Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Xiaomi Mi 8 Pro je povedenou vlajkovou lodí za příznivý peníz

Prilis velke na MOBILNI telefon, debilni pomer stran, pritroubly vyrez, nema to Jack a korunu tomu nasazuje USB2.0.
Udeluji slovni ohodnoceni ODPAD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tím Apple výřezem si to můžou strčit někam. Jde vidět, že se celý svět ve své omezenosti snaží kopírovat vzhled ajFounu, aniž by chápali příčiny této anti-fíčury. U Xiaomi by nebyl problém dát senzory nad displej. Už tak má dole mezeru mezi displejem a rámem, takže by to nevadilo jako u [ajFounu IKS], kde šlo o zachování čistého designu obrazovky až na samotný okraj. K absenci jacku řeknu je to, že všichni asi toužíme po dni, kdy sluchátka budou za 3000,- , budou hrát jako klasické pecky za 500,- , budou na baterky*, ovlivnitelná rušením, hacknutelná a poruchová.

* Použití smartphonu na přehrávání zvuku bude záviset na dvou bateriích. Udržet obě věci nabité současně bude kopec srandy!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Teda jestli je tohle má být považováno za kvalitní fotoaparát, tak to je opravdu smutné. Možná na facebook nebo Instagram, kde se používají pidirozlišení, ale plocha snímku je poměrně neostrá při okrajích, šumí to jako blázen a je to brutálně přežehlené - třeba tráva vůbec nemá kresbu, ale jakousi "dlažbu" odstínů. Pokud to někomu stačí, budiž, ale kvalitní kamerka to není ani v mobilním světě. Řekněme základní dostatečná. Je vidět, že katování kostů se vždy někde projeví. Ostatní věci nemohu posoudit, neměl jsem v ruce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radeji jsem to ve svem komentari nezminil, protoze tohle zehleni je trend a vzdycky to schytam, ze kdyz chci pekne fotky, at si koupim zrcadlovku. Nicmene +1 a souhlas, mam na to stejny nazor.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíše než trend je to nutnost. :-) Šumáky z nekvalitních čipů se musí vyžehlit, aby se na to vůbec dalo koukat. A lidi si zvykli a berou to jako standard. Navíc na displeji mobilu to nepoznají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu rozdil mezi fotakem na Samsungu Omnia II teda mobilem starym 10 let a tema dnesnima je viditelny hlavne v postprocessingu. Tim nerikam, ze cipy se nezlepsily, ale to agresivni zehleni fotek degraduje fotku tak, ze kolikrat nevim, jestli ta stara neni lepsi. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já více než souhlasím, ale normálním lidem se spíše líbí vyžehlená fotka, než zajímavý šum, který se né všem líbí. Bohužel (nebo bohudík?!) telefon prozatím velký fotoaparát prostě nenahradí.
Fyzika se hold okecat nedá aneb, velký čip, velké detaily!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To se líbí maximálně tak nějakým kravkám, protože mají na selfíčkách vyžehlený jebáky...ale jinak děs...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fotky z Omnie II, ale i dalších starších mobilů jsou v řadě případů poznatelně lepší.
Co je platné vyšší rozlišení, "kvalitnější" žehleni bez viditelného šumu i při mirerném osvětlení,
když fotky z těch "nových zázraků" jsou takřka bez detailů i za ideálních světelných podmínek ?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, zrovna Omnii II tu mám a rozhodně bych neřekl, že z toho lezou lepší fotky. Měl jsem tu krásnou dynamickou fotku a celé to zabijí komprimace a šum. Když to resiznu na 1/4, proč ne, ale 1:1 je to fakt bída. Klidně bych ji zaslal, ale nemám to teď k dispozici. Možná to jemně přepalovalo, vím že zelená byla nějak nadpřirozeně sytá.

