu.

EDIT: Pro zajímavost, já na TV přehrávám přes DLNA, tj. jen nasdílím soubor v místní síti a neřeším podporu kodeků na svém starém PC (TV funguje i připojená jen přes WiFi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvládne, ale při x násobně zvýšené spotřebě. A upřímně - mně často stačí i 720p, ale pokud si kupuji (nebo doporučuji) nový HW, tak jen chci aby toho uměl co nejvíc a zrovna AV1 se jeví jako jasná budoucnost co bude hodně rozšířená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v mém případě s DLNA zvýšená spotřeba není a utáhne to i 11 let starý CPU bez kodeků. Ale k věci, spotřeba je sice vyšší, ale hluk naštěstí ne (chlazení desktopu je dimenzováno minimálně na střední zátěž). A kdo chce dané zařízení používat výhradně na nějakou činnost, tak podle toho vybere komponenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proste to prehraje CPU, pohoda, aj 15W cpu to prehraje, tragedia to nieje, AV1 pojde, spotreba irelevantná......, no škoda tej podpory. Tuto grafiku zase ani neviem k čomu párovať. Kto sa chce trocha bavčať, stačí mu APU, kto sa chce bavčať viac, tak ten Radeon nieje až taká sláva. Ale v dobe kedy nieje skoro nič asi sa popredá....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro domácí uživatele je obecně lepší stará karta z druhé ruky. Ale ne každý chce řešit bazar a bát se kvůli chybějící záruce, např jestli karta ke konci života nesloužila k těžení. Primární cíl téhle karty je OEM, kde nebude problém s PCIe (všechny komponenty budou vybrány pro maximální výkon). A za pár let ji z druhé ruky využijí i domácí uživatelé, až i mezi nimi bude rozšířené PCIe 4.0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pcie4x4 nieje až taký problém, pri bežnom HD rozlíšení a nastavení je to +- gambrinus oproti pcie3. Len sa čudujem tej zvláštnej dobe, APU nikde..... inokedy by takáto karta nestála ani za test, teraz na ňu čakáme ako na zmilovanie :-) ešteže tie nové 12-kové Corei3 vyzerajú celkom dobre a asi sa budú dať aj kúpiť...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to zkuste. Každá SmartTV udělá lepší práci, než nějaký multimediální PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to JE argument - si to spočítej, kolik tě to bude stát na PC a kolik na TV... a pokud peníze nejsou u tebe problém, tak proč řešíš trapnou 6500XT a nekoupíš rovnou RTX3090? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj malý monitor je jen tvoje volba. Někdo ani TV nemá. To s cenou je pravda, ale jen to potvrzuje to, že je to šmejd. I ta cena 3-4 litry je pro lowend stále přestřelená.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Technicky neni karta to na dnesni dobu dobra, ale je presne poplatna trhu, jaky v soucasnosti je. V tom kontextu je treba i tu kartu brat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Je to produkt zprzněné doby. Ani to jako samostatná karta vzniknout nemělo, a z toho plyne většina problémů. AMD prostě chtělo dát na trh něco, co bude neatraktivní pro těžaře, a zbyde to pro ostatní uživatele PC. Tím z toho plynou další omezení (4GB VRAM).

Takže ano, grafika to není nijak extra, ale AMD prostě chtělo dát na trh něco, co pomůže pár lidem dostat do PC grafickou kartu. A ano, samozřejmě udělat nějaký kšeft, nejsou charita. Ceny jsou bohužel dány trhem, samozřejmě by se mi ta taková grafika líbila tak max. za 2500,- i s DPH, ale když dneska stojí historická GT 730 kolem dvojky... A aspoň někdo na tom bude moct fungovat, narozdíl od virtuálních Intelů, které jsou doteď akorát tak v marketingových slajdech.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdžy nemáš TV, tak si ji můžeš koupit- ceny začínají u pár tisíc za menší modely, dá se říct, že kombo stupidTV+Mi TV tě vyjde levněji, než samotná RX6500XT ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další rada nad zlato:).Tuhle částku je lepší vrazit do lepšího monitoru a vhodnější GPU nebo spíš iGPU. Obraz levných TV je levný (1366 x 768+barvy), zvuk příšerný a celkově mi přijde malá TV jako úplná blbost, když má člověk možnost mít monitor. Dnešní děti stejně víc čumí na tablet/mobil/notebook a já běžné TV vysílání už roky nedávám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kde žiješ, asi v minulosti.
Za nějakých 7 tisíc máš 32" TV od LG, za osmičku Samsung. Kromě toho, že jsou Smart a teoreticky nepotřebuješ ani ten Xiaomi, tak i s ním nepřekročíš cenu samotné karty.
Na čumendu na Netflix/whatever to stačí a je to lepší, než kvůli tomu kupovat celé PC.

