Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Reklamační centrum Amazon v Dobrovízi končí

Inu, poděkujme za to aktivistům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Děkujeme milí aktivisté, že se hala pro otrockou práci nekvalifikovaných sil přesunula na Slovensko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Zatímco práce v reklamačním oddělení byla chápána jako o něco náročnější na kvalifikaci a schopnosti".
S tou gramotnostou a citanim to tiez ako pozeram nebude ziadna slava.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jak u koho, že... Číslo mínus dva je větší než číslo mínus pět. Z toho implikuje mínus dva je kladné? Nebo: Sebevražda zastřelením je lepší než sebevražda oběšením. Implikuje to, že sebevražda zastřelením je dobrá? Možná by to krom "gramotnosti a citania" chcelo aj trochu elementární logiky...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tohle jsou demagogické příměry.

Takhle argumentovat to je faul, kterým tím ten původní faul ještě násobite na x-tou. Zajímalo by mně, kde pracujete a jaké jsou vaše výsledky s takovým přístupem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve školství a výsledky jsou dobré :-). Učím studenty argumentovat věcně a bez logických nedostatků. Když se do mě někdo začne bez argumentů navážet s porozuměním textu, přitom sám text interpretuje zkratkovitě a vyvozuje závěry, které v textu nebyly, je potřeba vytáhnout příměry dotažené ad absurdum. A ne, není to demagogie, je to exaktní logika... U pásu není potřeba žádná kvalifikace (snad krom zatím funkčních zad a nohou). Na reklamačním oddělení je potřeba "vyšší kvalifikace", ale pořád to je kvalifikace absolventa ZŠ. A i ten si zaslouží slušné zacházení a přiměřený plat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, takovej reklamační technik nemůže bejt úplně blbej, musí se musí umět správně rozhodovat. Např. jestli zákazníka vyhodí levýma, nebo pravýma dveřma ... to je docela věda ;).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, to je právě ono :-). Na to stačí nastavit automatickou odpověď do mailu nebo vyvěsit cedulku na dveře: "Milý zákazníku, vaši reklamaci jsme pečlivě zvážili, ale bohužel ji musíme zamítnout. Těšíme se na Váš další nákup..." ;-)

Btw. zkušenost kolegy z reklamace problematického motherboardu u jedné známé firmy... Dodal jim nestabilní desku vyznačující se nahodilým zamrzáváním systému a restarty vždy tak do hodiny (měl odzkoušené s různými zdroji, paměťmi i s různými OS). Po dlouhém ukecávání mu desku vyměnili za jiný kus. Ta ovšem vykazovala jinou závadu, tak jim ji zase donesl a oni mu ji tentokrát celkem bez řečí vyměnili za další kus... Ovšem kolega je pečlivý a psal si sériová čísla těch desek. Docela ho překvapilo, že deska po druhé výměně měla sériové číslo té původní a překvapivě i stejný problém :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dávám + ale tam to funguje jinak. Diskutéři zjevně netuší, o čem diskutují. Tam jsou dvě "divize". Reklamace - klasika kterou nebudu rozebírat a Vratky - věci co si lidi koupili a do (nějakého) termínu vrátili. To je paráda, kterou kdo nezažil, nepochopí. U takto vráceného zboží se musí udělat :
1) vizuální kontrola (škrábance, poškození...)
2) vyzkoušet zda je výrobek plně funkční a má veškeré příslušenství - ano, ty televize, mobily, pressa, mikrovlnky atd. prostě testujete a třeba u stojanů a držáků na kola kontrolujete přítomnost každého šroubku v balení - paráda!
3) vyplnit šílený Amazoňácký report o stavu výrobku, protože ho (samozřejmě) vrací do oběhu, nebo ho přeprodávají třetí straně...

