Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Revoluce v prodeji her: EA vám vrátí peníze, když se hra nelíbí

Ano je to fajn, aj ked obavam sa ze pri mnohych dnesnych hrach, hlavne FPS, ten 24 hodinovy limit bude v pohode na dohranie celej hry a potom jej vratenie. Viem si predstavit ze zopar spekulantov to bude vyuzivat. Ale myslim si ze EA s tym rata a bude to male percento oproti beznym uzivatelom ktory tuto sluzbu vyuziju. Na druhu stranu to mozno vytvori pozitivny tlak na vyvojarov aby tvorili kvalitne tituly ak sa stane ze proste sra*ky sa budu vracat a nezarobia si. Osobne by som este ale rad prijal moznost predaja digitalne zakupenej hry dalej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím že jsou tituly u kterých byla na vývoj hravě překročena pětiletka a kde je to již neomluvitelné.Jenže právě distributoři tlačí často vývojáře zkracovat čas pro vývoj her a hry jsou nedodělané. Tento tandem pak dělá z hráčů betatestery a když mají hráči štěstí tak do půl roku je produkt v použitelném stavu. Další nešvar je že razí politiku vydat za nějaký časový úsek 5 škvárů než 2 kvalitní hry. Kvantita vítězí nad kvalitou.Hry se vyvíjí tak aby je dohrál i velmi podprůměrný hráč (obtížnou hru si podprůměrný hráč přece nekoupí).Kde jsou ty časy kdy každé studio považovalo za věc cti že hra musela za něco stát. Dnes většina hráčů ani neví kdo hru vytvořil (znají jen distributora).Jak v takovém prostředí může mít studio které vytvoří zpackanou hru z ostudy kabát když je prakticky v anonymitě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Upozorňuješ na věci, které uspokojivě řeší tržní prostředí. Ty taky například nevíš kdo ti vypěstoval obilí na rohlík k snídani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak aj ked mam rad, mozno radsej, stare klasiky tak zasa nebudme idealisti a tie casi tu nikdy neboli - ked kazde studio povazovalo kvalitu za vec cti. Srajdy sa tvorili aj na 8 bity aj v casoch prvych PC aj v druhej polovici 90 rokov. Skor mam ale pocit ze pre stromy nevida vyvojari les. Dnes je velka cast developerov az obsesivne ponorena do grafiky a vizualu a tam to tak nejak konci, pretoze na generovanie toho kontentu potrebuju armady grafikou a proste na design a hlavne jeho vyladenie uz nezostava cas.
Osobne mam ale este pocit ze hry su cim dalej tym viac mainstreamove, proste pre kazdeho. Predsa len davnejsie existovali rozne aj speciality a aj rozne zanre a bolo to viac diverzifikovane. Dnes, ak chcu studia prezit, musia to robit pre velke masy a tym padom aj samotne hry su take ake su.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me pripada fakt, ze hry dohraju za 24 hodin a nemam chut si ji zahrat znovu, za chybu opravnujici reklamaci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ mi uhradia psychickú ujmu ktorú utrpím pri hraní a inštalovaní ich zaDRM-ovaných hier potom by som aj do toho šiel

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Heh a bude se to tykat jen nekterych her a bude tam pet hvezdicek s osmi strankama podminek pod carou:)

To, ze nejsou dema a ze se prachy za hry nevraci je dusledek toho, ze vetsina her jsou tak priserne sracky, ze pri hrani dema by to kazdy hned poznal. O vraceni penez nemuze byt ani rec .... Obrovske zisky jim jdou prave z her, ktere jeste nevysly a tudiz na ne nejsou ani spatne recenze a lidi si to predobednavaji (mno, zas na druhou stranu, dobre jim tak:o) Navic dokazou pouzivat i hodne mafianske taktiky, jako kdyz si hru nepredobednate, tak bude drazsi a nebude mit nejake vychytavky .......