Tak asi tak - kupovat PC/RX6500XT jen kvůli koukání na AV1 streamy je opravdu nesmysl, minimálně při dnešních cenách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nehledě na to, že Smart TV má předinstalované aplikace pro Netflix, HBO atd. A konkrétně ten Samsung dokonce i Plex server, tedy jakoby lokálně běžící DLNA server, který si sahá na data v síti, např sdílené složky Windows na PC nebo "hloupý" NAS (ty dnes taky umí DLNA) a nepotřebuješ k tomu tu krabičku z Číny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci to kupovat jen kvůli AV1, ale i s AV1, protože to má dnes perspektivu a když to má i Intel za 1500 Kč, tak by to mohla mít i samostatná karta za víc jak 5 litrů. Člověk co kouká na filmy např. na 28" 4K monitoru (nebo se na to chystá - porovnává s možnostmi TV), tak nepotřebuje TV 32" nebo i 40". Spojení příjemného s užitečným je lepší monitor co nahradí i TV.

„ceny začínají u pár tisíc za menší modely"
Pár tisíc není 8 tisíc. Proto jsem uvedl ty 1366x768.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako ten Intel ti nabídne AV1 v iGPU, tak AMD taky. Žádný rozdíl. Dedikovaná GPU má svoje použití, a pokud tahle není vhodná pro tebe, jen líp - zbyde pro ostatní. Jsem zvědav, jestli konkurence AMD tumfne, když podle křiklounů je tu velká díra na trhu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za TV se musí platit výpalné - tuším 150,- měsíčně! To není zrovna málo.

Edit: je to 180,- Kč měsíčně (TV + rádio).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí tu TV má takjakotak. A kdyby ne, tak si nasčítej ten poplatek za nějakou dobu užívání a zjistíš, o kolik dražší si můžeš koupit GPU, aby to bylo furt aspoň trochu výhodnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z diskuze jsem pochopil, že TV nemá.

No právě, jaký smysl má kupovat televizi a smart stick, aby někdo ušetřil, když dá potom 2000,- za rok?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak tu chybějící TV řeší? Má nějaké lejstro, že jeho TV je jen monitor a tuner byl odstraněn? Nebo řeší 180 Kč měsíčně, ale koupil si - na poměry PC - obří a drahý monitor? Nebo kouká na malý displej? Nebo projektor?

PS: Ten stick u Smart TV ani nepotřebuješ (podle toho na co budeš koukat a jakou značku zvolíš).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Povazovat kazdy TV za "TV" a chtit tak automaticky vypalne je zhovadilost, ktera se tahne z dob 90tek, kdy TV nemela opravdu jinou funkci nez TV. Dneska je to anachronismus, ktery je bohzuel stale v nasi legislative platny a neodrazi realitu. Nejvtipnejsi na tom je jeste fakt, ze clovek muze sledovat verejnopravni TV skrze iVysilani, ale za to platit nemusi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně nechápete jak to funguje. Za televizi (s tunerem/yú musíte platit. Za monitor (bez tuneru/ů) ne.

Navíc jelikož je nyní v digitálním vysílání i rádio, musíte automaticky s TV platit i rádio.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, já sice TV mám ale jen 24" a 95 % času jede z prostorových důvodů jako FHD monitor. Stejně u monitorů této úhlopříčky už je i vyšší rozlišení za tučný příplatek, ale já si obraz už takto zvětšuji, abych vše přečetl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, další, který se nesnaží vůbec článek pochopit, ale zato ví naprosto přesně, co všichni chtějí... :-(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Všichni? Většině dnes doporučuji AMD APU nebo nejnovější (a levné) Intel APU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle GPU bylo původně navrhnuté stejně jako Oland na párování k APU,které tu zmiňovanou výbavu má. Když teda tvrdíš,že právě lowend tu výbavu má mít, tak ji přece má! (Rembrant). Kdyby tam tu výbavu dali, tak by naopak nesplnili dobře původní zadání chápeš? Vzhledem k situaci na trhu se pak jen proti původnímu plánu rozhodli to vydat i pro desktop, což nebyl původní záměr. Samozřejmě návrh nového čipu je astronimicky drahý a v situaci kdy to prodají stejně i bez AV1&spol. neexistuje důvod proč by na to měli navrhovat nový čip. Které části z řečeného nerozumíš?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zatím není dostupný lowend Rembrandt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady jde o peníze v desítkách, možná stovkách miliónů. Rembrandt APU do desktopu je plánovaný Q3,pak ti to smysl dávat bude? Měli vyvíjet a financovat další čip jen proto aby v nepodstatném desktopu neměli pro AV1 kódování půl roku díru? A to ještě jen v lowendu protože vyšší karty už tu výbavu mají? A právě proto Vás nezaměstnávají v podobné firmě abyste se staral o portfolio a s tím související nutnost financování :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pak mně bude dávat smysl jen Rembrandt, tahle karta je zmetkem asi navždy - názory většiny podobné výmluvy fakt nezmění.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uměl by někdo vypíchnout zásadní rozdíly mezi RX 5500 XT a RX 6500 XT?
EDIT: Výkon 5500XT vychází totiž oproti 6500XT v průměru o 1% nižší, než 6500XT (https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-5500-xt.c3468)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale jo.. zasadni rozdil je ze pri vyrobnich nakladech rx5500 ta karta vychazi na 21 litru:

https://www.k24.cz/product/743062/AFOX_Radeon_RX_5500_XT_8GB_AFRX5500XT_...

