Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Reklamace GeForce RTX 4090 v Číně znamená často vrácení peněz

Posledná čo vládu Čínskej ľudovej republiky trápi je to, že mladý súdruhovia sa nemajú na čom hrať. Avšak tieto komponenty sa používajú aj na strategické a vojenské účeli. Ani by som sa nečudoval keby časom tie grafiky museli občania odovzdať štátu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím no, na vyloženě strategické/vojenské účely mají vlastní HPC s vlastním SW. Otravovat se s herním HW pro projekty většího rozsahu je vopruz. Notabene když hrozí riziko, že kdykoliv skončí prodej nebo bude problém s reklamacemi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D :-D :-D větší hloupost jsem již dlouho nečetl.

V Číně je spousta "soukromých" výzkumníků zabývající se AI, 4090 samozřejmě jako výpočetní kartu používají. Je samozřejmě pro každého mnohem jednodušší, když si kartu prostě koupí v obchodě a nemusí ji shánět pokoutně, což je teď nutnost.
Samozřejmě přijít o kartu díky reklamaci je pododně nepříjemné.

Kdyby se jednalo o hráče, tak by to fakt nikdo neřešil, ani DIIT, který rád přináší nepříznivé zprávy o NVidii by se neobtěžoval o tom psát, fakt ne. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš že 2x4070 má výkon ako 1x4090? Také sankcie sú pre hlupákov ktorí si nevedia spočítať prsty na rukách 😉

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čistě početně ten poměr 2x4070 za 1x4090 vychází, ale on ten dvojnásobný počet karet do systému jednoduše fyzicky nemusí vlézt, takže až tak jednoduché to taky není. A v každém případě to reálně znamená náklady navíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ještě si můžou koupit 4090D, která se bude dál prodávat, na druhou stranu tyhle hráče nelituju, ten kdo si kupuje tyhle nesmysli, by mu taky mělo být jedno, že o tu kartu může přijít i den po záruce, což se dle vyměněných konektorů stává celkem často, sám bych ji uškrtil na max. 350W

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou holt lidi co si to kupují jak to nejvýkonnější dostupné na trhu a spotřebu neřeší.

osobně bych kartu s takovou spotřebou nechtěl. Grafiku nehodlám škrtit, potřebuji aby mi dodala výkon jaký potřebuji, nepotřebuji ji limitovat, Současná grafika má 200W TDP, ale na mé požadavky ji leckdy stačí polovina.

https://ctrlv.cz/Aa5m

3440x1440, max out nastavení mínus: volumetric fog na medium, AO na high, požadovaných 60FPS 1% low, avg i max, rozuměj konzistentních 60FPS.
Kromě leteckých simulátorů v podstatě jediná hra, kterou jsem za poslední 3 roky hrál. Trošku tu spotřebu kazí nový Ryzen 5800x3D, i5-10400F měla spotřebu o cca 10W nižší

Je to super, spotřeba 80-120W, 1000rpm, u těch 80W se i zastavují ventilátory. PCčko pak vůbec není slyšet. S těmi 1000 už jde slyšet jak se ve skříni ševelí vzduch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeden diskutující tu minule dával několik odkazů z důkazy, jak se roztavil konektor i na RTX 4080 (340W) a RTX 4080 Super (320W). U druhé jmenované jsem tam zahlédl jen OC modely, které mohou žrát o něco málo víc.
Každopádně je to jedno, zjevně ani 350W není z hlediska tavení konektorů není bezpečné a rozhodně bych doporučil pro jistotu, že to bude ok, snižovat TDP někam ke 300W. To je ovšem zase málo pro požadovaný výkon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde spíš o to, že kromě AI je i určitá renesance miningu. A hlavně, karty jsou. A to v rozmezí 2000-2500Eur. Spíše jde o to, že obchodu se vyplatí vyplatit peníze než kupovat novou. A zákazník na tom tratí. Prostě budou tvrdit, že zboží není na skladě a tak šup peníze. Je to běžný trik aby nemuseli dodat zboží u kterého se zvedla cena. Tím, že existují oficiální sankce se na to v případném sporu se zákazníkem odvolají u soudu a klient má smůlu. Jde o normální zneužívání situace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc by zakaznik tratil, kdyz dostane zpet penize, kterymi dokonce preplatil v dobe krize obchodnika? Jedine, ze by za dobu od koupe karty, do doby vratky stoupla inflace tak znatelne, ze za vracene penize si neporidi ani suchej rohlik.

