Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RealDVD opět prohrává

Hotovo...zavest rezim zajdi si do kina a DVD te bude stat 90kc.
Kupovat proste jen nosic, proc platit za neco co uz jsem videl.
viz treba MC vs CD, clovek ma legalni hudbu na MC (stara dobra leta 1940-1990)
Jezne, za CD i za hudbu na ilegalne.cz musi znovu a znovu platit, ikdyz je porad stejna, je jen jiny nosic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj to vis, jenze 90% zadanych zaznamu uz lidi doma maj, takze to by cely ten prumysl kolem prodeje stale dokola tehoz krachnul. Ono by se totiz nakonec zjistilo, ze co si lidi sosnou /nasdile po netu maj stejne uz (casto nekolikrat) koupeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cela tahle fraska ohledne je postavena na hlavu a slouzi pouze jedne strane. at se nedivi, ze je tu "piratstvi". bezne kdyz koupim DVD a zkopiruji si ho na disk, (kdo chce skladovat desitky dvd kdyz to muze mit na disku) jsem jiz pirat jakmile ten zbytecny nosic vyhodim i kdyz si ho poctive koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsi pirat, ikdyz nemas doklad o zaplaceni?
Viz MS a nalepky, ktere nemaji zadnou oporu v zakone a slouzi jen, jako ozdoba, takze skutecne potvrzeni je jen ucetni doklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> bsre : Proč lidé tolik touží po něčem, co "uz lidi doma maj"? Asi to nebude až tak úplně totéž, že? :-)

> sniper29a : Nejsi. Nikdo ti nezakazuje udělat si kopii a nemusíš k tomu vlastnit ani "originální" nosič.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sidbin
 
oporu v zákoně mají. AutZ říká že musíš dodržovat podmínky autora licence kromě těch podmínek které již jsou v AutZ definovány nebo jsou v rozporu se zákonem. takže kdybych si dal do podmínek abys zazpíval ruskou hymnu a poslal mi ji a ty to neuděláš tak jsi nelegálni uživatel mého programu. :)
 
nevím co na tom nechápeš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2-pao-: nejak sem si nevsim ze by po necem takovem tolik touzili. Rekneme ze mam doma 100MX + 100LP vsech moznych interpretu. Jelikoz doba pokrocila, chci si svou sbirku ulozit v novejsim formatu. To ale znamena spoustu prace (a taky $ za rozumne vybaveni). Takze je pro me 1000x jednodussi a efektivnejsi si totez sosnout uz hotove z netu.

No a kdyz sme u kupovani, OSA a spol se stale ohani pravy autoru a tim, ze se neplati za placku ale za "pravo poslouchat/videt/..." Tudiz by meli komukoli na zaklade predlozeni libovolneho puvodniho nosice dodat za cenu nakladu (= max 20Kc) totez v libovolnem jinem formatu.

2zobecm: Obavam se, ze nechapes ty. Obecne plati to, ze smlouva nemuze smluvni strany omezovat vice nez zakon. Nemuzes tedy zakazat neco vic, muzes ovsem neco navic povolit. Tudiz tvuj odstavec o hymne by byl neplatny.
No a o M$ EULA nema smoc smyslu debatovat, sice zatim v CR neprosla aspon pokud vim zadnym sporem kde by se resila jeji platnost, ale z nekolika zdroju (pravnici) mam informace o tom, ze by ve lepsim pripade byla neplatna tak z 30-50%, ale pravdepodobne spis cela. Pro priklad, v CR se nelze vzdat odpovednosti a to ani za chyby v SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek RealDVD opět prohrává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku RealNetworks žaluje DVD CCA a MPAA za monopolizování trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao- Proč lidi tolik touží po něčem, co už doma maj? Třeba proto, že to chtějí mít na disku a protikopírovací ochrany jim jejich zakoupený originál znemožňují na ten disk si zkopírovat. Ne každý je odborník na to, jak si "chráněné" věci zkopírovat na disk. Nedivme se, že "pirátské" strany budou mít dostatek hlasů, naopak, přejme jim to.
Já sám se obávám, že pokud bychom to takhle nechali dál, tak v budoucnu si čím dál více už nikdo nebude moci být jistý, zda mu za drahý peníz zakoupený disk vůbec doma bude fungovat. Zda je ve správném regionu, má správný hardware, dostatečně nový firmware a šifrovací klíče v monitorech a podobně. Vydavatelský průmysl je v zájmu svého monopolu čím dál tvrdším Velkým Bratrem, místo aby se sostředil na nižší cenu, vysokou kvalitu a boj o zákazníka. Zákonem daný monopol mu takové chování přece umožňuje. Necháme si to vše stále líbit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, jenomze v tom pripade pada veskere vysvetlovani, ze si kupujes licenci na divani, a ne na medium (jak se to porad vysvetluje).