Zkušenost právě ten PCE FOX. Tam se řeší věci hlavně z Germánie a to netušíte, jaký jsou němci prasata. Jako koupit si držák na kolo (na auto), zajet si na dovolenou, odřít ho, ztratit půlku příslušenství, vrátit ho (a oni vám to vezmou) a nechat si vrátit prachy... to je vych... pardon, level za který se tu nadává našim spoluobčanům. Germán to dělá běžně :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, zdá se, že se v provozu amazonu vyznáš. Mám prosbu. Stala se mi taková nemilá věc, místo objednaného zboží z amazonu mi přišel v originální krabici zabalený šrot. Existuje nějaká možnost, postup při kterém se v návratovém centru vrácené zboží nekontroluje a jde znovu do prodej? Když tak na mail lojza.mrkev*gmail.com Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja sem pro zruseni amazonu uplne, znam lidi co tam delaj a takovahle otrocka prace za tak smesny penize by mela byt protizakonna

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A on je tam nekdo nuti delat ? Kazdy mame na trhu prace nejakou cenu a jen hlupak se prodava pod cenou...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nenutí. Ale budováním robotáren tuhle zemi k vyšším výkonům a blahobytu nepozdvihneš.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nevim teda jak k lepsimu blahobytu prispelo zruseni reklamacniho centra, kde si lidi chvalili pracovni podminky.. o tom, co je unosny, maj rozhodovat zamestnanci, ne urednici podle vyse uplatku nebo par posahanejch magoru na radnici, co si postavi hospodu a pak se divi, ze jim tam chtej chodit lidi..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nijak. Stejně jako nijak nepřispělo jeho vlastní vybudování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nechápu jak může zaměstnanec někoho uplácet. Jestli někdo někoho uplácí tak to jsou firmy a směřuje to na hygienu apod. Lidé pak pracují v naprosto nevyhovujících podmínkách, ale štempl od hygieny ta firma má.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc tam mají obrovskou fluktuaci lidí a to něčem vypovídá. Lidi sváží snad z okruhu 100 Km a pořád jich nemají dost. Už si z té reklamy v rádiu která slibuje lidem světlé zítřky a sociální jistoty když budou u nich pracovat, dělám srandu. Evidentně ale už je lidé prokoukli. Vybubnovávali tu reklamu v rádiu co 30 minut a jak jsem slyšel, tak náborové výsledky jsou žalostné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Amazon je samozřejmě logistická firma a normální člověk tam dělat prostě stabilně nemůže, si tu práci nikdy zkus, přehazovat krabičky do zblbnutí podle kodů, prostě pokud nejedeš na drogách a máš IQ přes 100 tak ti z toho rupne v bedně, to je důvod vysoké fluktuace zaměstnanců, navíc amazon zdaleka není tak špatný jak by mohl být. Když mám finanční krizi, tak beru jako druhou práci právě práci skladníka v logistickém centrum, dá se tam dělat přes noc a nemusíš u toho přemýšlet, dělat u toho odpočatý, tak se mi asi zauzluje mozek samo myšlenkou. Pravý fašizmus vládne v geisu, amazon je proti geisu luxusní work, to odpovídá i stavu lidí co tam u pásu dělaj, absolutní fetky a ztroskotanci bez výhledu na budoucnost, tam ti jsou schopný sebrat pohyblivou částku za to že si dojdeš na hajzl, nechápu jak taková fašistická firma u nás může vůbec fungovat.

Jediná logistická firma která se u nás chová normálně je PPL. Mistři na provozu jsou normální lidi se kterýma se nechá mluvit. U pásu dělají taky bývali trestanci a sem tam nějaká fetka, ale nic extrémního, musíš se smířit se zápachem některých jedinců co se snaží dostat z ulice, ale myslím si že za 135 kč na hodinu jim ta firma dává dost slušnou šanci na to se z ulice dostat. Sice tam jsou taky všude kamery, ale atmosféra je tam mnohem lepší více friendly a lidi tam také mají tendenci podávat pracovní výkony i tam se samozřejmě najdou čas od času paka ale rychle je vylejou.

