Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: HP ProBook 440 G7 - Comet Lake-U přichází

Takže už to nemá slot na UltraSlim Dock 2013, ale zároveň to má jen jedno usb-c, které ještě k tomu není thunderbolt 3 ani v intel konfiguraci ? Ta omezení na RAM a PD nabíječku jsou zajímavá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Probooky 400 řady nikdy neměly podporu dokin, to až řady 600 a pak EliteBooky 700, 800 a vyšší. Bohužel EliteBooky 800 G7, které dorazí teď v srpnu, už také nemají podporu těchto HW dokin, jen přes Thunderbolt :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale měl by k tomu použít i nějaký běžný USB-C dok bez TB, prostě se protáhne napájení, DisplayPort na monitory + v doku bude bydlet nějaký USB hub s porty, USB zvukovkou a USB sí´tovkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HP samozřejmě touží po tom, aby to byla jejich dokovací stanice HP USB-C G5 :D Stojí 4k, je designově odporná a ještě k tomu pěkně těžká a standardně je k ní 120W zdroj. Nezkoušel jsem s jakým nejslabším HP zdrojem funguje (mám tu elitebooky, tablety elite x2 i zbooky) když nejsou zapojené nějaké žravé usb periférie, ale asi bych mohl. S elitebooky a tablety by mohla fungovat s 65W a se Zbookem možná pobere 90W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak DELL taky touží po tom, aby to byla WD19 za 5,5k se 130W adaptérem, notebooku může poskytnout max 90W, zbytek je rezerva pro dok a všechny ty USB porty a periferie. Se slašbím adaptérem, třeba s 90W to sice funguje, ale stěžuje si to na menší napájení a dobíjení je pomalejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se tedy ty HP kostky líbí vizuálně hodně moc, ale to je individuální, to, že jsou těžké je naopak velká výhoda, nesnáším, když USB huby a pod nedrží na svém místě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbila ta kostka když to byl HP Elite Slice. Jako skládací minipočítač s bonusovými prvky co se daly prostě jen složit na sebe. Třeba ten pro konferenční hovory. Ale tahle kostka,ze které permanentně trčí kabel, mě nějak nebere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za omezování pamětí jiných výrobců by mělo automaticky následovat čtvrté ocenění a žaloba, protože to je prostě sviňárna.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Divim se ze to prislo az ted. Sveho casu v tomhle vedl Compaq a byl znamy pod heslem "No Compatibility, No quality"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimálně by měl nastoupit JEDEC a přidat do specifikace podmínku funkčnosti pamětí stejných parametrů. Tyto notebookářské sviňárny likvidují celý systém standardizace a technických specifikací (samozřejmě vždy na úkor zákazníka). S takovou za pár let koupím notebook vážící 2kg, a pak zjistím, že je to 2kg pouze s použitím váhy stejného výrobce, která má těžší kilogram než je běžné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na to JEDEC nemá pravomoc. Proti téhle násilné snaze připoutat k sobě zákazníka lze bojovat jen kupováním jiných produktů, dokud ještě existují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam absolutne presne tento notebook, rovnaky procesor, aj displej, aj pamat.

Kupil som 32 GB Samsung 2666 MT/s modul na bazosi, pridal k osmicke a bezim bez problemov so 40 GB RAM, pricom oficialne podporuje max 32.
Predpokladam, ze keby tam dam 2x 32GB moduly, tak bezim bez problemov na 64 GB RAM.
(procesor podporuje max 64GB)

Bud mate nejaky vadny kus alebo som mal velke stastie?
BIOS ste davali poslednu verziu?

Mne zial v lahkom office pouzivani vydrzi tak polovicu z vasich nameranych 8 hodin.

Ten "precision" TOUCHPAD je nepresny, nepouzitelny odpad.
Tiez tento konkretny displej ma mizerne podanie farieb. Je to vidno okamzite, ako je vedla neho hociaky iny notebook.

