Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Repasované počítače. Vyplatí se, nebo nikoli?

PR článek
Repasované počítače jsou cestou k výrazným finančním úsporám. O tom nelze pochybovat. Jak je to ale s jejich kvalitou a případnými riziky? Odpovědi naleznete se na následujících řádcích.

Výhody a nevýhody repasovaných počítačů

Repasovaný počítač je zařízení, které již bylo nějaký čas používáno (často ve větších firmách) a následně se stalo z důvodu obměny vybavení nadbytečným. Stále jej lze ale používat. Proto prošlo odbornou kontrolou a nyní si jej můžete opět koupit. Na jednu stranu mohou být repasované počítače hlučnější a mít rovněž drobné škrábance, na stranu druhou ale můžete výrazně ušetřit. Na co se ale zaměřit, abyste se „nespálili“?

  • Značka. Pří nákupu se určitě soustřeďte na značku výrobce. Pokud si kupříkladu pořídíte desktop Dell, budete mít jistotu, že za ním stojí známá firma.
  • Záruka. Chcete-li nakoupit s klidným srdcem, rozhodně věnujete pozornost záruční lhůtě. V e-shopu Technimax.cz kupříkladu tato doba činí 13 měsíců!
  • Výkon. Samozřejmě se musíte rozhodnout, zda potřebujete kancelářský či herní počítač. V každém případěnemůžete očekávat, že si pořídíte „dělo“ za pár tisíc.  

Sháníte také další levná zařízení? Žádný problém!

Repasované počítače pochopitelně nejsou jedinou možností, jak můžete při nákupu ušetřit. K dispozici totiž máte rovněž širokou nabídku repasovaných monitorů, ale také serverů, tiskáren anebo monitorů. Vyberete si navíc i v případě, sháníte-li kvalitní notebook za příznivou cenu. Skončeme konstatováním, že pokud nebudete očekávat nákup špičkového zařízení za enormně nízké ceny, repasované výrobky nepochybně splní vaše požadavky.  

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi