Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE – Jumper EZbook 3 Pro, král levných notebooků?

Ten vysledek vykonu CPU je podivny. Vetsinou koukam na test vykonu mobilnich procesoru na notebookcheck a tam jsou vysledky v Cinebenchi o dost jine. V R10 a single testu ma ten Celeron jen 50% vykon te stare i3 a pri testu vsech jader 66%. Tedy vzdy pomalejsi a to o parnik.
https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.ht...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cinebench je trochu jiný druh zátěže, když si tam vyklikáte i všechny ostatní testy uvidíte, že si ten Celeron nevede zase tak špatně. Je to hlavně díky lehce vyšší frekvenci + více fyzických jader. Nicméně Celeron neumí AVX/AVX2 a je to celkově ořezanější čip.

Třeba tady je to taky plichta: http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Celeron-N3450-vs-Intel-Core-i...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhu testu samozrejme taky zalezi, ve WinRaru je pro zmenu ten rozdil jeste vetsi, i3 je skoro 2,5x rychlejsi :) Nekde je to plichta...

I kdyz asi vetsi problem je ten, ze ten procesor je vadny a driv nebo pozdeji chcipne :(
https://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/51367-nekolik-genera...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď mi vlastně došlo, že při delší zátěži ten Celeron bude nejspíš throttlovat, zatímco u krátkých benchmarků zaturbuje všemi jádry bez problémů, proto je tam pak tak velký výkonnostní rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezkousel jste, jak dlouho na te atrape procesoru trva inovacni aktualizace Windows 10, co vychazi 2x rocne? Vyzkousene to nemam, ale mam predtuchu, ze ten notebook bude minimalne den nepouzitelny. Tedy pokud se da vubec nejak pouzivat, nejak se mi nechce verit te podobnosti vykonu s i3-4030U v realu, nebo ze by to nedej boze zvladlo neco tak narocneho jako soucasny web.
Dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vy na těch internetech děláte? Před půl rokem jsem zkoušel net na dvoujádrovém jaguaru (asi 1,6 GHz) a dle zatížení ve správci úloh nebyl vytížen na 100%, ale většinou tak do 90%. Tenhle Atom je proti němu dělo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký prohlížeč byl použitý?
Doplňky jako ABP a Ghosteri?
OS ?
Ptám se protože kombinace Win10+FF+ABP je smrtelná pro Core2 3GHz.
Vyreseno použitim jiného blokatoru.
Bez blokování reklam jde CPU na 100%.
A to se bavíme o CPU. U RAM plati že pod Windows je 4GB málo. Pod Linuxem /Androidem je 4GB minimum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

W10+FF+ABP používám běžně na C2D E6600+4GB RAM a žádné problémy nepociťuju.

Chyba bude jinde, tipuju antivir s nějakým Web-něco brzdičem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Win7+2GB RAM+5400hdd. Nejvíc hraniční byla ta ramka, ale při běžném používání (IMHO to je něco jako max. 4 otevřené stránky najednou) nebyl problém. Proti reklamám byl použit jen nějaký základní adblock+firefox a z PC jsem odstranil antivirus, což dělám jako první věc při otázce „Proč je ten PC tak líný?". CPU bylo blízko svých hranic (pro dané používání bylo na 100% jen krátkodobě-spíš vadil HDD) a proto jsem ani nedoporučil upgrade RAM nebo HDD - jen nechat dožít jako PC pro méně náročné.

