Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rambus žaluje nVidii

To měli NVIDII žalovat radši už vloni, momentálně má svých starostí dost :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ukulele: myslím, že jedna nepovedená řada grafik nVidii zas takovou starost nenadělá. Technicky vzato, nVidia má nejrychlejší kartu na trhu, ale pro obchod je důležitá hlavně střední a vyšší střední třída a ačkoliv i tam v tuto chvíli vyhrává ATI, zůstává otázkou jak dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RAMBUS je tusim nejaka mafia, alebo ina dobre organizovana zlocinecka organizacia. Najprv sa spolupodielaju na vyvoji specifikacii nejakych DDR2 napriklad a po... vela rokoch sa ozvu ze ONI do tej specifikacie dali v prvom rade veci ktore mali uz davno predtym patentovane...
Do haja, kde je zaloba na Rambus?????????????????????????????????????????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xxl
uz brzo o nejrychlejsi grafiku na trhu pridou co jim pak zbyde? :) ve stredni a vyssi tride vladne HD4850 a HD4870.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nVidia má pochopitelně vyšší střední a střední třídu. Ovšem prodává jí za high-endové ceny :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xxl
To, ze ATI teraz pripravila velmi uspesnu seriu grafik je len jeden z problemov. NV ma velke problemi s chybnou seriov cipsetov pre NB, ktore ju budu stat peknu kopku penazi a do znacnej mieri stratu dovery zakaznikov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hosani uvedomte si ze Ati uz neexistuje .. je to vlastne Amd a ta uz nema s nvidii nic spolecneho tak sem neplette ty smejdy od AMD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: Lenze Rambus vacsinu z tych technologii aj skutocne vymyslel, na rozdiel od nVidie, ktora je v tomto pripade skutocne len prizivnikom. Prv, nez zacnes lamentovat a pisat niekolko desiatok otaznikov, chce to trochu sa zamysliet. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto, je chory stav v oblasti ochrany dusevneho vlastnictva. Ak uz firma nieco vymysli a patentuje, tak by uz malo byt zabezpecene, ze to nikto nebude moct pouzit pred tym, ako zaplati nejaku dohodnutu ciastku drzitelovi patentovych prav. A az potom to pouzivat. Lebo toto je absolutnou brzdou rozvoja, optimalne je ked sa veci standardizuju a vsetci sa na niecom dohodnu a nie, ze kazdy si vytvori nieco vlastne a potom je v tom len bord3l... Coho ziarivym prikladom bol suboj HD formatov a jedinym vysledkom bolo, ze nemenovana firma prisla o 1 miliardu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI stale existuje, AMD totiz tuto znacku zachovalo.... I tak to nemeni nic na tom, ze koupe ATI se AMD docela vyplatila .... 4850 ve me vzbudila zajem
nVidia ma akorat lepsi marketing a vyssi ceny :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze ten marketing, pokuty a zmetky (radice) musi prece nekdo zaplatit, ne? A kdo? Zakaznik ve vyssi cene :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

subdivider: Právě že toto výrobci udělali, sešla se skupina firem, která dala vzniknou standardu, jenže Rambus propašoval do tohoto standardu technologie, u kterých rtak nějak "pozapomněl" prozradit že na ně vlastní patenty. Nyní až se standard zaběhl a prakticky všichni jej nějakáým způsobem používá se rambus pouští do žalob - Rambus není pro mě firma, ale organizovaná mafie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 JeJe: OK, toto som nevedel, tak to je dvojnasobne svinstvo, lebo standardy by nemali byt zatazene ziadnymi licencnymi "tarchami"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xox: ty si to pleteš. Nikdo Rambusu nebere, že to vše vymyslel. Ale podvod je v tom, že to protlačil do standartu, aniž by řekl, že to má patentováno. Pokud by to bylo předem známo, jsem přesvědčený, že by se to do standartu nedostalo. A když už, pak za přesně definovaných licenčních podmínek.
Takto to byla ze strany Rambusu všivárna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hezký jak všichni řešíte, jestli je horší nVidia, ATI, nebo Rambus ...nVidia, ale žádné paměti nevyrábí, kupuje je od jiných. Takže to Rambus žaluje nVidii jen proto, že vyrobila čipy, které komunikují s cizími? Paměti jsou přeci založené na nějakých sporných patentech, nebo ne? Jako že licence platí oba výrobci? Asi jako poplatky OSA?

