Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Gigabyte Radeon RX 6800 XT GAMING OC 16GB

Gigabyte Radeon RX 6800 XT GAMING OC --> 8GB <-- ???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za upozornění, to je celkem velký fail, nechápu jak jsem to mohl přehlédnout, už by to mělo být opravené.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kde se povedlo sehnat grafiku od AMD? :-) U nás prakticky vymřelý druh :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V piatok mi dosla Sapphire NITRO+ 6800XT, krasny kusok. <3 https://i.imgur.com/lKRpcAJ.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je efektivní při těžbě? Vím je to hnusná otázka, ale podle tohoto parametru lze alespoň orientačně posoudit jak hodně bude nedosažitelná pro nás běžné konzumenty. :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že do CZ se už dva měsíce nedostal ani kus ze série 6800XT, tak na tom bude asi dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale samozrejme ze dostal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

63-68 MH/s, pokud podtaktujete GPU, přetaktujete VRAM a bere asi 160W.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho jde hlavně dopočítat kolik bude ta karta stát na volném trhu pokud se k ní někdo dostane

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To záleží na tom, jak moc tu kartu chcete trápit a jak dobře je udělané chlazení. A taky jak velký rámus jste ochoten snášet.

63 MHs / 120 W ... 70/79 °C
61 MHs / 117 W ... 64/73 °C
56 MHs / 107 W ... 57/65 °C

BTW ... otáčky větráků se mění v závislosti na T-junction (ta vyšší z teplot)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady to máte i s obrázky

https://imgur.com/wtR8hQa - minerstat RX 6800 solo
https://imgur.com/mbkJuQn - minerstat 6800 + 5500
https://imgur.com/69VSWTb - Dashboard
https://imgur.com/pfAXM38 - XFX RX 6800XT
https://imgur.com/gw1letJ - nainstalovaná Saphire RX 5500XT

Nechám to běžet v téhle kombinaci jako zátěžový test nové desky a pamětí. Asus X570 TUF gaming byl pro mne zklamáním na celé čáře. Problém s pamětmi, problémy se s povoleným SMA, problémy se stabilitou.

Teď je tam Gigabyte B550 Aorus Elite V2, Ryzen 7 5800X, G.SKILL 64GB 3600MHz CL18, Celsius S36+.
Celé (+ modem, router, repro) to žere 340W (+ dalších 70W monitor, když ho zapnu).

Tu RX 5500XT přehodím do PC na chatě a ponechám pouze tu 6800. Bude to pak znatelně tišší. Té 6800 nedělá dobře přítomnost druhé karty a špatně se chladí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mam 6800 XT, ale pod 160W som sa nedostal. Prosim, ake mate nastavenia a akym programom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic speciálního. Adrenalin driver od AMD
Radeon Software 20.11.2 (13/11/2020)

https://imgur.com/wtR8hQa - parametry v minerstat RX 6800
https://imgur.com/VUMkR3l - nastavení v Radeon software

XML soubor s natavením
https://uloz.to/tamhle/E1mDmsc233ZK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tahle karta neni uplne vhodna na etereum vzhledem k cene na to jsou lepsi rx5700xt, tady se nabizi tezit monero, grin, mimblewimble coin, raven coin kde ma cca 35-40Mh (rx580 4G dava asi 14Mh, 5700xt 25Mh na ravenu) coz je slusne na urovni 3080, na ethash jsou vykonejsi 3080,3090 ale osobne bych je nechtel protoze vic zerou a teloty jejich pameti jsou velmi vysoky a predcasne umrti takto drahe karty nikdo nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zítra mi konečně dorazí 6900XT na vodě. Jsem na to extrémně zvědavej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta od ASUSu? Nebo custom vodní blok?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karta je od asusu, ale vodník je komplet custom :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

domluvte se o zapujcce na test, plss..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bohužel :) Nejsem z Prahy a po 4 měsících čekání od objednávky se počítače opravdu nechci vzdát. Taky kvůli tomu, že starý dostane syn a já bych tím pádem neměl nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Držím palce, prý hodně pískaj, tak přeju nějaký nepískavý kus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta první, co bohužel nakonec chcípla nejpíš při převozu, nebo pak při zprovozňování doma prý pískala hodně. Musel jsem poslat zpět celý počítač a na štěstí po 14ti dnech přišla karta z Taiwanu zpět opravená a nepískající :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle konkrétní karta mě trochu zklamala a to kvůli chlazení. Sice jsem si s tím hrál jen jedno odpoledne, ale v reálu měla 5-7 °C navrch oproti podobné od ASUSu co jsem montoval týden předtím. Řekl bych, že to kluci moc nevyladili nebo se teorie nepotkala s praxí.
Na cestě je AORUSka tak jsem zvědavý zda to bude lepší nebo je to kopírák se světýlkama :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AORUSka by na tom měla být lépe soudě dle produktových fotografií, je tam ten průduch skrze backplate a má i větší ventilátory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u radonu byvaji top verze sappre nitro. Jak obrovskej chladic, tak me jich spousta bezi uz x let a neumrely na zadny ani vetraky ani nic jinyho, coz se o FXF rict teda neda tam maji casto vetracky zivotnost tak 1 rok ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas.. Nitro+ 5700XT v mining zatazi a o karte absolutne neviem (spim u toho). Cerstvy klenot tiez NITRO+ co dorazil v piatok, je na tom minimalne stejne dobre. ;)
https://imgur.com/a/UtjoQ9z

