Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Kingston KC3000 1TB PCIe NVMe Gen4 SSD

Zdravím, škoda že není porovnání v testu se Seagate Firecuda 530 1TB, nad tím teď uvažuji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Seagate neměl sample k dispozici, zkušenosti mám jen s FireCudou 520, ale ani jedno teď nemám po ruce, když se objeví, nebo nějaký nástupce, tak to doplním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>+ Často vyšší výkon, než dražší Samsung 980 PRO
alespon na americkem amazonu je drazsi nez ten samsung, tenhle kingston $180 a samsung 980 pro $156. podobne jejich 2gb verze

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že neexistuje poštovné a clo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to zavisi kde bydlis, ale pravda, naivne jsem cekal ze to clo budou procenta, takze vysledna cena v cesku by pomerem mela +- odpovidat te americke... ale koukam ze alza to ma fakt naopak, docela by me zajimalo cim to, pokud se podivam primo na stranky vyrobce, tak jsou oba ~160$ (a samsung to prezentuje jako slevu z $210)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já kupuji přes Amazon.de a je to taky bez cla a levnější než z ČR.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To asi záleží, kde se to kupuje, aktuálně to takhle vycházelo u nás. S cenama je problém v tom, že se různě mění, s tím nic moc neudělám. Stejně tak speciální slevy, kdy se nějaký eshop rozhodne, že udělá zajímavou slevu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to jste si ten testovaný kousek koupili v náhodném obchodě, nebo vám ho zapůjčil výrobce.

Pokud to druhé, pak je recenze naprosto naprd, stejně jako velká většina recenzí na netu.

Výrobce totiž nejdřív dá do NVMe SSD lepší komponenty ( řadič, RAM, vlastní paměti) a pak je potichu vymění za horší. Typové označení ale zůstane stejné. Takže lidi natěšení recenzemi se vrhnout na kvalitativné horší výrobek, který nedosahuje testovaných hodnot. Dělají to tak prý skoro všichni výrobci...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No všichni výrobci néé, ale konkréntně Kingston už podváděl v roce 2012/13 s řadou V300 kdy dával do SSD o 50% pomalejší paměti než udával. Od té doby jsem od něj žádné SSD již nekoupil. ADATA naposled co vím měnily paměti u řady SXG 8200 pro ale tam ty výkonové propady nejsou tak brutální, podle Tomshardware existuje asi 7 variant s různými čipy. Samsung co měnil čipy u 970ky tak se to dalo aspoň vyčíst z part number.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, je pravda, že Samsung je asi (snad) jediný, co to nedělá, za to má nejvyšší ceny :-D.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pridaj si tam este WD SN550, aj ked tam to bol skor nedostatok povodnych chipov koli covidu a museli brat co bolo. Mohli vsak zmenit oznacenie, nieco ako v2 alebo tak..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ideální by asi bylo test zopakovat po čtvrt nebo půl roce, anebo aspoň přidat kapitolu, kde se základní testy zopakují a porovnají s původními...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to celkem jedno jestli je to koupené nebo zapůjčené - minimálně u SSD extra várky na recenze nedělaj, nějaké ty jednotky měsíců jsou SSD v obchodě stejné jako recenzované a teprve až pak se součástky změní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto ve velkém kupuji ty největší šunty a když náhodou selžou (což je málokdy), tak měním jak fusekle. Jeden šunt jen na OS, druhý šunt na programy a někdy i třetí šunt na speciální data. Nemá smysl si připlácet za tři proužky z recenze, když můžou v čase klidně zmizet. Dále je tu už poměrně rozšířený fakt, že v praxi není SATA SSD nijak výrazně horší než to nejlepší PCIE - samozřejmě kromě specifické profese.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Většina SATA SSD je dělaná na nižší cenu, takže nemívají zas tak dobré řadiče a technologicky jsou starší. PCIe NVMe SSD jsou vlastně ve všech ohledech lepší a typicky používám je, protože nejsou o moc dražší než SATA a u desktopů je montáž M.2 rychlejší a čistší než u 2,5" SATA disků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta obrovská čísla se nakonec v praxi projeví méně, než by měla. Např.
https://www.youtube.com/watch?v=3IiZMmlNWeo
Všude SATA necpu, ale na rychlosti PCIE SSD skoro vůbec nekoukám, spíš řeším jejich nadměrné zahřívání/spotřebu, což jsem u SATA řešit nikdy nemusel a nemusím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je zapůjčený.

Pokud Kingston udělá bullshit revizi, co produkt zprasí, tak o tom budu informovat, pokud si toho všimnu, podobně jako to bylo u Kingstonu V300.

Jinak to není pravidlem, všichni výrobci tohle nedělají, pokud to nastane a všimnu si toho, budu to řešit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.