Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony RX 580 zmizely z trhu, těžaři kryptoměn opět úřadují

Susedom užívateľa s nickom Redmax zvlhli steny... :-D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Taktiez som objednal 12ks 580, ked este sa dali zohnat. 470/480 boli vykupene prave kvoli skvelej vypredajovej cene a pomeru k vykonu a spotrebe. Tie mi z alzy zmizli pred ocami, jeden vecer som naklikal kosik a druhy den uz nebola skladom ani jedna. Ono za 4k bez DPH taka 470 by sa zaplatila za 2 mesiace pri sucasnom kurze. Nakoniec som skoncil v zmysle: "to najlepsie, co do domaceho kompu mozem dat (obsadit sloty). Takze 2x 1080Ti. ROI je o dost vyssie, ako u bazarovej 1070 napriklad ci AMD RX rade, ale "Monthly income +-$500" rozhodne neurazi. A za nejaku dobu jedna asi pojde prec a druha mi ostane na hrajkanie.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co na tom těžíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako som pisal, 2x 1080Ti od gigabyte s PL nastavenym na 75%. Komp si berie 545W zo zasuvky, denny vytazok je cca $16 a za elektrinu platim 40Kc/den. To jest 360Kc/den cisty zisk. Karty som zohnal bez DPH, takze i toto mi znizilo ROI o cca 3 tyzdne. Narozdiel od 570/580 za dva tri mesiace vsak nebude marny predaj tychto kariet, pretoze ich nebude plny bazar ako si pamatame z cias R9. A taktiez som schopny to rozumne uchladit doma, bez toho, aby to bolo nejak extremne hlucne.

//Aha co natom tazim a nie na com... Ciste Nicehash automat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj díky za info... s tím se dá souhlasit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakub P - Prosim Ta cim ovladas to PL? vedel by si mi poslat screenshot nastavenia? Vopred dakujem :) kozkey79 at inmail dot sk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MSI Afterburner, alebo aj Firestorm, ked som mal este Zotac 1070. U gtx1070 je krasne to, ze aj po znizeni PL na minimum (50%), stale drzi karta pri tazbe default takty, ale napatie je podstatne nizsie, takze vykon ostava a spotreba sa drzi okolo 100W, co je nadhera. U gtx1080Ti je to uz ine, tam od 90% nizsie vykon klesa, ale do cca 70% klesa dost pomaly, pricom spotreba klesa dost rapidne. Najlepsi kompromis sa mi osvedcil s PL na 75%, pri 2 kusoch mi to zerie presne 545W, co je maximum, co moj 500W zdroj bezpecne zvlada (500W na vystupe, cca 91% eff., cize 500+45W na vstupe). Idealne je si zapojit wattmeter a vyskusat si to sam, pohrat sa. Kazda karta (vyrobca) to bude mat trosku inak...

http://i.imgur.com/Fmc3mH5.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, uz dlho som rozmyslal o vlastnom mining rigu, resp. tazeni kryptomien ako takom, no nikdy som k tomu nemal prilezitost "pricuchnut", a vidim ze ty sa v tom celkom vyznas, mohol by som sa ta popytat na zopar veci, co by ma ako zaciatocnika zaujimali? Asi bude lepsie komunikovat nejako inak, nez tu (email?) Bol by som ti vdacny.
Vdaka!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj pepo, kludne poradim, ale z logickych dovodov tu nehodlam zverejnovat svoj email. Hod mi bud svoj, alebo navrhni alternativnu moznost komunikacie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

napis mi prosim sem: cubko at centrum sk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

odpisal som

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aj ja :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, muzu taky poprosit o emal ? seznamfuj@seznam.cz diky moc, at se dari

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cauky,evidentne vis o cem mluvis,mohl bych se te zeptat na par veci ohledne tehle tematiky,muj email je matousek.tom@gmail.com,dik pokud si najdes cas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoj, napisal som