Vím, že když jsem ještě byl na facebooku, tak jsem se podivoval nad tím, že dokáže zatížit CPU jako stará RTS hra. Běžné surfování na netu beru např. jako diit+eshop+eshop+zprávy nebo mail. Viděl jsem i Chrome kde měl majitel najednou otevřeno asi 30 tabů - k smíchu, nevyužíval to, protože se v tom nedalo ani vyznat a neuměl používat záložky, protože Chrome se díky svému zjednodušování stává až moc chromé a lidé neradi hledají skryté věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RAM bych pridal i na "doziti", 2GB je sice pouzitelnych, ale 4GB je primo "zazrak"....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se že spousta starších notebooků 4GB neuměla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám noťásek s N3150 (taktéž čtyřjádro, předchůdce tohoto N3450), akorát tedy s 8GB RAM a Intel SSD (myslím že 525), kde mám Windows 10 Insider. Dříve aktualizace vzala klidně 6 až 8 hodin, ale v posledních buildech už jí probíhá většina za běhu na pozadí, a poslední restart je tak na půl hodinky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Diky, presne takovahle informace me zajimala. Jeste se zeptam, da se to pouzivat pri tom behu na pozadi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak mas SSD, tak ano. Ak HDD, tak velmi tazko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten můj celkem ano. Ale dost bych to přisuzoval tomu pořádnému SSD, s eMMC to bude asi horší. CPU si vezme jen jedno jádro ze čtyř, to je pohoda, ale on ten Atom žádný trhač asfaltu není ani tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem nezkoušel, ten notebook jsem měl zapůjčený asi dva dny a instalace Windows 10 Home zabrala něco jako 20 minut + nějaký podobný čas, než se nasosaly aktuální WU.

Největší brzda je tam eMMC storage, ale jinak je to celkem slušně svižné, v MS Edge jsem si otevřel několik tabů a přestože to vyhnalo všechna 4 jádra chvílemi na 100%, bylo to celkem slušně použitelné, jen jednou jsem narazil na zásek, kdy jsem psal a znaky měly lag asi dvě vteřiny, ale po chvíli to přestalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

13,3“ FullHD je dobrý pro oslepnutí + chybějící numerická část klávky a dostáváme pěknou h(s)račku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pismo se da zvetsit nebo to chce navstevu ocniho a nove bryle. Porad lepsi fullHD IPS nez HD ready TN.

A videl jsi jakykoliv notebook mensi nez 15" s numerikou? Jinak se da samozrejme namitnout, ze nema vodotrysk, neumi varit, prat a zehlit...proste sra.cka :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hele nedělej chytrýho, to že se dá písmo zvětšit jsem zjistil už před měsícem (až poté co mně přibyly 1,5 dioptrie po práci na 14" fullhd), jenže chvíli po tom jsem taky zjistil, že na méně jak 17" je to stejně úplně k prdu jelikož zase přijdeš o část zobrazovaných informací kvůli té pidi zrůdnosti velkoryse nazývané „displej", takže ve výsledku si tlačen čumět na co nejmenší mrchy.
Na jakoukoliv delší a opakující se činnost s textem/znaky raději 23" fullhd než třeba i 8K na 15"!!!
Nekupujte 28" 4K monitory v domnění, že se Vám tam vejde informací jako na 4 fullHD monitory!
Vejdou, ale Vy je přečtete jen hodně blbě!!
Nic s roztečí bodu pod 0,2mm!

Znám jednoho co udělal chybu s 4k zobrazovadlem, protože narozdíl ode mě se v tom tolik nevyzná. IPS vs TN - v tom jediném souhlasím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proto se to tu hemží 5" mobily s rozlišením pod 551x310px. Že je něco jemnější přeci není na škodu (až na spotřebu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je tiez kokocky nazor... Niekto ma displej mobilu od seba 60cm ked s nim pracuje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OK, jemne zobrazeni ti nevyhovuje, nekdo to ma treba zase jinak.. Kazdopadne ale nerozumim tomu, co tobe a tvemu znamemu brani na tech monitorech snizit rozliseni?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevyhovuje mně hrubé zobrazení (0,29 mm a větší) ani ultrajemné. 2560x1440 na 24" je pro dostatečně jemné zobrazení ideální kompromis a taková hranice zdravého rozumu.