coz za ni nikdo neda.. takze vznikla karta co ma podobnej vykon a podstatne nizsi naklady, takze se da poridit skladem za 8,9 litru..

https://www.importpc.cz/gigabyte-radeon-rx-6500-xt-gaming-oc-4gb.html

je ten rozdil dost zasadni? (:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je určitě zásadní rozdíl :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To chci vidět obličej toho jedince co si to za těch 8900 koupí, ještě nejlíp k PC kde není PCI-E 4.0 a pak bude muset hrát na low - medium nastavení aby se udrželo 60fps.
:D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

len zase na heureke, kde su 2 tie karty nalistovane je uvedene, ze tato karta potrebuje PCI-E 4.0
kde vidis problem?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš mi ukázat kde je to tam uvedené? Já teda nevidím ani u jedné nabídky že by se tam psalo o potřebě PCI-E 4.0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Píšou tam jen že to podporuje a ne že to potřebuje k dosažení OK výkonu
2. Lživě tam uvádí podporu PCI-E x16 ikdyž je tahle karta ořízlá jen na x4

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ad1.
nekrut, ziadna zmienka o PCI-E 3.X tam nie je, je tam len podpora PCI-E 4.0

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano výrobní náklady na 5500xt jsou určitě tak vysoké že to chudák obchodník musí prodávat za 21000Kč aby vůbec něco vydělal
Tak sni dál :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

3050 je lepsi karta, tak uvidime co se bude prodavat vic. Ve 3DMark je vitez 3050 nad 6500.
Rozhodne, co bude skladem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

len bude o 200-250€ drahsia(450-500€)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Keby platili MSRP, tak je 3050 drahsia len o 50USD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

msrp je u nVidie naprosty hausnumero od chvile co prestala za msrp na svym webu prodavat.. krom toho ted nVidie zvedla ceny, za ktery prodava chipy vyrobcum..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vsetky MSRP su teraz len hausnumera.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aaaand who cares?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak 6500xt třeba v Česku nešlo sehnat a jinde v Evropě za 270€ nebo víc.
Pokud RTX 3050 půjde sehnat v Evropě do 400€ tak už je to hned lepší kup protože to mnohem líp zvládne i next gen hry které si nevystačí s 4gb a jako bonus je tam DLSS. Taky díky PCI-e x16(4x vyšší propustnost oproti 6500xt) to pojede víceméně stejně dobře na pci-e 3.0 jako na 4.0.

Výkon 6500xt je dle recenzí a testů takovýto:
PCI-E 4.0 - GTX 1650super 4gb ale nižší 1% lows.
PCI-E 3.0 - GTX 1650 4gb ale nižší 1% lows.

RTX 3050 má zatím podle úniků podobný výkon jako 1660ti .
Vypadá to taky že 3050 půjde docela dobře přetaktovat stejně jako 3060, možná i líp protože bude mít v základu trochu menší takty a čip je to pořád stejný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

cisty dalsi prichod jezisa, je ta RTX 3050
iba ked bude stat 500€, tak sa ti tvoja fabulacia dost rozsype

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RTX 3060 stojí 20 a 3050 bude stát 10... tak určitě, že... ;D Opravdu... jak může být někdo tak naivní? Bude to dražší než RX 6600 XT a výkonově GTX 1660 SUPER, čili slabší a na míli vzdálené i od RX 6600, kam se hrabe na XT, na kterou nemá ani 3060... :))

Lidi, porovnávejte konečně produkty, které stojí aspoň trochu podobně, na co mi je porovnávat RTX 3050 s RX 6500 XT, když mezi tím stejně nikdo nebude vybírat? Proč by měl někdo srovnávat GPU za 9 s GPU za 18... třeba? Ano... ta za 18 bude o něco lepší... super. A pak tu je ještě jedna už několik měsíců stará za 16, která tuto předraženou novinku smete jen pohledem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi ukaž kde mám sehnat 6500 XT pod 7000/300€ aby to teda bylo výhodnější? Nehledě na to že bych v prvé řadě musel mít i PCI-E 4.0.

Jediný co se dalo sehnat tady v Evropě tak nejlevnější modely na německým eshopu za 270€ které zmizely úplně instantně protože jich bylo jen trocha.

RTX 3060 ani Rx6600xt nestály 18k v den vydání, ani 3060ti nestála v den vydání 27k nebo za kolik to teď je.
Prostě v téhle době den vydání = nejnižší ceny.

To že půjde 3050 sehnat do 400€ v den vydání je můj odhad, a pokud to tak bude tak ano je to o dost výhodnější než vyhodit 300€ za 6500xt která má X omezovačů kvůli tomu že to měl být původně low end do notebooku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro těch pár šťastlivců jedině dobře, co si to stihnou pořídit za ty launch ceny. Jenže potom bude ta cena úplně jinde, jak říkáš.

