Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizováno: Bude Radeon RX Vega 56 o 20 % rychlejší než GeForce GTX 1070?

Ono je to furt dokola a tady ten pripad nebude jiny. Nicmene je pekne, ze no-X jako redaktor, ktery se netaji sympatiema k AMD, pise clanky nezaujate a dokaze upozornit na moznou manipulaci, za to mu tleskam, protoze na ruznych jinych webech vidime, ze to novinari zabyvajici se temahle technologiema ne vzdy dokazi odlisit - vlastni sympatie a skutecnost.

Chtel bych navazat na vcerejsi debatu s fanouskama AMD. Ono se to hodi, protoze to presne vystihuje celou zalezitost. Fanousci vzdy otestuji presne to co se jim hodi do kramu a vse ostatni pomiji. Takze ano, verim, ze RX Vega 56 muze byt pri urcitem rozliseni v Doomovi jedinne soucasne Vulkan hre klidne i o 20% lepsi nez GTX1070. A i ostatni zminene hry kartam od AMD sedi, ale na steamu mame dalsi tisice her, ktere ne a tam to bude jinak.

Vcerejsi pripad: Zase celou debatu okolo karet dokazali fanATIci prevest na na jednu nepovedenou GTX960 a stale dokola se odmitali bavit o cemkoli jinem. Ale vzdyt my vsichni vime, ze GTX960 byla NVidii uz pri zahajeni prodeje silne nadhodnocena a vykon mainstreamu, kam ji NVidie pasovala proste nemela. Take jsem ji nikdy nikomu nedoporucil ke koupi stejne jako jsem nikdy nedoporucil pametove zkriplenou GTX970. Ano, o techto dvou kartach se nema cenu bavit, u obou mela AMD lepsi nabidku, ale je spousta jinych karet, ktere se povedly a mnohym lidem slouzi dodnes, napriklad legendarni GTX770 nebo ja mam v jednom PC GTX570. Samozrejme ta uz neni na nejnovejsi hry, ale je to drzak.

Proste chci rict, ze tady nikdo netlaci NVidii nejake absolutni prvenstvi a nejakou jedinecnost, ale proste je fakt, ze momentalne je AMD v krizi a Pascal vydrtil pred rokem Polaris a zda se, ze to same zopakuje o Vega, navic s Vega se asi za nedlouho bude srovnavat hlavne Volta. To by mela byt ta spravna konkurence, jenze pokud ma Vega problem predeslou generaci, tak to je proste spatne a to nema s fanouskovstvim nic spolecneho, to je treba si priznat objektivne.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

" Ale vzdyt my vsichni vime, ze GTX960 byla NVidii uz pri zahajeni prodeje silne nadhodnocena a vykon mainstreamu, kam ji NVidie pasovala proste nemela."
ale, fakt? tak preco bola plosne ponukana na vsetkych forach tzv expertami, ze ide o najlepsiu kartu mainstreamu? lebo R9 380 zrala az o !60W! viac

toto co pises si nvidia experti priznali po funuse, tj ked dosla do predaja gtx 1060

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

nechci být jak Crha, alá "já jsem vám to říkal", ale když jsem to na forech a hlavně CZC psal, že 960 rychle dojde dech, tak mě málem ukamenovali a dál lidem tlačili 960. To, že pak 380 (a ještě víc 380X) daleko překonala 960 tak to už nechtěli řešit, tak jsem jim psal, ať se aspoň omluví lidem, co jim 960 doporučili. Reakce už žádná. Prostě nemám rád, když se něco tlačí paušálně. Ano pro ty, co mění GPU každý rok, tak 960 byla dobrá volba, pro ostatní to už tak dobrý výběr nebyl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tu máme aktuální další "podivný marketing" 1060 3GB...:/ Je to prostě v DNA té společnosti. A bohužel to nese úspěchy. A sem tam nějaká ta pokuta na tom nic nemění.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, GTX1060/3 jsem ani jednou nedoporucil. Ze na me zakaznik neda, to uz je jeho problem. Rikam bud priplatte a berte GTX1060/6 nebo si vystacte s lowendem GTX1050Ti. Jinak samozrejme pokud je zajemce o vykon a cenu misto GTX1060/3 nevaham doporucit RX580/4 pripadne i RX570/4, ale prinos RX570 je take maly, karta byla pred tezebni manii jen o malo levnejsi nez RX580. Momentalne samozrejme neni v AMD grafikach co doporucovat, prote zadne nejsou.