„Kazdopadne ale nerozumim tomu, co tobe a tvemu znamemu brani na tech monitorech snizit rozliseni?"
Budu slušný a na tohle ti neodpovím. Jako vtip dobré:).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Omg, ten 1080p IPS display je na tom EZBOOKU parádní. Fonty vypadají jemně bez pixelizace a proto se i na něm přijemněji čte než na něčem s nižším rozlišením. Fotky a videa jsou detailnější. Je to určitě výhoda a řekl bych i ideální rozlišení pro tuhle velikost panelu. Na PC mám 40" 4k.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen třináctka, takže nepixelizované fonty by byly i s rozlišením 1366x768. U notebooku koukáš ze stejné vzdálenosti ať máš 17" nebo 13". Spoustu hodin jsem měl 17" 1600x900 a žádná hrubost mi nevadila - naopak jsem měl pocit nenamáhaných očí i po delší době. Pixelizace mně naposledy vadila u 19" 1280x1024, proto jsem nešel do hrubé fullhd 27".

Ty žiješ v prostředí extrémů, ale někdo má displej notebooku v přibližně stejné vzdálenosti (kvůli spojité ploše) jako desktop monitor např. 23". To si se svojí 40" ani neumíš představit. Ano, na fotky a videa ve vyšším rozlišením to má výhodu, snad pro úplně vše ostatní je to buď zbytečné nebo dokonce negativní.

13" je tak malý rozměr, že ani není určen na nic dlouhodobějšího, tudíž je úplně jedno jestli má 1600x900 nebo 4K. Na 4k se zobrazí vice znakových informací, ale abys je dokázal bez namáhání přečíst, tak stejně zazoomoješ a seš v reálu na tom, co ti nativně zobrazí 1600x900 nebo možná i 1366x768. Čistě prohlížení fotek a videí již pozitivum 4k rozlišení přinese. Stojí ti tyto plusy za ty mínusy? Ok.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na 13" takto velký a lehký notebook se určitě nedíváš ze stejné vzdálenosti jako na 17". Já ho často používám i v ložnici v posteli. Já si vzpomínám, že poprvé mě high ppi display oslovil na iPhone 4, který s ním defakto přišel. Na 13" 1080p mám škálování zapnuté na 125%. Na mojem 4k 40" desktopu na 175% a sedím od něho cca. +/- 90cm Měl jsem nedávno na stole dva herní monitory, 32" 16:9 1440p a 35" 21:9 1080p a nejen že měli horší VA panely než můj Samsung, ale ten vjem z výrazného poklesu IQ (image quality) byl fakt výrazný. Na high PPI display se mi určitě přijemněji čte i konzumují jiná média. Staré hry jako Battlefield 2 z roku 2005 dostávají úplně nový rozměr. Geometrii to vysoké rozlišení fakt sluší, nehledě na to že v takovéhle 3d online střílečce je to i kompetitivní výhoda. Kdyby mi dal někdo na výběr mezi 1080p a 720p 13" notebookem, tak si myslím, že je to úplně no-brainer. Já byl dlouho spokojený s 1200p/1080p na 28". Doba se posunula a já tu zřetelnou jemnost vysokého rozlišení určitě oceňuji a vyhledávám a určitě i doporučuji. 1080p na 13" palcích je asi taková zlatá střední cesta, ale nebránil bych se i většímu, zvláště pokud by to byl tablet, na který čučíš ještě z větší blízky. U kámoše jsem viděl snad 15" macbook pro s retinou a ta fotka co ta měl na pozadí (svoje děcka vyfocené Olympem M10 + Panasonic 20mm 1.7 palačinka) úplně vyskakovala z té obrazovky díky té ohromné klaritě. Mimochodem, já jsem si EZBOOK 3 Pro pořídil hlavně na konzumací médií do ložnice a na cestování a úpravu fotek na cestách. Jsem příjemně překvapený jak tento účel plní a defakto překonává moje očekávání, protože jsem na něm i v klidu editoval HD video. Podle CPU marku má ten Atomový Celer N3450 skoro přesně půlku výkonu co moje Sandy Bridge Intel Core i5-2540M v Lenovu X220 a to je myslím hodně slušný výkon když zvážíš 4x menší TPD a 1.1GHz(2.2 turbo) vs 2.6GHz(3.3 turbo). Btw ten chipset je tak dobrý, že dokáže vyždímat z toho m.2 SSDčka maximum. Luxusní mašinka za ty prachy. Kdyby měl plnou velikost SD čtečky napojenou přes rychlé rozhraní tak už bych si nemohl vůbec na nic stěžovat - za tu cenu. No takhle přibaluji malou USB 3 čtečku. Konečně Atom, který je plně použitelný i na zdánlivě pro Atom dříve nepřístupné věci jako editace HD videa.

