Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Renovátoři prodávají vytěžené grafické karty jako nové

to už musej bejt slušně zoufalí, když vymejšlej takovýhle ptákoviny, nj trh s bazarovejma grafikama se nasytil a teď cenu určuje kupující ne prodávající

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ted si z nich muzou poskladat domečky a dumat v nich kokoti, cca. 2 roky kurvení IT!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nějak si už nepamatuji, kdy jsem naposledy sundával chladič z grafiky ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se většinou děje v momentě kdy karta přestane fungovat :0) Taky mi ta "renovace" nedává moc smyl pokud jse o koncového zákazníka. Ale třeba jede o podvod na distributora který toho koupí větší množství a ten se, u neoficiálního zdroje, může chtít přesvědčit...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ked kupujem kalendarovo starsiu grafiku, robim to vzdy. Po tom, co sa presvedcim, ze grafika je funkcna a pobezi. Ona ta pasta po par rokoch vacsinou nevyzera najlepsie a len cire prepastovanie nejakou lepsou pastou vie v zatazi o par stupnov znizit teploty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všichni dělají, jakoby karty, na kterých se těžilo byly špatné. Většinou ale běží podtaktované, aby tolik nežraly, tak je opotřebení malé a je jisté, že jsou v pořádku, když se ani po delším běhu v kuse nepodělaly...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že pri ťažbe boli RAMky viac zaťažované ako GPU, lebo ťažba závisela na kapacite RAM a prenosových rýchlostiach medzi RAM a GPU. Takže aj keď GPU mal relatívne nízku a stabilnú teplotu, tak pre RAM mohli byť tie prenosy dát a zaťaženie kvoli opakujúcim sa prepisom zničujúce. Takže nikto nevie, ako dlho ešte vydrží grafika po ťažiarovi. Ja by som takúto grafiku nekúpil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To bych jako problém neviděl. Ramky jsou stavěné na non-stop provoz...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ked doteraz ziju RX470/480/570/580, tak nemyslim si ze je dovod na obavu. samozrejme ale je to cisto vasa vec. ci date za 3070 350e za tazenu alebo 400e za netazenu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale kravina. U DRAM k žádné fyzikální degradaci přepisem nedochází.
Navíc na to ani nemá vlich zátěž, DRAM se přepisuje neustále, protože drží data jen krátkou dobu. Refresf se dělá čtením, protože čtení u v principu u DRAM destruktivní a rovnou se znovu zapisují (což dělá přímo čip ve struktuře).
Hradware se opotřebovává elektromigrací a tepelným cykováním (a tepelné cyklování u těžby není).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> U DRAM k žádné fyzikální degradaci přepisem nedochází.

jasne, dramky maji i Jezise vyjimku z fyziky...

> Hradware se opotřebovává elektromigrací a tepelným cykováním

jasne, protoze tyhle dva efekty jsou jedine ktere ovlivnuji elektroniku... oh wait. ne nejsou. jsou tuny dalsich.

https://semiengineering.com/chip-aging-becomes-design-problem/

....Some of the same issues also affect memories. “To do a write requires injecting some charge through a gate into the underlying capacitor,” explains Geada. “Because it does require slightly more voltage than normal, it does cause damage....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S těma šestitisícovkama na těžbu je to nesmysl, Každý přece ví, že AMD těžařům karty neprodávalo! :D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mě je ale AMD opravdu neprodávalo... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

preslo mi cez ruku cca 100 kariet. vsetko tazene. cca 70% bolo 3070. 15% bolo 3060ti, zvysok par ks 6600, 6600xt, 6700xt, 6800.
3070 bezali 120W v hiveos (takze real odber cca 150W), 6700 a 6800 bezali 100W (takze real cca 120), 6600 bezali tusim len 80W. Vsetko v serverovni. Po skonceni tazby, sotva nejaky prach z karty.
Odisla jedna jedina 3060ti po 3ch mesiacoch a tu vyreklamovali PALIT.
RX6800 pouzivam doma, super karta v edicii GAMINX X TRIO
Zvysne karty bez problemov.
Osobne by som sa bal vsetkych GDDR6X kariet - 3070ti,3080,3080ti,3090,3090ti - tam to bolo fakt na hrane s teplotami.
Uzavrel by som to, ze nieje sa velmi coho bat, najma ak date dnes za pouzivanu 3060ti cca 300e, za 3070 cca 350e a nove 4060 nebudu urcite lacnejsie a bez dlss3 ani velmi vykkonejsie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ok, nemam problem vasemu tvrzeni uverit ale kdyz kartu z bazaru, tak jedine s nakupnim blokem a se zarukou minimalne 1 rok, jinak ne, tak je aspon jistota kdyz se to posere...(clovek nikdy nevi)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