Když se teď podívám na ty ceny co stojí ta RTX 3060, tak to je vážně k zblití – 17... ok, ale to je jen nějaká ITX ludra, jinak začínají od 19... takže na kolik se pak asi může vyšplhat ta 3050 spása... to ať si každý tipne sám.

RX 6600(XT) a jiné už jsou tak nějak „usazené“ a stojí 15-16, to je hlavní konkurence, nikoli nějaká chuděra 6500 XT. S takovými cenami RTX 3050 jen těžko zaujme proti takové nabídce, když je výkonem hluboko pod tou 6600, to bych na těch 10 musela zůstat už na furt, max. tak... nevím... kolik jsou ochotni lidi u tohoto ještě akceptovat... 2 tisíce nahoru?... čemuž nevěřím ani náhodou, že taková cena dopadne, IMHO jak už jsem řekl, bude to stát možná víc i než 6600 XT, čili 16K+ už podle cen 3060... a za takovou cenu, to ať si v Nvidii strčí tam, kde slunce nesvítí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to chápu že to je úplně o ničem ty ceny co jsou teď a to že jediná šance jak získat něco za jakž takž ok sumu je v den vydání a pak už smůla.
Třeba lidi kteří koupili hned v den vydání 6800(XT), 6600xt, 3080, 3070, 3060ti tak jsou teď vysmátí že ty karty stojí minimálně o 60% víc než za co to koupili oni.

Co jsem chtěl říct je prostě že jestli půjde koupit RTX 3050 do 10k tak je to dobrá volba, a lepší než 6500xt.
Jestli tržní cena vylítne kdovíkam tak už pak karta nemá co nabídnout oproti jiným.

Od jaké firmy ta karta je mě nezajímá už vůbec, jediný smysluplný faktor je cena/výkon + funkce navíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pořád dokola - 3050 za 10 NEBUDE. Bude za mnohem víc a tedy bude neporovnatelná s 6500XT i za předražených 10 tisíc. Tvé kdyby je tedy naprosto k ničemu. Hele je mi to líto, ne že bychom nechtěli 3050 za 10,ale naivními se kvůli tomu nestaneme. Běž si to vyplakat do kouta. My realisté už jsme se v duchu vyplakali dřív. Nemusíš se stydět

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

6600xt se v den vydání dala sehnat i kousek pod 12000Kč a to bylo krypto mnohem výš a profitabilita těžby mnohem větší než teď.
Tak proč by neměla jít sehnat tahle ten první den pod 10k když očividně jde o tak o stupeň a půl nižší třídu?
To asi teda při vydání 6600xt AMD povolalo mágy a čarodějnice aby očarovaly obchodníky a vynutili počáteční cenu :D

Nebo víte co, určitě nejlevnější jednovětráková bude minimálně za 13k takže se o tenhle launch nikdo vůbec nezajimejte děkuji :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svět se mění každým dnem. Nemá smysl polemizovat nad tím, zdali je to více rostoucími náklady nebo rostoucí touhou po ještě větších maržích. Určitě obojím a i kdyby naprosto podstatnou částí toho druhého, tak na tom nic nezměníte. Nejsme už ani v době uvedení 6600XT, i to je již minulost. A pokud by měl snad trh zachraňovat někdo nějakou agresivní cenotvorbou, tak Nvidia bude ta poslední kdo s něčím takovým vyrukuje :-D. Prosímvás stačí se jen podívat do nedávne historie a pložit si otázku kdy karty s označením RTX hrály snad na cenu? Nebylo to náhodou vždy právě naopak? Vzpomínáte na ceny 1060 a pak launch 2060 kdy se muselo právě za "RTX" připlácet?

Nemá ale smysl tu uvádět příklady když je nechcete slyšet. Třeba bude svět zítra bez koronaviru a RTX karty s nízkou cenovkou a Putin se omluví vrátí Krym Ukrajině, do té doby "žijte dlouho a blaze"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro zajimavost - Ian Cutress z Anandtechu na twitteru:

RX 6500 XT, built on TSMC N6, 107mm2, can make ~500/wafer, 4 GB DRAM, $200 MSRP.

RX 480, built on GF 14nm, 232mm2, can make ~200/wafer, 4 GB DRAM, $200 MSRP.

Smaller die, but more expensive process, other components cost more, shipping is 3x-10x, and insatiable demand.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

DDWorld 2

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jop... Už nejakú dobu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jsem myslel že vyměním za moji babičku Radeon Rx 570 8gb, kterou jsem kupoval kolem 5 tis a za tuhle tedy asi ne - moc bych si nepolepšil i kdybych svoji za těch 5 tis prodal (což by mě hamba fackovala)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Prodej dokud můžeš, teda i pokud můžeš. Jestli má dobré chlazení, tak můžeš dostat i 6,5 tisíc. Aukro, 14 dní záruka na vyzkoušení, vyvolávací cena 4000 Kč a uvidíš. Neuvědomuješ si, že až přijde nová generace, tak budou jen 2 možnosti.
1) Karty s 5 nm budou cenově OK a RX 570 bude zoufale neefektivní karta, tudíž neprodejná a neperspektivní.
2) Karty s 5 nm budou cenové stále v řiti a PC gaming se z toho už nevzpamatuje (bude se hrát jen na iGPU nebo na jiné platformě), takže i RX 570 bude v řiti. Životnost ji taky dožene.

