Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Lenovo ThinkPad A485, aneb T480 s AMD Ryzen PRO

Opravdu žádný crapware? HURÁ! Už žádné odinstalovávání bordelu v jediném správném pořadí. Od doby, co jsem ve firmě viděl "Dell Support Assist" bezdůvodně sežrat 14 z 16 GB paměti (několik případů) mi crapware nesmí na oči.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dell Support Assist jsem nikdy nepoužíval, nicméně na noteboocích generace Sandy Bridge a Ivy Bridge občas troloval Intel Rapid Storage Management Technology ksicht, kdy se využívalo jedno jádro na 100% + asi 1-2GB RAM. Což na notebook s dual-core CPU a 4GB RAM nebylo úplně veselé.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To bude tim, ze Delll spousti v nejakych intervalech (asi 1x mesicne) utilitu, pro test HW.
Testuje se chipset, CPU, periferie, SMMART informace of HDD ci SSD .... a mimo jine se pousti test RAM, ktery zjistuje zda neni RAM vadna.

Sranda je je test si vyzere vsechnu ! dostupnou pamet a bezi 10-20 minut. A to za bezneho provozu!

Takze vam popadaji aplikace na nedostatek RAM, prijdete o neulozenou praci atd.

Nechapu toho dementa, co to vymyslel takto blbe.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podle webu pry zacalo Lenovo misto Samsungu dodavat vlastni pomalejsi SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pomalejší SSD jsem měl v T480 z běžné distribuce, přijde mi, že je to tak trochu loterie, buďto OEM Samsung nebo jejich vlastní slepenec. U Dellu je to ještě větší loterie, OEM Samsung, nebo různé OEM SK Hynixy, Lite-Ony, Intely, Toshiby...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není šance zkusit na to nahodit ubuntu nebo mint aby bylo vidět, jestli je podporovaný všechen HW a jede to bez problémů?
Jiak super recenze.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to možné bude, ale už tu A485 nemám u sebe, když ji zase někdy na chvíli získám, tak to zkusím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěknej kousek.
Kdyby tohle mělo i numpad a kdyby mi aktuálně nedostačoval můj stávající Lifebook N532, tak by tohle bylo v úzkým výběru mýho příštího notebooku. I cena je podobná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

numpad na notebooku zní děsivě, ale obávám se, že u tohoto 14" kousku by to rozbilo klávesnici a ergonomii, na 15,6" by se to hodilo asi víc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

notebook bez numpadu zní děsivě :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přiznávám, udělal jsem takovou řečnickou zkratku. Numerická část klávesnice je obecně na něčem menším než 15" notebooku nepředstavitelná, tím chci říct, že bych do ničeho menšího nešel. Můj Lifebook N532 je 17" a až na určité problémy, které se objevily časem a které jsem si způsobil sám (mezi největšími odpálení desky při zkoušení, zda jistá nabíječka funguje) je to zatím asi nejlepší notebook, co jsem s ním měl kdy možnost dělat (po ne úplně zdařilém pokusu nahradit desku jinou koupenou přes net jsem nakonec našel někoho, kdo tu stávající za rozumné peníze opravil).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zase patřím mezi zlé centristy a proto mám ThinkPad W530, kde je naštěstí klávesnice bez numpadu a hezky vycentrovaná :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na tom není nic zlýho, já to mám stejně. Sice se numpad může hodit pro zadávání hodně čísel, ale z hlediska ergonomie je to úplně špatně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja si nemuzu pomoct ale kdyz koukam na fotky zevnitr tak mi to prijde jak kdyby se doba zastavila pred 15 lety, to je na trhu jedinej apple co umi pracovat s prostorem a delat poradne zakladni desky ? vsak ten notas by mohl byt o 1/3 nejmin mensi

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A mit vse napevno napajene a jen jeden konektor? :D

