Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Reprosystém s digitálním připojením Abit iDome DS500, SW510

Nějak jsem nepochopil tu poznámku na konci o DPH v Rakousku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu. Pokud bych je kupoval v Rakousku (pokud jsou tam k sehnání), tak sice zaplatím tu jejich 20 % daň (pravdivost čísla jsem nezkoumal), kterou mi tady ovšem vrátí a já zde zaplatím naši 19 % DPH.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zlaty Genius HT ... to s tim SPDIF je dobra mocholapka na lidi .... je tam uplne zbytecne .... vzpomel jsem si  ze nekde na netu byla jednoducha stavebnice-schema  jednoducheho SPDIF rozhrani pro PCM

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: Jsi-li "koncák", tak Ti DPH nikdo nevrátí (jsme v EU...).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych od takových firem jako Genius,Hama atd. nekoupil co se týče kvality zvuku nikdy nic. Nejsem tak bohatý abych kupoval šity.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jesti chcete někdo repráky opravdu na poslech hudby, mám asi 10x lepší řešení.
Vlezte a web Neckermann a kupte si "3cestné reproduktory" 734/726ZJ za 1400,- a k nim v bazaru za 500-1500 nějaký klasický zesilovač. Já je kupoval loni ještě o pár stovek dražší, ale zato jsem měl štěstí a za 500,- koupil zesilovač Maranz (na eBay jsem stejný viděl za 100-200 euro). Čekal jsem na ně asi dva měsíce a přišly mi týden po vánocích...
Jedná se o 4 pásmové klasicky 80cm velké sloupy. Basák, střed, výšky a dole v boku je velký měnič, takže vlastně to je jako dva subwoofery. Za 700 snad nikdo dřevěnou sloupovou bednu se 4mi repro nesloží ani doma. A hlavně mají i pěknou povrchovou úpravu.
Můžu říct, že hrají výborně a při ceně se zesilovačem 2-3000,- se na to nehrabe žádná počítačová sestava ani kdyby stála 10000,-. I proti minisystémům je zvuk perfektní a blíží se audiofilním nárokům.
Porovnával jsem ty bedny poslechově najednou s repro Tannoy Mercury M3 (výborně hodnocené ve Stereo-Video) v asi 10x dražší cenové kategorii a samozřejmě hrají jinak, ale rozhodně né zase o tolik hůř. Díky větším basům jsou na rock dokonce příjemnější. A hrají čistě a nezanikají ani detaily v pozadí o kterých vím, že mimo "pořádnou" aparaturu bych ani nevěděl, že jsou na CD nahrané.
Prostě kdo chce opravdu poslouhat hudbu a ne mít plnou hubu keců, wattů a toho, jak mu jeho Logitechy, Creative nebo Geniusy hrají, za menší peníze má možnost mít něco zvukem o pár tříd výš. A to není urážka, dřevěné Geniusy mám taky a nedá se to srovnávat.
 
Audiofil bude mít větší nároky a koupí si podstatně dražší sestavu a i mě při vyslovení jména Neckermann vstávají vlasy na hlavě, ale tohle v poměru cena/kvalita nemá konkurenci. A navíc stejné bedny se na internetu prodávají jinde za podstatně větší peníze. 
Navíc věřím, že když by bedny někdo rozebral a vevnitř upravil výhybky a výplně, dostal by z nich ještě o další kus lepší zvuk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

....mimochodem ty bedny mají "opravdových" 180W a při vytočení zesilovače víc nahlas hýbnou podlahou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejsem sice nějaký expert ale myslím že po vstupu do unie je to tak že dph platím tam kde kupuji ...........
tedy mi nic nevrátí ..................
leda že bych to koupil na firmu a pak si odpočet dph uplatnil u nás ........