Cena tvojí karty v obou případech hodně klesne. Já tu svojí nenažranou dedikovanou prodal asi za 7,5 a ani jsem ty peníze nepotřeboval, jen už mě štvala ta spotřeba/hlučnost a uvědomil jsem si, že je ideální období.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jasne, ze v momentalnej situacii sa bude akakolvek grafika predavat ako rozky. Avsak 6500xt si naozaj neviem predstavit ako grafiku, ktoru by som si kupil alebo niekomu odporucil, na lowend je draha a nevykonna, to radsej uz aj tu 5500xt alebo cokolvek zo starsej generacie, resp. v lowende by som kludne zatial nechal integrovanu grafiku a ked sa situacia ukludni (napr. aj prichodom intelu), tak az potom by som sa zaoberal grafickou kartou. A do high-endu je to taktiez o nicom.
A co sa tyka realnych cien, tak na ebay sa predavaju za podobnu cenu ako 6500xt nvidia gtx1660, co je teda rozhodne lepsia kupa, nez nejaka pretaktovana mobilna grafika od amd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja si len dovolim pripomenut, ze 4GB verzia rx580 sa na bazari predava asi o 50E vyssie, nez je MSRP tohto radeonu v dolaroch. 8GB sa predava za 400. zohladnil pan tento fakt pri vyvodzovani zaveru?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A zohladnil pan, ze MSRP je ti platne ako mrtvemu zimnik? 6500xt sa predava na ebay zhruba za 400USD, za tu istu cenu zozenies aj GTX1660, ktora ma plnych 16 pcie liniek, teda ziadne obmedzovanie vykonu prave na lowendoch, ktore tu pcie v4 nemaju a taktiez podpora HW dekodovania videa. Nehovoriac o vykone naviac. 6500xt je proste odpad, ktory si teraz par zufalcov kupi a potom to skonci na smetisku, lebo to nikto nebude chciet ani za 10USD.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ofc, scalperovi by som za nu 400 dolarov nedal. Ale tak nebudeme vcerajsi. Vieme aka je teraz situacia. Ked sa ta grafika vydala, kto chcel, mal ju kupit hned, kym este bola za +- MSRP cenu. Kto nechcel, ma smolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amd dobre vedelo, preco dalo ban na testy pred vydanim. A kupovat macku vo vreci mi teda nepride ako rozumny tah.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

'' to radsej uz aj tu 5500xt alebo cokolvek zo starsej generacie ''

sorry, ses mimo.. 5500xt je vice jak 2x drazsi.. nejlevnejsi 5500xt stoji 21133:

https://www.k24.cz/product/743062/AFOX_Radeon_RX_5500_XT_8GB_AFRX5500XT_...

nejlevnejsi 6500xt je za 8933:

https://www.importpc.cz/gigabyte-radeon-rx-6500-xt-gaming-oc-4gb.html

i ta nejdrazsi je za 10499, takze porad polovina ceny 5500xt..

proc by mel nekdo kupovat 5500xt? se prosim tebe aspon do tech ceniku podivej nez zacnes neco psat..

za cenu 5500xt mas 2× rychlejsi 6600xt v sirokym vyberu modelu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největší problémem RX 6500 XT bude to, že se jmenuje RX 6500 XT... je to takový hodně nešťastný název, prostě to každý bude srovnávat s RX 5500 XT, přitom si ty GPU momentálně vůbec nekonkurují a to GPU je menší. Kdyby to AMD pojmenovalo rači třeba RX 6400 XT, možná by to bylo lepší, aspoň by se vyhnulo tomuto podivnému srovnávání... co už.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nepozeral som oficialne cenniky, ale hlavne ebay. Kazdopadne to nemeni nic na tom, ze 6500xt je dobry akurat tak ako ewaste.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pozri napr newegg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co to pleteš za kokotiny o 5500xt za +21000,- ??!!?? to je absolutně IRELEVANTNÍ ..!!! a monstrózní kokotina, když: RX 6600XT KUPUJI BĚŽNĚ ZA 18000,- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! přes Google, to najde i malé děcko za 5 vteřin..: https://www.smarty.cz/XFX-Speedster-AMD-Radeon-RX-6600-XT-8GB-GDDR6-p106...

https://www.eldum.cz/?cls=stoitem&stiid=120102

https://www.smarty.cz/Sapphire-Radeon-RX-6600XT-PULSE-8GB-p99053?utm_sou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro mám pocit, že AMD vyrobilo zámerne osekanú grafiku, aby bol o ňu tak malý záujem, že to bude nakoniec jediná karta, ktorá bude aj reálne v obchodoch a možno aj za oficiálnu cenu, lebo to kúpia len ľudia, ktorí nebudú mať žiadnu inú možnosť. Počkajme mesiac, keď skalperi pochopia, že za 400 im to nikto nekúpi...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Bude za oficiální cenu"
Den vydání v Evropě:
270€ za nejlevnější verzi ¯\_(ツ)_/¯,
druhý den už jen 300 a víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chcete low end?