Ja tedy radeji o kousek vetsi notebook, svoje Lenovo X220 jsem z puvodnich 4GB RAM a 320GB HDD postupne za 7,5 roku upgradoval na 16GB RAM, 512GB mSata SSD a 1TB HDD.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mám to tak také na x230, akorát jsem teda netušil, že funguje 16G ram, měl jsem za to, že podpora je jen max 2x4GB.
Také mě ještě štve, že ta msata je pomalejší než ten klasický port. Myslím to tak, že ta msata není tak rychlá jak by mohla, ale to zas by člověk nemohl mít kombo msata + hdd
Docela pokukuju po x240. Cokoliv většího se mi už ekluje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X220 a X230 mají 4 SATA porty celkem, niceméně Intel uměl tehdy jen kombo 2x6Gbit+2x3Gbit. Jeden 6Gbit je vyhrazený pro 2,5" SATA a druhý pak vede do doku do eSATA konektoru. Zbylé dva 3Gbit porty se typicky pověsily na mSATA a microSATA pro mechaniku. Větší ThinkPady to mají stejně. Jinak čistě toereticky by v X220/X230 měly chodit i 2x16GB DIMMy, ale nevím, zda se dají koupit za rozumnou cenu a zda fakt chodí, nebo je zapotřebí výměna CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X230 myslim podporuje 16GB oficialne, X220 oficialne jen 8GB, ale bez problemu beha i 16GB. A trapi te ta nizsi rychlost mSata? Vzdyt je to hlavne omezeni pro sekvencni rychlosti a ty te na systemovem disku zas tak moc nezajimaji, protoze stejne na ten disk neustale neco zapisuje a nebo z nej cte.

Problem X240 je jen jeden sodimm slot a oficialne jen 8GB RAM, nekomu muze vadit i pomalejsi ULV procesory, miniDP.

Edit:
Podle webu 16GB modul v X240 nefunguje, v X250 funguje:
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/16GB-memory-for-X...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ThinkPady T500/W500 "oficiálně" podporují maximálně 2x2GB RAM DDR3-1066, ale není problém tam provozovat 2x4GB.

Novější Xka mají bohužel často jen jeden SODIMM slot a možnost pouze jednoho disku, to už je pak lepší pořídit Carbon X1, sice má pájenou LPDDR3/LPDDR4 RAM, ale aspoň je to dual-channel style konfigurace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byl ten board o 1/3 menší, tak je tam mnohem méně I/O. Apple dělá boardy co nejmenší, vše integrované a má minimální výbavu. Konkurence tohle dělá třeba u strojů ála XPS 13, tam je malý board a téměř nic + vše je pájené.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě docela sedí portová výbava firemního E5270, byť DP by vedle HDMI potěšil.

Je strašně smutné, že se ani dnes člověk v korporátech nevyhne VGA. A pro síťaře je Eth45 "The lovely feature".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

E5270 má ještě spolehlivý a funkční legacy dok, to vidím jako hlavní výhodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co ti vadí na DP ? Pro Full HD ti stačí pasivní redukce na HDMI (cca 8€) a pro 4k je DP lepší než HDMI. A co ti vadí na RJ45 ? Já na drát nedám dopustit. Máš přesně pod kontrolou kdo je v síti, kde je a co dělá. A v případě potřeby ho odstřelíš. Na WiFi kdepak. Nevíš kde se reálně nachází, je to opravdu pan XY a pokud dělá bordel v síti (stejný kanál, stejné SSID. cizí AP) nemáš šanci mu v tom zabránit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja ten jeho komentar chapu tak, ze mu na DP nic nevadi, jen by ho mel rad na tom Dellu. A proti RJ45 nic nema, naopak ho potrebuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit, že to USB-C a na něj navěšené doky, to je pomsta všech pomst.
Pořádně na tom nic nefunguje (DP MST, ethernet, ...) a navíc stačí trochu hrubší zacházení od užovek a křup.. je vymalováno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

obecně tyhle pidi konektory musel vymýšlet s prominutím nějaký dement, nebo spíše nějaké konsilium dementů.
Jak jinak by mohlo vzniknout microusb, případně usb-c, kterýžto je jako jeden z nejvíce používaných konektorů také "nejkřehčí"?
Mám doma několik zařízení, u kterých jsem již rezignoval na výměnu konektoru/desky jen kvůli nefunkčnímu microusb.
To jako nešlo ty 4-8 kontaktů udělat nějak magneticky by default, do plochy, aby nemusela být do přístroje ani žádná díra a bylo to celé takové uživatelsky přívětivější?
Úplně bych si představoval prostě pokračování napájecího kabelu ve stejné tloušťcě ale prostě kovoé, takže by to byla jen taková tyčka na konci kablu magnetická a na telefonu jen ve stejné délce nějaký žlábek jen naznačený s případnou drobnou aretací a nazdar.
Šlo by tak řešit i např audio jack a pak by nemusel z telefonu zmizet :-)
Vždycky když beru nějaké zařízení z micro*(doplň si sám) do ruky tak mě jímá děs a běs, že někdo vůbec dopustil takový design fail.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

USB-C je výrazně lepší konektor než microUSB, nebo nedej bože microUSB 3.0. I tak ale microUSB a microUSB 3.0 nemám rád, nejlepší jsou externí 2,5" disky co mají ten konektor přímo na svém PCB včetně USB>SATA převodníku, ten když jde do háje, tak je pak smutný celý disk.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měli tam prostě klucí moc požadavků zaráz: 24 vodičů, 100W napájení, 40Gbps, aby to mohlo mít konektor v mobilu a oboustranně otočný. Na to, s čím se museli popasovat, mi přijde výsledek super.

