Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS ProArt StudioBook W590G6T - ultimátní mobilní WS s Quadro RTX 6000

To nestandardní provedení by mně asi odradilo i kdybych to zaplatil na naějakou práci...
Osobně bych už raději něco s novým ryzenem a raději masivnější/konvenční spodní část.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na nový Ryzen se můžete těšit v pondělí :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten IceGiant ProSiphon Elite vypadá naživo pěkně. Teď ještě něco co to bude chladit. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezva, tak ASUS ukázal, že umí chodit po hlavě a odpichovat se ušima. Pěkné!
Teď by to chtělo ještě nějakej notes. Obyčejnej, chodivej, neupečenej, tichej, přiměřeně rychlej, nezkriplenej 150-ti způsoby. Magnézium, titan a hliník si můžou nacpat do zadku, stejně dělají, jako kdyby to bylo dražší než ryzí zlato. Až ASUSáky pustí z psychiatrie, kde je čeká delší pobyt, tak možná někdy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zda sa,ze Intel sa uz hodi nielen na hry...skoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to mně někdo vysvětloval, jak je 5nm výroba drahá a AMD by se to nevyplatilo. Celý tenhle notebook ukazuje něco jiného.

Intel Core i9-9980HK - to je fakt jen ultra-retro 9. generace? Dávám podnět na provedení testů na drogy ve firmě Asus! Napíšu to nejslušněji jak dokážu: Za 200k Kč si ho koupí jen šílenec co si neváží svých peněz. Takové Ferrari s motorem z Octavie RS za cenu Ferrari s V12. Ta grafika by musela mít chladič ze zlata, aby tenhle kiks dokázala smáznout.

Připomíná mi nějaký těžební stroj. Mega grafický výkon a CPU jen tak do počtu:).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ASUS ten notebook myslím představil snad už v roce 2019 jako koncept a do prodeje šel někdy v roce 2020. On ten vývoj nějakou dobu trvá a pokud chcete Quadro RTX 6000 "na cesty", tak jiná možnost není.

A samotná RTX 6000 se prodává asi za 110k Kč.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měli vyvíjet na AM4 socketu - ten nabízí víc možností. Ono stejně mít tak žravé komponenty za LCD je šílenost. Žádný kov na světě to nedokáže odizolovat a nejsem si jistý jestli vůbec existuje materiál co by to při dané tloušťce dokázal. Upřímně doufám, že se téhle koncepce nechytí další výrobci, protože „to je blbý, to se bude líbit". Chcíplé displeje u all-in-one jsem zažil u Apple několikrát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na AM4 socketu by to sice bylo zajímavé, ale musela by to pak být jiná konstrukce, více tepla + značně horší výdrž při provozu na baterie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně: nějak jsem nepochopil, proč bych měl chtít takhle nařvaný GPU v notebooku, kterej je už z principu problém uchladit. Pomíjím tý brutální výsledky v GPGPU, v normálním stolním provedení by byly imho ještě lepší a nejspíš by to jako celek vyšlo i na míň.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Lidi furt nechápou rozdíl mezi notebookem a desktopem? Desktop bude mít vždycky větší výkon, i při nižší ceně. Jinak za mě spíš ultrabook a eGPU (i to je levnější než workstation notebook): http://notebookblog.cz/technika/postrehy/vanoce-egpu-streamovani-her-a-n...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale chápou.... ale z principu tahat s sebou cihlu za čtvrt mega, která je obstarožní hned, co opustila práh Foxconnu, je hovadina na n-tou samo o sobě..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A to ani nemluvím o tom že mně zamrazí, když si vzpomenu jak mi před pár lety s nově koupeným notebokem za +- 40k zdrhal "mladík" na parkovišti u marketu...
Plus v desktopu si sám vymněním kdeco zvládnu to i vnormálním NB (kolikrát je to lepší než čekat na reklamaci a předtím jak dlouho promazávat data a dělat zálohy) ale v tomhle tedy nevím.. Dělají k tomu NBD?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že k tomu mají nějakou tříletou ASUS Premium Care záruku: https://www.asus.com/cz/support/premium_care/

Aha on-site je tam zdá se za příplatek, ale jak to funguje netuším.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za přidání sekce Linux.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není zač, ale berte to s jistou dávkou soli, víceméně takový rychlopokus, co moc neodhalí potíže, které se mohou objevit při delším používání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krom toho, ze ten 45W procesor bude docela bida (a jeste k tomu nesmyslne osmijadrovy, to bude jeste pomalejsi nez thredrippery, ale Intel uz asi jede bomby jak AMD ....), tak me dostal ten displej .... za tvrt mice tam nedaji dotykovy a aspon nejaky superamoled?:o) Jako kdyby se nahodou nasel nekdo, kdo by to chtel na nejakou praci treba s grafikou, coz je samozrejme blbost, tak to ze to nema dotykovy displej a je to jen stare IPSko, to uz je fakt perverze! I kdyby stal "jen" 50k, tak bych ocekaval nejakou aspon elementarni vybavu v podobe dotykoveho displeje na bazi OLED s podporou wacom stylusu na kresleni. Za ctvrt mice je to picovina a absolutne nechapu tu kartu za 100k ..... jako kdybych byl uchyl a potreboval nekde vykon desktopoveho stroje, tak si desktopovy stroj koupim ..... pak nejaky obycejny tablet za "par" desitek tisic a k tomu nejaky slusny celosvetove neomezeny tarif, ktery by mi vydrzel za tu cenu do konce zivota a jeste 2x a mel nepomerne vykonnejsi stroj .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k té grafice to asi spíš míří na lidi co využijí to GPU, možná na nějaké CAD/CAM věci nebo tak něco. Ten displej je i tak celkem dobrý, kalibrovaný OLED dávají myslím do některých ProArt modelů a má ho i nový ZenBook Pro Duo, tam je i dotykový.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Především, děkuji za kvalitní recenzi (byť výsledky jsou lehce "nuda", protože to zkrátka ekceluje tam, kde se dá předpokládat).

Jinak osobně bych to shrnul tak, že asus tedy předvedl, že taky umí vyrábět WS, ale v provedení "apple kabelka". Smysluplnost takového zařízení už rozebrali kolegové výše, i já si nedokážu představit, jak něco takového smysluplně využít, ale zřejmě existuje nenulové množství osob, co uvítá mobilní "skoro-WS".

Skoro-WS, protože ECC, protože obyčejný mobilní CPU ze spotřební kategorie, obyčejné SSD a tak. Tím nechci stroj deklasovat, ale myslím, že by bylo zajímavější cokoliv z výše uvedeného, než ten "apple-kabelka" dizajn.

Rozhodně ale chválím za zvolení tohoto stroje, jednou za čas je určitě příjemné na takovéto zařízení kouknout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.