Japanese AIBs Revive AMD's Radeon RX 550 for $155

published about 16 hours ago
At the time of writing, the AMD Radeon RX 550 re-release might be widespread in Japan, but it is limited to an AIB whose brand name translates to "Expert-Oriented." The RX 550 initially launched in 2GB and 4GB varieties, and the Expert-Oriented model is just the 4GB version, which is one small blessing in 2022.
https://www.tomshardware.com/news/japanese-aibs-revive-amds-ageing-radeo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě spíš v rámci úspor nevyvinuli nic, jen vzali čip co měl být původně jen do NTB a zkusili s ním zaplácnout díru v produktové řadě. Asi té kartě mělo v názvu chybět to XT nebo se jmenovat 6400 jak zmiňuje někdo výše. Takto není vidět ani žádný pokrok proti minulé generaci a to je na té kartě asi nejhorší.
V den uvedení jsem v Polsku pár kousků zaregistroval v krámu ale za 300-350€ což byl trochu lepší výsledek proti 6600 za 550€ ale na takový šrot pořád nic moc. Možná kdyby přišla katastrofa a aktuální karta mi umřela, tak spíš popřemýšlím o nějakém herním notesu s 1650 nebo 3050 na překonání krize, za tohle bych asi víc než doporučenou cenu nedal...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin nam pekne padl a pada, jiz je pod 30000 dolary, Etherum jede do prdele taky, jednoduse kdyby neexistovali debilni kryptomeny pro ciste spekulanty, trh s IT(hlavne ten herni) a energiemi by nebyl dojeban tak jak je dnes, sral na dnesni ceny pes.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jen abys nebyl překvapen. Covid a dražší materiály a cena práce tu zůstanou i po totálním kryptopádu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Bitcoin nam pekne padl a pada, jiz je pod 30000 dolary,"
.. to jsi se dival asi dost blbe :)
Mrcasi se okolo 35k plus/minus 1k

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

AMD to dalo na Nvidia/Intel. Toto už človek neobhaji aj keď sa autor o to pokúsil. Techspot si servítku pred ústa nebral: "AMD Radeon RX 6500 XT Review: A Bad, Really Bad Graphics Card"
https://www.techspot.com/review/2398-amd-radeon-6500-xt/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakože pokud by opravdu byla k dostání za těch 200$/€ tak je to na PCI-E 4.0 úplně okay, na 3.0 nic moc ale pořád ne špatný.
Ale když je realita taková že reálná cena je 300$/€ nebo vyšší tak to je prostě o ničem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tá karta je nepodarok bez ohľadu na cenu.

Gamers Nexus: “AMD RX 6500 XT is Worse Than 2016's GPUs: Benchmarks vs. GTX 1060, 970, 960, & RX 580”

Hardware Canucks: “ WTF AMD!? RX 6500 XT Review”

“AMD technical staff member tries to explain Radeon RX 6500 XT's poor performance by claiming that the GPU was designed for laptops” Noteboocheck

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduchá otázka: Která aktuálně dostupná karta za $300 nabízí vyšší výkon?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Toto je reakcia redaktora webu o technológiách? Pomaly, ale isto sa úrovňou doťahuješ na DDho.

Je táto karta vôbec dostupná? Ak áno je dostupná za 300$? Znamena to, že je to dobrý produkt? Myslel som, že pod úroveň toho keď si označil Hardware unboxed za zaujatých už neklesneš. Absolútne si stratil nadhľad a tvoja zaujatosť je neprehliadnuteľná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Položil jsem naprosto jednoduchou otázku. Výsledek:

1. Z diskusních kritiků na ni nedokázal odpovědět jediný.
2. Pokud se nějaká reakce objevila, bylo to argumentum ad hominem (jsem zaujatý, dotahuji to na DDho atd.), nikoli odpověď na můj dotaz.