Tím se snažím říct že to vůbec není o počtu lidí na trhu, protože lidí na dně co jinou práci dělat nemůžou bude vždy dost a i když jich je málo tak tu budou firmy jako GEIS, který je fašistickou firmou, která na úplácení úřadu na kontrolu provozu utratí víc než za zaměstnance a pořád lidi nějaký mají, nebo amazon který utrácí prachy za reklamu místo toho aby dal lidem co slíbil, obě firmy lidi mají no a pak je tu PPL, které nic zázračného neslibuje, nemá reklamu, ale nevládne tam fašizmus, za práci co tam člověk dělá, je solidně zaplacený a vedení se nechová k lidem u pásu jako k póvlu a přes to právě oni trpí největším nedostatkem lidí u pásu. Myslím si že i práce u pásu může být důstojná a dost lidem pomůže ze sraček.
PPL je německá firma, škodovka taky, mě přijde že tu pro nás němci dělají dost, ale čí je amazon nebo geis to nevím a nemám chuť to ani zjišťovat, ale každou práci jde dělat dobře, přijde na to jak kdo za to vezme.
I když dělám hlavně hlavou, stejně si občas jdu přivydělat k pásu, krom toho že je to fajn fitko a ještě zaplacené, tak si člověk pak cení své hlavní práce a trošku si otevře oči.

Zároveň je z příspěvku celkem jasné že takovou práci dělají lidé, které nezapadají do běžné společnosti, pohybují se často pod hranicí chudoby, nemají se šanci bránit, jsou to často vykořeněný lidé, nebo odtrhnutý z rodiny a tak no... jak řikám chce si tam zajít mezi ně a zkusit si to.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně a trefně popsané, i když já jako zdravotník v psychiatrické oblasti bych byl více "politicky" korektní a výrazy jako fetky nepoužíval, protože nechci soudiť někoho, kdo měl třeba horší start do života než já nebo jiný průměrně šťastný člověk. No já Amazon miluji, používám ho už cca. 11 let v Británii, ve Skotku. Mám obrovský sklad asi tak hodinku cesty autem a platím si měsičně službu Amazon Prime za v přepočtu přibližně 220 kč. Nejen že mám obrovskou videotéku (kterou sleduje hlavbě manželka a já sem tam Grand Tour ve 4k), ale taky parádní hudební knihovnu a další služby, ale hlavně veškeré doručení zboží "zdarma" v rámci zmíněného měsíčního paušálu. Je fakt luxus když chci něco rychle, objednám to v sobotu večer a přijde mi to v neděli na druhý den apod., a je mi líto, že tato služba nefunguje i v Česku. Kdybych byl student v Česku a potřeboval bych si rychle přivydělat, měsíc máknout, tak bych do amazonu makat klidně šel, už jen pro tu zkušenost, abych měl objektivní názor. Mimochodem, reklamace a vracení zboží je kapitola sama pro sebe, tak efektivní a rychlé reklamace nemá nikdo!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dave Tramtunberk: paradni komentar, diky.

ados: Chapu to spravne, ze zijes v Anglii? Proc jsi teda napsal ten debilni koment pod ten muj, kdyz vubec situaci v Praze neznas?
Praha ma slozitou infrastrukturu, slozitou geologii s rozmanitym terenem, nejsou vybudovane silnicni spoje, nejsou vybudovane cyklostezky pro vice nez 1.000.000 Prazanu. V okoli Prahy se nachazi nekolik unikatnich prirodnich rezervaci statem chranenych ochrannych oblasti a pamatek. Ze vsech techto duvodu jsou logisticka centra v okoli Prahy znacnym problemem a pro obyvatele to znamena predevsimzhorseni jejich zivotnich podminek. Vetsi cast zamestnancu techto logistickych center jsou navic cizinci (gastarbajtri), takze ani ta prace v techto centrech neni ku prospechu pro Prazany.