To je přece blbost, to je jako bych nyní místo standardní ceny za kWh platil ještě poplatky za vypouštěné CO2, likvidaci jaderného odpadu a stavbu přehrad ... teda samozřejmě to všichni platíme, ale schované v celkové ceně. Stejně jako nVidia by to tak měla platit skrze výrobce pamětí a ne to řešit nezávisle. To ať si řeší ti výrobci, stejně jako to řeší za mne ČEZ. Koncového zákazníka přeci nemusí zajímat co předcházelo výrobě požadovaného zboží a jestli výrobce vše dodržel. (Já se o praktiky výrobců sice zajímám, ale to je moje soukromá záležitost.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to guest:
koukam,zase jeden nouma,co nevi co keca...Diky AMD a ATI vecem jsou ceny tak nizko...konkurenci to nuti drzet ceny optimalni pro trh...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: tu se jedná o technologie které jsou v samotném řadiči uvnitř GPU, kterým komunikuješ s paměťmi. Ta norma, do které Rambus protlačil své patenty se týká také řadičů..... Jinak si buď jist že výrobci pamětí buď už taky platí, nebo se na ně chystá žaloba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Stratos + ADS
Největší problém nevidím v tom, že se nVidia sekla s nynější generací grafik, stále má finanční rezervy a celkový prodej je i přes konkurenci AMD na straně nVidie, i když to může být jen dočasné a pokud nVidia nezačne konkurovat v cenách může se snadno stát, že v prodeji zvítězí AMD/ATI. Jenže tohle je jen nepodstatná část problému, daleko větší problém vidím v tomto:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&...
což by mohlo taky vést k situaci, že nVidii nebude nic nutit ke snižování cen a ty naopak budou moci neomezeně růst

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nejnovější obětí se stává kalifornská nVidia."  Podle, kterého práva je zloděj obětí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AD xxl "Jenže tohle je jen nepodstatná část problému, daleko větší problém vidím v tomto: "
 
