Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Razer představil mechanické snímače navržené pro hraní

Kedysi Tesla vyrabala klavesnicu ktora mala hallove snimace (indukcne). To bolo hodne davno pred tym ako u nas prisla era PC. Jednu taku klavesnicu som vlastnil a chcel som ju implementovat na ZX spectrum gumaka ...

Som zvedavy kdo s tymto napadom pride prvy a bude sa tvarit ako kebyze objavil ameriku :)

Na vsetkych PC co mam pouzivam stare Compaq ps2 klavesnice (ta na ktorej pisem ma si 16 rokov) ktore su rychle, tiche a nesmrtelne :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový nejistý dojem, že takovou klávesnici bych snad i někde vyhrabal. Není to samozřejmě pro PC, je to vyrvaný z nějakýho pre-IBM-compatible střepu, ale co jsem se tak na ty klávesy koukal, jsou tam opravdu dvě proti sobě se pohybující součásti, kde není žádný mechanický spínač. V části, co je klávesa, je nejspíš magnet a v části, do které to zapadá a zase z toho pomocí pérka vyjížždí, jsou nejspíš cívečky.

Psát bych na tom asi nechtěl, je to dost hlučný, propad těch kláves taky poměrně hlubokej a není tam ta "cvak-odezva" (to je až když klávesa narazí na konec, ale stisk je nejspíš vyhodnocen o něco dříve). Taky by mě zajímalo, jak rychle se do tý klávesy musí uhodit, aby to detekovalo stisk ;). Ale tak jsem si jistý, že dneska by to šlo vyrobit nesrovnatelně lépe než tehdy. Jen se bojím toho, že rozbitná by určitě byla, někde na té pružící části by ty klávesky měly jistě nejslabší místo (cíleně, tedy kurvítko).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

neměří hallův snímač spíš magnetické pole?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ano, klavesy mali v sebe magnet

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ta klavesnica co som popisoval nakonec pochadzala z pp06, informativny odkaz ze nekecam :)

http://www.litildivil.cz/sbirka/pocitace/PP06.htm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo pp06 me prvni PC. To byl stroj. Diky za pripomenuti, to o te klavesnici jsem ani netusil. Monitor jsem mel uz toho philipse, ale slo tam pripojit cokoliv s kompozitem, treba VHS a natacet obraz.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nejen PP06. Mám jednu u Consulu 2717 "Zbrojováčka" a jednu u SAPI-86 - PC XT klonu z Metry Blansko. Píše se na nich kupodivu dobře - zdvih sice vysoký, ale ty rány co vydrží :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Internetovými diskusiami sa šíri presvedčenie, že nejde o Cherry MX ale o Kailh spínače... Kailh spínače sú čínskym klonom Cherry MX no podla informácií na internete o dosť horšími. Tu napr. sa o tom ludia bavia... http://deskthority.net/keyboards-f2/razer-releases-razer-brand-cherry-sw... uvidíme kde je pravda keď to bude na trhu...
Edit: Aj tu sa o tom rozpráva http://geekhack.org/index.php?topic=55578.150

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.