Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Retro: iMac - počítač s pěkným zadkem

fuuuj, puck mouse!!!! :-)
To jsem si vzpomněl, že jsem s tímhle zázrakem musel klikat 14 dní, a jak z toho bolela ruka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dneska je Apple Magic Mouse, je dokonce bezdrátová, placatá a nabíjecí konektor je na spodku, takže při nabíjení ji nelze používat. Ergonomie lvl Apple.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Magická myš mě nebolí, byť její ergonomie je tedy taky "podařená," zvláště to nechutné dotykové UI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne na ty recenze, chvalici design a kritizujici mys a chybejici disketovku si pamatuju. A i tak jsem se po letech o tomto modelu dozvedel mnoho veci, ktere jsem netusil.
I to nacasovani clanku je uzasne, zrovna nedavno jsem potkal ctecku CF karet v iMac provedeni. A to na nahody neverim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

paradny dizajn, vdaka za spomienku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný. Ještě mám jednoho Powermaca G3 v provozu s devítkovým systémem. Nejhorší bylo, když za den několiktát zatuhl (zřejmě nalovil najaké rušeníčko na dlouhém SCSI káblu), až jsem zjistil, že jej musím odstěhovat co nejdále od WiFi routeru a od té doby žádné (pravidelné) mrznutí. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kedy konečne bude aj videorecenzia?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mě se naopak tenhle plastovej zaoblenej blob moc nelíbí. Sice rozumím, že to bylo něco jiného než do té doby, hranaté, bílé krabice, nicméně vzhledem k neustálému upgradování a onu all-in-one omezenost bych z toho ani tehdy nejásal (upgradování samozřejmě myšleno tak, že dneska se vymění prakticky mobo, cpu, paměti, zkrátka všechno, dříve se toho pokud možno vyměňovalo co nejméně a spíše doplňovalo). Jinak to byl nepochybně zajímavej stroj.

K nahlodanýmu jabku jsem se poprvé dostal v iStyle na smíchově, když jsem se dostal do prahy, jinak všichni měli stadardní x86 HW a nebo děcka konzole (obvykle PSone, segy nebo klon NESu - pegasus).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to už je vážně moc, ten jeden co byl s dobrou obrazovkou bych vykuchal a upravil na G5 2GHz s 8GB RAM a ATi 9800 128MB Pro. I tak by to bylo kouzelné retro navíc ještě použitelné a koukatelné.
Ještě by mě zajímalo jak to u toho Maca bylo s izolací obrazovky, spousta normálních monitorů se dělala bez, ale ještě mám funkční s dobrým obrazem a nevysvícený poloprofi Dell 21" (1920*1440/85 nebo 1600*1200/100) s izolací typu klec kde jsem žádné rušení nikdy neviděl ani když byl poblíž wifi vysílače - ale váha nějakých 38kg :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2005, kdy jsem ty iMacy skládal, byla uvedená konfigurace nejvyšším modelem v nabídce Apple, žádné retro :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je víc jak deset let je v pc technice retro .-) Dvacet a víc pravěk :)

Osobně jsem v 2005 měl Athlon XP 3200+ a 2GB DDR 400, grafika 9600Pro 256MB. Na tom šla tehdejší pecka FarCry v 1024*768/85 krásně.

Starý Mac jsem taky vyzkoušel, typ přesně nevim ale podle vzhledu odpovídal tomu recenzovanému, pomalý ale při kancelařině stabilní, to bylo při praxi na úřadě, někdo ho tam dotáhl z ciziny, vše bylo v angličtině - rok 2003.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Novsiu reviziu tohto mi raz niekto doniesol zadarmo. Bola to este prva verzia, lebo to malo notebookovu CD-rom, nie neskorsiu strbinovu. Ale uz v tom bola Rage so 6MB VRAM. Este som do toho vrazil 128MB RAM modul ukoristeny inde. Mozno to malo aj len 233MHz procesor. Povodny system v tom bol IIRC tiez nejaky 8.6, ale znacne nahnity. Vyhodil som ho a postupne preinstaloval na 10.0, 10.1 a ostalo u 10.2. Ostal som prekvapeny z toho ako 10.2 v ktorom bol prvy krat aktivny rendering GUI cez grafiku bol ovela pouzitelnejsi, nez starsi system 10.1.

Poslal som ho do sveta a teraz caka na vymenu kondikov jeden iMac G5 a v skrini ticho caka na teplejsie pocasie dalsi G5 "Quad".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.