Opravdu by me zajimalo, jake tituly budou v tom originu .... bud par fakt nejakych lepsich nebo uplne propadaky, ktere by uz stejne neudali ani zadarmo ..... vyber toho druheho bude velice pestry, vlastne jim staci, kdyz tam budou hry az po vydani a ne pro predprodej, protoze pak vyjde (jak jinak) spatna recenze a hru by si stejne nikdo uz nekoupil, tak ji daji na origin a budou doufat, ze par lidi to nestihne do 24hodin zrusit:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že s tvrzením "...vetsina her jsou tak priserne sracky, ze pri hrani dema by to kazdy hned poznal." nemáš pravdu.
Ty už jsi se asi leccos nahrál (já taky) a vypěstoval sis cit a smysl pro to, rozeznat mechaniky hry a usoudit jestli je hra tvůj šálek čaje a dokážeš odhadnout, zda se po pár hodinách nestane repetetivní.
Obyčejnej občasnej hráč bude ze hry 4 dny vyplesklej, bude tvrdit jak je to husto-kruto-přísný a pak vyjde něco novýho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na přímou odpověď "BTJ" nemám nervy, protože hrozně plká. Takže jen dodám, že repetetivnost může být hráčem žádána.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Opravdu by me zajimalo, jake tituly budou v tom originu .... bud par fakt nejakych lepsich nebo uplne propadaky, ktere by uz stejne neudali ani zadarmo"

btw, tituly tam nebudou, jiz tam jsou... ))
http://store2.origin.com/store/eaemea/home/

ale ani se tam nedivej, presne jak pises, same sracky
BF4, Titanfall, Darksiders II, Mass Effect, Fifa, Metro: Last Light

"Navic dokazou pouzivat i hodne mafianske taktiky, jako kdyz si hru nepredobednate, tak bude drazsi a nebude mit nejake vychytavky ......."

Co je na tom mafianskeho? Kdyz uz si neco predobjednam, a zaroven sverim nekomu sve penize tydny pred tim, nez budu moci hrat, tak ocekavam nejaky bonus. U digitalni distribuce nejak nehrozi, ze by dosly zasoby klicu )))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mafianskeho je na tom to, ze kdyz to nepredobednas, tak uz treba nikdy nebudes si moct (ani za vyssi cenu) ty bonusy dokoupit ..... takze jsi chytre psychologicky vydiran a dotlacovan k tomu, koupit zajice v pytli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v jednom prispevku kritizujes vyssi cenu, kdyz nepredobjednas. Ted zase vyssi cenu obhajujes. S tebou to fakt nema smysl.
Mej se

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Oni se asi Vážně snaží. Stačí se podívat na humblebundle.com kde s nima taky běží akce které využilo už pět lidí kolem mě a to ani nevědí co to humblebundle je. Mimochodem...ty klíče jdou aktivovat jak ve Steamu tak v Originu...což znamená, že můžete některé klíče i darovat (i když by se to prý nemělo :) ).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty nejnovější kousky si ale (nehledě na to, jak jim záleží na všech ostatních) stejně nechali pro sebe jen na Originu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A? Ctu spravne The Humble Origin Bundle? Nevidim tam ani steam, ani EA.
Jsem mile prekvapeny, ze tam jsou vubec steam kody...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to Humble Bundle a u toho jsem si na Steam kódy prostě zvykl, dávají je už dlouho. Podle té logiky taky klidně můžou přestat přijímat PayPal platby, protože se tam nikde nepíše, ale zrovna tak jako nedodání Steam klíčů by to byla jenom blbost, která by jim snížila příjmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snazi se, jednoduse se da rict ze venovali charite v tuto chvili cca $8m. Stejne to ale pro vetsinu bude zle EA, protoze to pisou na webu )
btw: pri cene 1$ by si to uz mohl dovolit opravdu kazdy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekna iniciativa len trochu s krizkom po funuse. Kto chce tak si to 'Full demo" stiahne odniekial zdarma,odskusa a podla zazitku si pripadne dokupi origo aby podporil vydavatela a trochu aj studio. Z noviniek mna osobne oslovilo akurat tak MotoGP13 a World of Warplanes. Bioshock Infinite,Tomb Raider,Deadpool su sice graficky a pribehovo pekne ale maju velmi kratky hraci cas a chut-znovu-si-zahrat je 0 cela nic... Takze si za tych par hodin zabavy tolko penazi nezasluzia. Mozno az budu vo vypredaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tituly jako Tomb Raider, které jsou vlastně spíš interaktivní filmy, to budou mít těžké. Ale ten krátký čas hry tam já osobně beru spíš jako pozitivum, holt poslední Tomb Raider neobsahuje levely, kde by člověk osum hodin bloudil v nějaké pyramidě, hledal páku od vrat a občas odprásknul nějakého pavouka nebo netopýra. Pokud by se to snažili "ředit", tak to nemá zdaleka takový spád.