Jinak k ostatnim: Pokud nejaci zaslepenci doporucovali do mainstreamu GTX960, tak to byli blbci, ja jsem vzdy doporucoval R9 380, karta byla vykonove od zacatku jinde. Co chci ale rict, nikdy nebyla pravda to co tu podsouvate, ze AMD zraje jak vino. Hned od zahajeni prodeju muselo byt kazdemu soudnemu jedinci jasne, ze R9 380 je dost vykonejsi nez GTX960.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, většina karet zraje. Jaxi sám napsal před rokem byla Polaris vydrcená. Sice bych to takhle neřekl, ale je fakt, že při launchi byla trošku pomalejší, než Pascal. Dneska je zase trošku rychlejší (480 vs 1060). Tzn. buď už nVidia -ehm- začala "plánovaně výkon omezovat" anebo prostě Polárka vyzrála, resp. její software.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Spíš se mění požadavky her, zvyšují nároky na aritmetický výkon, který GTX 960 / 1060 nemají, roste počet her schopných využívat asynchronních shaderů / DX12, což GTX 960 / 1060 zas tak moc nejde… Ovladače jsou jen část důvodu. AMD navrhuje čipy s ohledem na budoucí zátěž, Nvidia s ohledem na současnou (resp. takovou, která bude nejrozšířenější v okamžiku vydání).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ako vysvetlis retest starsich hier kde prestala prehravat 480 oproti 1060. lebo veta "Spíš se mění požadavky her, zvyšují nároky na aritmetický výkon" v kontexte ostatnych udalosti nedava zmysel
vlastne co to melem, stvry den za sebou su vysoke teploty!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuju přečíst i druhou část mého příspěvku - tu, co začíná slovem „Ovladače“ :-). Herní skladba testů v recenzích se v průběhu času mění a pokud někdo porovnává výkon nyní vůči výkonu před rokem nebo dvěma, pak zpravidla vychází z výsledků recenzí naměřených na dvou různých sadách her. V roce 2015 se prostě měřilo na něčem trochu jiném, než v roce 2017. Z čehož je zřejmé, že podstatná část výkonnostního rozdílu musí vyplývat z odlišných požadavků nových her, protože stejných her (na kterých by se mohl promítnout rozdíl v ovladačích) zůstala v testovací sadě minorita.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"retest starsich hier"
taky jsem to někde viděl, testovali úplně to stejné na stejným PC, šlo čistě o nárůst díky ovladačům

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já doporučoval jedině 980Ti, nic rychlejšího jednočipového tehdy nebylo :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jako sorry, ale pokud se nepletu, 960 přišla někdy hned na začátku roku 2015 a 380X přisla téměř ROK po ní. Nikdo nezpochybňuje, že koupit si 960tku v době, kdy na trh přišla 380X od AMD, by hraničilo s pomatením mysli, ale do té doby prostě nic nebylo. Ale srovnávat produkty, mezi nimiž je rok časového rozdílu, to jistě není nestranné.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Byla R9 285, což je prakticky totéž co R9 380. R9 285 dokonce vyšla v srpnu 2014, GTX 960 až koncem ledna 2015 a 4GB verze byla dostupná až v březnu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v době vydání 960tky byla 285tka žravé a méně výkonné řešení, takže tvrdit, že v té době byla hloupost koupit gtx 960 mi připadá jako docela tendenční tvrzení. Nic víc ať v tom nikdo nehledá, je to jen reakce na tvrzení: "Také jsem ji (960tku) nikdy nikomu nedoporučil ke koupi .....".

