Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Recyklací Galaxy Note 7 zachrání Samsung 157 tun materiálů, bude to ale stačit?

Než to úpně sešrotovat, tak mi přijde rozumnější to mírně upravit na nějaký jiný model a prodat... však kromě baterky to fungovalo dobře ne?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, ale to tvé řešení je řešení zdravého rozumu a ten v kapitalismu nehledej.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zákazník nechce ojetinu za horentní sumu a výrobce nechce prodělat gatě, tak to holt bude jednodušší zrecyklovat, než ten telefon za další peníze modifikovat a pak jej pod výrobní cenou prodat, což by jen prohlubovalo ztrátu. Což je řešení jejich zdravého rozumu.

Nebo Mirda nepracuje za peníze (které se musí někde vzít, vydělat, nikoliv prodělat)?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak za 20k už ho neprodají ale za polovic by jestě furt vydělali...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To nebude tak jednoduché..za 10k by možná vydělali, jenomže z toho výdělku musí jít určitá suma na servis a podporu. A vlajková loď za 10k by parazitovala na dalších modelech/řadách..kdo si koupí Jněco2017 od Samsungu za 8k, když za 10k může mít podstatně vybavenější model.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vyrobni cena samsungu je kolem 3-4k, i kdyby to prodali za 10 tak vydelaj
btw stejne u tehle sitek spadne behem par mesicu cena na polovinu jako vzdy takze by na tom byly vpodstate uplne normalne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, pořád to operování s výrobní cenou. To nic neříká o celkových nákladech. Ten telefon už procestoval svět, muselo se to nějakými cestami vrátit zpět do Koreje, takže aniž na to sáhnou, už to stálo hodně. Úpravy, další doprava, nějaká alespoň minimální propagace, znovu marže prodejcům a rezerva na záruční opravy a vracení vadných kusů - jinými slovy, desítka na ten kolotoč může být málo. A ke všemu to sníží prodeje nástupce s dobrou marží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to nemuzes pocitat a ani se to tak nepocita. Ty naklady tam prokazatelne byly a uz se nijak neodparou. Takze sectes vydelek (trzbu) z recyklace a vydelek (trzbu) z prodeje bez zapocitavani na vyrobu a vsechny ty veci cos vyjmenoval. Do nakladu se pocita jen naklady na recyklaci a naklady na predelani telefonu, tak aby se dal prodavat (mensi baterie). Udelas co vyjde lepe.

Problem je v tom, ze se tu hodne lidi asi docela opravnene domniva, ze trzby z prodeje by byly vyssi nez z recyklace. Proc se teda Samsung rozhodl pro recyklaci?

Pravdepodobne se obaval o snizeni prodeje nastupce s dobrou marzi a udelal si nejakej odhad o kolik a to do toho zapocital. Nakonec to i sam v posledni vete prispevku pises. Vic bych za tim nehledal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však to tam píšu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic za tim nehledejte, Samsung proste spravne vyhodnotil, ze u ekologicky smyslejicich zakazniku si udela vetsi reklamu recyklaci 157tun SGN7 nez kdyby ho jako repas zacali v tichosti prodavat. Tyhle zakazniky absolutne nenapadne, ze to zase tak ekologicke neni a Samsung ma ve vsech mediich zadarmo reklamu, ktera by je stala vic nez ta recyklace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak.

„Ekologické“ by bylo ty krámy v prvé řadě nevyrobit. Co laskavý čtenář myslí, že čeká ostatní vyrobené modely, které tak viditelná závada nepostihla?

Viz https://en.wikipedia.org/wiki/Waste_hierarchy

Co je na prvním místě? Prevence a minimalizace (Reduce). Až potom opětovné použití (Reuse)… na posledních místech před zničením recyklace a zisk energie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mluvilo se o Note 7R v prepoctu za nejakych 12-13k, coz je dnes cena za obyc S7 (non-Edge) a jeste s cashbackem, takze uplny nobrainer s jednou nevyhodou. Na nas trh se asi urcite neproboxuje.
Je to jak pise WhoSayNI, Samsung radsi recykluje materialy a vyrobi z nich dalsi generaci, nez aby poslal na trh neco, co by parazitovalo na letosnich vlajkovych lodich. Na papire pak budou vypadat, jako zelena firma, co ma vysoke prodeje soucasnych modelu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budou recyklovat pájené paměti a lepený displej? Technologicky hodně obtížné a o zaručení nějaké kvality výsledného výrobku nemůže být řeč. Buď ať to prodají v celku, nebo sešrotují....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.