A ono ani micro-USB není úplně špatné, někteří výrobci k tomu umí vyrobit pěkné kabely. Teď jsem třeba koupil USB-C na micro-USB od Belkinu a z obou konců mám při připojování zařízení vyloženě dobrý pocit. Jenom člověk holt nesmí brát kabely ze stojanu u kasy v Electroworldu za 39,90Kč, to je fakt na jedno použití. (Při troše štěstí.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konsilium dementů :-) Typ C by měl být odolnější, než Micro. Tady to zkoušeli - je to sice "komedie" se vzorkem 1 ks, tedy není důkazem, ale i tak https://www.youtube.com/watch?v=OqtNleXhTRE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To souhlasím, microUSB konektor je ze všech USB ten nejpitomější (ideálně pak pokud to je navíc USB3, to "nemá chybu"). USB-C mi od pohledu nepřijde špatný, ovšem třeba připojovat přes něj dokovací stanici včetně napájení notebooku v řádu vysokých desítek watů, mi přijde na tak subtilní konektor jako úlet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi není jasná ta spotřeba. Když se srovnají T480 s A485, tak podle vás Intel víc hřeje, má o 10 W vyšší spotřebu, ale zároveň na stejnou baterku vydrží v provozu déle a to jak v kancelářské práci, tak pod zátěží. A to ne déle o pár sekund, ale o cca 15 %.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ja z toho popisu chapu, ze T480 sice nastavi TDP procesoru na 25W, ale jen pri napajeni ze zdroje, pri baterii klesne na 15W stejne jako AMD. A jeste pri testu AMD byl zvolen rezim pro vyssi vykon. Jen nevim, jestli to pak o necem vypovida a da se to porovnat, ja si treba pro baterii nastavuji nizsi vykon, abych mel vetsi jistotu, ze baterie vydrzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně tak, na T480 se použije nižší TDP + se to CPU akčněji podtaktuje a podvoltuje, navíc reaguje na napájecí slider ve Windows 10.

A485 stejně jako 5495 úplně ignorují slider na nastavení napájení ve W10, takže v klidu skáčou na vyšší P states dle chuti. Ten tool, kterým mohu snížit max frekvenci 1900MHz je sice hezký, ale reálně spotřebu prakticky nesnížil. Přijde mi, že je tam nějaký problém v moc vysokém napětí do CPU/GPU v nízké zátěži a proto notebook odebírá celkově víc energie.

Aktuálně jsem i reportoval do Lenova ty podivnosti s místy horším ST výkonem, tak uvidíme, třeba to novější BIOS zlepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně na tom nic divného nepřijde. Těch 15W je spotřeba ve špičce, která nic neříká o tom, jaká bude spotřeba které platformy mimo špičku. Holt to má Intel v tomto prostě vychytanější, není se co divit, notebooky sekají víceméně skoro sami nějakých pět roků, tak měli na ladění spoustu času a prostoru. Podle mého je spíš velký majstrštyk, že v podstatě desktopový procesor dokázalo AMD takto ukočírovat napoprvé a jsou jenom o tak málo horší, klobouk dolů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za včasnou a velmi přínosnou recenzi, předběhl jste veškeré zahraniční weby. Rozhoduji se mezi A485, 5495 a E485, jiná volba prakticky neexistuje, potřebuji náhradu za dosluhující E320. K recenzi mám dva dotazy. Nejprve by mě zajímalo, cože to je za tajného dodavatele, od kterého lze notebook objednat? Narozdíl od 5495, která je už nějakou dobu všude dostupná, totiž A485 lze objednat zatím pouze z Německa, a kupříkladu Lenovoshop.cz se na můj dotaz vyjádřil, že A485 nebude v Česku distribuován (stejně jako E485). A k druhému dotazu, chápu správně, že A485 stejně jako 5495 nepodporuje kombinaci SATA HDD + M.2 SSD? To si jako z lidi dělaj srandu? A285 neumožňuje dual channel RAM a A485 váží skoro 1.7 kg, aniž by umožňoval alespoň toto (přičemž E485 tuto možnost nabízí). Paradoxně po přečtení této recenze se nejvíce přichyluji k E485, což je z principu zklamání...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dodavatel není tajný, poptal jsem A485 normálně v Softcomu, oni to poptali u Lenova, potvrdil jsem objednávku a za měsíc notebook dorazil :)