Jsem zaujatý, protože jsem se dovolil zeptat, který produkt je výhodnější. Tak :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To se ani nedozvíš, protože žádná lepší grafika za tu cenu jednoduše
N
E
E
X
I
S
T
U
J
E.
Za to existuje akorát spoustu keců a pseudo důvodů, proč je špatná i kdyby byla zadarmo, protože to někdo řekl a tím to hasne.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže zas tak špatná asi nebude, když nikdo není schopný najít žádnou lepší grafiku, anebo jsou potom stejně špatné i všechny jiné grafiky, takže co s tím? Třeba nám někdo z nich dokáže lepší grafiku vlastnoručně vyrobit na koleni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoď mi tie obchody, kde za tú cenu kúpim túto grafickú kartu. Tá GPU bude čoskoro na cene GTX 1660 a bude takisto nedostupná.
To už rovno si môžem kúpiť Radeon Pro W5500 8GB, ktorá má takmer rovnaký výkon a k tomu má +4GB VRAM. Jo a ešte vie aj enkódovať. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ČR pořídíš RX 6500 XT za 8. Kde je GTX 1660 za 8, to mi teda pověz, já ji našel nejlevněji za 13. Až bude skutečně na 13 (jestli bude), tak je k ničemu, to je asi všem jasné, zatím tomu tak není...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napríklad u nás na Slovensku je začína RX 6500XT na 335€, W5500 za 380€ (+4GB VRAM a Video encode). GTX 1650 sa dá splašiť od 250€ v 4GB prevedení, pričom výkonovo nie je až tak pozadu a navyše vie Video encode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nemôžeš verejné napísať na tomto fóre lebo tu je AMD posvätné. RX 6500 XT je zlá karta to je fakt - skoro všetky nestranné médiá to vedia uznať len tu nie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zeptám se i tady: Která aktuálně dostupná karta za $300 nabízí vyšší výkon?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde je aktuálne táto karta dostupná za 300 dolárov ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč tu lezeš, když tu jsou takoví blbci? Tak nás tady všechny pouč, když už tu jsi, ty jeden nestranníku, jistě znáš lepší GPU, co stojí do 9 a je výkonnější. Jsem sám jedno velké ucho, vážně, sem s ní, toto mě opravdu zajímá, co to je za úžasnou grafiku.

Nejlepší co do té ceny pořídíš, když se vyhodí RX 6500 XT, tak je GTX 1650, ta je sice levnější, ale není výkonnější. Pak následuje již zmíněná RX 6500 XT a potom až nějaká GTX 1660 (SUPER, Ti), to už je cenou ale zas jinde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže Hadware unboxed, Gamers Nexus, Hadware Canucks, atď nevedia čo robia?

Cena ako argument je úplne irelevantný obzvlášť v súčasnej dobe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím a podle jakého měřítka to mám podle tebe teda hodnotit, když né podle ceny a výkonu??? Vždyť to je přece ten hlavní bod, podle čeho se vybírá, jak může být cena irelevantní?... to mi teda vysvětli... jen se rovnou zeptám – je tady ještě někdo, komu je jedno, kolik grafika stojí?... protože mi to jedno rozhodně není...

...takže co si mám pořídit za tu 9, když né RX 6500 XT, jaká grafika je v té ceně lepší, když je teda 6500 XT tak moc špatná?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akože cena robí tú kartu dobrou? Lebo nič lacnejšie nezoženieš tak ja to dobrý produkt? Kde sa dá ta karta kúpiť a za koľko? Alza ju radšej stiahla úplne a nie je ani medzi "tešíme sa" lebo vedia, že ju nebudú predávať ani nimi deklarovnaými okolo 200€. Toto obhajovanie objektívne zlého produktu cenou je na smiech. Ani to, že bude s veľkou pravdepodobnosťou vypredaná a nedostupná nehovorí absolútne nič o jej kvalite.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nějaký opravdový důvod, proč bych ji teda neměl kupovat, by tam nebyl? Skončím v pekle, když ji koupím, nebo jak? Sorry, že se tak blbě ptám, ale prostě cena je tak akorát při srovnání s konkurencí, přesně zapadá do stávající nabídky, takže nevím, proč by si neměla zasloužit místo ve výběru. Spotřeba je v pořádku, chladit se to dá, hry na tom taky zapnu a běží na tom normálně, chová se to jako každá jiná grafika, fakt nevím, kde je problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Normálny človek ak nemusí v dnešnej dobe grafickú kartu nekupuje. Obhajovať objektívne zlý produkt nedostatkom na trhu a cenou nehovorí nič o jeho kvalite. O tej ale hovoria recenzie a nedá sa s nimi nič iné ako len súhlasiť. Horko ťažko dorovná výkonnostne 3-4 roky starých predchodcov v danej triede. 4GB VRAM v 2022? Samotné AMD tvrdí, že 4GB je na hry málo. https://videocardz.com/newz/amd-removes-its-blog-post-claiming-4gb-vram-...

Absencia hardvérového dekódovania AV1, H.264/H.265 v 2022? Za 300€ je Xbox série S oveľa lepšia kúpa. Áno, nájdu sa zúfalci čo kúpia aj túto kartu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No průser nastane když musí a když nemá/nechce dát 700-800€ za něco použitelnějšího. Že ta karta za moc nestojí ví všichni, když stěží dotáhne minulou generaci, ale i za tu chtějí naprostý nesmysl...
A ten Xbox je řešení pro lidi, kterým vyhovuje gamepass a podobná řešení, protože dokoupit znovu oblíbené hry může klidně znamenat výdaj podobný ceně GK, nehledě na to když na té mašině člověk ještě třeba potřebuje pracovat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trh je třeba brát takový jaký je, teď ta grafika ujde, že by se kvůli ní před 2 lety ani Země neotáčela je věc druhá. Že kdysi bylo líp, tak to se nedá nic dělat, doba je holt zlá a to, že se bude na vše nadávat, jak to stojí za govno, tak to to rozhodně nespraví. Je krize a podle toho ten trh taky vypadá, s tím je třeba se smířit. RX 6500 XT není žádná extra grafika, ale ani to není žádná hrůza vzhledem k tomu, jaká je doba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Takže Hadware unboxed, Gamers Nexus, Hadware Canucks, atď nevedia čo robia?“