A ze karty nejsou? Ale jdete.. podle zdejsich diskuteru existuje vyborna nabidka lokalnich specialit, ktere prekovanavaji zapadni produkty mnohonasobe, takze staci si jenom nejaky vybrat a poridit. Obcan ciny s tim prece nebude mit vubec zadnej problem, to se jenom tady zapad zas diva na ty chudacky, ze pojdou a oni maji digitalni blahobyt jako nikdo jinej na svete :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RTX 4090 je sice aktualne nejvykonnejsi, ale ja osobne bych uvital kdyby mi vyrobce vratil financni castku ktera o dost presahovala oficialni MSRP tohohle modelu a po problemech se opakovane tavicim se 16-pinem bych si rovnou koupil RX 7900 XTX a mel tak konecne pokoj a klid, protoze kdyz vam RTX 4090 odejde, je to hlavne problem toho debilniho 16-pinu, stat se to cloveku v dobe jiz bez zarucni lhuty, je bez karty a bez penez, stoji to cloveku za to riziko? Ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne každému se to ale roztaví, takže ti peníze nevrátí, dokud to nenastane.

Proč někdo kupuje RTX karty, když jsou RX 7900 ... levnější? Kvůli funkcím. Jedna věc je výkon rasterizace ve hrách, ale jsou tam i další věci a teď nemyslim RT, ale věci pro vytváření obsahu - DaVinci Resolve, Blender, Unity ....

Osobně je pro mě 12/16 pin taky konečná a uvidim, co bude do budoucna, jestli NVidia neustoupí nebo nebude konektor předělán nebo zda na něj nepřejde i AMD.

Jinak ale RX 7900XT = RTX 4070 Ti (Super) a RX 7900XTX = RTX 4080. Odpovídá to výkonem v rasterizaci i cenově.

Jenže RX 7900XTX má o dost větší spotřebu energie, takže řešením není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten tavici se konektor prece neni bug, je to feature! Sjednejte si radeji pojisteni domacnosti, nez doufat, ze vyreklamujete pouze kartu v zarucni dobe.

Nechapu co cloveka zene do kupovani takovych nesmyslu, jako 4090 s problematickym 16pinem. Hlavne ze mate posledni ajfone, ajwatch a smirujici televizi, ze? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kde je jako problem? Zdejsi fanatici do propagace Ciny jim jiste radi vysvetli, ze ta jejich Cina je na mile vpred pred zapadem a ze maji proste pouzit nasobne vykonnejsi cinske reseni :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc a moc to bolí, ale Čína je technologicky mnohem vyspělejší země než zbytky montoven v ČR.
A je na míle před Českou republikou, která se posledních pár let jen a jen propadá. Blby no.
čínani lítaj do kosmu, vymazávají z existence evropský automotive.. a no česko .o . snad bude mít co montovat z dovezených dílů. To jste to dopracovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Emigrujte tedy do Ciny, kdyz vam CR neni dost dobra.

Ja preferuji politickou svobodu, potravinovou a ekologickou bezpecnost, stavebni zakony, nizkou miru korupce, bezpecne a trvanlive produkty v automotive, nezavislost na socialnim kreditu a masovem smirovani, funkcni zdravotnictvi.

Nez zit v rozvojove zemi, ktere zbytek sveta doplaci postovne, a pak se vytahovat s vesmirnym programem. Asi nevidite ten paradox - a opakujete papirovou propagandu, bez osobnich zkusenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sranda... Ty Vaše hodnoty.. V Česku dávno nejsem. Protože tam poslední po grýýndýlu zhasne :-)))). Papírová propaganda.. Taky dobrý... ale úplně mimo.. Tak až vytáhnete paty z Dolní Lohoty do Asie tak zkuste něco napsat.. To mi.. .-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. politickou svobodu, potravinovou a ekologickou bezpecnost, stavebni zakony, nizkou miru korupce, bezpecne a trvanlive produkty v automotive, nezavislost na socialnim kreditu a masovem smirovani, funkcni zdravotnictvi .."

Úpřimně řečeno, nejsem si jist, jestli jste napsal Ironický příspěvek, nebo to myslýte vážně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne si z nás dělal srandu. Ale kdoví.. Tyhle sněhové vločky tomu snad věří.
IMHO Česko umělo i vyrobit jaderný reaktor a postavit elektrárnu.. Kdysi.. deindustrializace v plném proudu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.