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AOURUSku mam a dost spoko, teploty a hlucnost fajn. Aj na ten display som si celkom zvykol :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se podařilo minulí týden koupit MSI TRIO a je to nejlepší karta z 6800XT .. Doporučuji ,ta karta je naprosto tichá a má skvělé teploty..
https://www.youtube.com/watch?v=vvK_SORpnFk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kámo bazoš :D ...

Jirko já nechápu že tě to vůbec baví tady psát.. Všichni tě tu mají za pako a ty budeš pořád vymyšlet hovna.. Píšu že ta karta je tichá a tak je prostě tichá a i v zátěži ,já si taky na hluk potrpím. Hraju na repro a nesnáším zvuk ventilátoru. KDyž mi nevěříš ,si najdi recenze na netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není.
Zkuste použít nějaké jiné subjektivní hodnocení. Třeba .. nerušící, pod prahem vnímání, nebo cokoliv "kreatrivního".

Ale tichá není.
A už vůbe ne "... naprosto tichá".

Pokud se mnou nesouhlasíte, zajděte si na fonometrii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto tichá karta bude karta kde se netočí ventilátory, Tohle fakt 300W karta nebude, bohužel. Měl jsem gaming x trio 2070S a když byla v zátěži tak jsem ji vždy slyšel.

Ano můžeme říct že je to tiché a cvaknutí zdroje či power tlačítka je hlučnější, ale slyšet prostě jde.

Moje aktuální PC, pokud běží (bez zátěže grafiky) nebo ne nerozeznáš, opravdu slyšíš cvaknout jen power tlačítko a při vypínání zase cvaknutí ve zdroji.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

/provokace on
A neplánujete přidat k těm herním testům i kontrolu výkonu těžby kryptoměn?
/provokace off

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby lidi nebyli bl*ý a nekupovali to za tyhle stupidní částky, tak se to za ně neprodává. Můžou si za to sami. Za kartu s doporučenou cenou 20kKč včetně daně kupovat za 40 ... už i těch 20k je přehnaná částka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj místo aby každej koupil něco jako 1030 a počkal tak rači dá přemrštěnou sumu.. Jenže v momentě kdy krám přijde pár kusů a ty se rozeberou do 15 minut s tímhle nic nenaděláš. Jediné co pomůže je kolaps kryptoměn tak na 1/4.
Existují nějaké statistiky pro srovnání dnešního stavu a normálního trhu předtím ujkazujících kolik se těch karet vlastně vyrábí a prodává každý měsíc? Možná by takový článek byl zajímavější než recenze co si pro nedostupnost nemůžu ani koupit. a nechci vydět jak teď vypadají reklamace když se to náhodou podělá...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta data často nejsou veřejná a i kdyby krypto šlo razantně dolů, pořád bude těch karet relativní nedostatek, protože je prostě obří poptávka a nestíhají se ani kompletovat v továrnách. Podobné trable jsou i v notebookovém trhu, dochází i displeje a SSD.

Pokud by nějak masivně crypto crashlo, tak se trh zaplaví použitýma grafikama a výrobci grafik nejspíš krapet utřou, protože ty nové se budou prodávat podstatně hůře.

Tím nechci tvrdit, že stávající situace je optimální, ale svádět vše na minery je poněkud zavádějící.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud by nějak masivně crypto crashlo" pocybuju že by bitcoin klesl pod 100 tisíc nebo ETH pod řádově 4-5 tisíc, kde už by se to nevyplatilo, ale ti velcí to stejně berou jako investici a těžili by dál, jen by nenakupovali nové karty, jen měcí kryptobaroni by to vzdali, to jsou takoví ti domácí mineři s pár grafikama max.