Když to potom srovnám s tím, co leze z mojí L640XL, nebe a dudy. Komprese skoro neviditelná, šumu minimum. Jako na tu dobu ta omnie špatná nebyla, ale uplynulo 10 let ;) Je to stejné, jako když se mi podařilo vyfotit v praze odpočívající pantograf na iPaq914, lepší mobilní fotka se mi na tom přístroji nepodařila a v té době to fotilo sakra dobře, proti přístrojům na trhu... jenže od té doby uplynulo moře času a už bych to taky nechal odpočívat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V kategorii "mobilni telefon" je to velmi slusne, a plne chapu ze mobily v podstate zlikvidovaly celou kategorii kompaktnich digitalnich fotoaparatu. Full-size treba tady:https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8-review-1784p5.php - nemam vyhrad, na placku co jde nosit v kapse.

- ale pres nepritomnost 3,5mm jacku nejede vlak. Pred vanocemi jsem nad timhle Xiaomi docela premyslel, ale ne - at si to nechaj. (a slaba baterka by me taky sr...)

Pro Kjutla - ot. - jaka je spokojenost s tou pevnou 50 na Nikonovi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tak jo, jak jsem psal, použitelné. Asi lepší než ty nejhorší kompakty. Ale přeci jen bych v hodnocení kamery byl přísnější, protože i v mobilech existují mnohem lepší (pochopitelně to něco stojí, ale o tom hodnocení kvality fotomodulu není :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kterépak ty mnohem lepší máte na mysli ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se podívám na ty fotky tady, tak i moje obstarožní Lumia 950 fotí mnohem lépe. ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Některé Lumie měly na mobil excelentní kamerky, iPhony také mají výborné, Galaxy Sx z posledních verzí mi přišly také vynikající. Úplný přehled nemám, jen co jsem viděl. Zrcadlovky to nejsou (což je můj primární fotoaparát), ale je to hodně dobré na mobil.

Pak jsem teda viděl i mnohem otřesnější fotky z levných Androidů než je zde popisovaná Xiaomi. O tom žádná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikkor 50mm/1.4 D je to nejlepší, co se mi povedlo sehnat. Fotím s tím už asi 6 let a naprostá spokojenost. Sice mě čas od času trápí poměrně úzký záběr, protože 50*1.5 (crop) ale na záběr toho, co fotím je to super. Jen teda pro focení telefonů je ten objektiv zbytečně dobrý :-)

Jako univerzál bych spíš doporučil 17-50 2.5 nebo pro focení s crop 28mm nebo 35mm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s tou dualni GPS? Uz nejak rozumne funguje (neboli je funkcni a alespon tak presna, jako cenove strovnatelni nedualni konkurenti)? Co jsem to mel pred casem v ruce, tak update FW znamenal komplet nefunkcnost, v pripade fungovani pak daleko horsi presnost (a ne naopak).
--
PS: Ad ostatni features: za mne je Xiaomi notch jednoznacne killer feature ve smyslu, ze rozhodne zabiji jakoukoliv mou chut to koupit (vim ze mam notifikaci, ale uz ne jakou). To uz asi radsi i ten "prustrel" u Samsungu na ktery se neda dat ikona etc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen to nejlepší.....USB 2.0, 3.5mm jack?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mal so možnosť pár dní testovať. Tu sú moje mínusy.
- Fotoaparát je priemerný
- Pomalý a veľký snímač odtlačkov
- Predinštalované aplikácie sú s reklamou
- Nemá 3,5mm jack pre slúchadlá
- Slabý "reproduktor"
- Nepekný výrez zakrýva ikonky notifikácií
- Priemerná až slabá výdrž batérie
- nepodporuje bezdrôtové nabíjanie
- Nulová vode-odolnosť
- USB 2.0

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

reklama jde vypnou, fotak ma spickovy, jack ma pres USB-C redukci ;-))

bezdratove nabijeni je blbost, nici to mobily a ma to malou ucinnost ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jack přes USB redukci je dobré nouzové řešení drátového připojení, ale plnohodnotná náhrada za chybějící jack je to maximálně v představách těch, co to použijí tak třikrát do roka!
Pokud jde o bezdrátová sluchátka - to je jen další krám s baterkou na kterou musím myslet!
Po stránce kvality zvuku - nemá-li to být jen kulisa při běhání, jízdě v tramvaji a podobně (tam asi kvalitu netřeba příliš hrotit), tak dobře vybraným drátovým sluchátkům "za pár stovek" dokáží kvalitou zvuku konkurovat až sluchátka v kategorii "pár tisíc".

