Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Roxio hrozí Poikosoftu

Paragraf malý
Nejdřív o co jde. Roxio má registrovanou značku Easy CD Creator. Poikosoft pak nabízí program pod názvem Easy CD-DA Extractor. Jde o těch pár prvních písmenek. Roxiu se nelíbí, že Poikosoft používá slova Easy CD, protože se jedná o témeř shodný produkt. Oba dovedou zpracovávat audio, oba dovedou vypalovat. Poikost nabídl i celé znění dopisů, které od Roxia obdržel (Dopis 1, dopis 2).

Roxio zatím Poikosoftu oznamuje, že se jedná o neoprávněné používání slov "Easy CD" ze strany Poikosoftu. Nehodlá nějak právně zasahovat, pokud však dojde co nejrychleji k přejmenování Easy CD-DA Extractoru.

Zajímavá debata se rozvíjí na cd-rw.org, kam Jukka Poikolainen zaslal v pátek tuto informaci. Je to i legrační počtení. Lidé navrhují přejmenování Easy CD Creatora na Easy Coaster Creator (jednoduchý tvůrce tácků), nebo ho označují za výborný program, pro zrušení bootoání ve Windows 2000. Vesměs se shodují v tom, že Roxio šlápl do měkkého ;-).

Z Easy CD Pro (MM, 95), což byl svého času výborný vypalovací program (když ještě patřil italské firmě Incad System), Roxio udělalo molocha, který už jen stěží unese sám sebe. Firma se obrovsky zvětšila (připomeňme, že Adaptec přikoupil od Corela CD Creatora a od CeQuadratu WinOnCD a založil novou firmu Roxio, kde má 100%, pro další vývoj a podporu programů Adapteca), ale už mi přijde, že jedna ruka neví, co dělá druhá. Máme tu problémy s podporou nových mechanik, problémy se stabilitou v různých systémech (o problémech s Windows 2000 jsme psali obšírně i my) ale i problémy, které si dělá produkt sám sobě. Ano, myslím tím podporu vypalování ve Windows XP, kterou má MS od Roxia, která často dělá problémy s funkčností Easy CD Creatora a jeho utilit (DirectCD) ve Windows XP. Nebo už jste třeba nalezli u Roxia update pro tento plugin ve Windows XP, aby podporoval i vaši novou vypalovačku? Já tedy ne. I podle reakcí našich čtenářů pociťujeme značný odliv zákazníků ke konkurenčnímu Neru.

Jen zběžně jsem projel Internet a asi bude muset Roxio rozeslat další dopisy. Nalezl jsem totiž Easy CD MP3 Workshop, Easy CD-DA Recorder nebo Easy CD Ripper.

Mělo by si tedy Roxio nejprve zamést před vlastním prahem, sjednoti všechny produkty pod jednu KOMPATIBILNÍ střechu, a do té doby se tvářit pokud možno nenápadně. Tímto plácnutím do vody si jistě moc obdivu nevyslouží. Navíc Easy CD-DA Extractor nemůže rozhodně Easy CD Creatorovi konkurovat. Nebo už je to s Roxiem tak špatné, že má strach i z firmy, kde vše zabezpečuje jeden člověk? To se mi ani nechce věřit!

Diskuse ke článku Roxio hrozí Poikosoftu

Žádné komentáře.