Nove Lenova uz nemaju ani RJ45, ani 2.5HDD slot, ani 2x RAM slot, takze HP mi pride teraz ako lepsia volba, co sa rozsiritelnosti tyka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, BIOS tam byl myslím nejnovější, viz. screenshot z HWiNFO, novější jsem neviděl v době testování.

Asi dost záleží, co myslíte tím nová Lenova, těch notebooků vyrábí celkem hodně a mnoho jich RJ45 má. Byť teda trend pájené RAM a ztenčování pokračuje :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S takovouhle kombinací ramek máte dual channel jenom na 16GB, ne ? Ne, že by to asi ve většině případů nebylo dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To aby si člověk psal deníček. HP vzít jen pokud se nechystám zvětšovat RAM, pozor na hnusácké SVA panely, Asus jen když, mi nevadí, že ušetřili na baterce základní desky atd. Do toho ještě pořád mizerný výběr něčeho bez retro CPU Intel a o linuxu ani nemluvě. Hnus a hnus.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> HP vzít jen pokud se nechystám zvětšovat RAM

... a pokud ti nevadi ta debilni klavesnice.

> Do toho ještě pořád mizerný výběr něčeho bez retro CPU Intel a o linuxu ani nemluvě

Jo, bohuzel clovek musi investovat mnohem vic casu do pruzkumu, nez by bylo slusne. Pripadne vysolit 1000+ eur za Thinkpad T, problem je ze ani ten uz neni co byval pred 10 lety, takze taky nutnej pruzkum. Ale u Tcka se alespon Lenovo opravdu usiluje aby Linux fungoval bez problemu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedna hnidopišská: V titulku u Come asi chybí "t"... na cock speed to sice nemá, ale stejně. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, nějak jsem to přehlédl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

HP se celé uzavírá. Pokud jde o servery, mají vlastní RAM s vlastní propri technologií. Upgrade firmware u serverů je jen možný pod podmínkou zakoupeného supportu (dřív to tak nebylo) atd.
Servery mají nabušené technologiemi, vypadá to cool, ale pak se stává to, že když nejde čelní LED panel, tak server klekne a nejde zapnout (s odpojeným led panelem také ne).
Teď to uzavírání přišlo i do consumer sféry.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tradiční to strategie zazmrdovaných akciovek - násilně k sobě připoutat zákazníka. Applu to vychází a jestli se přidají i další, tak stejně nebude na výběr. Ať žije zákazník a „svoboda" výběru, která vede k pro zákazníka „lepším a lepším" produktům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A proto Michal Dell celý DELL odkoupil a odebral z akciového trhu aby se vše zlepšilo. Oh wait...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Díky za varování. S HP/Compaq servery jsem se nikdy přímo nepotkal, zatím jsem měl vždy štěstí na IBM a Dell. Ale notebooky HP nedělám přesně kvůli tomu, že v ceně mají jen 6 měsíců záruky podle obchodního zákoníku.