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Výkonná byla už při vydání na procento stejně:

http://diit.cz/clanek/geforce-gtx-960-vydana

Recenze o čtyřech hrách, které si autor vybral podle toho, že v nich GTX 960 vycházela líp, opravdu neberu. GTX 960 téměř půl roku po R9 285 nabídla stejný výkon, stejnou cenu, stejnou spotřebu ve 2D, stejně hlučné chlazení i stejné 2 GB paměti v základu jako R9 285. Nižší spotřeba v zátěži bylo to jediné, co GTX 960 uživateli nabídla.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To neberes ale s psanim článku o amd kartách, které jsou výkonnější v doomu ve vulkánu problém nemas.
Zvláštní :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo, máš pravdu, zpětně jsem se díval na testy, měl jsem to zafixované s 280tkou. Nicméně spotřeba je diametrálně jinde a 285tka byla i dražší, pokud se dá dobovým testům věřit. Nic to ale nemění na mém názoru na zmíněné výroky typu "960 nikdy".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nebyla dražší, podle téhož testu v době vydání GTX 960 stála R9 285 o €3 méně:

https://www.computerbase.de/2015-01/nvidia-geforce-gtx-960-im-test/14/

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jako ta doporučená cena 199 porovnaná s nějakou cenou 196? Tak nevím jak v Německu, ale stačí se podívat na vývoj cen na Heurece a 285tka byla v době vydání 960tky o několik stovek dražší. A ten cenový rozdíl si držela docela dlouho. A jelikož je na Heurece průměr cen, připadá mi to jako relevantnější podklad, než nic neříkající cena 196 Euro (nejniží cena v nabídkách, nejvyšší cena v nabídkách, průměrná cena, jaká značka, neOC/OC model - prostě nic).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a r9 380 prisla v juni 2015, tj 5mesiacov po gtx960

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Byla 285ka nespa?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

není co uznávat, je to blbost. 960 ve své době skvěle konkurovala tonga čipu s 256bit sběrnicí a to velice zdatně na to že šlo o takového "komára". Vždyť čip AMD byl refresh gpu z higendu, ten by měl GM206 vydrtit jako nic. Tam se prvně projevilo techn. zaostávání AMD. A ani dnes zatím nový rasterizér neukazuje nějakou zázračnou efektivitu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kamaráde ale ty nám tu celou dobu přesně předvádíš co teď kritizuješ. Když pominu úplné blbce tak jsi tu jeden z nejzaslepenějších.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Dej nejakej priklad, teda vyjma mych satirickych prispevku, ktere bohuzel nekteri zaslepenci nepochopili.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Hele to je zbytečný protože ty držíš tuhle lajnu celou dobu. Jestli myslíš satiristickým příspěvkem kdákanec do tmy tak to by sis chlapečku měl vygooglit co je to satira a poradit se s odborníkem. Dřív naás tu svými chorými výpotky oblažoval umělecký elektrikář BTJ, ale ty jsi zdatně převzal štafetu, dokonce jste i oba poměrně stejně orientovaní, nejste náhodou bratranci?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Take jsem ji nikdy nikomu nedoporucil ke koupi stejne jako jsem nikdy nedoporucil pametove zkriplenou GTX970. Ano, o techto dvou kartach se nema cenu bavit..."
Počkej, jak nemá se cenu bavit ? Vždyť 970ka byla bestseller a ani když nVidia neochotně přiznala zkriplenost paměti jí to na slávě příliš neubralo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro me byla z devitkove rady jedinna opravdu vymakana karta GTX980 (i GTX980Ti). Tehdy jsem nejvic premyslel o tom, ze pristi kartu koupim Radeona, protoze tou dobou jsem na GTX980 nemel finance a cimkoli jinym jsem odmital nahradit mou silne starnouci GTX570. Nakonec to dopadlo tak, ze jsem pockal a poridil az GTX1070.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je jako kdyby zelený fanklub takové věci nedělal? Jen připomenu doby, kdy se např. měřily frametimes, nebo dobu, kdy všichni majitelé nvidií hráli Project Cars. ;-)

A to s tím čekáním na Voltu jsem nepochopil - čekal snad analogicky někdo při testování GTX1080 na Vegu? Takový nesmysl tu šíříš?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je prašť jako uhoď, dnes se zase hodně hraje Cinebench... ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja sa tesim ked frametime bude nizsi ako tato hodnota: https://en.wikipedia.org/wiki/Planck_time
potom realny svet strati zmysel :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz Pascal vydrtil pred rokem Polaris, muzes nam vysvetlit, proc Radeonu RX 480 a 580 se prodalo (dokud byly, samozrejmne) mnohem vic nez Geforce 1060 vsech verzi ?

