Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS ROG Zephyrus S17 GX703H, Intel vrací úder ve světě notebooků

Asi se nedoporučuje "pařit" s tímto NB na koulích? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlépe maká v iglů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v iglu na koulich...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale jedine na snehových koulích :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi, že to není dobré s žádným herním notebookem, obzvlášť, když si nohama ucpete větrání :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já vím, že nejsem nestranný, protože už mám svůj Legion 5 Pro doma, na druhou stranu můžu srovnávat. Takže v rychlosti bodově po zběžném prolétnutí recenze:

+ Lenovo: AMD (prostě, no! Nejsem nezávislý a nebojím se to použít)
+ ASUS: 17". Přeci jen je to víc než 16" u Lenova, nicméně …
+ Lenovo: 16:10 poměr stran obrazu. Rozlišení je na šířku stejné, na výšku o ten o jedna větší dělitel víc (160 bodů - a jestli se vám to zdá jako málo, tak u 1920×1080 vs. 1920×1200 je to ještě míň a jakej je to rozdíl :).
± Napájecí adaptéry u ASUSu dva? Mno, proti gustu… asi je to dobrý nápad, ale hnát to jen přes ty titěrné USB-C piny… nevím nevím.
+ ASUS: rolovací kolečko … mno, dejme tomu.
+ Lenovo: rozložení klávesnice. ASUS je vyloženě tragická, Pg/Home/End/Delete/Insert klávesy jen s Fn, tohle je jasné No-Go, shit nad shity, česky sračka sračkoucí. Fakt ne, prostě. ☠ Jakékoli další jiné pozitivum té klávesnice nemá smysl ani hledat.
+ Lenovo: dva sloty pro RAM. Další No-Go pro ASUS.
+ASUS: čtečka karet. Byl jsem (nemile) překvapen, že Legion 5 Pro nic takového nemá. Naštěstí mám USB3 Kingstonku a s kartami zas tak často nepracuju.
- ASUS: Cena 102 990 Kč s DPH, jako WTF? To se někdo posral v lese a zabouchl za sebou dveře??!? Já chápu, že to má o něco lepší grafiku, asi i o drobet výkonnější procesor (jak na co), ale za tohle mám dva Legiony 5 Pro a ještě mi zbyde na ojetou jedničkovou Fabii.

Jsem rád, že autora tentokrát ani nenapadlo notebook oceňovat. Ten úder, co Intel vrací v nadpisu, to je úder pádu z višně naznak.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

kamosovi jsem poradil Lenovo Legion 7 s 3080 16GB a koukam ze usetril dobrych 40k :D Asus se pomatnul s tou cenou ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:-)))

Predstav si, že ti volá v piatok večer známy, že on má silné nutkanie cez víkend (veľmi podstatný údaj, nie po víkende a pod. tj. najlepšie ešte v ten večer) sa hrať hry a proste potrebuje notebook, na ktorom si ich zahrá (nemá zmysel ho presviedčať, že desktop je na hry lepší, prípadne o cene, atď.) pričom do dvoch hodín ma na stole nainštalovaný notebook nie ďaleko ceny 102 990 Kč s DPH.

A to bol/je jeden z potencionálnych zákazníkov...

Pekný večer :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takový vocasy dávno ignoruju, stejně jako exoty, co chtějí "stroj jen na hry", nejlépe tak do pěti tisíc. Známí a příbuzný...dělat zdarma IT podporu, pak jim to servisovat, když si to zavirují kradeným SW a ještě poslouchat ty kecy, už ani náhodou. A když je takový vocas, že se ještě urazí, tak aspoň vím, že lépe se s takovým nebavit, protože vás stejně nakonec utopí na lžíci. Pár rozumným známým/příbuzným/kolegům samozřejmě pomůžu, ale dávno si vybírám. To že jsem ajťák neznamená, že budu ztrácet soukromý čas (a samozřejmě zdarma), tím, že budu řešit nesmysly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stroj jen na hry do 5 000,- se jmenuje Samsung A12. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak kategorie mobilů je dost jiná, ale když mám přistoupit na tuto hru, pokud máme mluvit o "herním" telefonu, za obdobné peníze je Redmi 9T. Ten má Snapdragon, oproti Exynosu či odpadnímu Mediateku v Samsungu (vyrábí se obě varianty). Větší výkon, MNOHEM lepší display, baterii...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se ti nelíbí na lidech kteří si třeba odpoledne vzpomenou že večer prostě chtějí mít doma to či ono a zítra je pozdě.

