Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RapidShare musí zavést aktivní cenzuru, nařídil soud v Německu

já nechápu jak můžou nařídit něco co prakticky nejde udělat :-D Logicky než něco nařídím a nerozumím tomu tak si pozvu odborníky co mi řeknou reálnost nasazení takového opatření a potom něco takového prostě nařídit nejde..... jak vidím, v Německu se něco jako technolog k soudům nezve....

kurňa už aby ten pos.... kopírovací monopol hebl na tu svoji zastaralou náturu, bez změn které už jsou dávno potřeba je to fakt jen udržování zombie při životě.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to mas tezky ... vsichni odbornici jsou prece zaujati :-).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak je fakt že obálky asi stále existujou, ale to už bychom rovnou mohli zrušit celé soudy i právníky a šecko co s t ím má něco společné.......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale ne, ja to myslel obracene: ze kazdy dost chytry na to aby vedel, ze aktivni cenzura je blbost, bude obvinen z podjatosti a nepripusten ke svedectvi, protoze urcite uz nekdy neco stahnul.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A ako sa da rozoznat mkv ripnuteho filmu a mkv z mojej kamery? Asi bez pozretia ako video to nepojde. Viete niekto nieco o tom? Lebo pokial mi niekto kukne do mojho videa bez mojho povolenia nie je to zasah do mojich prav? Este ma tak napadlo a existuje zoznam autorsky chranenych diel? Ako ma Rapid vediet ci to ci ono zastupuje xx organizacia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak jak říkáš, odporuje to i unijnímu právu, však to i v článku je přímo zmíněné.
Podle mě pokud to u němčourských soudů nepřekutí tak to fakt skončí u toho evropského a tam bych se divil kdyby to dopadlo jinak než ty belgické (? nebo jiné?) případy....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, však se kvůli tomu RS nepos... Přinejhorším zakáže ánblok přístup uživatelům z .DE domény a je po vtákách. On už si to pak nějaký ten řádně naštvaný německý zákazník, který příjde najednou o přístup k svým naprosto logálním datům se svou vládou vyřídí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A nedají si pokoj a nedají. Tohle musí přiživovat nějaká velká právnická loby - protože nejvíc z toho maj právě právníci ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Po tom čo mi pred rokom RapidShare kompletne zmazal fotky s dovolenky údajne za porušenie autorských práv som premium účet viac neobnovil a je mi už šumafuk.

Zaujímalo by ma dokedy bude celý svet skákať tak, ako mu americký (ne)zábavný priemysel píska ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A jak budou zkoumat zaheslované RAR archivy?
- To je automaticky nepustí na web?
- Viz jeden český VoIP operátor...
OTÁZKA: Je možné šifrovat komunikaci na SIP protokolu?
ODPOVĚĎ: Komunikaci na protokolu SIP nelze šifrovat s naší službou, jelikož společnost poskytuje veřejnou telefonní službu. V případě potřeby monitoringu hovorů pro orgány státní moci by nebylo možné s šifrovaným SIP protokolem tento monitoring daným orgánům poskytnout, čímž bychom porušili zákon.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No a ja bych si to presto sifroval ;-))
sifrovat lze, jenom oni uvidi takove zajimave skvrceni ;-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A oni fakt v německu nemají takovou věc jako telekomunikační tajemství? Internet snad je tele-komunikační kanál a přehrabovat se v něčích datech není jen tak...

Jak kdyby mi při odchodu z obchoďáku udělali kompletní osobní prohlídku, jestli jsem náhodou něco neukradl.

Každopádně se vydavatelství chovají jako idioti, ne jako obchodníci. Produkce zaměřená na tenagery a postupně snad ještě mladší a to je věková generace, která nechce CD, DVD a podobný technologický vykopávky, chce MP3/MP4 a přitom nemá nabité kreditky. Slušná nabídka je snad jen na iTunes, jinak se pořád na internetu neprodává (a když tak za nehorázný ceny). Mládež tedy sosá bez ohledu na národnost. Starší generace (30+) už vlastně všehno oblíbené má, novinky jí moc neberou a pokud si případně koupí nějakou libůstku, statistiky prodejů to nestrhne (navíc to často není mainstream label).

Co z toho plyne? Odstřižením stahovačů se prodeje nezvednou. Prodeje zvedne jen kvalitní produkce i pro střední generaci (protože ta na to má) a lepší obchodní model.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tomu soudci by měla Piratpartiet poslat dárkový koš. Lepší propagaci si do blížících se voleb nemohla přát.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vsechni co si mysli, ze to nelze realizovat, zklamu.
Pred 2 lety slo na youtube.com shlednout jakoukoliv serialovou epizodu, nekdy i cely film, dneska je to nemozne !
Google totiz implementoval kvalitni technologii na rozeznavani obrazu podle otisku ktere mu dodava BC.
Smula pro ostatni provozovatele je v tom, ze tim udelal precedens, ze to lze realizovat.
A soudci si uz neuvedomuji ty "drobne" nuance, ze rapid nema jenom jeden format jako u youtube.com, nemluve o moznosti sifrovani obsahu...

Holt google to vsem pekne zavaril, kdyz tenkrat ustoupil :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

google je americká společnost a ustoupila americkým blbům z blbowoodu, rapid je splečnost švýcarská a německý soud rozhodne v rozporu s unijním právem - tedy že není možno provádět celoplošný dohled - protože tohle se celoplošnému dohledu rovná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odkud firma pochazi je irelevantni.
Muj argument byl o tom, ze Rapid nemuze pouzit na obranu kecy typu, ze je nemozne to implementovat (tak jako si to tady v diskusi mysli kazdy druhy), prave proto, ze Google to uz uspesne implementoval.

A k Vasemu druhemu argumentu ohledne narusovani soukromi, ma opet odpoved Google. Jejich algoritmus je plne automaticky (pri danem objemu videii naprosto pochopitelne) a funguje stejne jako treba spam filter. A videl jste uz nejakou zalobu treba na Gmail, ze se Vam jejich spam filter "cte" a tridi Vasi soukromou postou ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To že to jde aplikovat na videa je opravdu jedna věc ale rapid není jen o videích, na to jste upozornil sám. je fakt že když kdovíkolik lidí tvrdí že to nejde tak se vždy najde blbec co to dokáže ;-)

a druhý argument nemluví o čistě o soukromí ale o rozporu s unijním právem.... teď nedávno tu byl článek o dvou případech které se dostaly až k mezinárodnímu soudnímu dvoru a které de facto poslaly k šípku podobná rozhodnutí jiných soudů - však se podívejte na odkaz na konci tohoto článku.

a srovnávat spamfilter který třídí do složek a filtr který mi dovolí nebo nedovolí nahrát moje soukromé soubory je trochu rozdíl, ne? fungujou sice podobně, to ano ale účel je jiný že - v jednom případě ulehčovat život uživateli a v druhém ho nasírat :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, me pripada, ze na youtube lze porad lecos najit ... mozna to neni od BC - nebo jim to nefunguje. Klicovy je ale ten format: rapidshare nemuze odmitnout soubor pokud se jim nepovede ho dekodovat ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrealizovat to sice jde, ale jaký to má smysl, když si normálně myslící člověk ta data zašifruje. Rapidshare není Youtube, je to služba úplně o něčem jiném. Nebo zakázat heslování? A co takhle zakázat veřejný internet?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.