Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Asus ROG Phone je herní démon s 90Hz panelem, 4000 mAh baterií a dokem

Pouzivam ho od vanoc, takze si dovolim par komentaru. Predtim jsem mel Samsung Galaxy S5 + mam pristup na nekolik ruznych Xiaomi a tim jsou ovlivneny nasledujici radky.

- Docela mi vadi ostre hrany a to nejen u tlacitek.
- zada: to sklo neni uplne odolne poskrabani
- vetracek: neni az tak urcen na chlazeni pri hre jako spis pro hrani a zaroven Quickcharge nabijeni, aby se to uchladilo bez podtaktovani. Ale obecne nemam s teplotou pristroje problemy (vetracek moc nepouzivam). Nestalo se mi, ze by to bylo vylozene neprijemne.
- original kryt (ROG Phone Case) - Za ty penize nedoporucuji. Proc: opet ostre hrany, zvlast pak nechapu cover proprietarniho bocniho USB-C o ktery si klidne roztrhnete kuzi prstu. Navic kvuli pouziti ventilatorku musi byt zada krytu oddelavaci (bocni gumove brady jsou prilepeny) a nejsem si jisty kolikrat zamky zad tuto operaci vydrzi.
- V texu krome tabulky nezmineny dotykova bocni tlacitka (AirTriggers). Mozna kvuli hrani v docku, ktery ale nemam. To je skutecna pecka na ruzne PUBG apod. kdy telefon drzite naplacato z boku. Palce na predni strane, ukazovacky okolo stran a zvrchu mackate AirTriggers. Coz se potom prenasi jako dotek kamkoliv si reknete. U zmineneho PUBG tedy strelba + treba zoom etc. pri soucasnem pohybu a zamerovani.
- zadni svitici logo - krome "barevne hudby" se to da pouzit jako signalizace treba nabijeni (cervena nabijim, zelena mam dost) etc.
- Ve srovnani se Samsungem mi vadi defaultni chovani pri prichozim hovoru nebo notifikace. Je to pouze jako overlay a ne full screen. Takze bezici aplikace pri zvednuti hovoru nedostane signal, ze se ma zapauzovat. Plus se stane, ze mate zaraz zvuk hovoru a pres to rve hudba ze hry apod. (kvuli separatnimu nastaveni ovladani hlasitosti). Resit to jinou aplikaci jsem zatim nezkusil.
- Minor updaty zatim chodi docela casto, doufam, ze to Asusu vydrzi. Kuprikladu zacalo s poslednim updatem fungovat zobrazovani FPS v Game Genie overlay...
- Docela me potesila kvalita GPS. V primem porovnani s vyse zminenymi pristroji (v dome metr od okna) na tom ROG phone byl nasobne lepe nez cokoliv jineho.
- Ja k telefonu dostal i USB-C dok (Professional Dock), ktery funguje nejen s telefonem, ale i treba s NTB ktery ma pass thru. Pokud pres nej pripojite klavesnici/mys (nebo ethernet), tak sice treba PUBG pujde automaticky ovladat, ale tak ze je to herne stejne nepouzitelne (nejde behat, nejde strilet zaroven s pohledem pres mys...). A na jakoukoliv produktivni praci mi to osobne taky prijde na nic kvuli nizkemu "rozliseni". Mozna na nejake prezentace etc. by to bylo fajn, jako nahradu desktopu si to nedokazi predstavit.
- Jako minus vidim nemoznost vymeny druhe SIM za MicroSD
- Signal LTE (O2) - zatim bez vyhrad, lepsi porovnani az bude hezky na Ingress.
- Vadi mi "nulove" ramecky. Takze pokud drzim telefon jednou rukou, tak dlanova cast palce generuje falesne dotyky. Da se castecne obejit nastavenim "Ovladani jednou rukou", kdy holt cast obrazovky deaktivujete.
- Oproti SGS5 nasobne lepe funguje dotykova vrstva v desti. O rozliseni displeje, vykonu etc. uz vubec mluvit netreba.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Díky, za mňa užitočnejšie než samotná recenzia ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela nechápu který blázen by si to mohl koupit. Za 6800 máte obdobně výkonný pocophone F1 s chlazením, docela slušným foťákem 91DXO, novějším androidem a stejným SOC. A ještě vám zbyde na Playstation 4 pro a pár her.
Obouruční onanie nad dvěma USB mě nechává chladným. To asi Kjutl neviděl ceny příslušenství. Dík ale to raději o pětistovku levněji to nejlepší od Steels než ten plastovej bazmek od Asusu.
Tenhle telefon je za ty peníze spíše velkým průserem a takové o dost výkonější Mi9 (299800 vs 372000) za třináctku se mu z dálky směje a navíc úžasně fotí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plasťák z čínským spyware, nemá NFC, menší množství podporovaných LTE pásem i maximální rychlost, nemá gorilla glass, levný IPS panel co je možná i 60Hz, WTF poměr stran, divná zaoblení displeje, USB 2.0, neumí 802.11 ad, menší podpora GPS standardů, pomalejší quickcharge, výkonnostně podobný jako ASUS, ale spíš lehce pomalejší protože nižší frekvence.