Ja si drceni predstavuju ponekud jinak, nez ze se proda komplet cela produkce toho co je drcen a znacna cast produkce drtitele zustava v kramech.

GTX 1070/1080 nepocitam, tam je to pod 2% vsech prodanych grafik. Nejvic se logicky prodavaji karty kolem 3-5 tisic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave, hlavne dnes. bolo to aj v cestine tu a nie a nie to najst

NewsAIBs get the final source BIOS for Radeon RX Vega on August 2 self.Amd

submitted 23 days ago
PPBIOS final source BIOS from AMD beginning of August (August 2)
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6mfcpp/aibs_get_the_final_source_b...

Edit:uz som to nasiel

Blíží se tři modely Vega RX s TDP 285-375 wattů
12. 7. 2017

První várku referenčních karet totiž AMD tradičně vyrábí sama a partnerům předává již hotové karty. Klíčovou informací je, že výrobci nebudou mít k dispozici BIOSy určené pro karty do prodeje dříve než 2. srpna. Karty partnerů budou dostupné během 33. týdne tohoto roku (14.-18. srpna),
http://diit.cz/clanek/blizi-se-tri-modely-vega-rx

Ak ide o dezinformaciu nemohli ju vydat skor, ale ani ak ide o pravdivu informaciu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K výsledku GTX1070 a BF1

Pokud byl test proveden v DX12, tak ano, na druhou stranu oproti DX11 1070 v DX12 ztrácí 16% v BF1 výkonu.

Jinými slovy majitel 1070 BF1 asi nebude hrát v DX12 ale v DX11 a pak si šáhne na téměř 92 FPS, tedy ve finále bude jen o kousek pomalejší než Vega56 a to by papírově odpovídalo, navíc Vega stojí podstatně více.

AMD karty pak mezi DX11 a DX12 nevykazují rozdíl. Tzn. AMD kartám je jedno zda DX11 nebo DX12, majitelé NV karet budou hrát v DX11 které jim přináší víc výkonu než nabízí ekvivalent AMD.

viz: http://www.gamersnexus.net/game-bench/2652-battlefield-1-graphics-card-b...
konkrétně část 1440p/Ultra

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Battlefield 1 95,4 FPS 72,2 FPS
Civilization 6 85,1 FPS 72,2 FPS

72,2

kachna jak prase

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

viz příspěvek výše... nemusí... v DX12 BF1 ty FPS pro 1070 sedí, NV v DX12 výrazně ztrácí proti DX11, AMD karty v DX12 jedou stejně jako v DX11, tedy, dle citovaného testu desetinky FPS ztrácí proti DX11...

Test tedy říká zřejmě pravdu, akorát pro hráče to nemá vypovídající hodnotu, protože hráč s NV kartou bude hrát pod DX11.

Osobně mám jen dvě hry s DX12 podporou a obě mají i DX11.

Division... na mé 1080 nevidím rozdíl mezi DX11 a DX12, mimo jiné i díky VSync a 60Hz, a nastavením které nedovolují hře jít pod 60FPS. V benchmarku bez vsync jsou AVG 90 vs 88 (DX11/DX12). Používám v ní DX11 protože hlavně při uvedení DX12 s tím byly problémy, nešel nastavit brightness, pak tam byby nějaké artefakty a muselo se vypnout jedno z nastavení, pak flickering nějakých textur.... DX11 je v tomto bezproblémové a proto jsem u něj zůstal

RotTR... tady je to naprosto jiné kafe. DX12 zvýšilo AVG FPS při max out nastavení o 5-8%, tedy nic z čeho by si člověk sedl na zadek, co se ale změnilo jsou minimální FPS. V DX11 byly minimální FPS kolem 45 a bylo to docela nepříjemné, když hra v některýh místech takhle dropla, v DX12 ty dropy zmizely, takže min FPS se zvedly nejméně o třetinu a herní zážitek se výrazně zlepšil.