https://www.dropbox.com/s/gxf129ria1p5zb2/Screenshot%202018-04-28%2018.4...
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-2540M-vs-Intel-Celeron-N34...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepopírám tebou uvedené plusy. Tvoje srovnání displeje notebooku s tabletem a notebook v posteli, ukazuje na naše rozdílné pojetí užívání notebooku. Mně opravdu nejde jen o co nejlepší zobrazení fotek, videí a grafiky, tobě ano, takže se neshodnem, což je v pořádku. Jemnost textu nepopírám, jen mám tu hranici položenou jinde.

„Na 13" takto velký a lehký notebook se určitě nedíváš ze stejné vzdálenosti jako na 17"."
Hmotnost je pro mě zcela irelevantní, protože notebook téměř pořád používám v dokině, tudíž se vzhledem k délce mých rukou+místu pro normální klávesnici koukám ze stejné vzdálenosti. Fakt. Rozdíl v úhlopříčce není podstatný, protože i ta 17" mně z té vzdálenosti přijde jako podprůměr - zejména, když kousek za ní je něco desktopového např. 23".
BTW zase ty extrémy jako 32" 16:9 1440p a 35" 21:9 1080p. To bych kvůli velikosti pixelu/hrubosti (v kombinaci s úhlopříčkou nad mojí psychologickou hranici pro pracovní monitor - 30") nechtěl ani já - hraničních 0,28mm a dokonce 0,312mm to fakt nee. Pro pěkně jemný text něco lehce nad 0,2mm s přehledem stačí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na 13,3 FHD špatného, lidi civí do 4-5" FHD a není s tím problém

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro tebe no problem, ale pro lidi co znají rozdíl mezi zobrazovadlem určeným k práci (tj. civění několik hodin denně) a displejem mobilu to velice často je problem. Ale tak Dacia Duster taky může do terénu, tak proč její vlastnosti neoznačit za shodné s Hummerem H1:).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já měl 1920x1200 rozlišení na 15.4 na notebooku v roce 2004, tehdy jsem jen za ten book platil o 10 tisíc víc než s tehdy obvyklými 1368x800 a to jsem si pak ještě musel dokupovat licenci windows, kterou ten můj neměl, takže reálně jsem platil o 13,5 víc...

Necelé dva roky používání a ntb umřel, peníze zpět potěšily... ok, jenže... nejlevnější notebook s takovým displayem stál o 30 víc než ten původní, což mě donutilo slevit na 1680x1050.. byl to neskutečný skok dolů.

To byla doba Windows XP, tehdy to zvětšování UI bylo dost na štíru a pracoval jsem s tím denně 10+ hodin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

15,4" s 1920x1200 a práce 10+ hodin denně a připlatit si 13 litrů navíc, hmm. Tehdy se prodávaly i desktopové 19" lcd za draho, blbá doba, dneska by to byl extrémní masochismus nedokoupit si dlouhodobě použitelný monitor a o tom to celé je.