Jeste jakztak prijatelna jsou logisticka centra vychodne od Prahy (Horni Pocernice a dale). Zde ma logisticke centrum Alza a myslim i Mall nebo PPL.

Naopak zapadne od Prahy (Dobroviz) je to obrovsky problem, se kterym snad zadny Prazan nebo minimalne vsichni ti, kteri maji s oblasti jakekoli docineni, nesouhlasi. Nikdy tam logisticke centrum vzniknout nemelo a Amazon ho prosadil jen pres uplatky vedeni Prahy a stredoceskeho kraje. Od te doby Amazon nemiluji, nenavidim ho a nikdy mu to nezapomenu, sluzby Amazonu zasadne nevyuzivam a vyuzivat nebudu, at tahne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To není debilní koment, koukni se na svůj nick, navíc je to žert... Nicméně nechápeš to správně. Nežiju v Anglii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, nedávno jsem zkoumal, co že to "Redmarx" znamená.

Ve starosumerštině to prý znamená "usuzovat z části na celek".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, to jsem netusil, budu tvrdit, ze ten nick je starosumersky, abych furt nebyl obvinovan z levicactvi. Nick je zkomolenina meho jmena a ano vyuzil jsem k tomu jmeno Karla Marxe, jehoz filozofie me sveho casu zajimala, jenze to uz je davno pryc, akorat nick mi zbyl. Predelavat si nick nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak, jestli ta stavba byla fakt objektivně tak nevhodná, tak je to samozřejmě chyba těch co to povolili a měli najít alternativní místo. Já nejsem demagog abych tvrdil, že co se pojí s aktivitama Amazonu je bezchybné apod. Ale jaksi si myslím, že velký podíl na tady těch kauzách má na svědomí ten morální a politický bordel co tam v Česku vládne. Dvanáct let v cizině jako Skotsko ti trošku pootevře oči. Samozřejmně mám svoji vlast rád a rád se do ní vracívám na dovolené apod. Mám tam pořád nejlepší kamarády a rodinu a přiroda a krajina dokáže být také úchvatná, stejně jako české holky a pivo. Navíc to mám jen dvě hodiny letadlem z Edinburgu a to většinou za letenku kolem 3tis zpáteční. Na duben jenom 1800kč zpáteční! :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo odpovednost predstavitelu CR je nulova a ta moralni snad i zaporna. Ale vis co, vzdycky jsou dve strany mince, jedna co uplatek dava a jedna co prijima. A chapu, ze z pohledu Bezose proste byl dobrej pro firmu sklad u Prahy, tak sli stavet do Prahy a pokud kvuli tomu musi dat mistnim nejakej ten uplatecek, tak budiz. Jenze z pohledu ceskyho obcana obyvatele Prahy, ktereho se stavba negativne dotyka (a ktery navic zadny uplatek nedostal :-D) je proste stavba Amazonu nevhodna a nebudu kvuli tomu nadavat ja nevim treba na tucnaky, to ne, budu nadavat na Amazon, kterej tam stoji a nakladaky prijizdi a prijizdi. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasim s tim, že to nemělo vzniknout v Dobrovízi nebo kdekoli jinde v blízském pražském okolí, ale třeba v Trianglu nebo Kadani.