Dokud bude na trhu na výběr, radši si připlatím za mobil s 3,5" jackem.
Mě ,ale i dalším, kteří tak jako já používají sluchátka prakticky denně, a mají na kvalitu zvuku alespoň průměrné požadavky, se takový příplatek rozhodně vyplatí :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pádla, pádla a samý pádla...pořádnej kompaktní telefon do 4,7" už člověk nekoupí :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Už nekoupí a nekoupí ani v budoucnu. Uplakánci by se už s tím mohli smířit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Koukám na fotky a ... si děláš prdel, že sedíš na Orchardu :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vskutku, je to tak. Lítám mezi Orchardem, NK a Nordicou a ve volném čase fotím vše, co vidím :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, ja doteraz neviem najst nahradu za svoj HTC One M7. Mozno mi poradite. Chcel by som, aby mal mobil max 5", zadnu stranu z hliniku, tak ako moj HTC, ziadne sklenene hracky. Plus aby mal tieto vlastnosti:

FM Tuner,
IrDA port, lebo s nim ovladam komplet elektroniku doma ci na dovolenkach.
Aby fotak mal OIS
Vystup na sluchadla 3,5mm jack
A kvalitny zvukovy vystup cez reproduktor pri pozerani videi na mobile.

Ak mi niekto poradi, budem rad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sony Xperia XZ Compact je to poslední kompaktní, co se dá pořídit. Hliníková záda jsou spíše ke vzteku a byť nerad, ale plast je v tomto ohledu lepší a odolnější. Mnohem více pruží a když to spadne, pohltí to více nárazu než ten kov.
Nic jiného už není!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To možná spíš Sony Xperia XZ2 Compact. Zkoušel jsem si oba na prodejně a z těch dvou bych volil dvojku, není tak hranatá a má lepší výbavu...ale nevím teď, jestli není skleněná...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XZ2 Compact je rovněž plast. Spíš je lepší otázka, kam se sluchátky? Né každý chce zahazovat tisíce v audio technice a USB-C redukce je nepřípustná. Ano, žít se s tím dá, ale jde o plnohodnotný život?
Z těch dvou byl rovněž volil XZ2 abych se přiznal :-) byť je ta hranatost příšerná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono tak podle mě nejde ani o cenu - dát 1kkč za něco bezdrátového, ale o ty kompromisy. Samozřejmě nevím jak to plošně vypadá, ale sám jsem musel nedávno udělat dočasný kompromis ohledně poslechu hudby... BT reproduktor. Ležím teď v posteli, ntb položený na hnátách, ani ne 20cm vedle je ten BT reprák a při jakýmkoliv wifi přenosu na 2.4GHz nastane výpadek, nebo ještě hůř, výpadek a automatické snížení kvality už tak mizerného SBC kodeku. Dosah asi taky žádná hitparáda, stačí že ntb posunu tak o 20cm vedle a už to tu a tam vypadne i bez wifi.

Samozřejmě, na lince ve fabrice borci mají všude možně BT reproduktory a kvalita nepadá, na druhou stranu, moc rušení z okolí tam není a wifi prakticky vůbec.

Paradoxně, zatvrzelí odmítači bezdrátových myší, jsou v mém pohledu celkem mimo, protože s logitech bezdrátem jsem problém nikdy neměl, pouze od A4techu. A ne, není to nějaké laciné šidítko z číny, bavím se o produktu od JBL ze standardní distribuce.