A co se technologií v serverech týká, moje zkušenost je taková, že čím méně tam toho je, tím lepší. A pokud to tam už je, tak ať je to samostatná jednotka (např. jako BMC/iDrac), která neškodí, když k tomu nejsou drivery do OS, který se tam bude používat. BTW zrovna iDrac je krásný příklad, pamatuju si v4, která byla v podstatě jen nadstavba BMC a uměla jen ukázat stav napájení, výstrahy (disky, fofrníky) a server zapnout/vypnout. Aktuální v9 je úplně jiné kafe, dá se v už i sestavit pole, spravovat jiné Dracy, postahovat drivery a nainstalovat OS a spoustu dalších věcí (ony ty funkce přibývaly postupně v jednotlivých verzích). Osobně nejvíc hodnotím vFlash a KVM, dvě věci, kterými jde komplet spravovat server na dálku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktuální v9 je navíc pěkně děravá, stejně jako podobná další řešení: https://threatpost.com/researchers-warn-of-high-severity-dell-poweredge-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vše popsané má HPE v iLO, možnost správy více serverů najednou, možnost remote upgrade firmware přes iLO, kvm, virtuální mechanika atd. atd.
iLO lze napojit na nagios a monitorovat kompletní stav HW přes něj (je tedy vidět stav hw i případně hw pole) a je pak jedno, co v tom železe běží za OS.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HP má snad u notebooků záruku 12 měs - a u modelů s Win Pro má bundlovanou tříletou za kačku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Základní řady HP notebooků mají v základu 12 měsíců záruku, naprosto stejně, jako všichni ostatní výrobci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HPE je už jiná firma než HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v roce 2015 se HP rozdělila na dvě firmy. Došlo ale k rozdělení, nikoli prodeji. Takže možná mají rozdílné CEO, ale vnitřně komunikace asi také nějaká bude probíhat, resp. inspirovat se mezi sebou budou asi více, než kdyby to byly úplně cízí firmy.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to mají jako japonské námořnictvo, armáda, letectvo a rozvědka za druhé světové, zásadně si nic neříkat navzájem a nepomáhat + rivalita (:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>ale pak se stává to, že když nejde čelní LED panel, tak server klekne a nejde zapnout (s odpojeným led panelem také ne).

muzu se zeptat co to bylo za model ? bo se me tomu nechce verit...
gen9/10 se ti dostane do postu i bez ramky, staci jen samotna deska, zdroj a cpu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tuto větu Pulitzerovu cenu prosím "Vyzkoušel jsem také, jak moc notebook spotřebovává energii při hraní DOOM Eternal v 1080p na vysoké detaily. DOOM Eternal na notebooku nelze spustit a tím pádem jsem spotřebu nemohl změřit." :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"DOOM Eternal je tento rok očekávanou novinkou a řekl bych, že hra překonat DOOM 2016 nezvládla"

DOOM 2016 v porovnani s DOOM Eternal pôsobí len ako datadisk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak musím říct, že DELL tyhle kraviny až tak nedělá - tedy až na to, že když se k DELLu připojí nabíječka od HP, tak nenabíjí, jenom napájí. Ale to snad bylo vždycky, co vím. RAMky jdou použít jakékoliv, "hnusácké" SVA panely to taky nemá. Teď tu mám Latitude 5510. i5-10310U, 1x16GB RAM Micron 3200MHz CL21-21-21-49 (nechápu, když i5 umí max 2666). Displej to má WVA v kvalitě "v poho". SSD je Samsung PM991 (256GB), wifi Intel AX201. Místo na 2,5" SSD/HDD tu je, ale taky bez ráměčku, co už. Windows to má normálně Pročka, podsvícenou klávesnici s trackpointem taky a dokonce i čtečku karet. A 3 roky NBD. Cena je ovšem horší, nějakých 21 tisíc bez DPH.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když si doplatíš u HP záruku, tak jsi IMHO na stejné cenovce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HP má u 400 ProBooků u některých modelů akci, že 3 letá obyč (ne tedy NBD) je v ceně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám zatím zkušenost, že DELLy i Lenovo notebooky chodí s USB-C adaptéry mezi sebou normálně, u doků si to stěžuje na "nedostatečné" napájení (typicky rozdíl +/- 5 Wattů), ale jinak to chodí normálně.