V tomto případě měla konat vláda a ta nekonala, protože měla důležitější agendu, takže konali develotři. Ale za to nemůže Amazon, ale český Kocourkov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dave Tramtunberk: "Úspěch firmy netvoří produkt, ale její lidé!"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze by te to rychle preslo az bys dostal nejakou krabici s autoradiem a milionem dolu a musel to za 2 minuty stihnout natukat do pc, rozbalit, natukat zas do pc, vyndat z krabice a zkontrolovat, natukat do pc, a vse zas zabalit a takhle ject 10 hodin :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, kdysi jsem dělal brigádu v Alze a vím co to obnáší. Ale jako zaměstnání na rok dva v určité situaci to může leckomu pomoct. Samozřejmě zůstat dýl už znamená zadělat si na Bohnice, což většina lidí pochopí a namotivuje je to hledat lepší práci, které si pak o to víc váží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte pravdu. Pokud budete na pracáku a tam vás někdo pošle do Amazonu, pokud odmítnete, automaticky vás vyřadí z evidence a přijdete o podporu. Přestože by bývalo třeba stačilo ještě týden hledat, než se najde něco rozumného...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To resi odchod ve zkusebni dobe. Navic nevim jestli si to zaznamenal, ale aktualne mame rekordne nizkou nezamestnanost a nezamestnani jsou jen ti co pracovat nechteji. Ja kdysi v podobnym skladu delal a kdyby sem se moh vratit v case tak by sem svoje mladsi ja nakopal za to jak sem byl blby. Navic sem videl ty lidi co tam delaj... ty co byly nejvic nespokojeny tam delaj dodnes. A pritom to nebyly zadny socky, fetaci nebo blbci co by nemeli na lepsi praci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc posloucháte oficiální státní propagandu. Nezaměstnanost je nízká, resp. nižší než bývala, ale neznamená to, že nezaměstnaní jsou jen ti, co pracovat nechtějí. Doporučuji třeba jako absolvent konzervatoře nebo klidně i JAMU/HAMU sehnat kdekoliv v Jihomoravském kraji práci jako učitel na ZUŠ... A těch oborů je více... Jinak sorry, neuznávám argumenty jako "však když chce práci, může jít makat k pásu i vysokoškolák".

Jinak s tou zkušebkou taky nemáte pravdu. Pokud vám zaměstnavatel do papírů explicitně nenapíše, že ve zkušební době byl ukončen pracovní poměr z jeho strany, máte na pracáku utrum...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kajinku ses totalne mimo a tvuj post je k amazonu naprosto irelevantni. Ve Stredoceskym kraji a v Praze, ktera je k tomuhle relevantni je volnych mist lepsich nez ten amazon jak nasr.... a kdo chce ten ma. Vsechno ostatni jsou jen blby vymluvy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špatný přístup - ber to jako pádné poučení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bombaaaaaaaaa.

Neskutecne nadseni z me strany, proti Amazonu jsem bojoval, petici jsem podepsal, ale nestacilo to. Este by mohli vysmahnout i s tou distribuci, ale to uz neni takovej problem jako ty reklamace.