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj Jakub, mozes mi tiez poslat nejake info o tvojom rigu - MB, CPU, PSU? Prave mi zhorela HD7950 - klasika. Asi vzala so sebou aj dosku, tak spravim komplet upgrade :) jozkey at inmail dot sk. Dakujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj mozes prosim napisat aj na marapa33atgmail.com Dakujem ti pekne vopred

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příznivci konkurence nyní mlčí. Zelený předražený je zde naprosto nevhodný

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To nie je tak celkom pravda, taka 1070 ma skvele ROI, pretoze aj po znizeni PL na 50% drzi rovnake default takty, zerie 98W a tazi docela slusne $4-6/den. ;)

Zeleny, predrazeny a naprosto nevhodny: http://i.imgur.com/PzvGal8.jpg

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zaco minusy, ze som opravil niekoho, kto ma iba domienky na rozdiel od vlastnych realnych skusenosti? To sa dotycni moc nepredviedli.. ;)

http://imgur.com/a/Llg00

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

oplati sa este vyuzit gtx970? ci ju radsej predat? a dokupit tu 1080ti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musis vyskusat, predbezny odhad ako na tom je najdes tu: https://www.nicehash.com/?p=calc

Pri cene 4.5Kc/1kWh to vychadza na denny zisk cca $3 - 75Kc. To by stalo za hriech. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Realisté mlčí. Bez ohledu na barvu klubového dresu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak BTW, u těžení nejde o SP (tohle neni bitcoin, dnes se na GPU těží hlavně etherum) ale o práci s Vram, je potřeba co nejrychlejší a co nejméně latentní. Sub 256-bit GPU nejsou proto OK. Tahiti si vedlo dobře, Hawaii ještě o chlup lépe, Fiji nic moc, Polaris je jak fiji ale žere při tom 2,5x méně a stojí málo, má tedy nej poměr cena/výkon a dobrou spotřebu = rozebráno.

Narozdíl od první mánie je dnes na těžení dobrá i NV, pascall je dobrej, ale drahej. GTX1070 je rychlejší jak polaris v těžbě, ale stojí 2x tolik. To se ale týká jen GDDR5 karet, GDDR5X jsou problémový a některý algoritmy jim vůbec nesednou, protože GDDR5 na 1070 běží na 2Ghz a přenese data 4x za cykl, kdežto GDDR5X na 1080 běží na 1,25Ghz a přenese data 8x za cykl. To je dobrá pro renderging kde jde čistě o prostupnost, ale mining to nemá rád. HBM u Fiji taky nejsou žádná hitparáda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lenze 580 dnes nezozenies v bazaroch, zato 1070 sa daju v pohode kupit za 8k. Cize o nieco malo viac, ako hypoteticko-dostupnu 580, avsak ma vyssi vykon a zaroven nizsiu spotrebu - 100W. ROI ma prakticky uplne rovnake a po jeho prekroceni sa stava dokonca vyhodnejsou. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+ predpokladam, ze pises vyhradne o Ethereum, kedze spominas velku zavislost na VRAM. U inych crypto na VRAM prakticky nezalezi.. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, do budúcna pre vlastné dobro naštudovať slovník.

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/latentni

Ďakujem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stále lepší, než kdyby byla letální. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto není češtinářský web, neděkujeme za nekonstruktivní připomínku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neni to cestinarsky web, ale chvili mi trvalo, nez mi doslo, ze slovo latentni tam nepatri a co autor chtel asi rici.

