Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE – HyperX Cloud Alpha je kvalitní herní headset z vyšší cenové

Tak jsme se nasmáli ... a skutečná recenze těchto sluchátek3 od výrobce proslulým šmejdy typu Cloud I a Cloud II, bude kdy?

.... Dual Chamber ... :-)))))))))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Za 2500Kč celkem předražený. Kolem 300Kč na skypování asi OK, i když ten mikrofon... Prostě další z řady "gaming" výrobků, který se soustředí hlavně na vizuální stránku a ostatní důležité parametry jsou nanejvýš průměrné. Jinak v recenzi bych čekal alespoň základní zvukové porovnání s nějakými ucházejícími sluchátky na ucházející aparatuře.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ten headset je otrasny.
maju sice uzavrete musle, ale pri pouzivani maju otrasny zvuk, horsi ako Superluxy 615. na audigy FX aj Audigy 2 sa prejavovalo "echo" a sum. v hre mi casto vypadaval zvuk na lavom kanali a ostavala iba hudba. boli po 3 dnoch skusania vratene do datartu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už ten název napovídá, že to bude nějaký sranec. Výrobce bude pravděpodobně Takstar jako u HyperX Cloud (přejmenované Takstar Pro 80)..

Za 2000 Kč se dá pořídit ověrená Audio-Technica, AKG apod. Mikrofon možné lépe externí, který se případně dá na sluchátka připevnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem chtěl napsat, že ty headsety snad dělá Qpad :-D ale on je dělá Takstar a Qpad a Kingston je jen rebrandují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době, kdy bluetooth around-the-ears sluchátka vydrží s integrovanou baterkou přes 20 hodin, váží 200g, už nemají znatelný lag a kdyby náhodou došla baterka tak mají možnost i káblu a stojí pod litr, vidím tento drátový headset jako něco z minulého století. Navíc ta cena. Já jsem v poslední době koupil dvoje super around-the-ears bluetooth z toho ty lepší cca za 900kč. Překvapily mě velice slušným dosahem, cca 15 metrů přes 4 stěny od mojeho PC, dobrým zvukem, super komfortem a velkou výdrží, cca těch zmiňovaných 20 hodin+. Taotronics začíná být moje oblíbená čínská značka https://www.amazon.co.uk/dp/B074M5F5R9/ref=cm_sw_r_cp_apa_MGCnAbAKC1H8H

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už nemají znatelný lag? A těch 100-200 ms pro SBC propojení je co? O.o
Pro kvalitní náhradu kabelu potřebujete minimálně AptX HD nebo LDAC a to fakt žádný rozumný headset neumí - natož v cenovce pod 5tis.
Doporučím nešířit podobné blbosti, kdo se v tom nevyzná by na to mohl doplatit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

+1

Jinak teda doporucuji:

https://www.czc.cz/zalman-zm-hps300/164484/produkt

Ja je dostal zadarmo, ale i za ty 3 kila je to super na Gaming. Pohodlne nausniky a dost dobry zvuk. Jiste neni to zadne hifi, ale take to neni na poslouchani Mozarta urcene. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, jak se vyvýjí zvukový design her a nehorázně se zlepšuje kvalita soundtracků a zvuků (bohužel ne zvukových enginů), tak i pro hraní her je vhodné pořídit něco, co se dá poslouchat.
Každopádně proti zadarmo není co namítnout, furt lepší než nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ale neni, ty sluchatka maji zvuk, jak kdejaka sluchatka okolo 1.000Kc. Opravdu to neni spatne, ale samozrejme pokud uz chci dat za sluchatka 2-3 tisice, tak potom uz je lepsi se neorientovat na zadne "gaming", ale na klasicke hifi sluchatka, kde nektere uz zacinaji s cenama pod 3.000Kc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nemají ani náhodou. Sám jsem měl na hlavě a když budu opravdu velice hodný, přirovnám je k sluchátkům za 400-500Kč.
Gaming není žádné zaměření, gaming je jen nálepka, která usnadňuje marketing na lidi, kteří na blbosti typu gaming vybavení věří.
To stejné obrat hifi, který v praxi taky nic nevyjadřuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad:

https://www.czc.cz/creative-tactic-3d-rage-usb-ver-2-0/164927/produkt

Takze za 3 kila jsou ty Zalman opravdu vybornou volbou pro nenarocne posluchace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenáročné posluchače? Spíš pro ty, kterým stačí, že to vydává nějaký zvuk.
Jinak ty Creative sluchátka jsou dobrej vtip ... teda jestli to bylo myšleno jako vtip.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze souhlasis, ze ty Zalman za 3 kila maj kvalitu minimalne jako ty Creative za 1300?

