Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE – Xiaomi Mi Max 3, velikán mezi obry. Převládnou výhody nad nevýhodami?

"Je naprosto absurdní, že kapacita baterie v telefonu je skoro tak velká jako baterie u malých motocyklů". Nejlevnější elektroskútr na českém trhu Hecht Equis 20Ah/72V = 1440 Wh, Xiaomi Mi Max 3: 5,5 Ah/3,7 V = 20,35 Wh, tedy 70x méně a na to byste tímto skútrem ujeli zhruba 850 metrů :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obravdu?
Mám malý motocykl s baterií 4Ah / 12V... jako drtivá většiná (čínských) 50ccm 4T.
Malý motocykl opravdu nemusí být elektro...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to jsem špatně pochopil. Omlouvám se.
V tom případě mi ale nepřipadá vůbec absurdní, že ta baterie v motocyklu je 2,5x větší než u tabletu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

niekto asi nepochopil rozdiel medzi vozitkom cisto na e-pohon a vozitkom na fosilne paliva s akumulatorom ...

ja mam v benzinovej fabii iba najnizkokapacitnejsi 46 Ah akumulator (samozrejme ze pri 12V), co dava IBA 552 Wh ... hmmmm zamyslime sa jak je to asi mozne ze ten najlacnejsi mestky e-skuter ma baterku, kde je 3x viac energie

a co taka najnadupanejsia tesla? auto na e-pohon, POCKAT !!!! maximum je pri 100 kWh = 200x (slovom DVESTO KRAT) viac energie ako ma moj akumulator v aute ... hmmmm a zamyslime sa opat jak je to asi mozne a preco je to tak

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono Kjutlovi v jeho idiotsii jaksi nedošlo že akumulátor v motorce je 12V. Takže aby to mohl porovnávat nemůže používat AH ale WH. Bože tohle by měli chápat i děcka co vyšly ze základky, natož redaktor techwebu který měl kdysi slušnou úroveň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Okrem Mi Maxu 3 a snad v buducnosti aj u nas predavanom Huawei Mate 20 X je este Honor Note 10 ktory ma 7" display. Je parametrovo o nieco na tom lepsie ako Mi Max 3 ale aj viac stoji a hlavne zatial neexistuje global verzia, je to len pre cinsky trh (obcas hapruje preklad prostredia a niektore EU frekvencie niesu podporovane).
Face unlock nemaju niektore xiaomi telefony povolene v niektorych krajnach EU koli GDPR (teda to som niekde zachytil, netusim preco zrovna toto je problem, pokial sa nejake data neposielaju mimo telefonu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemá ani 10" - nekupuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu. Prosím o foto, kde to autor drží v ruce :)

https://forums.oneplus.com/attachments/big-cell-phone-jpg.89245/

Škoda že Xiaomi nebo Honor neudělá něco s 5" displayem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyto značky jsou zaměřené primárně na asii a indii. Tam si nikdo nekoupí malý telefon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se té velikosti trochu zastal - tohle prostě už není telefon, ale tablet s plnými telefonními funkcemi...
A reálně máte docela dost lidí, kteří telefon z více než 90ti procent užívají spíš jako "přenosný datový terminál" a tedy se jim velikost tabletu většinu času hodí, na druhé straně ale chtějí mít možnost i alespoň občas klasického volání GSM/SMS, což u tabletů s 3G/4G modulem většinou chybí (jen data). Pro uživatele tohoto typu to vůbec nemusí být špatná volba, jen zkrátka musí zájemce trochu myslet a koupit si to jen v případě, že jeho styl užívání k tomuto přístroji sedí.

I když si neodpustím kacířskou myšlenku na závěr - není pro podobného uživatele ještě lepší volbou vyslovený tablet ve velikosti ještě větší (styl iPad pro 10,5-11 palců) a vedle toho samotná Nokia 3310? To už je k úvaze :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, kupříkladu pro mě ani náhodou. Nosím sebou 10 Lenovo yoga3 a Pocophone F1. Rozhodně nechcete furt vytahovat tablet když vám pískne skype nebo messenger. Blbě se vám budou uskutečňovat firemní hovory přes skype s tabletem u ucha. Na tabletu neuděláte za chůze ani prd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chcete použitelný 10" tablet s LTE, 32 GB pamětí a 3GB RAM, tak jste na 10 tisících a i tak tam máte procesor z nejnižší řady (třeba Samsung Galaxy Tab A 10,5", 32GB, Wifi + LTE se Snapdragonem 450). S Nokií 3310 jste na 11600 Kč a tohle je za 7000 Kč vše v jednom a s mnohem lepšími parametry (SD 636, 4GB Ram, 64 GB paměť...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když čtu Kjutloviny tak mě bolí oči a mozek. Takhle by to nesplácal ani Otík Schon na hospodářkách. A to je těžký kalibr špatné tech žurnalistiky. Ono je fakt lepší když se autor alespoň trochu orientuje v tom o čem píše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna drobná poznámka: je fér vytýkat hliníkovému telefonu že nepodporuje bezdrátové nabíjení?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, to je úroveň Kjutla. Se slzou v oku vzpomínám na Vaše články.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je a neni. Umim si predstavit, ze uprostred zadni strany jnak hlinikoveho tela bude vsazeny plastove kolecko, ktery umozni bezdratovy nabijeni. Za sebe (L950XL) musim rict, ze je to extremne uzitecna vec. Mam na stole v praci i doma a i na nocnim stolku polozenou QI nabijecku za par dolaru z Ali, a kdyz prijdu, proste na to telefon polozim a v podstate si uz ani nepamatuju, kdy jsem mel vybito nebo kdy jsem musel sledovat stav nabiti vzhledem k predpokladanymu casu kdy se dostanu k nabijecce. Tahle "starost" proste uplne odpadla a je to nejpohodlnejsi reseni ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož karta 256GB mi přišla dost malá, koupil jsem Samsung Micro SDXC 512GB EVO Plus a funguje bez prolému. Zápis videa na ni přes Total Commadner 42MB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.