Je to jako s tou prednaskou proti analfabetismu, ktera ziskala novy rozmer po tom co nam doslo ze prednasejici si mysli ze analfabet je ten, co nepije alkohol (Simek & Grossman).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netrvalo dlouho a pohadky o tezarich se chytl i no-X. Zkusme tedy rozebrat, do jake miry se jedna o realitu nebo o pohadku:

Kdyby AMD vyprodala celosvetove veskere RX570/580 karty, byl by to ohromny uspech a ceny akcii AMD by letely nahoru, ovsem o nicem takovem nevim. AMD zadnou pozornost ekonomickych analytiku nevzbudila. Stale se da namitnout, ze to proste bylo tak prekvapive, ze to ani akciovy trh nezaznamenal. To je sice usmevne, ale dejme tomu. Ovsem jsou tu kvartalni ekonomicke reporty a v nich se to musí projevit, AMD se momentalne topi v penezich, respektive splaci dluhy a dochazi tak k velmi rychlemu ozdravnemu procesu firmy, nic lepsiho si ani my zakaznici nemuzeme prat, protoze to do budoucna znamena jen posileni pozice AMD a vetsi konkurenci a tlak na ceny. Potvrzeni se dockame, jakmile vyjdou ven ekonomicke vysledky firmy za druhy kvartal.

Ja jsem ale trochu skeptik a tak se tesim na komentare mistnich AMD fanalytiku, pokud to nahodou nevyjde a ekonomicky vysledek az tak dobry nebude, jak to tu potom rozeberou.

Ale abych navazal na ten ekonomicky zazrak RX570/580. Je to opravdu pozitivni zprava? Jak pro koho. Pro hrace pocitacovych her, kteri diky zkoupeni veskere produkce AMD tezari na mesice dopredu to dobra zprava urcite neni. On totiz i Jensen Huang umi cist a jakmile zjisti, ze AMD vyklidila pole z oblasti PC her a obratila svou pozornost na tezare kryptomen, okamzite zlevni NVidia grafiky, aby se jich prodalo jeste vic. Samozrejme je to vtip, mnohem pravdepodobnejsi je, ze grafiky NVidie cenou dolu nepujdou a mozna mohou i zdrazit. Proc by taky ne, kdyz nema NVidia konkurenci.

Jiste se AMD fans hned ozvou, ze toto neni problem AMD, no verte si tomu, jak chcete. Vysledek je kazdemu prumerne inteligentnimu cloveku zrejmy. Kterou kartu osadi hraci pocitacovych her, kdyz nic jineho nez GeForce na trhu neni? Samozrejme grafikou od NVidie, tim opet naroste uz tak obrovsky naskok NVidie a klidne se muzeme dockat, ze GeForce bude pouzivat ke hrani her pres 95% vsech PC hracu. A reknu vam rovnou, ze ani vyvojare her nelze povazovat za blbce, kteri nebudou sve hry optimalizovat pro grafiky majici u hracu naprostou prevahu. Pak mohou RX karty zrat jeste lepe nez vino, ale hry poslapou lepe majitelum Geforcek. Kdo chce kam ....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

....a teď tu o sfetovanym Ivanovi na poníkovi, co odklusal do jiné galaxie

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"okamzite zlevni NVidia grafiky, aby se jich prodalo jeste vic"
super chci ty slevy vidět, kdy to bude, zítra? Nvidia nikdy neprodávala levně
"GeForce bude pouzivat ke hrani her pres 95% vsech PC hracu."
Stejně se bude optimalizovat na Radeon, protože konzole

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsi opravdu tak hloupý? To, že jsou karty vyprodané, neznamená nic. Nárůst prodejů nemusí být zatím velký, to by se muselo jednat o dlouhodobý těžební boom. Ono jaksi trvá výrobcům karet (ne AMD) navýšit výrobu. Doprava do Evropy kontejnerem je min. měsíc.
Ono třeba to Ethereum je ještě tak na dva, tři měsíce, pak už bude obtížnost tak vysoká, že se přestane vyplácet (dle ceny elektřiny), pak už bude záležet na dalších měnách a hlavně na kurzu Bitcoinu, na který se to pak mění.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

>Kdyby AMD vyprodala celosvetove veskere RX570/580 karty, byl by to ohromny uspech a ceny akcii
>AMD by letely nahoru, ovsem o nicem takovem nevim