Ano, bohužel kombinace SATA HDD + M.2 SSD není podporována, je to v podstatě stejné jako u T480. Zkoušel jsem i vrazit M.2 2242 SSD do WWAN slotu, zda náhodou nepojede, ale přivítala mě jen klasická hláška "Unauthorized wireless card detected"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podporovala ta 2242 NVMe? Jedina, kterou jsem nasel je Toshiba RC100, ktera na jednom nemeckym eshopu byla nabizena jako druhe ssd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem spíše čekal, že do WWAN slotu bude přiveden SATA port, nicméně ten je nejspíš přiveden jen do toho custom HDD konektoru, kde je připojeno NVMe SSD. 2242 NVMe SSD nemám, ty WWAN moduly jsou typicky připojeny přes USB + tam jsou vodiče co vedou do SIM slotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za vysvětlující odpověď. Tímto opravdu možnost A485 jako potencionálního nástupce E320 definitivně odpadá. E485 nechci ze vzhledu na dlouhodobou křehkost konstrukce, záruku, i třeba horší síťovku. V jedné věci jsem se však přepočítal. Dle testu X280 na notebookcheck.net paměť je sice zabudovaná na desce, ale funguje v dual channelu. Navíc na českých stránkách lenova se uvádí, že A285 bude nakonec nabízen i s 16GB RAM, což je dostačující na nejbližší min. 4 roky (původní informace byla up to 8GB). Jelikož navíc malý displej pro mě nepředstavuje problém, asi se jedná o aktuálně nejžhavějšího adepta na nový notebook. Nemáte jej náhodou v plánu testovat? Případně udělat test i E485? Mohla by překvapit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O existenci ThinkPadu A285 jsem ani nevěděl, díky za info, poptám a uvidím, zda se mi povede získat netuším, ale určitě mě to zajímá. Co se týče notebooků, aktuálně mám ve frontě nějaké další, takže A285 i E485 budou muset počkat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro me je X280 s 16GB RAM podle Heureky za 50 tisic uz proste moc. Navic ta integrovana pamet, nemoznost dvou disku...zatim pokukuji po HP Probooku 430 G5 - ctyrjadrove CPU, dva sloty na pameti, fullHD IPS, M.2 + 2,5"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyjádřili se, proč nebude distribuován? Vzhledem k velké shodě komponent s T480 nevidím zásadní problém pro servis.
Nemožnost HDD+SSD je na nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

škoda tvrdé limitace na 15W, kdyby šlo zvolit i 25W tak by to hned bylo veselejší, zvlášť když by ten žravější režim šel zapnout třeba jen když by přístroj neběžel na baterku, to by rozhodně mělo smysl. Takhle to opět zazdívají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/thinkpad-a-series/ThinkPad...

Ve FAQ se na to někdo ptal a prý to jde přepínat, v BIOSu jsem ale takovou možnost nenašel. Pak se nabízí několik možností.

1) Opravdu to jede na 25W, ale výkon je prostě horší
2) Jede to na 15W a přepnutí na 25W nefunguje
3) totální clusterfuck špatné detekce a podivného power managementu

Aktuálně čekám na reakci z Lenova, předpokládám, že snad bude nějaký fix ve formě nového BIOSu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dakujem za recenziu, ta je super! Cakal som na A485, ale je to sklamanie. Potrebujem notebook ktory podporuje M.2 SSD + SATA HDD, chcel som s Ryzenom. Vidim to na E485 alebo E585 (mozno kvoli num. klavesnici).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za recenzi, ale u business notebooku bych uvítal i zmínku o záruce.
Většina Dell Latitude se v ČR prodává s 36 měsíční NBD zárukou

Thinkpady oproti tomu mají v běžné obchodní síti jen 12 měsíční záruku bez NBD (při nákupu na ičo)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte na to jsem úplně zapomněl.