Dnes je slušná, a proti téhle 13" doslova obří, 21,5" IPS fullhd za 2600 Kč, tak proč se snažit vzbudit dojem, že 13,3" je pro práci něco, nad čím není třeba zvracet. Protože text nebude tak extrémně jemný? Jenže na té 21,5" nebude ani nijak hrubý, aby to normálního člověka štvalo.
No aspoň jsem zavzpomínal na rok 2003, kdy stála desktopová LCD 17" 1280x1024 asi dvanáct litrů a já si raději užíval krásné barvy CRT a ne ty notebookové nebo desktopové LCD vyblitosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já byl z toho monitoru nadšeny a jakýkoli notebook po něm byl už jen z nouze cnost, dnes už NTB nemám a doma mám 4k na 40". V práci se musím pořád pachtit s FHD na 24" a bohužel ten HW je pronajatý a vlastní z bezpečnostních důvodů nelze použít, takže ani lepší monitor nehrozí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na 13,3" notebooku se mi jeví numerika jako celkem bizár, to by bylo naprosto nepoužitelné.
Na displej se naopak kouká dobře a dá se s tím pracovat.

Já zase preferuju ThinkPad W530, což je 15,6" workstation co je naopak bez numeriky, protože to pak posouvá celou klávesnici vlevo a není vycentrovaná. Zvažuji také udělat mod, kdy vyměním FullHD IPS LCD za nějaké QHD, bohužel W530 má jen LVDS a ne eDP, takže to bude trochu challenge.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam doma Umax 13wa pro, ktory ma m.2 2280 slot narozdiel od tohto recenzovaneho plne funkcny, za tu cenu pecka, pol roka bez jedineho problemu

naproti tomu Prestigio 141c je uz trosku crep, dost casto mi hadze bsod a nefunguje uspatie notasu - po uspati sa resetne a to aj na poslednom win 10 17639 pre-release

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte tam spíš trable s BIOSem, C6 states nebo jen prostě drivery Intel Management Interface NEBO Intel Thermal Management Framework NEBO Intel Rapid Storage?

Totiž na to jak je Intel velká korporace, mají drivery a software dost často na chobot a to i u enterprise řešení :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jééé, recenze na můj budget ultrabook. Mám ho už asi 3 měsíce a pořád spokojenost. IPSsko je super, baterka +/- 8 hodin wifi serfování a hned ze startu jsem ho upgradnul 2280 Western Blue 250GB m.2 SSD. Takže na mojen m.2 určitě funguje. Jsem přijemně překvapen jak je svižný. Před týdnem jsem na něm i poprvé editoval HD video ve Windows Movie Maker a vše šlo jak po másle... Na svém jsem upgradnul i chlazení kdyby náhodou... Max. teploty pod 70 a nikdy nethrotluje takže v zátěži jede furt a max. Bufferuje a přehrává 4k z youtube bez problémů. Za ty prachy bych mu vytkl jen slabší dosah wifi když to porovnám s mojím Lenovem x220. Btw, moje V5 verze má v biosu TPD nastavené na 9W což hlavně pomáha grafice. DOTA 2 je hratelná ve 720p na minimální detaily. Celkově parádní stroječek...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsi upgradnul to chlazeni? Nejak si to nedovedu predstavit, neb snad kazdy stroj je ma udelane jinak a alternativni vyrobce jsem jeste nevidel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdříve jsem teda viděl ten nápad na youtube, ale verzi 3, já mám verzi 5 kde už to nebylo moc potřeba ale asi to o pár stupňů pomohlo. Takže místo takové té "gumové" tepelné vložky mezi procesorem a heat spreaderem jsem tam dal 0,2mm měděný plíšek a nejlepší pastu co mám. Pak přidal jinou větší, přesně vystřiženou tepelnou vložku mezi heatspreader a zadní víko. Ve finále jsem ale usoudil, že ten druhý mod není už potřebný a zbytečně nahřívá to spodní víko. Chladilo to s tím ještě lépe, ale reálný benefit tam už nebyl. Možná by to mělo smysl, kdybych měl verzi biosu s odemknutým TPD voličem, ale já ho tam mám natvrdo na 9W ve verzi kterou považuji za pátou variaci na EZBOOK 3 Pro, s vylepšeným heat-spreaderem oproti verzi 3. On tam v tom videu doporučuje 1mm plíšek, to bylo na moji verzi moc. Taky 1mm tepelná vložka byla moc, že šlo vidět prohnutí víka na zadním okraji, nebylo pěkně zarovnané s tělem. Tenčí vložka potom fungovala ok. Tady jo to původní video, které mě k upgradu inspirovalo.

