Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition

Nevím, nikdy asi nepochopím proč přestávají dávat do laptopů ty ethernety.
Zvlášť u tak velkého a drahého stroje.
Ale tak spíš už se smiřuju s tím že jsem trilobit a konzerva, když jedu všechno po spolehlivých drátech :)

Jinak Alan Walker je docela dobrej DJ a hudební producent. Mixy má fajn, ale singly nic extra. Naživo na fesťácích mě docela překvapil, oproti tomu co se od něj v mainstreamu hraje za upískané cajdáky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, dneska má wifi i "blbá" (myšleno jako běžná) TV, přitom k ní stejně musí být minimálně kabel s napájením a není přenosná jako NB. Takže ideálně UTP. Ovšem doba si žádá "wireless". Holt doba bezdrátová...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musel jsem googlit kdo je Alan Walker a ni po googlení nejsem moc chytrej. Jinak Asus prodává poředražený herní WIFI routery, tak jak jinak podpořit jejich prodej, než tim že do zařízení nedáš ethernet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se ten Zephyrus G14 hodně líbí, chybí mi tam ale ethernet, TrackPoint a dva SODIMM sloty :D

Jinak prý tam RJ45 není, protože se tam nevejde, ale věřím, že by se tam vlezl po nějakém přeskládání komponent.

Dokonce si dovedu představit tu G14 ve verzi bez přídavné grafické karty, ale toho se spíš nedočkáme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavý, že dneska se do notebooků nic nevejde. Přitom můj předchozí notebook má optickou mechaniku, a byly doby, kdy se k ní vešla i disketovka. Možná by měly jít cestou Apple a všechny čipy dát do svýho custom SoC. Ale to by nesměly ostatní výrobci vydávat 10 modelů ročně, ale pár pořádných ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak... můj letitý 12,5'' laptop má všechno - dva výstupy na monitory, SD, eth, vevnitř M2 i SATA disk, upgradovatelná wifi, vyměnitelná baterka, 2 sloty na RAM, a přístup k veškerému HW pod jedním krytem, sundatelným během mžiku.
Novější evoluce tohohle laptopu má s každou novou generací míň a míň konektorů jak vně, tak uvnitř. Nevěřím ani na náhodu, ani na výmluvy s místem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vejde, záleží dost na výrobci a daném zařízení jak se s tím popasuje.

Custom SoC, jen to ne, pak to půjde cestou Applovou, kde tam budou možná dva USB-C a to je všechno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a 4 Thunderbolty, jeden rozdělený na HDMI a SD Card (model 13 Pro s tím samým SoC).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, jestli se letos objeví v CZ distribuci použitelný 15" s AMD vhodný k programování, nebo jestli to dopadne jako loni, že tu bude velký kulový typu 3 nesmyslné modely a to jest vše.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co vše to má splňovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě to zajímá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z minule generace jsem shanel neco ve stylu Ryzen 5 Pro 5650U nebo lepsi, pouze integrovana grafika, zadnou dedikovanou nvidiu tam nechci. 32GB RAM (2x16, popr. 1x16 s moznosti doplnit o dalsi STEJNY 16GB modul, ktery se da bezne koupit) - 16 GB je pro programovani malo, pulku sezere jen IDE, mame obrovsky projekt a 8GB je malo pro kompilaci (alespon 1GB na vlakno). Rozumne velky disk - 1TB je naproste minimum pro poradnou praci s 4 velkymi git repozitari + build adresare. Moznost rozsirit je plus. Dale poradna obrazovka. Musi to byt minimalne 1920x1080 a 15". Vetsi rozliseni mi nevadi. 14" je na to rozliseni moc male - musim pak zvetsovat font = mene mista na kod na obrazovce. Musi na tom byt neco ve dne videt, pokud trochu zasviti slunicko - 400nits je minimum maxima. Pro praci v noci by to zase melo umoznovat stahnout hodne nizko, aby mi to nevypalovalo oci. Rozumne barvy, zadnej vyblitej 250nits display, co cpou k HP notebookum tam nesmi byt. Baterka s rozumnou kapacitou - kolem 80Wh je dostatecne. 40Wh smejdy, co vydrzi 2 hodiny nechci. Klavesnice, na ktere se da poradne psat a ma plnou velikost kurzorovych klaves, zadne polovicni sipky nahoru/dolu. Kamera + mikrofon. Co je ale nejdulezitejsi a pres to nejede vlak - nesmi piskat, v zadnem pripade nesmi byt zadny coil whine. V IDLE pri psani v IDE notebook nechci slyset. Musi byt tichy, v noci nesmi rusit spolubydlici, co spi. Pri kompilaci muze "trochu" byt slyset, ale nesmi to byt letadlo. To posledni je take hlavni duvod, proc to musi byt dostupne ke koupi v nejakem ceskem shopu, aby se to dalo vratit, pokud to bude hucici nebo piskaci smejdarna. Neco jako lednice, co jsem nedavno koupil - nakecali vsichni, jak je ticha a prijdu do kuchyne v noci a slysim ji hucet jak kr*va. Stara 10 let stara lednice absolutne nebyla slyset.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S lednicí mám stejnou zkušenost. Jinak hlučnost při loadu se dá omezit nastavením max % výkonu CPU (u Intelu nutnost, když pro stejný výkon žere skoro 2x tolik - to teplo se "nevypaří").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba TUXEDO Pulse 15 Gen1, který jsem testoval v minulosti? Měli by snad vydat i Pulse Gen2, ale datum vydání zatím neznáme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni v CZ distribuci, pro me dulezite kvuli zaruce a moznosti vraceni, pokud bude neco spatne ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak buď ho chceš, nebo nechceš. Vrátit se dá poštou, ne? Já v minulosti taky použil kurýra - a to jsem reklamoval Acer koupený v Alze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo nebo co je Alan Walker?

To uz bych bral radeji "Bon Jovi Edition". Kdyz to delali germani u VW, melo to uspech. Jednoho golfa v kombajnu Bon Jovi jsem vlastnil :)

No nic, kdo ze to je ten Alan Walker???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som myslel, že to je ten z Rýchlo a zbesilo :) S výbuchom na konci. Alebo to by musel byť vnútri Intel s Thermal Velocity Booost!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se ze ja taky! Walker sedi, jenom ten byl Paul teda..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty neznáš Anála Walkera?

Mimochodem otázka na autora, bude recenze 12400?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad i5-12400, to CPU nemám, stejně tak paměti a desku, ale je něco v plánu tenhle měsíc, tak třeba i bude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna by konkretne zaujimala aj i5-12500
O 500 MHz vyssi default takt, vyssie turbo, a aj lepsia grafika 770 oproti 730. Alebo pripadne i5-12490F, tam ma laka vacsia cache, ten by vsak bolo treba zohnat z Ciny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona už ta UHD 770 není žádná hitparáda: https://diit.cz/clanek/recenze-intel-core-i9-12900k-alder-lake-jeho-bigl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslel, že to je postavička z nějaké hry, ale to byl asi Alan Wake, nebo tak nějak :D
Ale taková "Duke Nuke" edition, to by bylo asi lepší jméno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A počítač bude při startu říkat:

"Damn, those alien bastards are gonna pay for shooting up my ride."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.