To nie pravda. v cene sa odzrkadľujú aj očakávania budúceho vyvija firmy a ku korekcii, teda rastu cenu, dochádza, ak boli očakávania menšie než realita..

a Účastiny AMD
3.6.2015 -3.20 USD/kus
1.6.2017 -11,25 USD/kus
http://www.google.com/finance/historical?cid=327&startdate=Jun%203%2C%20...

resp.

http://www.google.com/finance/historical?cid=327&startdate=Jun%203%2C%20...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za nezmysel? Myslim, ze je pre KAZDEHO obchodnika lepsi pripad vypredat vsetko a nestihat dodavat, ako mat poloplne sklady, kde sa na zbozi prasi a casom prirodzene znizuje svoju hodnotu. Ty ani nikto v tvojej rodine si v zivote nepodnikal, ze?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ze je to realita je lehce overitelny. Ze jsou coiny cenove vysoko je overitelny fakt. Ze u coinu, ktere se vyplati tezit na gpu, stoupa znacne tezebni vykon je taky overitelny fakt. Ted je nedostatek 570/580 a jestli se to nezlepsi tak mineri v krizi zacnou kupovat vsechno ostatni okolo. Mozna dojde na 560 a mozna taky dojde na nvidie, protoze narozdil od minuly tezebni horecky uz dnesni nvidie umej i jakz takz pocitat.
A kdo chce grafiku... tak si proste stoupne do fronty (udela objednavku) a par tydnu si pocka. Ty furt delas, jako ze ty grafiky neexistujou a zmizeli nekde v prazdnote. Ne nezmizeli, jen si ji clovek proste musi objednat. Protoze plonkovy na kramech zrejme jen tak nebudou.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nebo může počkat až těžební horečka opadne, potom si za babku může koupit slušnou grafiku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Která bude těsně před smrtí. ☺

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Muze byt, ale nemusi. I kdyby byla tak bude jeste pres dva roky v zaruce. Oni takovy dobre otezeny grafiky bud opravdu jsou pred smrti. Nebo sou dukladne zajety a pojedou jeste dalsi roky. Vim o dvou r9 290x co behaj od unora 2014 a ve svy dobe fungovali v baraku jako ustredni topeni ;) Ja tezil na r9 290 a reklamace po dvou letech, jen kvuli tomu ze se zadrel jeden vetrak. Jinak ji nic nebylo.
Tak ci tak to pro hrace bude dobry kup... protoze bude velky vyber a budou levny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moonalert +1 Presne tak, dalsi blud AMD fans, koupe ojete grafiky. :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co je spatnyho na koupi levny grafiky v zaruce ? Krome toho, ze ti z toho horka uz uplne hrablo.. crho.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta levna grafika v zaruce z tezebniho stroje bude znacne opotrebovana, jela vetsinu casu na 100%, hrala na 90 stupnu a bude po 5 mesicich prace tak akorat na odpis.
Ohledne zaruky to take neni tak jiste, klidne se muze stat, ze takto 24/7 namahana grafika zhebne po pul roce a vyrobce klidne muze konstatovat, ze grafika jela mimo specifikace a reklamaci odmitne. Zalezi na tom, kolik by takovych reklamaci bylo.

Samozrejme muze byt i nemusi, ale pocitat s tim, ze vsechny ty grafiky nebo aspon jejich vetsi cast pojedou dalsi 3-4 roky, je dokonale usmevne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

:D Rád si cucáš info z prstu, že?
Zima 13/14 Prodali jsme cca 80ks 280X (tehdy malý eshop), vše po několika kusech, do farem. Na RMA se vrátilo asi 5ks, vždy jen odešel ventilátor, který výrobce vyměnil a nebo kartu dobropisoval.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Samozrejme muze byt i nemusi"

"Zima 13/14"