Parada!!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Komanč :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cyklista :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zelený :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo by lepsi se zamerit na odstraneni pricin reklamaci? Nutnost po par letech mit 3x vetsi reklamacni kapacitu pusobi velice neefektivne a neekologicky :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba u mě to většinou nejsou reklamace jako takové, většinou nejsem spokojený s výrobkem, nebo jeho funkčností, protože specifikace nebyli přesné, úplné nebo pravdivé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už dle mého ale hraničí s klamáním zákazníka a lidi by si to neměli nechat líbit a dát podmět k vyšetřování. Je mi jasné, že občasné podměty mohou se správnou motivační sumou zamést do ztracena. Pokud ale bude těch podmětu opravdu hodně, tak se začne něco dít. Buď už to nebudou ochotni v tak velkých objemech případů uplácet a nebo to už nepůjde navzdory mazivu ututlat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ale... Ruka trhu tohle konkrétně pořeší sama. V mém připadě to byly spíše nevědomé chyby na straně prodejce, ne nějaké pokusy o obelhání... Třeba jsem koupil USB 3 čtečku, protože měla v popisu kompatibilitu s CF Type II ale byla kompatibilní jen s CF Type I (rozdíl v tloušťce). No tak hned vraceni zdarma se zdůvodněním a prodejce napsal zpět a poděkoval za upozornění na chybu. Takhle se takové věci nejdřive řeší, domluvou a né hned nějaké vyšetřování... ty černá kroniko :D Nebo jsem koupil micro SD standard U3 což mělo být 30MB/s zápis a měla jen necelých 15, tak hned - zdarma vrácení a refund, důvod uveden ten který jsem popsal... Easy peasy. No a pak se taky prodejce může plést úplně opačným směrem. Třeba můj nový budget ultrabook měl mít jenom Wifi N podle popisu prodejce, ale má Intelácké ACčko, apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chabá obhajoba!! To co tu švitoříte by se dalo přijmout v případě, že jste byl první kdo ten produkt koupil a všiml si že údaje nesedí. Tomu se ale v případě Amazonu nechce věřit. Celé je to o tom že lidé netuší kolik jich daný produkt reklamovalo a kdy s tím začal obchod něco dělat (jestli vůbec). Obchod se totiž spoléhá že dost lidí se na reklamaci vykašle v případě že nestálo horentní sumu a není úplně pro něj nepoužitelné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vážně si myslíte, že je v silách jakékoliv obchodu zjišťovat přesné specifikace u čínských výrobků, který se jim na krámě střídaj jako housky a kterých mají v portfoliu statisíce ? Doplnění specifikace přes reklamace nebo diskuzi v jednotlivých případech si myslím je o dost lacinější (v podstatě zdarma, výzkum udělal na vlastní kůži zákazník). Obchodník zaplatil maximálně jen poštovné a maníka co to naklepe do klávesnice. Proto je situace taková jaká je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Vážně si myslíte, že je v silách jakékoliv obchodu zjišťovat přesné specifikace u čínských výrobků, který se jim na krámě střídaj jako housky a kterých mají v portfoliu statisíce ?"

Ano, protože je nikdo nenutí nabízet zboží u něhož neznají nebo nejsou schopni zjistit/zajistit parametry.
To je prostě omlouvání neschopnosti nebo vypočítanosti, kdy přenesou tuto práci na zákazníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, asi malo nakupujete v eshopech. Tyhle věci jsem už kolikrát probíral jak online tak osobně a vím, že to co jsem napsal je realita. Taky jsem to zpočátku chtěl změnit, ale chc8t proti větru k ničemu nevede.

A eshop, který by se s tím patlal, tak jak píšete, by velmi brzy zkrachoval. Bohužel je to tak.

V budoucnosti tyhle věci možná změní umělá inteligence, která bude na pozadí shromažďovat a vylepšovat informace na základě vyhodnocování různých zdrojů a zpětných vazeb, ale to je hudba budoucnosti. Naděje tady je, ale ne v "současné verzi" fungování online eshopů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mě vždycky dostane.
Jeff Bezos má na svědomí jednu z nejrychleji rostoucích společností na světě. Amazon vyrostl tak rychle, že si toho někteří ani nestihli všimnou. A v tuto chvíli už působí, nebo chce působit na tolika trzích, že si to ani neumím představit.

Ale vy víte, že mají problém s reklamacemi. Nechcete Jeffovi zavolat? Třeba vám nabídne práci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale jako zaměstnavatel má příšernou pověst. Jestli máte například nějakého známého v Německu a měl s nimi někdy pracovní smlouvu, tak vám bude určitě barvitě vyprávět. K jejich smůle jsou totiž Němci hrdý a sebevědomí lidé a dokáží jim to vysvětlit i v podobě stávek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono ani s těmi stavbami a souhlasem s ÚP to není tak čisté, jak článek tvrdí. V obou případech byla zjevná snaha vyřvat si úpravu podmínek, protože sem jde "velká firma". Zvlášť v Brně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdo píše o "stávce" no to potěš koště...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"odstraneni pricin reklamaci"

