Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RMS chce, aby weby umožnily anonymní platby za obsah

Musím ocenit článek za začátek, ten seriál osobně považuji za boží (ne samozřejmě všechny díly), ale pokud někdo tento seriál viděl, tak nemůže pochopit , jak mohou existovat lidi, kteří "nemají co skrývat". A za druhé, jak je dnešní technika nebezpečná a co se dá na sledování zneužít. I když nemáme fungující AI, tak vlastně ani ta není tolik potřeba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že situace se šmírováním je mnohem horší, než-li si dokážeme představit. Již delší dobu mám v záložkách pár věcí, který si plánuji pořídit. Odkazy vedou přímo na stránky výrobce. Nedávno jsem se mrkl, zda-li není zboží ve slevě. Hned druhý den jsem měl přesně to zboží v reklamě na facebooku. Jak je to možné? Nepoužil jsem žádný vyhledávač. Možná to je tím, že používám Chrome. Nevím. Neřeším. Každopádně mne to překvapilo a nedělám si iluze, že jsme šmírováni na každém kroku. Dneska se mrknu na článek o nějakém mobilu a zítra je mi servírována reklama přesně na tento mobil...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ehm? Cookies? Toho sis vsiml teprve dneska?:-O
Ono uplne staci se podivat na nejakou vec na Aukru a pak mi to cpe reklamu typu odkazy na nejake podobne veci, ktere nekdo prodava na aukru....
To uz funguje strasne dlouho...Na tom neni nic slozityho, ani "smirovaciho" - proste prachobycejne cookies.
Hele, stejne tam "nejaka" reklama byt musi....tak je docela jedno jaka, ne?:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skripty. Jak je na nějaké stránce ikona Like, +1, etc. tak za ní běží skript, který sleduje uživatelovo chování a bonzuje ho svému pánovi, bez ohledu jestli má u daných služeb účet a je (ne)přihlášený.
Ze začátku jsem se divil při instalaci NoScript kolik je toho zablokovaného. Druhou stránkou je, že bez selektivního povolování nebo povolení všeho si v eShopu neobjednám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Horšie než reklama je že v snahe čo najviac zarobiť je ovplyvnený samotný obsah článkov. Ono je dnes už v podstate jedno čo napíšete, hlavné je že sa bude naň klikať. To isté platí aj o rôznych anketách a hlasovaniach kde je šumafuk či kliknete ano alebo nie. Takto sa s webu kde ste až donedávna čerpali bohatý zdroj nových informácii postupne stáva obyčajný click_bait.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano, dukazem je i tento web

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Anonymni platby ano, ale pouze normalnimi mezinarodne schvalenymi platebnimi prostredky.

A ne bitcoinem, jehoz hodnota je primo zavisla na cene AK-47 a kila kokainu, protoze vsechny tyhle virtualni meny jsou darem z nebes vsem, kdo ze zjevnych duvodu nemohou akceptovat dohledatelne zpusoby prevodu penez.

Nicmene se naskyta otazka - kdyz je platna anonymni, jak pozname, kdo platil?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A nestačí len spárovať s platbou nejaký anonymný účet?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vacsiu blbost ste povedat nemohli.

Existuje kopa legitimnych dovodou pouzivat bitcoin. Sam ho pouzivam na posielanie penazi do Brazilie a Thajska. Podotykam z plne legalnych dovodov. Priemerna cena poslania do Brazilie na ucet bola 100EUR pomocou bankoveho systemu. S bitcoinom sa cena znizila na par centov za transakciu a max 3-5 eur za prevod a vyber.

Takisto Tor .... legitimne viuzitie novinari atd. v krajinach kde uraduje diktator. Bitcoin tiez dokaze plnit tuto funkciu.

Cim viac ludi toto vyuziva tym je vacsi tlak na zlacnovanie bankovych sluzieb aj pre ostatnych.

To ze cena bitcoinu je zavysla na cene nelegalnych produktov je tiez velka loz (hoci je pravda ze v zaciakoch svoju popularitu bitcoin ziskal takto)

Cely Vas komentar je kratkozraka hlupost plna klamstiev.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, taky mi vadí, že banky chtějí šílené poplatky za poslání peněz do zahraničí.
Nějakou daň bych třeba i pochopil, protože za to by mohli zákony, ale oni vybírají velké poplatky jenom protože můžou a kartelově se mezi sebou dohodli, že to tak budou dělat.

S bitcoinem ušetříte za poslání peněz do zahraničí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jezko on o takych veciach nema ani ponatia)) ked si redaktor vybera najlacnejsie ssd tak logicky nemoze mat ani potuchy ako funguje svet,bitcoin a financie. na to treba citat kazdy den hodiny urcite weby aby bol clovek informovany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavnim rozdilem mezi bitcinem a "normalnimi mezinarodne schvalenymi platebnimi prostredky" a duvodem, proc se bitcoin nedari schvalit je, ze platba provedena bitcoinem se spatne dani. Nejde o terorismus, o tom se jenom mluvi, jde proste a jednoduse o to, ze vlady chteji vsechno zdanit aby meli penize na socialisticke experimenty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Viz. danění Apple v Irsku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Irsko je malá země, které se není problém upsat ďáblovi s nízkými procenty, protože i ty nízká procenta pro ně v absolutní hodnotě znamenají slušný příjem do jejich malého státního rozpočtu.

Ale ty velké nadnárodní firmy jsou vyjímka. Nemyslete si, že tam vláda nepumpuje normálni lidi... oni to určitě dělají.
A teď hádejte kdo nejvíce obchoduje s bitcoinem?? Normální lidé ve snaze ušetřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

poznámka k článku:
opravdu jenom další stupidní článek na zvýšení čtenosti a rozpoutání diskuze.

Úplně mi stačí, jak vidím článek začínat "Kdosi chce nějakou změnu" a přitom článek se uzavře konstatováním "Neočekávejme, že Kdosi něco změní". Autor tím sám přiznává, že článek má reálně nulovou hodnotu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"zvýšení čtenosti a rozpoutání diskuze. "
Děkujeme že se taky na tom podílíte :) :)
Ps. asi bych už neměl chastat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Person of Interest for the Win !!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Stall Mann? Podle jména poznáte je. Ať si raději sleduje svůj zadek a neotravuje ostatní lidi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. Až na to že to je "podle ovoce poznáte je", tedy podle jejich činů.
2. Čemu nerozumíš na pojmu "anonymní"??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.