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...by výkon 2 × 25 W měl mít vyšší intenzitu zvuku. 2×25W znamená spotrebic so spotrebou 2×25W pri danej metodike merania. Udajom o intezite zvuku je citlivost udavana v [dB/W]. Pricom na vyrovnanie intenzity zvuku  rozdielu citlivosti 3dB/W potrebujeme dvojnasobny vykon zosilnovaca.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Nedelak: ... jen mi vrtá hlavou, proč jsou tak levné ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohumil_vikL:
Taky nechápu. Myslím si, že odnést je do HiFi bazaru, dostanu za ně 2x až 3x  tolik :-)
Ale kdo nevěří, můžu mu je nafotit. Dlouho jsem v tom hledal háček, ale nenašel. Samozřejmě neváží kadá bedna 20-100kg jako audiofilní, ale jsou celkem lehlé a nebudou ze silného materiálu. Ale stejně. I kdyby si někdo chtěl dělat repro doma, za 1400,- určitě 8 měničů a materiál nenakoupí. A zpracované jsou pěkně. Dají se porovnávat s bednami za třeba 8 tisíc (za obě) prodávanými v obchodech.
A hlavně je to jen reproduktor a není omezený nějakým trapným zesilovačem jako většina beden pro levné domácí kino a PC. A naštěstí dnes se po bazarech dají koupit opravdu kvalitní zesilovače na poslech hudby za pár stovek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohumil_vikL: Hm. Je to opravdu zajimave. Chtelo by to znat vyrobce (na coz mas napriklad ty jako kupujici snad i pravo).

BTW. Videl jsem je v inzeratu (popis 1:1 od Neckermana) s cenou za 2.5k :o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen se obavam, ze bedny o priblizne 5-6 litrovem obsahu nebudou mit 20-20.000Hz ani jako plasice domacich hlodavcu ;o( V tomhle nenavidim komercni vyrobce, ze umyslne nedodrzuji standarty a uvadeji v podstate pravdive ale uplne zavadejici informace - cimz asi oblbnou pomerne dost zakazniku ;( Mam doma bedynky z MDF kolem 2.5 cm s objemem kolem 12 litru co maji pri -3db asi 50-32.000Hz cimz se dole hodne vzdaluji idealnim 20. Ale je to dano tim, ze jejich vyrobce si vazi sveho jmena a uvadi tam skutecne namerene hodnoty. Jinak pro rejpaly za tech 32kHz (ktere uz davno neslysim -mozna tak moje deticky) muze neferofloridovej ScanSpeak. Pokud se nekdo rozume zamysli nad cenou tohoto vyrobku, musi nutne prijit na to, ze jak bylo naprosto spravne napsano v recenzi, jsou to bedny pro nenarocne zakazniky kteri chteji za usetreny peniz maximum. Ano za tyhle penize se neda asi postavit nic moc zazracneho, na druhou stranu na ozvuceni k Doomovi by mi to taky v pohode stacilo a neremcal bych ;o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-MAK- : Na scanspeak nemam, ne ve velikosti co stavim ;)). Proto jsem poridil z holandska starou serii repraku od Vify. Pocitam ze celi bedny vyjdou na 25k. 60l - 1"/5"/10" (prumerny citlivost 90,5dB - trdi vifa, pri pouziti jejich navrhu vyhybek, charky nemam protoze je to navrch z roku 97)
Jak tu nekdo psal o tech svejch 4pasmovejch bednach, tak vam mozna udelam radost, ze repraky v nich jsou skoro urcite cesky TVM (kdysi Tesla Valaske Mezirici). Jsou to na svoji cenu uzasny stroje. Stojej proti konkurenci velky prd a pritom i hrajou. China obvykle jen vydava zvuky. Dneska se tomu rika hudba, ale neverte tomu. Doma mi hrajou 30let stary samodomo tesly se stejne starym zesilovacem(TW-40 + novy kondiky :))) a nic v kategorii 0-4k je zatim neporazilo nic.
PS: Lidi prosim vas, nepouzivejte pojem HighEnd, to je kategorie kde neni limit cena, ale technologicka uroven . Vetsina veci pod 10k nesplnuje ani HiFi nornu a ta je samo o sobe jinde nez HighEnd. Treba ty vejskace co ma -MAK- v bednach uz HighEnd je, taky jeden stoji nejspis tak 80-150EUR, nebo jsou to ty se spickou na membrane a stal kazdej 450EUR :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-MAK-: Vyrobci nelzou, jenom lidi jsou neinformovani. Bez udani tolerance (tolerancniho pole) je totiz i udaj 5-50000 Hz u te same bedny co ma dneska napsano 20-20000Hz pravdivy, hadej proc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

všechno je otázka peněz, koukám "reálný výkon" :-) co to je? 180W.....myslím že těm bednám nacpat sinus a 180W.... :-))) já mám rád údaj PMPO.....opravoval jsem jakousi věžičku, udávaný výkon 2x 80W PMPO, v každé bedničce byl repráček 10W, trafo bylo 20W a zesilovač MBA810 asi 2x 5W.......ale věž měla špičkových 160....... je to legrace ale prostě není Watt jako Watt