A utřít výrobci nemusí. Turing se prodával dobře na to že to nebyl velký výkonový skok a trh byl v době jeho příchodu zasycen levnými kartami které mineři začali buď rozprodávat nebo obměňovat. Počítám že do konce roku nebude výrazný rozdíl v dostupnosti ani cenách, i když to začne opadat, tak to bude mít pár měsíců setrvačnost a ejhle, to už tu máme pomalu léto 2022, čas na novou, výkonnější generaci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Při pádu na 1/4 to zabalí jen měkoni, ti kdo to berou jako investici si to nechají, při 1/4 ceně se to holt zaplatí až za 3 roky, jenže ti velcí to stejně berou z distribuce za půlku toho co to stojí v inzerci takaže do mínusu by šli tak při 1/10 - 1/8 současných cen, ale i tehdy pořád mohou počítat s růstem v budoucnu.

A kolik se vyrábí karet? No hodně, už někdy před 5-6 lety měla třeba NVIDIA, resp její partneři produkci cca milion karet měsíčně, jedny z posledních statistik prodejů třeba na MindFactory ukazovaly že se letos prodává cca o 20% grafik více než před rokem, takže jestli NV dokáže vyrobit 40-50 milionů karet ročně. AMD bylo před těmi 5-6 lety asi na třetině NV.. Tipnul bych že typický rok je minimálně 45-50 milionů grafik ročně nyní ta produkce bude vyšší a zájem ještě vyšší

A jak by měly vypadat reklamace, však tu je zákon. Prodejce má 30 dní na to odstranit výrobní vadu zboží nebo zboží vyměnit za stejné nebo podobné minimálně stejné kvality, pokud to nezvládne v termínu, od kupní smlouvy se odstoupí a obchodník vrátí zákazníkoví peníze. To platí pro fyzické osoby nepodnikající, pro podnikatele a firmy platí více či méně jen to co si mezi sebou subjekty dohodnou

Jak jinak by to mělo být?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proč by byli lidi blbí? Tak si koupí 3080 za 55 tisíc, 3090 za 70 tisíc a za necelý rok má tu částku do koruny splacenou včetně nákladů na elektřinu a už mu to vydělává několik tisíc měsíčně, pak to ještě po 2,5 rocích prodá v záruce za půlku MSRP.

Naopak by byli blbí kdyby to nekoupili pokud mají koule trošku zariskovat výměnou za zdroj pasivního příjmu a třeba i omezení či zcela ukončení pracovní činnosti

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) Zapomněl jste na hvězdičku u prvního odstavce:
*pokud cena kryptoměn neklesne.

2) Vy opravdu radíte lidem, aby se vysrali na práci a gamblovali se svou budoucností? Pokud to nemyslíte teda jinak, než jak to čtu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to docela risk. Indie už koketuje s kompletním zákazem krypto, Čína se na to nejspíš chystá taky, uvidíme, kdo bude následovat :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"+ Vysoký herní i neherní výkon výkon" zajímavé ohodnocení :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A recenze třeba na toto by v blízké budoucnosti nebyla?
https://www.alza.cz/gaming/gigabyte-radeon-rx-6700-xt-gaming-oc-12g-d636...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám po dlouhé době nastal den, že Radeon ve většině testů rozsekal Nvidii na padrť.
I přesto si musím zase položit otázku - jak se říká: A bude to stačit, Ivane Pavloviči?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technicky vzato v testu chybí rychlejší GeForce RTX 3090 a Radeon RX 6900 XT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě překvapily výsledky se zapnutým ray tracingem v Dirtu a WoT Encore - že i RX 6800 porazí RTX 3080, to jsem opravdu nečekal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dirt 5 je celkem AMD friendly hra, RT efekty tam jsou zatím v beta verzi, která nedávno skončila a třicátého má vyjít patch, co to přidá oficiálně, takže očekávám, že to zahýbá s výsledky.

Ve WOT enCore se ray tracují jen nějaké stíny a nepřijde mi, že by ta implementace byla nějak extra náročná. Víc jsou ty rozdíly v neprospěch AMD vidět třeba v Metro Exodus nebo v některých benchmarcích.

Jinak taková hra Teardown, běží na Radeonech zatím taky značně hůř. Má to velmi zajímavý koncept, můžu jedině doporučit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo prosím vysvětlit, že moje obyčejná karta Sapphire Radeon RX 6800 XT 16G dává na výchozí nastavení v 3D Mark Time Spy cca 400 bodů více než tato testovaná Gigabyte OC ?? V Radeon Adrenalin když zvolím profil "Hlasitý" dávám dokonce kolem 18200 bodů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S jakým CPU, jaké paměti? Je možné, že ta RX 6800 XT víc boostuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Deska MSI Z370 SLI PLUS, CPU i9 9900KF OC pouze 4,9Ghz ( na 5Ghz můj kus stabilně už neběží) , RAM Hyper X Predator 3200Mhz.
Pravda je, že karta na Time Spy hodila boost až 2360Mhz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.