Neukvapujme se a hlavně si nepleťme (když už se záměrně plete autor článku)Ceny akcii, které se týkají jejich vlastníků a tedy vlastníků společnosti, kde by pád společnosti znehodnotil i tak nízkou cenu akcii a to si nikdo nepřeje. Produkty firmy a její hospodaření, kde si společnost AMD vybudovala vynikající podmínky pro další rozvoj a pro ukrojení dalšího podílu na elektrografickém trhu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Federman On je obvykle problém také v tom, že u velkého bratra lze patentovat cokoliv a protože je tam patentován pravděpodobně i rozum, nikdo ho nepoužívá :-). Pokud vím, nVidia paměťové moduly nevyrábí, ale ve svých výrobcích používá a to je trochu rozdíl. Je ostatně i otázkou, zda skutečně Rambus tyto technologie skutečně vymyslel, nebo si jen nechal vystavit obrovské množství patentů a jen čekal až se rybka chytí.
Ten článek o stavu AMD/ATI může být přehnaný, nicméně o tom, že AMD na tom zrovna dobře není víme všichni a je jen otázkou, zda ATI dokáže udržet nad vodou nejen sebe ale i AMD. Určitým způsobem záchrany ceny akcií, nebo spíš peněz v nich uložených je prodej společnosti což zaručí návrat alespoň části investic, nebo použití dalšího kapitálu s tím, že mohou společnost zachránit, ale také o další finance přijít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Federmann> Podle toho, ze rambus nic nevymyslel, jedine co vymyslel byla jeho vlastni pamet, znama u P4 ... totalni shit, takze yo krachlo.
Maji patentovany obecne veci, ktere mimochodem vymyslel uplne nekdo jiny a jsou popsany dokonce v norme.
Takze jediny kdo zde neco ukradl, byl RAMBUS, protoze si patentoval verejnou vec, coz je kradez a ty lidi, bych za to normalne zavrel za hyenizmus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo vysvětlit, proč je tu vždycky tolik Ati-filních příspěvků? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je, dalsi pekna soudni tahanice. :-) Rambus kdysi mel dost slusny navrh pameti (docela jsem tomu fandil) a mel pekne nakroceno, ale podle me to zazdil nenazranou cenou. Ted uz jenom sedi a hledaji, kde a co by mohli vysat - uz by mel byt patentovy system revidovan a NEJEN v USA (bordel je vsude, jen USA byly lidr v technologickem vyvoji, tak se to nejvice projevuje tam). Zajimave je, ze nepodali zalobu i na AMD/ATI - pokud neplati NV nejake poplatky, pochybuji, ze i AMD. :-) A ze by cerveni pouzivali nejakou jinou technologii? Spis Rambus nechava AMD/ATI "uzrat", ted maji (alespon v graficke divizi) naslapnuto, jestli jim to 1-2 roky vydrzi, budou dobrym kandidatem na "podojeni". :-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v mestecku South Park to velmi dobre vystihli ako to v USA bezi - zalujuci a obzalovani = vsichni versus vsichni. uz mi je to smiesne sa pozerat na to ako kazdy zaluje kazdeho za vsetko.. este stastie ze EU je normalna co sa tyka prava (ved pravo vzniklo v Rime :) )  len dufam ze EU nezacne praktizovat US praktiky..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Nvidia v patentovém sporu s Rambusem zatím vede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Rambus žaluje nVidii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD.ATO narozdil od NVIDIA ma s RAMBUSem uzavrene patentove smlouvy a tudiz nemusi vyhazovat prachy za pravniky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Dwarden:
Mám takovou obavu, že ty smlouvy stály víc ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Spor Nvidia vs. Rambus má vliv na výrobce grafik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Izak__> myslíš tím RIMM paměti? pokud ano, tak to jsi nikdy neviděl sestavu kde by se RIMM objevili.Ve svý době to byly děla, to že to stálu krapítek víc je otázka druhá,ale RIMM pamětem bych shit neříkal :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aké delá? veď pri porovnávaní výkonu zostáv P III s DDR RAM vs. RDRAM nedochádzalo k žiadnemu navýšeniu výkonu, čo dokonca potvrdil aj sám Intel... dokonca exkluzivita RDRAM na platforme P 4 spôsobila faktickú nepredajnosť tohto riešenia a preto platforma s P 4 si spočiatku musela vystačiť so zastaralými SD RAM, až kým nevypršala oná exkluzivita a tým pádom P 4 mohlo sa prejsť na DDR RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apes: Nestálo to krapítek víc, nýbrž o hodně víc. A přínosem byl krapítek výkonu navíc.
Musím souhlasit, že RIMM paměti nazývat shit není vhodné, přestože se stalo zvykem toto slůvko používat pro produkty nemající smysl, málo přínosné či nabízející vysoký poměr cena(užitná hodnota)/výkon, což na tento typ pamětí sedí.

