Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: Roku 2020 vydáme samostatné grafické karty

No ak v skutočnosti Intel má zatiaľ len tento 3D model, mal by si pohnúť :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

https://www.alza.cz/msi-geforce-gtx-2080ti-gaming-x-trio-11g-d5447881.htm za 34K

a je to tady :))) EVGA dokonce 36K ofiko predobjednavky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pred 20 rokmi som zvazoval kupu Intel740 8MB AGP, ale nakoniec som zobral S3 Savage 4 8MB. Vykon bol v pohode len ma prekvapilo hnusne rozmazane bilinearne filtrovanie textur - vtedy som bol este zvyknuty na super ostry softwarovy point filtering. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

yo, mal som, potom som este kupoval s3 savage4 32MB.. Nasledovala riva TNT2 ultra, geforce2 mx a po prichode Farcry1 radeon 9600xt, ale sekalotoooo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi sok som mal ked som potom kupil Geforce MX 400. V driveroch bol v zaklade nastaveny ten najnizsi typ mip-mapingu, takze to vyzeralo jak totalne rozmazany grc s porovnani s S3 grafikou. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno ja som vtedy mal pokazeny 15" CRT, vsetko islo do zelena dako.. cize kvalitu som nejak neriesil, vtedy bola dobra karta ked mala 40fps a viac v quake3 arena..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel jesti se vyrovná AMD nebo Nvidii, docela jim to přeji. Sice nemám rád politiku Intelu to budou prodávat ještě podstatně dráž než Nvidia. Být velký hráč na poli GPU je zatím jenom mokrý sen Intelu + těch pěnez co do toho musí nasypat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel je velký hráč na poli GPU, prodá více GPU než AMD nebo NVIDIA dokonce snad dohromady, protože to cpou do skoro každého CPU.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neproda. Intel prodava CPU, to GPU je tam k tomu zdarma, kdyby bylo samostatne, tak by si to nikdo nekoupil.

Jasny, ze Intel si cenu za GPU zapocita do CPU a ze nic zadarmo neni, ale v kontextu prodeje GPU to zdarma je, kupujeme CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vetsina prodanych pc je pracovnich. s integrovanou grafikou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

...která akceleruje maximálně tak desktop a video, že jo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tu sa hovorí o 3D karte a nie o jeho simulátore ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to spíš nazval jako "nouzové záložní zobrazovadlo". Jednou jsem to dokonce využil, když jsem reklamoval graf. kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je podle Vás grafická karta když na nouzovým zobrazovadle jde v pohodě dohrát Fallout 3 ve fHD ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dohrat??? To jako vazne s tema intelovskyma ovladacema grafiky co padaji i na zobrazeni plochy ve Windows, lze??? ::)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no nevim jak fallout 3 ale na iGPU jsem videl v pohode hrat hry z oblasti esportu i WoW ;) apod. ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to jako urcite ... vlhky sen. Napriklad WoW da zabrat i tem nejvykonejsim kartam soucasnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak soucasny datadisk ale predesle byli docela nenarocne na vykon GPU ...ok na na nejvyssi detaily se nechyta to da rozum...aaaale na nejvyssi detaily to hraji stejne jen casual lamky ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady nekdo naposledy hral Cata ... to bylo posledni na VGA nenarocne.

Aktualne jsem koukal ze uz na WoW nestaci 4GB pameti na VGA. V Legion na max nedavala GTX 1080, a vyuziti VGA pameti se veslo do 3GBnaprosto v pohode. Aktualni datadisk v narocnosti docela poskocil.

V oficialnich pozadavcich je Core i7 4770 a GTX 960 4GB a to neni na nic extra kvalitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sundej si ty červené brýle, ty ovladače jsou stabilnější a kvalitnější než AMD Crimson adrenalin bla bla bla...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ve kterém vesmíru?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tedy nechci se přít o kvalitu a stabilitu ovladačů Intel. Ale jen se chci zeptat, co je nekvalitní na ovladačích AMD Crimson Adrenalin bla bla bla a o co jsou více kvalitní ovladače Nvidia GeForce bla bla bla ? Já jen pokud se bavíme o přítomném stavu ovladačů, minimálně tři roky zpět, tak s velkým pardonem mám pocit, že jestli nějaké ovladače mají vícero problémů, tak je to právě Nvidia GeForce bla bla bla. Ale možná se mýlím a čtu asi jen nějaké ošklivé pomluvy :-). vždyť přece ta hodná nenasytná Nvidia, by přece nemohla udělat něco, co je špatně.
Doporučil bych sundat z očí klapky a trochu si pročíst zkušenosti o ovladačích i na nějakých nezávislých serverech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neni pravda, sirej pomluvy fanousci AMD. Normalne ovladace NVidie jsou furt naprosta spicka v podstate bezchyby. Ale jasny AMD zapracovala a co jsem od majitelu grafik slysel, tak zadny problem.