Co se týče RAM, často se použije co je skladem, reálně to pojede spíš na těch 2667 MT/s s CL19.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenovo má s USB-C problémy, Na Thinkad X řady vydali opravný fw a na další řady také. Nicméně máme také L390 a už u 3 notebooků odešlo usb-c tím stylem, že nešel připojit dock. U jednoho dokonce odešel tak, že nešlo ani nabíjení. A uživateli to odešlo během práce na notebooku v kanclu, kdy měl notebook připojený k docku. Tři notebooky, to není náhoda. Problém je, že u L390 nemá Lenovo vedenou tuto chybu ani opravný FW. Dva notebooky nám vyreklamovali a jeden je už po záruce (asi stáří 16 měsíců).
Podle mně tedy Lenovo nezvládlo implementaci usb-c napříč všemi možnými řadami.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je možné, ale mám pocit, že to pořád zvládají lépe než DELL, zatím jsem řešil jen jednu záruční opravu ohledně USB-C a to u jednoho ThinkPadu T495, kde přestal chodit DP skrze dok, ostatní funkce byly OK. U dellu jsem reklamoval už několik doků a u celkem tří 5490/5590 shořela napájecí kaskáda u CPU(beze srandy) a také se tam nafukují baterie a jsou občasné trable s těmi WD15 doky i přes nové firmwary a BIOSy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je nějaké celé divné, do HP strkáme Kingstony a naprosto v poho, stejně tak napájení přes USB-C funguje s čímkoliv, co má dostatečný výkon. Zkoušeli jste tam dát jen ten neoriginální modul? Standardní chování je pak, že změnu RAM musíte potvrdit v UEFI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že jsem neměl žádný přesně stejný Kingston, který je oficiálně podporovaný: https://www.kingston.com/en/memory/search?model=100750&devicetype=3&mfr=...

Nicméně bych čekal, že ty OEM paměti co jsem zkoušel pojedou, některé jsou 2667 MT/s a vytažené z Latitudů 5590 nebo ThinkPadů T495. Ty Kingstony a HyperX jsou normálně kupované, ty ostatní 2133/2400 paměti jsou vytažené z nějakých Latitudů E5470/5480.

Zkoušel jsem i samotný jeden neorigo modul, vždy po zapnutí střídavě blikala LEDka Caps Locku a tuším F9 nebo F10, stejně se to chovalo zcela bez RAM, fungoval jen ten originální HP modul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze by nejaka blbost v G7 verzich? Mel jsem v ruce Probook 450 G6 a byl tam jak prazdny ramecek na disk, tak nebyl problem s dodanim 8GB Kingstonu (k 4GB puvodnimu). A to jsem bral nejlevnejsiho 2666Mhz Kingstona, co zrovna mela TSB skladem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to možné, na podobný trolling jsem narazil u Latitudů 5480, kdy to nebralo HyperX paměti s XMP profilem, nakonec jsem to proházel se staršími E5470.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rámečky v ProBoocích je naprostá loterie, podle toho, jak se produkťák v HP vyspal, některé sestavy jej mají, některé ne, dopředu se to zjistit nedá. ALe stojí cca 400, tak to není žádná trága.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekne. No na to, ze to neni ani komplet kovove, ale jsou je jen 3 boky spojene folii a kazda generace ma ten ramecek jiny, tak jsou ty 4 stovky docela dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že v notebooku nefunguje kdejaký modul je celkem normálka. Do starších Thinkpadů (já mám třeba X201) také nelze dát všechno, co splňuje specifikaci. Jakmile je novější čip na paměti, tak notebook může mít problém. Podobně může mít problém i v jiných případech.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže X201 je z přechodové doby, kdy DDR3 paměti byly fakt žhavá novinka, takže berou maximálně 4GB moduly, navíc musí mít určitý počet těch čipů fyzicky, moc moderní paměti to nevezme, protože je to ani nepodtaktuje na 1066 MT/s, stejně to má i T500/W500.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze mi v R500 fungoval 4GB 1600MHz DDR3L modul, ale musel byt samozrejme dual rank, tedy cipy po obou stranach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konektor pre ultraslim dock maju len vyssie rady probook 600, eltiebook, zbook, ... probook 400ky, typicky nie.
Mam tu ThinkPad E14 Gen2 (ryzen5) a jeho USB-C nabijacku som prave strcil do probook 455 G6 a normalne nabija. Neviem to potvrdit globalne, ale G5, G6 aj G7 (intel aj AMD) nemaju problem s nabijanim cez USB-C dock vo philips (preferujem) monitoroch, to lenovo do piatka beriem ku klientovi, tak to strcim do tej G7 a doplnim, ale este ma napadlo, ze tu mam AIR 2019 a rovnako nie je problem ich striedat ... co sa tyka pamati, tak zatial som riesil len G5,G6 vzdy podla p/n od kingstonu a tieto slapu...
Tolko moj postreh ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U 455 (AMD verze) je průšvih ten displej. Nic na něm v trochu osvětlenéjšío místnosti neuvidíte. A barvy opravdu hrůza. Z nějakého důvodu se do ČŘ modely s lepší obrazovkou nedováží a chcou je dovážet až pro EliteBook... pokud se opravdu dováží do ČR u této intel verze, tak mi to přijde jako podpásovka vůči AMD. Nebo tu také nění a jen jste tu napsali něco, co lze sehnat jen přímo u výrobce?
V ČR je to s notebookama opravdu mizérie. Všechno se prodává pozdě nebo v mizerných konfiguracích. Od ledna hledám ty slíbené notebooky s Ryzenem 4000 a všechny jsou alespoň nějak "zk*iplené". Displej (velikost, jas, barvy), baterka, velikost RAM, SSD.
Nebo blbě hledám. Nejsem moc náročný. Hledám něco takového: 15" FullHD displej (14" je na toto rozlišení málo) s pořádnou svítivostí a dobrými barvami (něco jako 350+ nits), 6+ hodin non-IDLE výdrž (programování + věci okolo s tím spojené, občasná kompilace), 32GB RAM dual channel (méně, pokud jde rozšířit), 2TB SSD (méně, pokud jde vyměnit). Nějaká rozumná klávesnice, na které jde pořádně psát kód. Tichost (nejlépe absolutní) při psaní kódu, pouze malá hlučnost při kompilaci. Potřebuju také programovat ve večerních hodinách a potřebuji ticho pro soustředění a také abych nerušil spolubydlící. Žádné pískání (dneska tam rádi výrobci cpou hlavně pískající NVMe disky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu první část s dovozem nechápu, co přesně máte na mysli? Ten testovaný notebook? Nebo verzi s AMD? Ta prý bude k dispozici začátkem rpna.