Ted je ovsem leto 17 a situace muze byt jina nebo taky nemusi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No jo pan teoretik. Vi o tom kulovy ale furt do toho bude rejt a delat tu ze sebe vola. Odchazi grafiky co maji vyrobni vadu (a diky tezeni se projevi vcas) a grafiky co maji spatny navrh (to taky chceme aby zdechlo). Jako priklad byly radeony hd 7970 a 7950, kde horela/bouchala napajeci kaskada. Grafiky reklamovany s dirou v pcb a normalne se to menilo kus za kus nebo vraceli penize. Jak sem psal vejs.. Vim o r9 290x ktery tezili cca rok. Jedna pak jeste rok delala na full rendering pro jednoho architekta. Jsou to 300w primotopy a fungujou uz 40 mesic.
Navic ty grafiky pri tezeni jedou pri pomerne stabilni teplote. Ne ze pajeny spoje dostavaji soky rychlejma zmenama teplot jako pri hrani a postupne krehnou az jednou pride studenak...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty si opravdu nehorazne hlupe zviera. V zivote nebol problem zreklamovat zdochlu grafiku, ktora tazila mesiace/roky. Vacsinou sa meni kus za kus bez akychkolvek reci a naopak, vela krat som dokonca dostal dobropis, pretoze sa uz dany model nevyrabal. Takze clovek kupil za 6k r9 290 z druhej ruky a po pol roku tazeni dostal z reklamacie nazad 10-12 tisic na ruku. ;) Co sa tyka prevadzkovych teplot, tak pre priklad 2ks 1080Ti v miestnosti s 28st. bezia fany na 55% a teploty su 56 a 60 stupnov. Power Limit 75%. Obe karty su ofukovane pokojovym vetrakom na najnizsi stupen. To su lepsie hodnoty, nez bezne karta dosahuje na default v zatazi v akejkolvek hre, ale hlavne su to stabilne teploty a ziadne kratkodobe vykyvy, ktore su pre grafiku nebezpecnejsie, nez trvale vysoke teploty. ;)

http://i.imgur.com/69u1CPS.jpg

Neskutocne ma udivuje, jaky hlupak si bez akejkolvek sebareflexie, jak sa dokazes vyjadrovat uplne ku vsetkemu a to vyhradne k veciam, s ktorymi nemas ziadne skusenosti a o ktorych vies hovno. Ale prosim, pouc nas este o niecom, o com nevieme. ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V čase keď sa tvoria mining pools ktorí používajú na ťažbu ASIC alebo FPGA (hradlové polia) s rýchlosťou 700 MH/s mi práca cez GPU pripadá na tento účel už trochu mimo

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si o tom něco víc zjistit a budeš možná překvapen...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je milion a jedna kryptomena, na kterou asic/fpga (zatim) neni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový práce a přitom, taková blbost... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi jsou fakt na hlavu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jo no, jak si to jako dovolujou, nakoupit zboží, které jim generuje zisk?!? Jo to by se za komunistů nestalo přece!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, min takovych blbcov, aspon budeme mat vacsi zisk.. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak aspon nemaju dovod brzdit release Vegy aby vypredali sklady. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT: Může mi někdo vysvětlit (nebo mě odkázat na nějakých chytrý článek) jak je možné měnu těžit a přitom zároveň její kurz bude posilovat? V případě tradičních měn větší emise obvykle vede k oslabování, protože je v oběhu více peněz než hodnot na nich vázaných. Tedy dochází k inflaci, případně devalvaci nebo kvantitativnímu uvolňování. Rád bych pochopil rozdíl, proč se virtuální měny neřídí základními ekonomickými zákony a posilují i když jich v oběhu přibývá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak velmi v skratke 2 hlavne dovodi posilnovania:

1. pocet coinov je konecny a obtiaznost nejake vytezi sa zvysuje, ci pulenim odmeny, alebo pribudajucim poctom minerov. Takze dostat sa ku koinu je stale tazsie, co posiluje jeho hodnotu