Mne slo o to, ze lidi zbytecne utraci za "gaming" klidne pres tisic, kdyz muzou mit to same taky "gaming" za tri sta.

---

Jiste normalni clovek na "gaming" neslysi a koupi si proste kvalitni sluchatka, ikdyz jak pise prispevatel nize, kvalitni sluchatka s kvalitnim mikrofonem nejsou tak jednoduse k sehnani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takze souhlasis, ze ty Zalman za 3 kila maj kvalitu minimalne jako ty Creative za 1300?"
https://media.giphy.com/media/CDJo4EgHwbaPS/giphy.gif

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@japkoslav e vypadáš dost nesmířlivě ohledně zvuku
chci se zeptat

Jaká nová hra vyšla s dobrým sound enginem?
Jakou hru poslední doby považuješ za dobrý mix dobrého enginu a zároveň kvality zvuku konkrétně? Zvuky se mi strašně líbí v Insurgency, ale k dokonalosti imerze má pořád daleko.
Nevíš jak u EAX F.E.A.R. ztišit zvuky kolidujících předmětů a naopak dát víc zbraně, či jiné tweaky? Prostě jestli to někdo neomodoval tímto způsobem. Původně jsem měl špatně nastavený alchemy a při zaškrtnutí (něco jako)"prostorový zvuk" to dělalo ještě víc nevyváženou hlasitost. Teď je to jen špatně udělaná vyváženost hlasitosti od vývojářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S F.E.A.R.em se přiznám fakt netuším.
Sám jsem byl rád, že jsem tak 1/2 roku našel fix, který opravil "stoletý" FPS bug a konečně jsem si mohl Fear zahrát ve 4K ;)
Mě osobně to zvukově neblbne, ale používám Alchemy v kombinaci s Creative zvukovou kartou.
Jinak dobrý sound engine v poslední době ... hmmm ... relativně rozumný engine je na toto Frostbite, ale po BF4 nejak nevím, jestli bych dokázal cokoliv od DICE doporučit jako hru.
Hellblade! Na ten jsem málem zapomněl. To je imho asi nejlépe zvukově zvládnutá hra za posledních x let (ikdyž to není zrovna práce sound enginu, ale binaurální nahrávání dialogů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky. Koupil jsem z druhý ruky Titanium HD.
Taky to je znát páč se přehřejvala a já na ni musel nalepit chladiče, jinak začal zvuk při některém gamesení po pár hodinách glitchovat . (nenení to nedostatečným airflow nebo GPU blízko)
https://vashcz.rajce.idnes.cz/Sound_Blaster_X-Fi_Titanium_HD/#P9260001.jpg jedná se jen o jeden z těch dvou velkých chipů(ještě kdybych věděl, který je ten core a co dělá druhý), ale prostě sem to nalepil na vše co šlo :-D
No a když sem nechal alchemy na default nastavení, tak byly některý zvuky upozaděný. Až mi jeden týpek na Steam diskuzi odpověděl(mimochodem asi po půl roce :-D), že si mám nastavit tolik bufferů atd. a pak v poho.

BF 4 sem si koupil, že po BF 3 zlepšej hratelnost. Ale prdlajs. Oproti tomu BF 1 fakt dobrý... ale moc jednoduchý, takže jsem nechal ležet. Zvukově se mi teda 4 a 1 zdaj podobný, jen možná u výbuchů a na té mapě s vodou zatopenou vícepatrovou garáží se mi to zvukově docela líbilo. Asi má nejoblíbenější mapa i kvůli otevřenosti a vertikalitě(ale zase to kazili ty auto-padáky).