https://youtu.be/ColfL1KyzlU?t=393

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky, zajimave. Ten gumovy hnus jsem uz u par ntb videl, ikdyz ne na procesoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není zač...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existují i kvalitní teplovodivé podložky, nicméně jsou dražší a ne úplně běžné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja se hlavne divim, proc tam ten mizerny kus medenyho plechu nedal vyrobce. Naklady minimalni a taky by mohli dodavat finalni vyrobek a ne jen prehrivajici se polotovar, podle toho videa ten Atom delal snad 84 stupnu, coz podle me neni na bezny provoz.
Aneb zase vyrobek typu Dodelej Doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte asi štěstí na kus, tento testovací je asi novější revize, kde v BIOSu můžete maximálně měnit boot menu a nastavit heslo na SSD. TDP je na 6W a také nejde měnit.

Co se týče dosahu, neměřil jsem to nějak exaktně, nicméně X200 má plastové šasi a určitě mnohem lepší antény a možná i ten wifi chipset, lepší dosah tedy není nijak překvapivý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj bios je taky kompletně uzamknutý až na bootovací položky. Nicméně TPD má moje verze natvrdo nastavené na 9W což lze vyčíst z infa u HW Monitoru softu. Tady tyhle celokovové těla mají antény umístěné v "kloubu" mezi displayem a tělem, tudíž v úzkém místě. Plastové těla mají antény většinou pěkně "rozprostřené" po obvodu displaye a z toho se myslím odvíjí ten lepši dosah. Jsem kvůli tomu noťasu přikoupil jeden router navíc a přes dvě zdi asi na 5m mám teď max. rychlost. AC wifinu to má docela svižnou když je signál :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesněji, ty antény u celokovových těl jsou mezi klouby displaye v podélném plastovém "modulu", což taky není ideální místo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My máme už 1,5 roka doma (manželka) 13.3" Acer Aspire ES13 s Intel Pentium Quad Core N4200 1.1GHz - 2.5GHz (Goldmont - Apollo Lake) samozrejme s tichým ventilátorom, ktorý sa zapína a vypína keď treba (alebo 90% času ide na min. otáčkach), pričom vzduch lepšie drží frekvencie keď výkon treba => úplná spokojnosť.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=fHa10EbyKTk

Ono pomaly, ale iste hapruje a odchádza môj 6-ročný 13.3" Toshiba Ultrabook s Core i3, a budem určite voliť nástupcu Goldmontu - Apollo Laku na 13,3" ntb s Intel Pentium Quad Core N5000 1.1GHz - 2.7GHz (Goldmont Plus - Gemini Lake) pričom tu je ilustračný nárast výkonu medzi vlajkovými loďami (J-čkovými Pentiami pre Mini-PC) týchto platforiem: https://i.imgur.com/hrIakFq.png

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pozeram podla reklam ze chces kupit Logic? :) Ja som kupil cinsky klon (lebo hobby a nie profi) a funguje perfektne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tebe ukazuje tvoje vlastné reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasné, na screenshote z jeho PC :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(trochu) offtopic: nevite nekdo o nejakem pc AiO ( vse v jednom( monitor+pc-jeden kus) ktery je pasivne chlazeny ? tzn absolutne bez pohyblivych soucasti ( hdd treba vyjimaje) ? hledam pc do cistych prostor a spousty AiO maji notebookovy chlazeni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupte bazarové Lenovo C540, dejte tam nějaké 17W ULV CPU a demontujte ventilátor :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. takovyhle kejkle se pro firmu provadi dost spatne a tech pc potrebuji vice ..ale i tak diky za odpoved