2. marketcap. Ak do nejakeho coinu zacne velka skupina ludi nalievat prachy (skupovat ho), tak prirodzene cena rastie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Jde spíš o to, že je u všech hlavních kryptoměn předem přesně známý počet *coinů a jejich přírůstek se navíc snižuje až se jednou zcela zastaví. Množství těžařů na rychlosti růstu peněžní zásoby prakticky nezáleží. V tomto ohledu jsou vlastně kryptoměny silně deflační, protože není žádná šance, jak množství oběživa zvýšit nad tuto předem danou hranici. Což vám u žádné fiat měny žádná centrální banka nikdy neslíbí a i kdyby slíbila, tak to určitě nedodrží. ;-) Množství peněžní zásoby u fiat měn roste prakticky taky pořád, ale spíš exponenciálně.
2. Je to čistě spekulace na další růst, která láká investory s reálnými penězi. Nic víc v tom netřeba hledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak ja som napisal to iste, akurat ty si to podal inak.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

smazat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RX 580 jsou po moddingu BIOSU nejlepší volba - údajně hashrate cca 28-29. Ale protože mi 24/7 stejně jede doma server ve kterém se fláká z výroby OC GTX1060 3GB zkusil jsem čistě ze zvědavosti co to udělá. A je to zajímavé, 3GB zatím ještě na ETH evidentně stačí .. Údajně přestane stačit koncem roku - podle zahraničních fór. Zajímavé je, že karta jede na továrním BIOSU GPU 1910MHz a paměť také na 1910Mhz. Hází to v reálu Hashrate cca 20. To mě celkem překvapilo, když v kalkulačkách např. 3X GTX TITAN Hashrate 62.. Podle kalkulací je to pořád v pásmu profitu. A to jsem to nijak netunil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde o to, že každý měsíc bude profit menší a menší, se zvyšující se obtížností. Při tomhle tempu se ti to už dost možná za 3 měsíce nevyplatí vůbec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máš asi pravdu. Ale když už je železo doma tak jako tak.. Pak je situace jiná než riskovat investici na zelené louce. Až nebude profit pak se mining odstřelí a nic važného se nestane.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musel jsem se podívat, protože si to už nepamatuju přesně, ale stará R9 290 (X) má standartní hashrate od 27—40mh/s. Někteří hlásí 50, to je ale podle mně hoax.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím více napojení na informační žílu co mají i zarhaniční weby o HW a méně vlastních úvah. Těžaři samozřejmě úřadují, ale větší část je v problému uvolnění více linek pro Vegu. Důležité je doprodat RX 480 a vyrobit dostatek RX Vega než plnit trh RX 580 nebo 570. Těžaři hlavně dál nejvíce úřadují na starých 290 (nebo 7970) které už jsou plně "optimalizované" a "ošahané" pro těžbu.

To samé se týká nového trhače, který nyní odsunul řadu 1700 a 1800 na druhou kolej. Výrobní linky si nelze koupit ze dne na den a doplnit lidma během pár hodin. Dobrá zpráva je že až bude trhačů na trhu dost, budou padat ceny obyčejných ryzenů, s aktuálním předprodejem/objednávkama trhačů si to můžou dovolit a podle mě to i na just intelu udělají. Ale to zlevnění nevím na 100 % je to jen moje úvaha. To ostatní ví každý číňan u AMD (i vrátnej), jen tady u nás se polemizuje proč to či ono nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chci videt toho silence, co dneska tezi na 290 (nebo jeste starsi). Minerum jde hlavne o prachy. Takze jedou polarisy a to jeste s modifikovanejma biosama se snizenou spotrebou. Tomu se s 290 co ma na stejny vykon vic jak dvojnasobnou spotrebu konkurovat neda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud budete mluvit o čechách pak ano. jenže mineři mají pole v zemích kde se na odběr el. energie tolik nehledí, důležitý je aritmetický výpočet. A tam ty staré 290 mají slušný výkon. Také ty karty běží už od dob minulého boomu (který byl u nás až po několika letech boomu v číně) a nahrazují je pouze nové karty, tedy aktuálně RX 580, ale to až v momentě kdy prostě jedna karta odpadne. Skutečný mineř mají farmičky třeba o několika stovkách GPU. ty co mají doma 4 nebo 8 "kartiček" jsou paběrkáři co si fandí.
Jako klasický příklad farmy považuji jednu čísnké mafie která přes kyberměnu pere peníze (ostatně jako ostatní po světě). Pro to aby mohly prát ty obrovské částky mají farmičku o několika tisících GPU, prostě regulérně fabrika s klimatizací a obsluhou co čte noviny a v momentě chcípnutí jedny, nahradí novou. A pak jsou "mineři" co mají doma 4 kartičky a už myslí na novy Golf GTi :-D