Já když se rozhodnu že něco chci tak jsem dost naštvaný když to nemám ještě tentýž den. Už nejednou jsem rušil zaplacené objednávky když mi někdo nedodal zboží skladem tentýž den (největší expert je v tom asi Mironet, následuje CZC). Prostě je mi jedno že za to dám o 10-20% více než jinde kde bych musel třeba dva dny čekat...

Tendenčně nakupující zákazníci jsou pro prodejce to nejlepší. Osobně se za to nestydím, když něco chci, tak to chci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TOhle holt někdo nepochopí.

Ono nemusíme jít ani k laptopům za 100k, stačí kouknout na grafické karty. Tady si přečteš jak někdo bude říkat že i za MSRP 700 dolarů je RTX3080 strašná drahota, přitom o kousek vedle se stojí fronta kde ti lidi dají z fleku 15 i 20 stovek když jim to teď hned prodáš...

Už se těším až grafiky půjdou zpět na rozumné ceny a někdo začne nadávat že high edn grafika za 20 je šíleně drahá a nevzpomene si na to jak se střední třída prodávala jak rohlíky i za vyšší ceny...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klavesnica ma klady - oddelene Fka do skupin, ESC je pekne izolovane. Ale nedat na notebook 13.3" a vacsi samostatne PgUp/PgDn/Home/End je trestuhodne a takym notebookom sa vyhybam. Kvoli tomu sa vyhybam aj Surfaceom aj ked su niektore pekne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě větší problém je numerická klávesnice která hlavní blok a touchpad posouvá neergonomicky mimo středovou osu... tohle mi nesmí na stůl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch 16/10 1920×1200... je pro mě osobně víc, než jeden palec uhlopříčky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Šílený. Přijde mi, že v ASUSu dostali befel udělat super hyper notes s tím žravým Intelem, tak to vyprasili takhle hrozně schválně. Švejkovina.
Jediný klad vidím 17" displej, ale mohl být tedy aspoň 16:10. A za ty peníze prostě hrozný...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je vlajková loď, takový haló produkt, neočekával bych, že se budou prodávat v nějakém velkém množství oproti nižším TUF/Strix řadám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z mnoha důvodů, proč se občas na veřejnosti stydím přiznat, že občas hraju hry - herní notebooky. Sto tisíc jako vstupenka mezi retardy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte a já jsem si ten Acer Helios Predator 500 od Aceru dokonce i koupil a trochu jako retard si připadám, asi bych o tom někdy mohl napsat nějaký blog.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

100 tisíc, resp 80 bez daně. Necelých 4000 dolarů... Sice to není málo, ale tohle snad nikoho kdo trošku vydělává nemůže zbořit. Poud budu pracovat v nějakém trošku lépe placeném oboru vydělám 60-70 tisíc dolarů, z toho 40-50 tisíc utratím za živobytí . nájem bytu ve větším městě nebo slušný dům, platba za služby - energie, net, mobil, etc., zdravotní pojištění, leasing a pojištění auta včetně provozu a údržby, jídlo... když odečtu daně, zbude mi nejméně 10 tisíc které můžu jen tak utratit

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To nepochopíš. Já si v dnešní době nekoupím ani herní grafickou kartu do vymazleného desktopu a není to proto, že by mě to zbořilo, ale protože ty současné ceny neakceptuji/uráží mě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou investice, pomyšlení na stáří / důchod? Jasně, to konzumní člověk neřeší, hlavně že koupí NTB za 100K ... (y)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je ta jeho investice. Pak ho zakope na zahrade a bude doufat za 50 let ho prodá jako sběratelskej kousek..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"když odečtu daně, zbude mi nejméně 10 tisíc které můžu jen tak utratit"
Možná do okamžiku než vyrosteš a pořídíš si rodinu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>pokud hledáte vyloženě herní notebook a máte hluboko do kapsy, nemusí se jedna o špatnou volbu

Hmm. Doted jsem mel za to, ze pokud mate "hluboko do kapsy", tak to znamena ze NEmate penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Karášovi se přehodila svorka :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.