Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS ROG Flow X13 Ultra Slim 2-in-1 Gaming Laptop

Takové to, když je problém koupit i jednu grafiku a tady prodávají notebook rovnou se 3. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tři za cenu jedné!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta varianta 1200p/120Hz/R9-5900HS/16G/512G SSD/RTX3050Ti/Off Black zní zajímavě. Doufám, že něco takového udělá Razer bez toho docku - třeba nový Blade Stealth 13. Škoda že Nvidia zase škudlí na VRAM no.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, 3050 Ti by měla být veselejší, než 1650 Ti, i tak bych osobně preferoval žádné dGPU, M.2 2280 slot, TrackPoint a SODIMM sloty :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už ten úvod mně celkem zklamal:
- lesklý displej
- jen 720p kamera
- pájené paměti, tím to celé totálně zabili, 16GB RAM považuju za naprosté minimum
- jen malý M.2 slot

No, hlavně že je tam ta Nvidia, to je fakt první věc, kvůli které bych si kupoval notebook >:[
Škoda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne se to nelibi jiz z uvodu neakceptovatelne 13,4" velikosti displeje do ktere je jeste agresivne namackane rozliseni 1920x1200 / 3840x2400 pixelů coz z veci dela prtavy masochizmus, ze neni k dispozici i matna varianta displeje jenom podtrhuje cely debilizmus tohohle nesmyslneho konceptu, standardní 720p webkamera? se smeju, je rok 2021, na mobilech za 300€ mame 4 objektivy pricemz to zvlada 4K na plynulych snimcich a tu na "prepychovem" notebooku ASUS-u jenom jedina debilni cocka, jako muzou fakt jit do prdele, to abych si jeste clovek dokupoval drahou Logitech-ku ktera zvlada skutecne kvalitni FullHD, ma automaticke zaostrovani, dualni mikrofon, sledovani obliceje a pohybu osoby + s tim i dobre foti, pripajena operacni pamet a maly M.2 slot nemam slov, kdybych do dostal zadarmo okamzite leti k navraceni prodejci tenhle sunt, co se tyce te externi RTX 3080 v Box-u, dalsi pitomost, bud je vykonna grafika rovnou v tele notebooku a nebo ne, ja to jednoduse neakceptuju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> neakceptovatelne 13,4"

Ja sem mel nekolik 13.3 notasu v minulosti a libili se mi. Clovek s tim muze lehnout a cumet film aniz by mel na brichu petikilovou cihlu. Navic se to vejde do temer jakekoliv tasky, kam se vejde A4. Momentalne mam 14ku a je to taky fajn. Mel jsem i 15.6 a je to IMO zbytecne velke hovado. Ale tohle je silne subjektivni, nekdo ma naopak rad 17ky masiny.

> na mobilech za 300€ mame 4 objektivy
> jenom jedina debilni cocka

Mozna prave proto je tam jedina cocka. Kdyz vis ze zakaznici to stejne budou pouzivat jako nouzovku, protoze 99% vyridi na mobilu, nema smysl tam cpat ultra mega drahe reseni.

Ja bych to taky nebral (ze stejnych duvodu jako Karas), proste nejsme cilkovka, a uprimne nevim kdo je cilovka. Na druhe strane nemam iluze ze moje pozadavky jsou stejne jako u vetsiny lidi.

> RTX 3080 v Box-u, dalsi pitomost, bud je vykonna grafika rovnou v tele notebooku a nebo ne,

Promin ale to je desiva pitomost. Fyzika je fyzika, 200W grafika potrebuje jiste chlazeni, tomu se proste nijak nevyhnes. Jestli hledas 200W grafiku dobre chlazenou v mini laptopu, zkusil bych v nekterem paralelnim vesmiru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková grafika do tak malého zařízení nepatří. Pařit na malém displeji a klávesnici hry mi připadá poněkud nepatřičné. Samozřejmě si někdo jako vy může říct, že k tomu připojí externí herní monitor, gamesáckou myš a klávesnici, ale pak to celé ztrácí smysl, protože totéž může připojit k domácímu PC, kde ale nemusí řešit idiotské kompromisy. Typicky zadrátovaná paměť, nízkorozlišivá webkamera (na tuhle krávovinu nemám slov, to bylo výrobci líto pár stovek korun za vyšší rozlišení nebo zafungovala nějaká "nasírací" politika, že si zákazník nebude vyskakovat ???). Celkově tuto prapodivnou koncepci nechápu a nechápu jakou cílovou skupinu vlastně má zasahnout. Asi nějaké "specifické" frikulíny podle výzkumu trhu, který si zadal jeden z tamních manažerů :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lesklý displej
> také nemám rád, ale dá se to

jen 720p kamera
> lepší by byla žádná kamera, nechábu obsesi některých lidí s webkou přímo v notebooku, nejde s ní stejně fyzicky hýbat a je lepší si pořídit nějakou externí ála Logitech C925e nebo lepší; ale chápu, je to můj subjektivní názor, webka je prostě zbytečnost

pájené paměti, tím to celé totálně zabili, 16GB RAM považuju za naprosté minimum
> k kategorii tenkých subnotebooků je tohle standard snad už 10 let a LPDDR4X se schválně dělají jen v BGA pouzdru a neexistují v SODIMM formátu

jen malý M.2 slot
> ano, to je celkem na chobot

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Překvapilo mě, že si ASUS dal link na tuhle recenzi na svou stránku :) asi má autor dobré konexe.

Myšlenka eGPU je super, ale vždycky to na něčem krachne. Tady proprietární konektor je problém. Jak má zákazník vědět, že se za několik let nezmění podoba konektoru nebo nezmizí úplně? Pak raději sáhnout raději po notebooku s Thunderboltem, i když je to slabší řešení. Kdyby udělali redukci z proprietárního na TB, neměl bych strach, ale zase bych nebyl připoutaný k těm proprietárním zařízením firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom překvapivé? Výrobci linkují odkazy na recenze celkem běžně.

Ad proprietární konektor, to je validní myšlenka, sám jsem zvědavý jak to dopadne, doufám, že to ASUS rozšíří na další modely a že to nebude jen pro tenhle konkrétní model.

ThunderBolt má moc malou propustnost a jedná se o větší brzdu, než toto řešení kombinující osm PCIe Gen3 linek, separátní USB a DP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.