Například tady jedna maličká která má R9 doposud: http://ethosdistro.com/farm/ a už tohle jsou paběrkáři.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tak uznavam ze v cine kde maji levnou elektrinu to asi smysl dava :o) Nakonec je to hezka ukazka co ty karty vydrzej, kdyz jeste tezej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial si diky 10ks grafik prides za pol roka na 100k, tak nerozumiem, v com vidis realny problem, mat doma par karticiek. Mozna u vas v metropole nachadzas na zemi 100k denne. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokážu si představit jaký by byl trh kdyby to bylo dnes tak jednoduché :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to az prilis jednoduche. Len nesmies byt pussy, mat kapital a mat to kde umiestnit/chladit. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednoduchy to opravdu neni. Pocet karet co tezi kazdy den vzrusta a s tim i obtiznost.. a s vyzsi obtiznosti pada i zisk kazde karty. Za dva max tri mesice ty zisky padnou na drobny denne. Je usmevna predstava o 100K zisku na 10ks karet za pul roku... to se v aktualni situaci nestane ;) To se povedlo jen tem, co tezili nez ta zlata horecka vypulka. Ti diky nizky obtiznosti natezili coiny levne a ted je prodali za draho. Ten co zacal tezit az kdyz to bezi, tak ziska jen drobny. Ja si tim prosel minule a aby sem skoncil v patricnym zisku tak sem musel pridat par obchodu na burze a pockat na aktualni ceny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To těm, co věří že "kámošovo kámoš" říkal, těm to nevysvětlíš i kdybyx jsi jim ukázal svojí farmu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja hovorim z vlastnej skusenosti, neviem odkial cerpas info ty. Ti, ktori zacali ako ja tazit pred 3 mesiacmi, maju uz karty skoro zaplanene. A ano, opravdu 10ks 1080Ti si na seba kompletne vydela za najblizsie 2 mesiace (3 uz maju za sebou), naklady 20k/kus, vydelek na konci cervenca 20k/kus. Predaj kariet po 15k/kus = 150k -naklady na elektrinu 10-20k podla tarifu. A to sa bavime o nie najefektivnejsich velkych pascaloch. Kto zacal pred 3 mesiacmi s RX480, ma ich uz davno zaplatene, dalsie 2-3 mesiace budu generovat zisk a po naslednom predaji mu ostane slusny zisk. ;) Ja pisem jak to je, jak to mam odskusane, nie co si myslim. Ked tomu neveris, presviedcat ta nebudem. Ako som povedal, potrebujes (alebo skor potreboval si) akurat kapital a mat kde umiestnit 2 mining rigy o spotrebe 2500W. To je opravdu cena zahada...