K hardcore bitkaření RPG stylu Dark souls se stavím docela okrajově, ale možná je čas Hellblade vyzkoušet. :-D Po stránce hratelnosti a příběhu doporučoval kamarád, že ani není dlouhá. Mě na těchto gamesách vadí hitboxy a co se stane po střetnutí dvou útoků s postavami apod. ... možná bych spíš potřeboval 120HZ freesync monitor, abych uvěřil tomu co se stalo a pak by mě bavilo víc
Zato miluju Chivalry a těším se na Mordhau. Snad bude mít Mordhau lepší zvuk ale... spíš to budou oboje takový to dno :-D.

Díky za odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak fakt nevím jaktože nevnímám žádný lag. Naposledy co jsem vnímal lag na bluetooth sluchátkách bylo před několika lety když jsem je zkoušel s kytarou. Bavil jsem se o tom s kámošem elektronikem a on mi tvrdil, že jediný důvod pro lag na bluetooth byly pomalé čipy ve starých bluetooth zařízeních. Radio signál samotný cestuje rychlostí světla a na vzdálenosti jaký se bluetooth používa by samotný fakt, že je to bezdrát neměl mít žádný real-world vliv. Není třeba tedy ještě možné, že je to nějak ve windows sotwarově ošetřené, že je tám nějaká kompenzace? Já fakt žádný lag ve hrách a u sledování videa nevnímám a myslím si, že 1-2 desetiny sekundy, jak tvrdíš, bych cítil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete si to ověřit ve specifikacích bluetooth zvukových kodeků.
Vyloženě pro toto vznikly low latency verze BT kodeků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testoval jsem na dvou testech a nepřijde mi, že mám velký lág. Na tomhle mi vychází tak zhruba 30ms - https://www.youtube.com/watch?v=s_PbyRpKrRk&t=260s

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni se ty milisekundy výborně odhadují od oka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to snad neni od oka ne? Slyším v tom testu zvuk mezi 0 a 41ms značkama. Takže jak mi tak nízký lág na bluetooth sluchátkách za 900kč vysvětlíš místo toho uštěpačení a nařknutí ze šíření blbostí pane všeználku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy tomu říkáte uštěpačnost, já tomu říkám neochota opakovat se.
Přečtěte si něco o Bluetooth kodecích.
Pokud dělá čtení problém, existují i videa.
https://youtu.be/4_bypcPW5O4

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám to brát teda jako přiznání toho, že jsem měl pravdu a omluvu za nařknutí o šíření blbostí? Protože z toho samozřejmě plyne, že z praktického hlediska znatelný lag nemají. Tedy platí to o čem píšu v mojem úvodním komentáři.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, berte to jako kritiku Vaší neschopnosti pochopit danou problematiku.
+ Vaše "měření" je ovlivněno tím, že si cucáte milisekundy z pravděpodobně z LCD panelu, který je pochopitelně také zatížen vlastním inputlagem a odezvou pixelu (koukám odezva Vašeho panelu je okolo 21ms ...).