BTW: Když už používáš tučné písmo, tak si to po sobě alespoň přečti.
"RIMM objevili" "byly děla" "stálu krapítek"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 miroo: nevím jak to bylo s přechodem z SDRAM na DDR,ale v době, kdy se prodávali hojně SDRAM 133MHz, tak se mi dostal na stůl počítač s RIMM pamětma a na to jaký byly P4 (netburst) s SDRAM modulama lemry, tak P4 s RIMM byla na práci (ve windows) objektivně rychlejší.Ani ti nevím co tam bylo za chipset,ale jak říkám...když vynechám to množství vyprodukovanýho tepla, tak proti systému s SDRAM byly RIMM děla.Samo že s nástupem DDR se rozdíli začaly mazat (propustnost stejná a latence RIMM děsná).
Nějaký marketingový bláboly Intelu, nebo jinejch buržoustů jsou sice hezký,ale vždycky byly poplatný době a účelu kterýmu měli sloužit (v tomhle případě nástup DDR)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Derryk: promiň že tě pobuřuje tučné písmo a gramatika pro mě né-rodného jazyka.Příště se jenom kvůli tobě budu snažit :)
  Zřejmě se zmiňuješ o době, kdy se na trhu již objevili DDR moduly,ale do té doby .......asi je to otázka názoru.Ale dneska skočím do sklepa a omrknu ten chipset (ano kompík jsem si z historicko sentimentálních důvodů založil)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apes:Tučné písmo mne nepobuřuje. Pobuřují mne chyby v takto zvýrazněném textu. Přijde mi to jako dát na výstavu např. veteránů na odiv vůz, který o autokosmetice slyšel jen z reklam a holubí trus považuje za běžný standard.

Vzhledem k užití né-rodného rodného jazyka je příspěvek velmi slušný. Nicméně i přes upřímnou snahu se chybička opět vloudila "se objevili DDR moduly".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apes: však jistě - zbytek světa už jel na DDR a chudák Intel musel prodávat P4 buď se zastaralými SDRAM nebo s RDIMM DRAM - už to tu někdo psal. RDIMMy zabilo jediné - nenažranost Rambusu a tudíž jejich vysoká cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Derryk: á panáček se nám dneska vyspinkal do růžova. máš ještě něco "plodného" k tématu nebo už jsi skončil s hlazením svého ega?
sry za flame.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

System s RIMM pameti byl podstatne vykonnejsi a dobre spolupracoval prave s P4, ale kdyz se objevili DDRAM, tak ten rozdil zmizel. Cena sa to ale byla snad 2x vetsi, proste rambus chtel ryzovat prilis moc , tak se mu to nepovedlo, a ted kope kolem sebe ve snahe jeste neco vytlouct,ale jestli bude zlobit moc, tak je nekdo koupi a bude klid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ltokar: Možná právě o to jim jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ltokar: Správně je to DDR, případně DDR SDRAM (double data rate synchronous dynamic random access memory), ne DDRAM...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD se uz financne vyrovnalo protoze moc dobre vedeli ze RAMBUS ma na ty patenty pravo :) jedina Nvidia zase prska a dela problemy. S kym se dneska nvidia nesoudi? tech firem asi moc nebude po tech zalobach ktere se na Nvidii vali ze vsech stran :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Rambus vycouval ze sporu s Nvidií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... to klepnuti pres prsty muselo asi dost bolet :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RAMBUS by to mel zabalit... pokud jsem nekde dobre pochopil o co slo tak RAMBUS prakticky podvedl ostatni a sam si opatentoval to na co prisli spolecne... ale kolik je na tom pravdy... kdo vi...

Me osobne uz ty vecne patentove tahanice v kdejakem oboru pekne otravujou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Rambus se podílel na vytváření specifikací pro paměti, a cpal tam svoje technologie, přičemž opomněl dát najevo, že je má patentované a bude později chtít platit. Něco jako kdybych do softwarové firmy poslal záškodníka, který by schválně psal kód tak, aby porušoval moje patenty + mi to oznamoval, aby se mi dobře vydíralo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

výborne nvidia, treba aj ostatným ukázať, že vyžírok sa netreba báť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratos_ no co na to povies teraz?

"Stratos_: AMD se uz financne vyrovnalo protoze moc dobre vedeli ze RAMBUS ma na ty patenty pravo :)"

tak ze sa zjavne financne vyrovnavali zbytocne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Malý krok pro Nvidii, velký skok pro výrobce pamětí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: ups, ano, dik za opravu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: martin
Jste politicky angoažovaní a pak zbaběle uzavíráte politickou diskuzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jim v Rambusu doslo, ze kdyby se to dotahlo do konce, mohli by o ty patenty prijit uplne a museli by vracet poplatky vsem, ze kterejch uz je vyzdimali...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.