Jako vyloženě poměr cena/výkon asi i lepší, ale prostě je vidět, že se šetřilo, nejsem cílovka ASUSu, protože to nemá qwerty klávesnici, ale asi bych věřil spíš SNSV než šijajomi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Žádný čínský spyware se nekoná, LTE pásma pro nás všechna důležítá, gorilla glass samozřejmě má, proč ti nestačí 60hz panel naprosto nechápu, 80211AD je ti tam úplně k prdu.
Support asusu je naprosto tragicý oproti xiaomi vždyť na rogu za 22 nemáš ani android 9.
A to fakt nevím čí si cílovka s qwerty klávesnicí asi ničí.
Cenový rozdíl 15200 korun!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Herní telefon" pro "herní platformu" Android.
Pecka věc pro hraní Candy Crush!

Přesný opak handheldů od Nitendenda - prehistorický hardware, výborný software.
Škoda, že člověk hraje hry a ne hardware ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Switch zas tak prehistorický není. Ale už by to pomalu chtělo nástupce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak přesně taková koncepce modulárního přístroje, který má dostatek portů a je dostatečně výkonný, se mi velice líbí. Trošku to kazí cena, ale jestli časem klesne třeba na 16k tak budu významně uvažovat o koupi :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Výkon? Můžete ho mít o 20% vyšší a ušetříte 9000. Modulární????!!! Tím myslíte controller v ceně pětistovka za 2200? Téměř nefunkční twinview Dock za 4500?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle recenze mi to nepřipadalo "nefunkční". Cenu neřeším, pokud jde o zásadní pokrok vůči konkurenci, která se maximálně zmůže na jedno očesaný USB-C. Až budou srovnatelné přístroje, tak pak začnu řešit ty věci k srovnání, jako například cenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kjutlovi v recenzi nemůžete věřit ten si myslí třeba že je dřevo vhodné ke stavbě reproduktorů. Přečtěte si recenze jinde. Jako tech demo zajímavé v praxi k ničemu. Btw na co potřebujete na telefonu víc USB já třeba nepotřebuji ani to jedno. A slyšel jste už někdy o USB hubu? Je to fakt vynález a stojí stovku! Zásadní pokrok se nekoná je to jen nesmyslně předražený telefon se špatnou podporou jak je u asusu zvykem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, ze je to predrazene (a doplnky jeste vice) - jednoznacne souhlas.
USB: To ze mate moznost mit sluchatka a nabijecku pripojenou vzdy na spodni strane (at ten telefon drzite na vysku nebo na sirku) je treba pro mne killer feature.
Podpora: tohle si rekneme za 3 roky. Zatim jsem s ni spokojen. A Asus dobre vi, ze pokud chce prorazit, tak se bude muset snazit. Jinak to vzhledem k cene kazdeho jen nastve a do zadneho novejsiho modelu podobneho zamereni uz nepujde - tedy ne od Asusu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tuhle killer featuru řeší redukce co jsem koupil za dolar dvacet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim foto. Docela me zajima jak externi redukce presune port uvnitr tela pristroje. :)
Protoze za to misto, kde ten port je, ten pristroj (v poloze na sirku) drzite. Takze ani 90 stupnu zalomeny konektor pripadne s flex snurou tohle neresi.Porad je to hrbol. A kabely jsou porad na jedne strane, takze to nesymetricky tahne, pripadne se to plete pod ruku.

PS: jak jsem rekl. S cenovym aspektem s vami souhlasim. Nicmene smirte se s tim, ze cena do urcite vyse nemusi byt pro nekoho vubec rozhodujicim faktorem, takze se neni treba ohanet "dolarem dvacet". Ja konkretne se po 20 letech u PC rozhodl s hranim prejit na mobil. A on i tenhle ROG Phone je porad levnejsi nez srovnatelne vnitrnosti do PC...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dlouhý T kus který vám prodlouží telefon zhruba o půl centimetru na jedné straně C konektor na druhé jack. Nic netáhne ani nepekáží.
Já zase hry zhruba tak dlouho dělám. Posledních pár let jsem pracoval převážně na mobilních 3d střílečkách. Problém je v tom že vzhledem k tomu že za vás doměřují asistenti tak vám stejně nic nepomůže, jediné o co jde je performance a chlazení, takovej iphone 8 v origo obalu vám udrží top frekvenci tak 15-20 minut max pak se podtaktovává. Asus udělal vážnou chybu že s tímto telefonem přišel až na konci životního cyklu 845. Nemám vůbec nic proti drahým zařízením když to dává smysl. Tady už to ale smysl dávat přestalo. K čemu platit skoro dvojnásobek ceny když můžu mít za 12 tisíc telefon který má o 20% FPS navíc a nepřehřívá se i bez chlazení. Konkurence je bohužel technologicky dál a je levnější. V čem ovšem ROG selhává nejvíce je právě herní controller. Je strašnej, překonávají ho i některé čínské za dvacet dolarů. Pokud chce člověk opravdu mobilně hrát nejsou telefony vůbec dobrá volba. Velkých prémiových her je jako šafránu a u většiny free to play her narazíte na paywall a náklady jsou vyšší než u PC premium segmentu. Oproti tomu takové nintendo switch nabízí odladěné ovládání a hlavně katalog zajímavých her. Už jenom kvůli Zeldě a Mariovi DOOMU a Monster hunterovi se to vyplatí. Navíc bezvadně funguje zapojenej do televize. Gamming experience je úplně někde jinde než na jakémkoliv telefonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě souhlasím, ale jste si jist že ten controller Asus nevylepší?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.