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajímavost mohu potvrdit, že jsem teď na tom EZBOOKU pohodlně doeditoval i Full HD 1080p cca. 20Mbit/s video natočené Olympusem E-PL5 ve Windows Movie Makeru. Co je na tom ještě celkem zajímavé je, že jsem to editoval v leže v posteli a dal jsem jaksi přirozeně přednost precision touchpadu (od verze 3 a výše) před myší. Touchpad je fakt hodně nadprůměrný a taky audio výstup z 3.5mm jacku nemá žádný statický šum. Takže jsem velice spokojený, že můžu na "koleně" na cestách na tom editovat i full hd video. Windows Movie Maker mám pořád hodně oblíbený, je přímočarý a jednoduchý a efektivní a umí i 4k vstup a s tweakem 4k výstup. Možná tu nahodím Davinči Resolve jak si poradí s Full HD, jen tak pro zajímavost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo sa toho rozlíšenia týka tak ja len by som poznamenal, že čo sa androidu a windowsu týka každý pracuje s rozlíšením inak. Ak má android vyššie rozlíšenie stále je GUI rovnaké na pohľad ale rad sa mi do ruky dostal notebook s 15.6" 4K obrazovkou a aj keď sa v OS zväčšila veľkosť písmen stále niektoré aplikácie nevedeli robiť so 4k rozlíšením. Príkladom bol Photoshop kde horné a bočné lišty s menu mali výšku cca 0,75milimetra a veľkosť písma v OS alebo priamo v nastaveniach programu s tým nič nerobila. Kurzor mal ale 7mm a trafiť sa a prípadne čítať názvy filtrov bolo nereálne.
4K rozhodne na 15.6" nepatrí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v programech, ne v rozlišení. Když se to bude chovat jak v tom mobilu, tak nebude žádný problém, osobně vítám jemnější zobrazení těším se na 8k

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že spousta programů pro Windows dodnes neumí škálovat (a často ani některé věci přímo ve Windows). Na mobilech je dnes různorodé rozlišení běžné a tak se GUI škáluje tak aby nezávisle na rozlišení vypadalo stále +-stejně a aplikace to respektují. Na Macu je situace lepší díky Retinám, které rychle donutili dodavatele software začít škálování podporovat. Na Windows se to nechávalo tak nějak vysmrdět, tak se to zlepšuje pozvolně.Škálování by měl umět i ten Photoshop, ale ne staré verze, pochopitelně. Na Linuxu se s tím také poněkud zápasí, ale situace se zlepšuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to ještě horší, ve Windows jsou často problémy už na úrovni OS... Ve Windows 8.1 byly displeje v "retina stylu" vyloženě nanic, ve W10 ze začátku taky, až následné aktualizace to trochu řeší (postupně se lepší font scale a další věci), ale dokonalé to pořád není. Sám mám malý Macbook 12 a to jemné zobrazení je dokonalé, jenže pokud si na něm pustím ve virtuálu Windows, tak najednou ty různé kritické poznámky začínám chápat - opravdu řádově horší.

Nicméně si myslím, že v současných W10 už FullHD na 13inch celkem použitelné je a nebál bych se toho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Připomínka k začátku recenze - VisionBook 13 už dostupný s quadcore 3450 je. Psal jsem o tom v diskusi k Windows tabletům - právě celá řada Vision Book aktuálně prochází upgradem ze starých Atomů na nové verze a nabídka se rozšiřuje, 13Wa už je dostupný jako Pro s 4GB RAM a quadcore (a dost možná přibydou i další verze), tabletový 11Wa by měl být v aktualizované verzi cca do měsíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.