To jde těžko, když prodávají jen šunt z Číny... A tím nemyslím, že by Čína nedokázala vyrábět kvalitní zboží, ale to, že západní firmy přesouvají výrobu do Číny, aby mohly z většiny ceny pokrýt zbytečnou administrativu a dopravu tam-zpátky-jinam, zatímco za samotnou výrobu platí tak, že ji pochopitelně nikdo jiný než děti nebo političtí vězni s řetězem u nohy dělat nemohou... (nadsázka, ale jen lehká...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dodnes tomu nerozumiem, v Seredi je 3,2% nezamestnanost, takze znova praca pre srbov.
A u nas vo Vranove nad Toplou mame uz druhu dekadu prazdny priemyselny park kam kazde 4 roky pred volbami pridu politici a slubia, ze za dialsie 4 roky niekto pride :):):) a znizenie nezamestnanosti na 11% dosiahli hlavne mafianskymi praktikami.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je naprosto normální. U nás taky nedává smysl to stavět u Prahy, kde je minimální nezaměstnanost a pak tam tahat cizince přes agentury. O 60km severněji by to smysl mělo a i dopravní dostupnost Ústí po D8 není špatná (což ve Vranově bude zásadní problém, ne tak v Seredi).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podla poslednych vyskumov dialnicu na vychod slovenska nepotrebujeme, pretoze ju nieje cim vytazit. Teraz mam na stole pracovnu zmluvu pre pracovnu agenturu a celkom som sa pobavil 250 hodin nadcasov rocne bez naroku na odmenu a este nejake nezrovnalosti s miestom prace a pracovnou dobou. Nepodpisal som ju, ale maju cez 3000 zamestnancov ktorych zneuzivaju. Je to masaker co si dovoluju tieto firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vystoupit z EU a okolo zeme natahnout ostatny drat (pokud to Slovakum nebude vadit, tak na spolecne hranici bych ostnac nenatahoval) a nikoho sem nepoustet, zadny gasarbajtry nic. Bys videl, jak by ty firmy hodne rychle vysmahly.
Podstata tehlech firem je statni pobidka + levna pracovni sila, kterou ale CR ani SR nabidnout nemuze, tak spatne na tom ani jedna zeme nejsme, tudiz v techto firmach konci zasadne ukacka, rumuni a podobny chudaci, co ze sebe jsou ochotny delat nevolniky. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz vcera bolo neskoro. Sme v kope sraciek, nikto nic neriesi, nas stat nefunguje a nikto za to nenesie zodpovednost a vsetci iba drzia hubu a krok...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sverazny popis vyjednavani o vystavbe :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nám další novinář předvedl další ukázku absolutního NEpochopení tématu, nebo se opět nechtěla dohledávat fakta, jako v případě tohoto původního článku :

https://ekonomika.idnes.cz/amazon-cesko-prace-centrum-vraceneho-zbozi-fk...

Nejedná se totiž jen o Reklamační středisko u Práglu (a potřebu Amazonu nahnat lidi do distribučního), ale spousta věcí pro Amazon se řeší (na několika halách) i v PCE Foxconnu. Ono jde totiž o to, že Amazon chtěl u Práglu rozšířit kapacity Reklamačního, ale Práglovské "Amazon tu nechceme" mu v tom zabránilo (zjednodušeně ale realisticky) a proto haly vybudoval na Slovensku a v rámci mezifáze využíval kapacity PCE Foxconnu.

Čili o práci přijde docela dost lidí v ČR a to nejen v PCE (hodně-hodně lidí), ale i v Práglu, neb Reklamace jsou proti distribučnímu v pohodě. Navíc je to práce KVALIFIKOVANÁ a tak si zajímavější a techničtější část Amazonu stáhli Slováci a nám tu už teď fakt zůstal jen ten sklad. Gratuluji Práglu !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní problém je ale právě to, že to vzniklo v "Práglu" a ne v nějaké průmyslové zóně v oblastech s velkou nezaměstnaností (typicky Severní Čechy), která ale musí mít dobré napojení na Německo a na letiště.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.