Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rambus vítězí nad Nvidií, té hrozí zákaz dovozu do USA

nemyslim si, ze zakaz dovozu produktov Nvidia do USA je realny. pri najhorsom sa Nvidia s Rambus vyrovna mimosudne, koniec koncov, tejto spolocnosti o nic ine ani nejde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně. Dohodnou se na řešení, které bude výhodnější pro oba - rambus bude rád, že dostane zaplaceno a nvidia, že zaplatila méně, než kdyby platila stálé licenční poplatky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemala by si nahodou firma Rambus kupit licenciu na svoj nazov. Co taky vyrobcovia autobusov, tiez by si zasluzili prachy od Rambusu ked uz maju v nazve BUS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No asi se to tyka jen grrafik ... nebo i chipsetu ... i kdyz ty uz nejsou nic moc.

No bylo by to zajimave, kdyby Nvidia skutecne nemohla dovazet do USA ... jenze podle me, by ji zisky jeste stouply ... proc?

Prestala by investovat do reklamy, podporovat partnery, zpetne rabaty ... a zakaznici v USA by si je kupovali rovnou z Ciny, problem by asi nastal s notebooky a integrovanyma na deskach .... no ale popravde, jako linuxak chci bud intel nebo Nvidii ... tedy kdyzbych zil v USA, tak si notebook necham dovezt z EU, Mexika (zaruka) nebo Ciny (levny) ... tyka se to i Kanady? ... pokud vim, tak tyhle 2 staty maji dohody ohledne licenci, takze asi taky.

Pochybuji ze by v USA ziskala dominanci ATI/AMD.

USA speje k blackdownu, nebylo by spatne, kdyby se vyrobci z Asie domluvili a tak na 2mesice bojkotovali USA ... bylo by srandovni, jak by zakaznici kupovali na ebay.co.uk jak vztekli ... USA je totiz zavisla na patentech, tak je nezrusi, dale ackoliv je to velky trh, tak jsou tam minimalni marze ... ale tim, ze USA uz toho moc nevyrabi, tak by jejich ekonomika taky mohla nakrasne zkolabovat na nedostatek polovodicu a PC ... nebot jsou na nich 100% zavisli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dost nereálná představa. nVidia partnery nepodporuje, ohledně GF100 dokonce všechny negativa (nízkých) prodejů šly na hrb partnerům; nVidia karty zpět nebrala a ani nenabízela žádné kompenzace (výrobci si stěžovali, že GTX470 flashovali na GTX465, které jsou levnější, aby se jich vůbec zbavili). Čína je spokojená se stávající stavem, dolary jí tečou tak jako tak a jde to po dobrém... proč komplikovat situaci? Můj děda (zemřel cca pět let před založením EU) říkal, že kdyby Hitler nebyl vůl a šel na Evropu ekonomicky, mohl ji získat snáz a cestou nižšího odporu. Totéž platí pro Čínu ve vztahu k USA. Jsou na nejlepší cestě, proč si to kazit? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.