P.S.: Neviem co myslis tym "prosel sem si minule", ale ak myslis prelom roka s rodenim LTC, pak DOGE atd.. tak tym som si presiel tiez. Dalo sa zarobit paradne, ale musel clovek okamzite predavat, alebo uplne naopak, zakopat wallet do suplika a tie altcoiny vytiahnut dnes. :) Ale i tenkrat sa mi vsetky R9 280/290 zaplatili a prisiel som si na slusne penizky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimavy. Pred 6 dny si mel ty 1080ti jen dve a tvrdil jak se ti teprv za necely pul rok zaplati :o) Pohadky si zkousej na nekoho jinyho... a klidne si sni dal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdim nikde, ze mam 10ks 1080Ti, mam stale 2ks v domacom kompe, ale viem, co tieto karty zvladaju a kolko toho vytazili za dobu, co ich mam. Ja som iba reagoval na konkretny komentar, ktory spochybnoval fakt, ze s 10ks GPU sa neda vydelat za toto obdobie 100k+. Da sa a zakladam na tom, ze 2ks mi zarobia 30k+. Z PRAXE, nie nejake nazory kecalkov po diskusiach. Podivaj sa, kolko taka karta tazila pred 2 mesiacmi a kolko stale vydelava denne, pak si aplikuj energeticke naroky a zapocitaj predaj samotnej karty. S vysledkami sem potom mozes prist, kludne po tebe tuto matematicku ulohu prekontrolujem, mozeme ist aj spolocne krok po kroku, ak s tym budes mat nejaky problem.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me se stacilo kouknout na tvoje starsi komentare a vidim, ze ti ta pohadka nevychazi :o) Mozna uz si zapomel, ze si daval i odkaz na nicehash kde je tvuj mesicni prijem videt... A taky je tam tvoje btc adresa. At koukam jak koukam, tak tam ty pohadkovy prijmy nemas.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mas na mysli adresu z multibit hd predopokladam, ktoru pouzivam od doby tazby na 1070 a na ktoru si zasielam iba posledny tyzden zarobky z 1080Ti, to je iba ta posledna platba, ak si mozes vsimnut. Napriek tomu, ze ta posledna platba je uz z obdobia, kedy je diff niekde inde, nez bolo pred 2 mesiacmi mozes vidiet, ze je tam vydelek cca $92 za tyzden na PL 75% a ked sa dokonca dosledne podivas na availability graf Nicehash tak uvidis, ze niekolko krat karty cez noc ani nebezali, pripadne bezala iba jedna. Ak by valili nonstop, tak tam je vydelek cca $120 za tyzden. Odrataj si 15 dolarov tyzdenne na elektrinu a spocitaj, kolko to robi mesacne. Kolko to robilo mesacne pred mesiacom, dvoma a kolko to cca pri stupajucej diff robit bude dalsie cca 2 mesiace. A potom sem pridi s vysledkom, ku ktoremu si sa dostal za dobu tazby 5-6 mesiacov po zapocitani predaja 2x karty za predajnu cenu 14-15k. Mas slovo. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

P.S.: Pre neznalkov, mesacny prijem na linku u nicehash je dynamicky a VZDY reflektuje "expected income" na zaklade okamziteho momentu a okamziteho vydelku. Ten je niekedy $12/den a niekedy $21/den. Aj neznalek si to dokaze overit tym, ze si ten link otvori niekolko krat v rozlicnom case a uvidi, ze je to viariabilna hodnota. Neni jedno ci sa zrovna tazi Pascal, Equihash alebo Lbry ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim, ze ty udaje na nicehash jsou pohadky co realne nikdy nedosahnes. Me poucovat nemusis... ja tu nejsem ta lama, co ma dve pecici karty v kompu a neumi je ani vytahnout na riserech ven aby se poradne chladili :o) Stejne tak jako nesedi ta tvoje pohadka, ze ta btc adresa co je pouzita na nicehash puvodne slouzila pro zisky z 1070. Kdyz tvrdis, ze tezis dva mesice na 1080ti a prvni platba na tu adresu prisla 22.4 ... coz je cca ctrnact dni po tom co si zacal na 1080ti tezit...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stale dokola, ty pohadkar.. Fajn mas uplnu pravdu, je to vsetko naprosto ako pises.. Vubec sa tie karty nezaplatia a vsetky udaje su loz. Diky za nazor, ale pokracovat s tebou v diskusii ocividne nema zmysel. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.