Já mám tyto krátké hry rád - Mafii (no i ta dvojka šla), HL2 + EP, Portaly, Mass Effecty, Maxe Payny, poslední Tomb Raidery... Člověk má zábavu na nějaký ten měsíc, po hodince večer denně, naopak ty "nekonečné" tituly mě začínají v poslední době štvát. Je fakt, že když jsem byl na škole, tak bylo času výrazně víc a asi by mě to taky nenadchlo. Ale vlastně ne, Mafii jsme tehdy všichni milovali...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

90% dnesnej produkcie dohras za 5 hodin, takze kupit zahrat vratit. To znie dobre.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pekne EA vyraza do proti utoku. A Humble Origin Bundle je obrovsky uspech. Trzby 7 000 000 USD za 5 dni. Vsetko ide na charitu. 1 700 000 potencialnych zakaznikov do Origin systemu. HumbleBundle moze podakovat EA za takuto propagaciu.
A inak tie nazory, ze warez ako demo... S ponukou EA na vratenie penazi argument na warez straca zmysel.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A prekupnici na aukru na te charite jeste vydelaji. Hnus

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to jsem si taky říkal, že warez na vyzkoušení najednou postrádá smysl, ale to by ty limity musely být asi tak třikrát větší. Nebo možná přizpůsobené podle konkrétní hry, ale než se stresovat, jestli to do sedmi dní stáhnu a ještě vyzkouším, abych to kdyžtak vrátil, je docela málo. Stejně tak 24 hodin od instalace je málo. Můžu mít třeba jen hodinu na hraní jeden den, a s tímto systémem budou vývojáři zase motivovaní udělat pořádnou hlavně tak tu první hodinu gameplaye.

Kdyby radši dobu zapůjčení určili postupem ve hře... Třeba po čtyřech hodinách hraní by to už nebylo možné vrátit... A od zakoupení byly alespoň dva, lépe tři týdny... Jo, to by pak mohlo velkou část warezu zabít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu, vsechno spatne, radeji nic...

zabit warez? Nezapomen, ze nejdrive musis z kreditky penize poslat. To bude zasadni problem. Porad bude "jednodussi" kliknout na odkaz... Tohle dle mne warez v zadnem pripade ani neohrozi.
Nechapu, na co se budes divat na klici ke hre tri tydny? Co na nem uvidis? Nebo nakupujes hry do supliku?

Ten pronajem zni zajimave, ale malokdo bude chtit platit za demo, zvlast kdyz je standardem za demo neplatit. To uz ty prvni levely muzou dat rovnou zdarma, platba by uplne ztracela smysl. Komu se zalibi, ten si koupi, komu ne, ten nekoupi. Zbytecny presun penez ty - ea - ty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Prodej her dnes nejvíce spoléhá na různé trailery, in-game videa od vývojářů a podobně. Ty tam jsou doby, kdy" jsem za deset vterin mohl zacit hrat. Dnes nez se clovek dostane pres ty videa tak je 10 minut v tahu, pak si parkrat zacvaka mysi a dalsi video. Toto uz nejsou hry, pokud chcu sledovat video tak si zapnu film.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A este lepsie su tie videa, ktore sa nedaju nijako zrusit. Minule som takto hral jednu hru, kde bol nejaky usek, v ktorom som neustale zomieral a bohuzial mu predchadzalo asi 30s nezrusitelne video. To uz som mal sto chuti zlamat tym vyvojarom ruky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No mam přes origin Crysis 3. No a co mě štve je nutnost být online při spuštění hry. Na to být online mám online hry typu mmo. Když jsem nedejbože mimo internet, či vypadne lektrika a chci si zahrát něco na odreagování "offline" tak to díky originu nejde....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty sa hras na pc, ked ti nejde prud? To aj ja chcem take :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.