Co se týče notebooku, možná by Vás zaujal třeba Schenker VIA 15 PRO: https://bestware.com/en/schenker-via-15-pro.html

Nebo ASUS ROG Zephyrus G15: https://www.czc.cz/asus-rog-zephyrus-g15-cerna_2/289701/produkt

Ten tu zrovna mám, ale v jiné konfiguraci, s 32GB RAM(16 onboard + 16 ve slotu), 1TB SSD a GTX 1660 Ti Max-Q. Tiché je to jen v tichém režimu, v normálním Performance ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Tu první část s dovozem nechápu, co přesně máte na mysli? Ten testovaný notebook? Nebo verzi s AMD? Ta prý bude k dispozici začátkem rpna.

Narážím na ProBook 455 G7 (AMD verzi), prostě je u nás k sehnání jen verze s (hondně) špatným displejem, verze s lepším u nás nebude (podle komentáře od zástupce (?) HP na jednom nejmenovaném e-shopu), že budou až u EliteBooku (které psali, že budou až na přelom podzim/zima).

Zephyrus nemá webkameru, kterou občas potřebuji na nějaké kratší konference. Nezmínil jsem jí, ale tak nějak to u business notebooku předpokládám. A spíše je to stavěné jako herní NB.

Na Schenker VIA 15 PRO se podívám, ale jsem nikde v ČR prodávat nenašel. Toto je pro mě důležité hlavně kvůli možnosti to do 14 dnů vrátit a dostat pnou cenu, pokud nebudu spokojen, a pak případné záruční opravy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaká je verze k sehnání zatím nevím u toho ProBooku 445 G7, HP zatím nemá ani testovací samply, ale koukám, že nějaké konfigurace v eshopech jsou.