Mít BF, tak bych to hrál s DX11 protože by poskytoval vyšší výkon.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

?
Dve hry daju absolutne rovnaky vysledok 72,2?
Co ste nevidiaci?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

matematicky to je mozne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samo to může být chyba, jen říkám že ten výsledek aspoň pro BF1 není nemožný... no a v Civ6 jsem viděl výsledky pro 1070 kolem 82FPS při ultra/2k a fury x měla 58, tzn ta vega56 by musela mít v Civ6 o 40% vyšší výkon nad fury, což taky vidím jako možné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL, oni se chluběj tim že v roce 2017 porazej s lehce ořezanym +-500mm2 + HBM2 žravym jak tank čipem konkurenční mainstream GPU co je rok staré, má jen 314mm2, je silně ořazané a osazené slow GDDR5. Tak tohle může fakt jen AMD a jejich nejskalnější fanoušci. Tohle je fakt tragédie.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi poslední dobou spal nebo co?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Spíš spala grafická divize AMD...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ty si hod hadr na hlavu.. dvoji metr jak stehno.. kdyz jde o chip nVidie, vypises plochu na milimetr presne, kdyz AMD, tak to zaokrouhlis nahoru, aby to vypadalo hur.. ((: to ''zravy jak tank gpu'' ma spotrebu 165 wattu i s pametma a cast cipu ma neaktivni.. no a ty ''slow gddr5'' jsou nejrychlejsi gddr5, jaky se daj podle jedec standardu vyrabet..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Netahej do toho detaily. Pointa je ta že AMD o rok později po NV vydává velké žravé GPU co dokáže konkurovat jen tomu mainstremovému Nvidie pascall generace. Je to prostě průser. Vega je v současné situaci neobhajitelná.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

lol, detaily? mainstream stojí 15 litru? odkud si spanul? ((:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

vždyť má pravdu, to že se to tobě nelíbí je už jiná věc :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Má pravdu, že karta za 15 tisíc je mainstream? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je založená na středně velkym mainstream čipu. To že neni konkurence a NV jí prodává jak jí prodává je věc jiná. Herní high-end je u NV GP102 a karty založené na ní. Jinak před mining mánií byly ceny už dost normalizované, GTX1070 za 10K a 1080 za 14,5, ale pak to zas vylítlo, to samé ale i u Radeonů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

má pravdu, v tom, že jde velikostí o mainstreamový čip. To že ho Nvidia prodává za cenu mnohem dražší karty je úplně jiná věc, jenže když není konkurence, tak vzniká přesně takovéto pokřivení trhu a to můžete všichni poděkovat neschopnosti AMD ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel ne jen AMD, ale taky NV za jejich prikladne sledovani "moderniho" jedineho ekonomickeho ukazatele..zisku..coz je pro lidstvo a planetu jako takovou..cesta do zahuby..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mainstream je karta za 5-8 tisic Kc - uz proto, ze tvori nejvetsi cast bprodanych grafik, tzn hlavni proud (mainstream) :-)

Prodeje ukazuji, ze GTX 1070/1080 kupuje max jeden clovek z padesati, protoze statisticky jsou pod 2% vsech prodanych karet. To nemuze byt mainsteram.

Dokud byly, neprekvapive prodejcnim statistikam mainsteramu vevodily Radeony 480/580.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se máme bavit o největším počtu grafik, tak jsou to integrované grafiky v intel procesorech a rozhodně ne karty za 5-8 tisíc.

Ono to taky naráží na kurz koruny... s dolarem za 16 korun budou karty za 5-8 tisíc jiné než když dolar bude stát 26 korun. Jenže, čechů je hrskta, velká část světa bude mít nadále stejnou cenu.