Ty Intelovy ovladace to vazne doporucuju si na par tejdnu zkusit pouzivat, ani se nemusi hrat hry, to dokaze shodit treba i grafickej prohlizec XnView, je to sila jejich ovladace. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam nvidii a bez chyby rozhodne ty ovladače nejsou, například mám docela problémy v kombinaci s HTC VIVE, přičemž na starších ovladačích to fungovalo líp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkus se podívat např. na fora Battlefieldu 3, 4 , a 1 a přepočítej problémy s ovladači AMD vs NVidia. budeš překvapen. Problému s NVidia je minimálně 2x tolik, nebo spíš několika násobně.. Bráno s ohledem, na konkrétní chybu, nikoliv počet uživatelů. Nemám pocit, že by fanoušci AMD psali, že mají chyby v driverech od NVidie. Málokdy se vyjadřuji k něčemu, co nemám ověřené a v tomto případě, lze moje tvrzení ověřit a vyjma toho, vlastním obě karty jak od AMD, tak i od NVidie a mluvím i z osobní zkušenosti. PS: skládám herní PC, takže poznámky typu "že nevím, jak to má běhat", jsou úplně mimo mísu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máš těžky když majitelů nVidia karet je o hodně víc a různě s tím laborují, to hrstka BFU s AMD grafikami, kterým to nainstaluješ a oni se v tom nevrtaj, není vypovídající hodnota o kvalitě ovladačů. Mám svých zkušeností s AMD Crimson Adrenalin bla bla bla ovladači dost při trápení minigu ethera. U nVidia ovladačů, když jsem to přehnal, se prostě zobrazila černá obrazovka a po chvilce obraz naskočil a jelo se dál. System windows po chybě obnovil činnost ovladače. u AMD? Nemožné, černá obrazovka, a když náhodou obraz naskočil tak do minuty Blue Death, modrá smrt.
Jo a to že nemůže jet víc karet současně chápu že bereš jako vlastnost amd karet a né jako chybu. Já ji jako chybu vnímám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Crho nemam potrebu se v tom vrtat a za posledni dva roky jsem mel objektivne vice problemu s NV ovladaci ...vlastnim karty obou vyrobcu (jen pro poradek)
A za dalsi NV nejen ze ma vice problemu ale taky mela nekolik kritickych chyb ktere vedli k poskozeni nejen samotne karty .... takze toliko k uzasnym ovladacum NV ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na mining se v tech ovladacich nepotrebujes vrtat, nastavis a bezi to a dal si toho nevsimas klidne cele mesice.

To co popisujes jsem nezazil, ale ver nebo ne, mam vyzkousene jak AMD tak nVidie a u obou vznikaji uzasne chyby. Dohadovat se kdo mene a kdo vice to bez nejakeho metodickeho testu lze tezko rozhodnout. Za me bych rekl bych za jsou jen ty chyby jine, ale ze by bylo nejak rozdilne jejich mnozstvi bych si tvrdit nedovolil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda (Intel má cca 2/3 trhu), ale marže jsou neoddělitelná věc. Drahá herní grafika pro pc vydělá výrobci tolik, co x (xy?) integrovaných, profesionální ještě několikrát víc.
V noteboocích to možná bude bližší poměr, tam jsou nějaké GTX 1070/1080 vzácné. Ale zkoušet porazit GTX 1050 poměrem výkon/cena (protože jiný důvod koupit Intel by nebyl, když se hry optimalizují na Nvidii) není terno. Zkusit porazit Nvidii v profesionálních kartách, jak psal No-X, je smysluplnější. Pokud se jim povede HW, stačí nalít peníze do několika málo výrobců CADů apod. a smířit se s o něco menší než obří marží. Ale k tomu Intelu množství integrovaných grafik nepomůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak intelu utika lukrativni trh Phi vs produtky AMD/NV pokulhava takze se logicky musi vydat podobnou cestou a od toho uz je jen krucek k profi a hernim grafikam rekneme jako soucast vyuziti potencialu a budovani znacky ..nic jineho mu ani nezbyva i kdyby do toho mel nalit veskere volne prostredky (pak by mu zbylo max. venovat se pestovani plodin:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prej ze to psat po druhy nebude, ale je mrtvo, tak to preci vyslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad mensi trapas nez "poor Volta" zertiky od AMD v dobe, kdy jim muselo byt nad slunce jasne, ze nestaci ani na Pascal natoz na Voltu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? Kolik AMD prodala Vegy a kolik Nvidia Volty? ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