Na zvuk jsem pes a osobně, i na tom relativně laciném BT reproduktoru slyším mizernost toho SBC kodeku, i když to prej v maximu valí až 350Kbit. Tohle je podle mě docela velkej problém při přenosu audia po BT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná Samsung Galaxy S7 nebo něco takového ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sklo jo ;-))) no spise tvrzeny plast ... sklo je k nicemu ;-)))

Jo jack je super, ale uz jsem, presel na BT, takze me to netrapi ... krom toho to jack samozrejme ma pres dodanou USB-C redukci ... a Xiaomi dodova i spickova USB-C sluchjatka za 40$ a ti co nejsou narocni muzou mit USB-C za 5$

Kvalitni zvukovy vystup nema zadny mobil ... ani iphone ;-)) ... proto maji vsichni BT ze ;-))

Xiaomi ma kupodivu IrDA ... ale nic tak zastaraleho doma nemam, vse m,am pres BT/wifi ... i kdyz nektere veci od Xiaomi pry umi i IR ... ale zaroven i neco moderniho ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm tak to koukám, že jsem ze "zastaralým" Samsung Galaxy S7 koupeným v cashbacku asi za 11,5k udělal celkem dobře. Sice má jen 4GB RAM, jen QHD displej, ale zase funguje spolehlivě, má 3,5mm jack, je vodotěsný, má slot na microSD kartu, foťák má celkem slušný(na Lumii 930 ale nemá) a Samsung to celkem podporuje a updaty chodí pořád, byť už to není aktuální vlajková loď.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LOL ... Xiaomi je uplne jinde, ale to je jedno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsem dodat, že tu S7 jsem kupoval někdy začátkem léta roku 2017, samozřejmě, že na trhu jsou aktuálně lepší telefony v dané cenové relaci, nebo aspoň měly by být.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nova vlajkova lod je Xiaomi Mi 9 ;-))
Ja sam jsem si v asii koupil Mi8 SE - 6GB ram 64GB ... taky ma amoled display a je super ;-)) mam cinskou verzi a uz asi nechci evropsko-mezinarodni se smirovanim NSA/CIA

Sranda je, ze v Cinkse verzi nefunguji android google aplikace ;-)) maji svoje, ale Google API, knihovny a sluzby jde naintalovat, ale nic z toho nema pristup k HW ... bezi to virtualne v chrootu a vsemu jde nastavit prava, treba zakazat google store instalovat aplikace ;-)) nebo jen na dotaz ... popr. kdyz to zacne neco delat na pozadi bez uzivatele, tak to umi hned zabit ;-)))

Uz tam ma i nejake ciske apky, nektere umi anglicky, neco mam v cinstine ;-))

Zabezpeceni cinske verze mobilu je na uplne jine urovni, napr. google aplikace posila kazdy stisk do google, maji tam svoje a na hesla maji klavesnici, co neimi sdilet data s nikym, neumi nic jen psat, ani hlasovy vstup, etc. etc. ... ta je na psani hesel ... myslim, ze s tohoto mobilu maji fakt rajne lsuby velkou radost, nebot se tam jen tak nedostanou ;-))

Mi se SE libi z nekolika duvodu 1- je mensi coz mi vyhovuje, 2- je levnejsi a pritom nema jen blbosti, jako zrave odemikani pres xycht ... staci mi na otisk palce vzadu ... ale jinak ma skoro to same, jen CPU je mirne jiny, ale vykon je velmi dobry, malo to zere, amoled je skvele videt i v tropech na priumem slunci, neprehriva se, funguje skvle GPS/glonas/Baidu ... tedy vse podstatne ma uplne stejne a to co nema mi naopka vyhovuje a v Asii stal hezkych 6.000 kc ;-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem chtěl seriózně reagovat, ale pak mi došlo, že se jedná o trolling.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.