A podle které informace 1070/1080 kupuje 1 z 50?.

AMD, které se strašně prsí v prezentacích segmentací trhů, tak tvrdí že grafiky za 300+ tvoří 14% trhu, tzn že grafika za 300+ dolarů (při kurzu 16kč/dolar to klidně může být grafika do 8 tisíc, btw) se prodá 1 a ostatních grafik se prodá cca 6. Jelikož AMD již dlouho nenabízelo grafiky za 300USD, je jasné kdo pokrývá tuhle část trhu a každá 6. grafika je jedna z: 1070/80/80Ti/TitanX. V tom zbytku 86% je to sice pro AMD lepší než na těch 300+ kartách , ale.. jsou tam velice malé marže - AMD má průměrné marže kolem 20%, NV cca 60% stejně jako Intel a jiní výrobci čipů jako Quallcom atd.

A tohle není má fantazie, ale slova Koduriho z prezentace pro finanční analytiky a investory.

Neviděl jsem 480/580 vévodit prodejům, krom chvíle kdy vyšly, i když ony taky nikde moc nebyly a chvíle kdy ji vykupovali mineři. V Době kdy jejich dostupnost byla normální (to se moc netýká RX5x0), stejně mezi nejprodávanější karty patřily 1070 a 1060. Ony totiž fakticky nejsou o tolik dražší, ale nabízejí výrazně více výkonu, kdy hráč náročnější na kvalitu jednoznačně zvolí 1070. Zvláště po uvedení 1080Ti kdy 1070 snížila cenu a poměrem cena výkon se výrazně přiblížila právě 480/580

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mainstream přece není o tom kolik stojí, ani o tom jaký má výkon, je o tom co se prodává či je hojně rozšířeno, v tomto u NV vede 1070. 1080 je v tomto směru stejná karta - stejný čip.

Dřív tady lidi určovali co je co dle velikosti čipu.. Opět, velikost čipů 1070/1080 je něco uprostřed z nabídky grafik.

Ale klidně tomu můžeme říkat jinak - střední třída - v portfoliu GTX to patří doporostřed nabídky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mainstream je o tom, co si kupuje vetsina lidi. Takze je to hlavne o cene. Never tomu, ze GTX 1070 je hojne rozsirena karta. V prodejnosti ji mnohonasobne prekonavaji Radeony x60/x70/x80 a Geforce 1050/1060.

Pocitam samozrejmne statistiky pred krizi, protoze ted jde koupit GTX 1050, 1060 za cenu 1070 a 1070 za cenu 1080, nic jineho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vycházím z nejrelevantnějšího zdroje jaký mám - Stemam v součtu 1070 a 1080 ještě v dubnu držely prvenství z nové generace karet. V červnu ale 1060 vyrostla meziměsíčně o 20% a tyhle karty překonala.

Nicméně aby nedocházelo k rozepřím, tak jsem je začal označovat tou střední třídou, do které je řadím společně s 1060 + výkonostní ekvivalenty AMD.

Tak jak tak 1070 opravdu za ten mainstream považována je, nejednou se o ní takto vyjadřovaly zahraniční recenze.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je právě velmi irelevantní zrdoj jelikož budget orientovaní hráči kupují na GOGU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A hlavne ta data nesbira steam automaticky od vsech uzivatelu, ale nahodne si vybira komu zobrazi moznost data odeslat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kriste pane niekdo odveci napise par cisel, zosrandy tam da rovnake cislo dva krat a ludia mu to este zeru a pisu elaboraty otom... dobre!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...ad aktualizove:
aj tak je to jedno, ak je pravda ze VEGy su super na tazenie kryptomien, ako sa teraz prebera na internetoch, ziadnu VEGu v CZ a SK tak skoro my hraci neuvidime :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se ze tato debata je ciste teoreticka.

Vzhledem k tomu, jak jsou AMD karty vhodne k tezbe Etherea a dalsich men, budou vykoupeny jeste driv, nez se je povede naskladnit.

Ale kdo chce, muze mit Radeon 580 za krasnych 11.000 Kc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.