Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: HyperX Savage EXO 960GB – externí SSD s USB-C

First!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Diki za recenziu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Víťazom testu je podľa mňa KingSpec ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co přesně máte na mysli slovem "pesíkatý" ? A to "First" u vlastního článku má být pokus o retardované meme ? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to takové zástupné slovo, když je něco pesíkaté, tak je to prostě dobré, ale asi to v článku vyměním, jelikož to není známé mimo mou sociální bublinu.

Pesík je jinak česká mutace na doge. Jé takový pesík, mnoho česky, velmi jé

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dvoučlenná sociální bublina typu já a moje tříletá dcera?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a to ti je málo !! :D

btw vše nějak začalo, než se to rozšířilo a stala se z toho "masovka"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No připomíná mi to "sněhánky" :0)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to je tak 100+ lidí, pesíci jsou totiž dost nakažliví :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik z těch 100+ jsou holky? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu docela dost ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já také označuji psy za pesíky, zejména z kategorie subcat (drobné) a to Karáš ani není moje svokra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak sou tu ještě gaučoví krysoidi, ale to už si název pes nezaslouží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna bych pridal vypis LSUSB, protoze mit 500/480 na USB 3 Gen2 (10Gb/s) zavani pouzitim prevodniku na SATA, pri ruznych redukcich to pak chce zjistit zda pouzivate stejne UASP nebo klasicky pristup.

Vedic tohle, asi bych vclenil do testu i nejake erarni "NVMe over USB 3 gen 2", kdyz tam mohli byt HDD na spodni strane spektra. Nebo se kouknete po nejakem udelatku typu 2xSATA v raid0 skrze USB3 gen 2 (otazka je, zda v tomto rezimu ten hw bridge spravne aplikuje TRIM).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Minulý pátek jsem vyzvedl převodník AXAGON EEM2-UG2, který je prý 10Gb/s a podporuje NVMe disky, až budou zase nějací externí choboti, tak to asi využiju, další SSD co budou v blízké době budou interní.

Jinak si také myslím, že to bude interně SATA SSD, jako to má spousta ostatních výrobců. Pro všechny disky mimo té Toshiby SG6 256GB byla použita stejná krabička i-tec Mysafe Easy 2,5" USB 3.0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak sa tesim na recenziu toho prevodniku, mam tu jeden nevyuzity 250GB Samsung 960 EVO NVMe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm mohl bych asi udělat testík i toho převodníku, myslím, že se mi uvolní Samsung 960 EVO 500GB, tak si to dám do fronty :)

Ale předtím bude nějaké jiné SSD v klasickém desktopu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty rychlosti jsou podezřele blízko USB/SATA možnostem. AXAGON (zmíněný?) v kombinaci s NVMe MP510 240GB dosahuje v sekvenčních operacích (AS SSD) cca 739/673MB/s. V Linuxu pomocí dd se z něj na čtení dá vytáhnout i 900MB/s+. Cenově nevychází zas o tolik výše než testovaný HyperX (podle zvoleného M.2 NVMe).

Primární motivace pro pořízení AXAGON byla možnost dobývat data z M.2 NVMe externě (M.2 SATA již z nových ntb prakticky zmizely) a přibližuje se doba kdy ty M.2 NVMe začnou odcházet. Sekundárním důvodem bylo mít záložní disk ke kameře. Bohužel si zatím nejsem jist energetickou náročností (ve srovnání s používaným Samsung T5 1TB), takže jsem se AXAGON zatím neodvážil ke kameře připojit.

Pokud by byly budoucí testy doplněny o měření spotřeby v zátěži, bylo by to fajn. Průchozí redukce USB-C s měřením V/A existují, otázkou je nakolik jsou USB 3.1 gen2 Ready.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krabička není uživatelsky rozebíratelná - proč si máme tohle hlídat to jako každý uživatel to co si koupí tak hned rozebírá, důležité snad je jestli to dobře a spolehlivě funguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemusíte si to hlídat, to je zcela na Vás, já to beru jako potenciální nabíhačku do budoucna, pokud odejde třeba ten USB převodník, ale samotné SSD je v pořádku a nejde snadno vyndat abych si vytahal data, budu smutný.

Samozřejmě je důležité aby to spolehlivě fungovalo, nicméně jsou i jiné aspekty, které mohou být pro čtenáře diitu zajímavé.

Osobně toto vnímám lehce negativně, stejně tak u externích plotnových disků, kdy někteří výrobci jako WD a Seagate začali vyrábět 2,5" disky s USB převodníkem přímo na PCB samotného disku, tyto převodníky občas odcházely a bylo velmi komplikované disk vydolovat a dostat z něj data, někdy dokonce nemožné. U klasické krabičky, pokud selže USB převodník, disk prostě vyndám a připojím jinde.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No, pro mě existuje jen velmi málo hardwaru, co není uživatelsky rozebíratelný ;-). Ale je fakt, že bych se právě s ohledem na potenciální domácí dolovatelnost dat tomuhle asi vyhnul.

Třeba nedávno mě nasrala jedna 128GB microSD karta. To už je u mě klasický příklad uživatelsky nerozebíratelného produktu. Kupoval jsem ji s tím, že by měla vydržet, protože měla (a ještě má) záruku deset let, takže nebudu muset něco jako ztrátu dat nejspíš řešit. Jo, prd, odešla po dvou letech a data si nechala, docela pěknou sadu nezazálohovaných fotek. Říkal jsem si, že bych i dal borcům z DataHelpu, co tu měli reklamní jakože blogový zápisek (ještě ho teď vidím vpravo), něco vydělat, tak jsem použil jejich web a oficiální nahlášení ... ani se na mě nevysrali, nulová reakce (tak dík, kluci). Takže počkám ještě pár let, jestli si to nerozmyslej ... a pak tu kartu vyreklamuju :).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já to hlavně bral tak, že většina běžných uživatelů když jim něco takového klekne tak to určitě rozebírat nebudou, ale hodí to do koše a koupí nové. Dolovat z toho data u nějaké firmy a ještě bez záruky, že je dostanou a za ty nehorázné peníze se většina lidí vykašle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a tomu by ses vyhl kdyby ten disk šel jednoduše vytáhnout ;-)

Takhle už jsem jednomu známému disk dával do nového rámečku, protože narozdíl od toho usb převodníku byl v pořádku, takže logiku autora více než chápu ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tohle vám může pomoci jen tehdy když je převodník na samostatném tišťáku, ale když je to vše na jednom tak vám nepomůže ani to, že můžete krabičku rozdělat a když je to v tzv. nerozdělatelné krabičce tak ji klidně můžu i poškodit když vím, že je to v ní samostatně a třeba disk a data na něm zachráním.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No už som zažil prípad, že kolegyňa priniesla disk. Vraj nejde. Po chvíli pátrania sa zistilo, že v mini USB konektore na krabičke je jeden napájací pin zatlačený. Rozobratie krabičky nepomohlo, usb prevodník na plošáku disku. Prepájkovanie toho konektora bolo zhola nemožné. Ale skúmaním sa prišlo na to, že na plošáku sú nejaké body, kde sa dalo pripojiť napájanie. Toto nás zachránilo a dáta sme vedeli vykopírovať. Disk išiel samozrejme do odpadu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nieco chyba na zaciatku...mam dojem...

"Sekvenčně disk nabízí až 500 MB/s při čtení a 480 MB/s, ale..."
ze by 480 pri zapise?

a pls pesikaty nechat. je to super.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Opraveno, díky za upozornění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.