Takze kdyz si koupim tedy tu licenci, tak jim muze byt u pr***e, z ceho se na to divam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> bsre : To musíš vědět ty, jestli jsis všiml, ale byla na tom postavena celá tvoje argumentace, tak předpokládám, že to nebylo jen účelové tvrzení, že? A teď vážně a vynechme - prosím - tu nepravdu na téma "stejně už to mají koupené. A dokonce několikrát.

Nemají a víme to oba, ví to i všichni ostatní tady. Velká většina lidí se přestala úplně obtěžovat nákupem a prostě stahuje bez ladu a skladu - osobně to ani neodsuzuji, protože na to mám minimálně v ČR nárok. Tady se není o čem bavit, ale nesnažme se prosím to okecávat tím, že jsem si kdysi před lety koupil desku a dnešní SACD obsahuje týž materiál. Neobsahuje. Skutečně - neobsahuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Mikrob : Takže to není totéž. Já sice chápu tvou argumentaci - je to jedno ze standardních vysvětlení obhájců sdílení - ale prostě ho neberu. Bylo by to na dlouhou diskusi a nejsem přesvědčený, že tohle si jde vysvětlit v pár psaných větách.

Pirátskou stranu neberu vážně a pevně věřím že většina lidí. Levicových stran, tvrdících že všechno by mělo patřit všem už tu pár máme a narozdíl od náctiletých mne asi zajímají vztahy k jiným tématům, než ke kinoripům. Zdravotnictví, školství, obrana, výzkum, zahraničí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: je videt, ze vubec nic o CPS nevis! CPS nema nic v programu o davani vsem vsechno zadara! Jde o zmenu tohodle zastaralyho "prerozdelovani" penez tem co nemaji nic spolecnyho s vymyslenim pisni a textu.

Tobe stele jeste prijde spravny (fer) ze spolecnosti typu IFPI ci OSA vybiraji penize za to ze nekdo jiny vymysli muziku a texty, ale uz nemaji povinnost takto vybrane penize davat autorum?

Jaky je rozdil v tom ze nekdo vymysli par slov ci posloupnost not od toho kdyz nekdo najde lek na na praseci chripku? V soucasnosti ten ROZDIL je v tom, ze tomu prvnimu MY vsichni MUSIME platit desatky 90let od jeho smrti a tomu druhymu 20let ode dne kdy to vynalezl.

Muj nazor je, ze to ma byt PRESNE obracene!!! a navic, ze spolecnosti jako OSA a IFPI maji mit ucetnictvi VEREJNE dostupny a ti co tam delaji to maji delat zadarmo (nebo za minimalni mzdu).
Vsechny, opakuju VSECHNY penize maji byt rozdeleny autorum!

A ne jako ted nasel slavna NEZISKOVA OSA ma rocni ZISK!!! pres 15 milionu. Muzes mi vysvetlit jak NEZISKOVKA muze rocne vykazovat ZISK?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pao: mno ucelove to prekrucujes akorat ty... Vsichni tu jasne psali ze POKUD MAM JIZ DRIVE KOUPENY nosic (MS kazetu cd atd. a ne ze ho kazdy vzdy ma) a predlozim ho, tak bych mel mit moznost koupit novy nosic BEZ prirazky za licenci. Pokud tohle nerspektuji vydavatele, tak podle tve logiky "kradou" ...
Ad: Zdravotnictví
Vis o nejake politicke strane, ktera by to resila jinak nez zvysenim spoluucasti pacienta? Je tu nejaka politicka strana, ktera by konecne zajistili skutecny krok dopredu, napriklad funkcni celonarodni databazi obsahujici vsechna data vysetreni vysledky atd? (tohle by totiz u me byla skutecna reforma a ne jen "zaplat vic".
školství
Stavajici politicke strany si bez vyjimky davaji do programu jako prioritu skolstvi, nacez za ministra tam vrznou koalicniho troubu a snizi penize....
obrana
Nadhera tak tech 20000 vojaku jeste snizime na 10000 a nebo zrusime ne? Nebo si sem sopupnem radar co nebude chranit nas ale amiky a ti nemaj ani tolik slusnosti aby nezrusili viza (myslim uplne nikoli foralne jako doposud)?
výzkum
To je jeste horsi nez skolstvi (totez v blede modrem), snizit prachy a rikat tomu podpora....
zahraničí
Hmm tak komu jinemu hodlas lest do zadku nez USA? Pochybuju ze by nektera strana delala neco jineho..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brzy si budeme kupovat licenci na shlédnutí filmu, který nám vlastně patřit nebude, odsouhlasíme nějakou tu verzi euly, aktivujeme někde na internetu a přehrajeme pouze na pc, které nebude smět změnit svou hw konfiguraci :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drk22: Ta celonarodni databaze existuje, jmenuje se to IZIP. Já už tam registrovanej sem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pao: Viděl jste vůbec program CPS? Asi ne.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.