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

....pardon, ne reálný ale "opravdový"..... :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to nedelak: tak naky fotky ukaz...ja si na tvou radu ty repra objednal pac me moje soucasny pc bednicky uz neuspokojujou. Klidne i na mail traktor2ZAVINACseznam.cz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Nedelak: kolega si je objednává ... pošli ty fotky na 4767(zavin)seznam dík ... ps: ta velká "díra" z boku co jde vidět na fotkách na odkazu co jsi uvedl, je reprák jestli jsem to dobře pochopil .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Nedelak: mrkni na ty dva odkazy a dobrě si je porovnej ... pak napiš co si o tom mysliš ...

http://www.neckermann-international.com/cz/nm1/shops_specials/spot_aktue...

http://www.neckermann-international.com/cz/nm1/technikwelt_computer/dvd_...

První je ten tvůj a ten druhý ... mrkni se ..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

n: To neni tak uplne pravda, za totace se dost precizne dodrzovaly normy mereni. Dneska je to diky cine akorat bordel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd normy. Když je tam 20-20000Hz, je to bohužel pravdivej údaj a výrobce je nepostihnutelnej. Jen tam jaksi chybí to, s jakou odchylkou. Klidně to může bej +-20dB...
Je to asi takový údaj, jako kdyby někdo prodával 20 mouky.
5" nemůže dát ani 50Hz v nějaký rozumný síle, takže výrobce zase kecá...
U sloupů za třináct set taky blbost. Za to koupíte jeden lehce podprůměrnej basovej reprák. Z toho si můžete snadno představit, jak to může hrát. (srovnání s minisystémama je docela směšný, protože ty obvykle zrovna moc dobrej zvuk nemívaj)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem cely den mimo. Poradte mi nejakou sluzbu, kam jednoduse bez nejake vic slozite registrace muzu verejne uploadovat fotky a ja je tam dam. A sem pak hodim odkaz.
Jinak upozornuju, ja si kupoval opravdu ty CAT LEB-40 z druheho odkazu a za 1600. Nerucim va ma zo, ze ty za 1400 jsou stejne, i kdyz na malem obrazku stejne vypadaji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dadax: v parametrech pisou impulsovy vykon 440W, sinusovy 180W. Ja tak silny zesilovac nemam.
Prepocteno na "PC repro watty" by tyhle bedny mely tak 15000W  :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nahraj.cz
edisk.cz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Nedělák1: .... zkus ".tk" ... např www.foto-bedny.tk ... jestli ta stránka u nich neexistuje, hned ti ji nabídnout ... stačí aktivní email ... naflákat fotky do Wordu :) převést na html UPnout a je to ...

PS: anebo nějaké e-album .. ale nevím kde :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak sem tam volal a prej je tenhle typ beden jen jeden akorat ma v ruznych katalozich jiny obj. cisla a kdyz si to clovek objedna pres net tak to maj o 2kila levnejsi. Takze to co maj v katalogu za 1599 nabizej na netu za 1399 a je to nemlich to samy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

poslal jsem fotky mailem, tak je kdyztak nekde zverejnete. Fotoalba po me chtely registraci s jmenem a adresou a na to ja jim ser....
 
traktorovi to nedoslo, protoze ma plnej mailbox

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JiX:O jakych normach mluvis ? a hlavne proc ? zadne normy v oznacovani frekvencniho rozsahu se totiz DODRZOVAT NEMUSI, neuklada to zadny zakon ani predpis ani to neni obsahem prezkouseni elektromagneticke kompatibility a bezpecnostnich norem pro uvedeni na nas trh.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Nedělák1: Ok ... kolega mi je přepošle a já je pak nějde lepnu ... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Nedelak: .. ty fotky fakt zajímavé.... hodím ot někde na net ... no nakonec je budu mít taky :) jo mohl bys prosím tě ještě fotnout ten subáč bez krytu jesli to jde, a pak ještě konektory ... dikec

PS: asi už chcu toho moc :) ale kdyby se ti chtělo změř prosím tě pruměr toho subu .... ;) dík

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ta cena je za par nebo za kus?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za pár ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.