Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Xiaomi Mi Mix 3 - Elegance potřetí

Podle mě by Xiaomi zaujmulo ještě více, kdyby vyrobilo telefon s výsuvnou HW QWERTy klávesnicí, něco jak Motorola Photon Q 4G, ale trochu větší a s modernějším HW.

Takhle jsou ty telefony skoro na jedno brdo, navíc nechápu, že chybí audo jack a slot na microSD kartu.

Nicméně jsem nedávno zjistil, že existuje Gemini PDA a dokonce verze s LTE. Pro fanoušky Psionu nutnost, navíc aktuálně je to asi nejlepší stroj s HW klávesnicí, který umí dual boot a je navíc velmi dobře zpracovaný.

Recenze taky někdy bude, byť to není běžné zařízení ;D

BTW jak je to vlastně s podporou Androidu a aktualizací u Xiaomi telefonů? Pořád platí, že vydají dvě major verze a pak na shledanou, nebo budou vydávat aspoň bezpečnostní patche?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste bych k zaporum krome chybejiciho Jacku a slotu na sd-kartu dodal, ze to ma pouze USB2.0 radic, coz je naprosta ubohost. Takze jedinne plus tohoto dalsiho modelu obrovskeho padla je, ze to nema vyrez ani prustrel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výsuvné QWERTY klávesnice berou leda tak pár přestárlých geeků kteří se nenaučili psát tahem. Ekonomicky to nedává žádný smysl.
To co píšete u aktualizací u xiaomi neplatilo nikdy. U snapdragonů je podpora celkem dobrá a dlouhodobá, na MTK spíše jen updaty Miui - než celého systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

QWETY uz asi nikdo krome BB neudela, jednak je v mobilech trendem funkce odebirat a ne pridavat, dvak je Android cilen na uzivatele s IQ houpaciho kone a tem je klavesnice k nicemu.
Ono toho chybi vic, jen uz zapominame, treba vymenna baterka, aby si clovek mohl koupit vetsi nebo nosit nahradni bez drbani se s powerbankou, atd. Jsem zvedav, co odeberou priste.
Mam to chapat tak, ze planujes ceskou recenzi Gemini PDA? Celkem bych ji uvital, byt mi tento stroj uz jeden clovek pomluvil tak, ze nemam zajem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A který systém je cílen na ty osvícené inteligenty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OS/2 Warp

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo ten pamatuju. Někde doma mám ještě warp bundu z invexu. Ten zdech docela rychle ale byl nadějný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano plánuji českou recenzi Gemini PDA, ale nebude to hned, mám tu spoustu věcí, které chci zachrochtat předtím. Co přesně se někomu na tom Gemini nelíbilo?

Mě osobně vadí jen dvě malé drobnosti, nemá regulaci hlasitosti na boku a klávesnice není podsvícená, ale jinak je zatím super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A da se ocekavat jeste letos? Nekomu se nelibil displej z mobilu, mimochodem je z mistni redakce. Od dalsciho cloveka mam, ze pry existuje nekolik verzi klavesnic ruzne kvality, coz nelze zjistit predem. Za sebe ma pochybnosti, zda tam pujde na urovni bezneho uzivatele pouzivat neco jineho nez Android.
Osobne bych radeji neco jako nahradu PDA, bohuzel v dnesni dobe bych se asi musel spokojit s novodobym PSIONem. Bohuzel neni z ceho vybirat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, předpokládám, že tak za 1,5 měsíce nebo dva, možná dřív, nevím, záleží jak vysypu aktuální obsah.

Ten displej mi nevadí, je docela velký, celkem dobré IPSko a rozlišení je taky dobré, u displeje nemám výhrad. Jasně 1920x1200 by asi bylo víc kůl než 2160x1080, ale nepřijde mi to nepoužitelné, osobně to vnímám jako velký upgrade oproti té Motorole.

Ohledně klávesnice, to nedovedu posoudit, na žádné trable jsem s ní nenarazil, tak nevím :(

Já tam používám Android, protože mám LTE verzi, kterou používám i jako telefon, jinak plánuju zkusit ten dual boot s Kali Linuxem, nicméně přes ssh se připojíte i právě z toho Androidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.