Co se týče displejů, prý je na výběr:

14" diagonal FHD eDP+PSR anti-glare LED-backlit flat, 1000 nits, 72% NTSC (1920 x 1080)

14" diagonal FHD IPS eDP anti-glare LED-backlit slim, 250 nits, 45% NTSC (1920 x 1080)

14" diagonal HD SVA eDP anti-glare LED backlit slim, 220 nits, 45% NTSC (1366 x 768)

14" diagonal FHD, IPS, anti-glare, WLED-backlit, eDP, 400 nits, 72% NTSC (1920 x 1080)

Ale je možné, že ty nejhorší jsou v těch retail konfiguracích, asi je tedy třeba poptat custom konfiguraci u HP s tím lepším displejem.

Schenker se prodává z Německa přes ten web, mají i nějakou rapid repair záruku, ale netuším, jak je to s vrácením ve čtrnáctidenní lhůtě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou 14", předřečník psal o 15". Bohužel HP v těch LCD opravdu často zbytečně šetří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U 455 G7 uváděli tohle:

15.6" diagonal FHD IPS eDP anti-glare WLED-backlit slim, 250 nits, 45% NTSC (1920 x 1080)

15.6" diagonal HD SVA eDP anti-glare WLED backlit slim, 220 nits, 45% NTSC (1366 x 768)

15.6" diagonal FHD eDP + PSR anti-glare WLED-backlit flat, 1000 nits, 72% NTSC (1920 x 1080)

15.6" diagonal FHD, IPS, anti-glare, WLED-backlit, eDP, 400 nits, 72% NTSC (1920 x 1080)

Ale netuším, co tam bude přesně za panely, DELL třeba taky rád do svých business class strojů dává různé random IPS panely. Je to IPS? Je, tak co si stěžujete? A je úplně jedno, že se liší mnoho dalších parametrů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsou všechny FHD IPS ale jsou v nich velké rozdíly v kvalitě. Ten s 250 nits je opravdu nic moc, to podsvícení nestačí, přitom ten s 400 nits je jen o něco málo dražší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíce mi jde hlavně o ten jas. Můj mobil má (podle specifikace) 500 nits, ale venku na tom neni někdy na plný jas nic vidět, a to ani nemusím být přímo na sluníčku. Nerad bych prostě ve vlaku za jasného dne vytáhl notebook s tím, že tam nic neuvidím, protože tam trochu svítí sluníčko.
Na českých stránkách HP jsem žádnou možnost nákupu nějaké vlastní konfigurace nenašel, pouze odkazy na přeprodejce, které prostě mají všichni stejných pár modelů s tím 250 nits displejem.
U HP se také bojím hlučného ventilátoru. Je to nějaké 2 roky, co jsme koupili mámě nějaký NB od HP (ani nevím, co to bylo zač, nějký levnějŠí model za cca 20k) a ty ventilátory, to se nedá. I když nic neděláte, tak to hučí a hučí. A jakmile trochu něco začnete dělat, tak je to na špunty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chcete alespoň něco vidět na slunci, je potřeba těch 1000 nits, 400-500 by mělo stačit na nouzovou práci venku ve stínu.
Na vlastní sestavu se musíte poptat nějakého partnera, ale na jeden kus je to nesmyslně drahé, buď je potřeba zakázka v koncových cenách alespoň 100 000 Kč bez DPH, nebo se musíte "přifařit" k nějaké jiné zakázce.
Stále běžící ventilátory na plno, byly problém firmwaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V BIOSu je ještě option "Fan Always On while on AC power", což je oblíbená kratochvíle u HP a je to téměř vždy zapnuté. Nicméně to netočí na 100%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nad tímto notebookem jsem taky chvilku zvažoval, ale nakonec jsem jej do mého výběru ke koupi nezahrnul. V reálu je tento notebook celkem hovádko :) Zde jsem sepsal nějaké postřehy k Huawei 13 co jsem nakonec vybral. https://www.atlaso.cz/recenze-huawei-13-amd-2020/ Notebook docela dost překvapil :) Třeba to někomu pomůže, když bude váhat co vybrat jako já.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.