580ky se daj koupit za 70USD z Ali nove. Je to teda trochu orezane jadro urcene pro cinu, ale cokoli drazsiho z bazaru v tehle vykonove kategorii nema smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za mě je největší problém s kartama z miningu cena - pokud GPU v nové ceně 10k (pro jednoduchost) někdo prodává po 2-3 letech zátěže bez záruky, za 7-8, a ono může kdykoliv zdechnout, musel bych bejt blázen si to kupovat.
Kdyby ho dal za trojku, tak to cca odpovídá tomu riziku co tím podstupuju a dalo by se o tom uvažovat. Jenže lidi jsou blbci a klidně platí 80% za vylítaný shity, a pak se hrozně diví že se to přehřívá, restartuje PC, nebo vůbec nenaběhne obraz...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi mrknou co by stála nová a pak uvažují za jestli je lepší použitá. To že jsou ochotní za to dát tolik nejspíš souvisí s vysokýma cenama nových grafik (moje nová grafika mně stále stajne ajko minule skoro celé pc). Ti co to prodávají by byli blázni prodat to levněji než je někdo ochoten zaplatit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby vymenili kondenzátory a spravili reballing, ešte by to šlo. Ale umyť kartu saponátom nie je renovácia, ale podvod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pri dnesnich cenach uplne novych grafickych karet, v novych revizich produktu a s jiz novymi poladenymi biosy se jednoduse bazarove karty nevyplati kupovat, RX 6650 XT se toci kolem 300€.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šíření takovýchto zvěstí bych vítal, kdybych byl výrobcem nových GK. Odstrašení zákazníků od second-hand nákupu může přínést obrat/profit. Vše je otázkou ceny/rizika.

V jakém režimu jsou typicky provozovány těžební GK. Nebývá to v jejich tepelně/energeticky/výkonostně optimu? Vzhledem k předpokládané spíše trvalé zátěži patrně také zažívají měné teplotních cyklů, než běžné GK.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, běží podvoltované při stabilní zátěži, stabilní teplotě, nejsou zavřené ve skříni, ale na vzduchu v rigu. Těm kartám se mohou maximálně opotřebovat ventilátory, ale jinak bude v podstatně lepším stavu, než karta po někom, kdo se ji snažil v zaprášené skříni dostat na maximum pomocí OC, zvyšoval jí napětí a při hraní ji opakovaně z pokojové teploty vyhříval k maximu a zase zpátky. Přesně tohle ty karty ničí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No co si pamatuju tak u těžebních karet se sice GPU podtaktovávalo ale paměti se naopak přetaktovávaly co to dá a navíc málokdy bývají oprovdu dobře chlazené...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu tu neustálý problém s kartami z těžby. Na těch kartách není nic špatného. Byly provozovány za dobrého chlazení, za trvalé zátěže, stabilní teploty, většinou podvoltované. Z pohledu opotřebení bych měl strach pouze o ventilátory na chladiči, protože ty nemají nijak super dlouhou životnost. Ale o zbytek bych se rozhodně nebál.
Jestli něco PC komponentám opravdu vyhovuje, tak trvalý provoz při stabilní zátěži a stabilní teplotě. Co komponenty opravdu opotřebovává jsou cykly chlad-teplo-chlad, tedy typická zátěž v podání hráče her. Tady vznikají defekty, praskliny, studené spoje a tady ty komponenty odcházejí. Navíc většina hráčů o HW ve skříni moc často nepečuje a typická karta tak nasbírá velké množství prachu, ve kterém se pak peče, stejně tak řada hráčů žene HW pomocí OC a zvyšování napětí na hranu možností, tedy přesný opak provozu při těžbě.
Tedy mnohem raději si koupím kartu od těžaře než od hráče. Protože ta od hráče zažila mnohem horší zacházení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U normálně očištěných karet z miningu se není čeho bát.
Jediný problém jsou experti, kteří to od prachu čistí wapkou.. Na tom nejmenovaním čínském obchodě se tyhle karty prodávají u některých na férovku jako POUŽITÉ, takže ani nelžou.
Většinou recenze spokojené, ale.... pak se tam objeví nějaký zoxidovaný kus..
A to je ta wapka.. Takže jen nesmíte mít smůlu..
Raději si vezmu třeba správně deklarovaný použitý Asus, než nonema o nějakou tu stovku levnější , kde se prodávající dušuje, že je to nové.. a v diskusi zjistíte že sotva..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.