Co se týče záruky, ThinkPady mají typicky 3 roky Carry-In. Za NBD on-site si musíte připlatit a jde pořídit až pět let. Testovaný kus má pořízeno 5 let NBD on-site, přičemž 3 roky jsou v ceně a dva roky navíc se musí separátně dokoupit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ECC RAM ?
Teoreticky by sa tam mala dat pouzit aj ECC RAM, aj ked SO-DIMM ECC moduly sa tazsie zhanaju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ECC SO-DIMM moduly nemám, nicméně díky za tip, možná to někdy zkusím. Nejsem si ale jist, že to bude fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen 2700U Pro ECC podporuje, ak to Lenovo nezakazalo v BIOSE malo by to fungovat.
https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_7/pro_2700u

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten limit 15 W mě zklamal. Jakoby jim ruce utrhlo kdyby tam dali dva heatsinky.

Mám objednaný Honor Magicbook s Ryzenem z GearBestu, tak uvidíme jestli vůbec přijede :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyžtak dejte vědět v komentáři jaké to je, nedávno jsem na to taky koukal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.gearbest.com/laptops/pp_009535618227.html?wid=1349303

Tak je doma, po měsíci a půl čekání. K mému příjemnému překvapení po mně nikdo nechtěl žádný doplatek za clo nebo české DPH.

Právě jsem ho vyčistil od čínštiny reinstalem, a přes Huawei PC manager nainstaloval potřebné drivery. CPU-Z hlásí bohužel také limit 15 W. RAM je ale aspoň dual channel (2400 MHz).

CPU-Z bench: 376/1915 (první kolo), 375/1839 (po zahřátí)
Cinebench R15: CPU 566 cb, OpenGL 38 fps

Co se týká kvality provedení, zatím jsem nenašel nic na co bych měl výhradu. Dokonce někdo v Číně přemýšlel a přibalil mi redukci na nabíječku - ta má USB-C, tak hádám že by šlo na ní usmažit i nějaký drahý mobil. Jako čistě gaučový expert nemám možnost srovnání s jinými současnými přístroji.

Bohužel mám trochu omezený internet, takže nestíhám vyzkoušet všechno, ale klidně si řekněte co vás zajímá a já na to mrknu o víkendu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc za info, nechcete zkusit ten ffmpeg benchmark? Docela by mě zajímalo, jak se tím prokouše :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem spustil ten runme skript - 1385s a 1381s se studeným začátkem (zahřálo ho to dost). Takže asi dle očekávání, poblíž ostatních 15 W ryzenů.

Co se týká chlazení, vstup i výstup je ze zadní strany, částečně blokovaný pantem. V tom místě nad klávesnicí to pak už celkem pálí. Procesoru na 15W to zřejmně stačí, protože žádný FPS drop ani zásek jsem nepozoroval, ale možná že kdyby to mělo na tom místě výřez i ve spodním plechu, mohli ho dát na vyšší výkon. Drobnosti... Vám z profesionálního IT by asi chyběla čtečka karet nebo otisků prstů, možnosti zabezpečení a tak. Ale pro studenta je to skoro dokonalé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc za info :)

Čtečku karet bych určitě ocenil, fingerprint spíše ne. Z hlediska zabezpečení, Ryzeny mají zabudované TPM, což je super, protože můžete zašifrovat disk BitLockerem. Musíte mít W10 Pro bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trvalo mi teda asi 10 minut nez sem pochopil, co autor mysli tim, ze baterii "můžeme uživatelsky za chodu přebíjet". Prebijeni baterie totiz znamena nabijet baterii na vyssi nez doporuceny maximalni napeti a tim zvysit jeji kapacitu za cenu snizeni jeji zivotnosti a rizika exploze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte, použil jsem špatný výraz, myslel jsem samozřejmě přebíjet jako zásobník, tj. vyměnit za chodu bez nutnosti notebook hibernovat nebo vypínat, protože sekundární baterie notebook napájí také. Upravím to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou bych rád přispěl komentářem k tomuto článku. Aktuálně již mám zadanou objednávku na ThinkPad A285 a hlavním důvodem je možnost využít svůj potenciál "naplno", zejména tedy čtyřilinkovým připojením SSD PCIe:
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad%20A285/ThinkP...
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad%20A485/ThinkP...

Navíc je verze s non-touch displejem řekněme ultramobilní (1.13 kg), splňuje jako všechny Thinky armádní normu MIL-STD-810G a dá se sehnat v konfiguraci s Ryzen PRO 5 2500U, 16GB DDR4 Dualchannel RAM a 512GB SSD za bezkonkurenční cenu. Do měsíce dám vědět, jak dopadlo testování, případně hodím unboxing video na youtube, ale doufám, že si i Karáš najde čas udělat právě tomuto kousku recenzi. Určitě bude stát za to!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.