RX Vega rozhodne neni spatna. Sranda je, ze kdyz se vhodne nastavi, tak ma spotrebu pod default RX560 a vykon zas tak neklesne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je bohuzel uz "klasika" AMD. To stejny se dalo delat s 380kou, aby zrala stejne jako 960 a mela stejny vykon. AMD by si mela spotrebu hlidat vic, protoze na to dneska hodne lidi uz slysi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedna věc je spotřeba, druhá věc je přímotop, protože pokud má člověk klimatizaci tak vlastně musí počítat ještě příkon klimatizace, která ochladí ten radiátor. To se pak spotřeba 400W vegy, může klidně blížit v součtu s klimatizací k těm 1000W .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja ti nevim, ale pokud mi pri hrani zere celej PC s referencni RX Vega 56 180-220W, a to s CPU 3930K a Asus X79 WS desce, kdy v IDLE jsem na 110W tak bych moc o primotopu nemluvil :D S RX560 to skace mezi 220-240W a nastaveni detailu je o poznani nizsi.

Pochopitelne zalezi na hre a hledat pro kazdou hru optimum je piplacka a nepujde to s kazdou. Kazdopadne zajimave.

RX480 sla sice taky ladit, ale tam nebyly dodelane usporne rezimy a spousta dalsich veci, takze to melo sve limity. RX580 jsem na zkouseni nemel, tak nevim co bylo vyreseno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, Vega by byla v poho, kdyby měla jinak nastavený power management a úměrně tomu výkonu pak nastavenou i cenu.

Bohužel se obávám, že na to, aby tomu tak mohlo být, je ta karta na výrobu... poněkud drahá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neměli to škrtit, měli vydat plnohodnotnou 4096 sběrnici pro 16GB RAM !!! Bůh ví co by to mohlo být za kartu a s jakým výkonem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby napřed nekoupili nvidii jako kdysi amd ati..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je dost nerealne. Ati stalo len 5 miliard ale NV bude mat len v roku 2018 cisty prijem 3 miliardy - takmer dvojnasobok v porovnani s 2017. Stalo by ich to minimalne 40 miliard a Huang by navyse chcel byt sefom Intelu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak oni sefa tak nejak i potrebuji :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel má taky o dost víc peněz než amd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Stalo by ich to minimalne 40 miliard

Uhh, asi jste se dlouho nedival na akcie.. Nvidia ma mktcap zhruba 150G zatimco Intel tesne nad 200. Nevim kolik ma Intel hotovosti, ale pochybuji ze vlastnici Nvidie by ji prodali za min nez 200 giga, a tolik intel v prasatku nema, leda tak Apple :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vybagrujem predikciu

AMD Raja pracoval na Navi(a dalej) ktora ma byt viacej mensich cipov dohromady ako v duchu Zeppelin lepenka.

Intel grafika bude nieco ako Zeppelin lepenka len tam budu intel integrovane grafiky, z roku 2020, takze niekolko naosobne vykonnesie ako tie sucastne, a budu tam aspon 4 vedla seba na jednej doske.

Takze to bude ako jedna kompetitivna grafika intel ktora sa bude skladat s viacej mensich cipov, podobne ako teraz threadripper.

Koniec predikcie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za to bagrovani si naliskej, vy AMDckari jste neskutecni :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.