Takže mi ještě jednou řekněte, jak moc dobře, přesně Vám jde měřit vzdálenost 10kilometrů krejčovským metrem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic to nemění na faktu mojeho prvotního tvrzení, že input lag u bluetooth headsetů na pc už z praktického hlediska není problém a to byl ten bod kde jsi mě nařkl ze šíření nesmyslů. Já prostě vycházím z osobní zkušenosti na rozdíl od tebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vlastním i bezdrátová sluchátka (AptX), jen použít na hraní her... taková blbost mě ještě nenapadla.
I když by se vzali bluetooth LL, bude to s cca 40ms latencí problém pro náročné hry typu CS,Siege a všude tam, kde je potřeba rychlá reakce.
Ty latence se sčítají... pochopitelně, myš, klávesnice, 20ms panel, minimálně 40 ms headset (pouze u LL kodeků, jinak 3-8x tolik), LAN / wifi.
Každá část řetězu je potenciální problém a bluetooth sluchátka jsou bezkonkurenčně největší zdroj latence v rozmezí 250-40ms, dle kodeku.
Sám vycházím z měření a specifikací bluetooth ne odhadu od oka. Mám rád přesnost a nízkou latency.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně hledám nová gaming sluchátka - požadavky? Stereo, dlouhý kabel 2+m, co se týče zvuku samozřejmě hledám rozumnou kvalitu a věrné podání zvuku. typicky cokoliv co má alespoň 20Hz-30kHz s rozumným odstupem signál/šum. Jenže pak je tu mikrofon a to je většinou kámen úrazu. Kapacitní asi člověk čekat nemůže a mikrofon co bere třeb 100 nebo 200Hz-10-15kHz je docela slabota. Takže jediné řešení je zvlášť sluchátka a zvlášť mikrofon ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je tu klasika v podobě AudioTechnika AVC500, pokud jde o něco v té low end cenové kategorii.
Na frekvence uváděné u sluchátek od výrobců bych fakt nekoukal (bez grafu průběhu daných frekvencí je to jen 1/2 informační hodnoty).
Za pár korun jsou i teď Sennheiser HD 4.30G a sice mají svůj mikrofon, ale basují úplně neskutečně. Pro bassheady dobrý pro kohokoliv jiného nic moc ... ikdyž za 15stovek, co namítat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha .. .jsem uživatel: Audio-Technica ATH-AG1x a prostě sluchátka jsou v pohodě, ale mikrofon nestačí. asi tak jsem myslel co jsem napsal ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem přemýšlel o něčem takovém - https://antlionaudio.com/products/modmic-5, ale za tu cenu je podle mě lepší připlatit si za klasický stolní mikrofon a nastavit ho tak, aby nepřenášel zvuky klávesnice apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ModMic 5.0 je super věc, pokud potřebujete mikrofon přímo u pusy. Sám vlastním 4.0 pro Skypování a občasnou komunikaci při hrách.
ModMic 5.0 je sice velmi kvalitní, ale dedikovaný stolní mikrofon bude lepší z hlediska kvality zvuku ... jen nebude zase tak uživatelsky přívětivý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

30kHz? Stáhněte si nějaký test a vyzkoušejte jakou max frequenci vaše uši slyší. Já bohužel na 16kHz končím a obávám se že většina populace na tom bude dost podobně....
Jinak sám jsem kdysi k pc pořídil sennheiser pc 363 D, někam zašantročil tu usb zvukovku co u toho byla a na rozdíl od všech "game" nesmyslů co se dávno rozpadly my slouží dodnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám hudební sluch a slyším řekl bych více než je standard (netvrdím, že slyším 30kHz - nikdy jsem nezkoušel kolik opravdu slyším), takže prostě můj požadavek je vysoká zvuková kvalita. jinak sennheiser pc 3xx jsem měl (nějakej ten gaming model co nemá zvukovku a má jacky, už nevím přesně označení) a zvuk nebyl vyloženě špatný, ale sennheiser už nekupuji, alespoň ne nic se stejnou velikostí náušníků :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osobně funguju stylem nejlevnější genius mikrofon na stole (na hlas pro TS/hry jsem nic lepšího nepotřeboval a troufnu si tvrdit že 80% headsetů má mikrofon horší - tedy aspoň podle toho co kde slyším ostatní) a jako sluchátka Beyerdynamic DT770Pro s kterými jsem vcelku spokojený. Jsou uzavřená ale mají i polo a úplně otevřené sourozence... a dnes i upgradovaný model 1770 který je cenou o trochu jinde ;-)
Co bych jim (770, neplatí na všechny) vytknul jsou výrazné sykavky, které "léčím" přes eq, pro někoho méně basů (ale mě nechybí, jen si je nedomýšlí navíc) a asi kratší kabel (ale mám 32ohm verzi, kvůli přenosnosti a použití s tel., jinak mají 3m nebo kroucený).

P.S.: už když jsem viděl první hyperX sluchátka tak jsem si říkal, kde se asi parchanti kopírovací inspirovali.... ;) https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51TMo0loKqL._SL500_AC_S...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, tak výrobci těch headsetů mají od Beyernu licenci na tuto konstrukci ... škoda, že na i na drivery :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemůžu říct že mě to nenapadlo ;-) Ale prosté obšlehnutí jsem považoval za reálnější...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DT770Pro jsou jedny z těch sluchátek o kterých jsem uvažoval, v současnosti v mém seznamu už nejsou, protože existují zvukově i lepší alternativy od AKG nebo Audio Techniky (a AKG si troufnu říct i levnější)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak samozřejmě, že jsou lepší alternativy je jasné, osobně když jsem před lety vybíral tak prostě u mě vyhrály DT.... kdo ví, co bych koupil dnes ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.