V době, kdy s každou generací grafických karet vycházel i nový low-end, měla každá redakce v databázi výsledky low-endových produktů naměřených na jim odpovídajícím nastavení. To nyní nemají, protože nový low-end nikdo netestoval roky. Takže namísto toho drtivá většina redakcí testovala Radeon RX 6500 XT ve stejném nastavení jako mainstream (1080p @ultra detaily). Jenže Radeon 6500 XT je určen pro něco trochu jiného, což AMD avizovala před vydáním.

K otázce: Jiným redaktorům do hlavy nevidím, ale třeba Carsten Spille veřejně přiznal, že srovnávací výsledky odpovídající low-endu v databázích nejsou, tak se zkrátka testovalo v nastavení určeném pro karty ve vyšším výkonnostním segmentu. Pokud bychom poslední hry testovali GeForce RTX 3060 v 1440p s ultra detaily nebo Radeon RX 6700 XT ve 4k s ultra detaily, taky si ve srovnání s o segment vyšším hardwarem, který je pro takové nastavení určen, nepovedou nejlépe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hele, to mas marny.. karta je spatna protoze je spatna.. duvody nejsou podstatny, nekdo rek ze je spatna a jesli se ptas proc, tak ses demagog!! ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja som veľmi veľký fanúšik AMD a úspech im prajem lebo si ho zaslúžia. V desktope aj laptope mám AMD. O to viac ma zaráža až slepá zaujatosť redaktora. Druhý ospravedlňujúci článok v priebehu pár dní, ale napríklad o odstránení a opätovnom pridaní článku od AMD ako je 4GB málo ani slovo. Pritom absolútne nepochybujem, že keby urobila niečo podobné Nvidia alebo Intel tak by sme to tu mali rozpísané na pokračovanie. Je to škoda, lebo Diit som začal čítať práve kvôli nestrannému prístupu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Amd fandí mnoho ľudí....zaslepenénu AMD kultu alá DDw už nie...to hranicí už z poruchami osobnosti......čiže aj ja som AMD naklonený urobili kus práce s Ryzenom a rozbehli mrtvy trh.....ale kult AMD je mnohým na smiech.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, druhý damage control článek za 4 dny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak, vždyť byl víkend.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ajo, pravda. Mea culpa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou ty časy RX 570 4GB za 4500kc....tohle má výkon o kolik % víc? 5%? A stojí to 2x tolik. Ale půjde koupit narozdíl od NopeVidie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi musí tlačit na ostatní výrobce, aby taky něco nabídli. AMD si to může už odškrtnout. Lidi brblají, ale nic lepšího v dané kategorii stejně neseženou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřeháněj, bude to určitě víc... 15%. Časy kdy jela RX 570 už jsou dávno pryč... Na probíhající miningmánii je RX 6500 XT použitelná a nijak nevybočuje... můžem akorát polemizovat nad tím, jestli to na novou generaci stačí... můžem hejtit AMD za to, co že si to dovoluje prodávat pod názvem RX 6500 XT, když to sotva dorovná 5500 XT a proč je to tak ořezané... ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat... důvod proč to nekoupit to není, protože nic lepšího za tu cenu stejně nepořídíš... pokud se někomu nelíbí to, že RX 5500 XT už před nějakou dobou stála 4 a teď to samé stojí 9, tak ať prostě nekupuje nic, protože u ničeho jiného to o moc lepší nebude... nikdo nikoho nenutí, aby z příchodu RX 6500 XT skákal radostí 100m do vzduchu a opěvoval to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim, ze ta doba je pryc, ale frflat si muzu ne? Ja chapu, ze v kontextu doby je to znouzectnost a komu umrela nejaka starsi grafika, tak si na tom zahraje ve FullHD. Se 4GB VRAM by to pro tezare melo byt prakticky nepouzitelny, tak uvidime.
Dokud nechcipnou kryplomeny, nebo je nepostavi svet mimo zakon, tak ta cena GF dolu nepujde. Doufam, ze se nekdy dockame aukci tezarskych rigu po policejnich zatazich. Me osobne je to jedno, jedu na predhoreckove RX 5700 a v supliku mam jeste RX590, kdyby zomrela.
Nebo snad pocinaje APU Rembrandt se dostaneme aspon tam kde koncil vykon treba RX 570/580 a bude to za mene nez low end grafiku dnes. Vidle do toho muzou hodit DDR5 moduly a nove AM5 desky no...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve chvíli, kdy se tu cenu vesele prodává i 1050Ti, to nemá cenu řešit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Radeon RX 6500 XT: Intelovatí AMD? Ne, jen se po 10 letech vrací do low-endu"

Sem netusil, ze RX 550 je stara uz 10 let. Nebo tu autor povazuje uz za stredni tridu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.