Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SailfishOS 4.0.1 - přichází čtvrtá generace

Je nesnesitelnou idiocií, že tenhle OS na vládní úrovni víc podpořilo to zlé Rusko a ne EU. SW na tlačítkových Nokiích je na horší úrovni než starý Symbian nebo SeriesXX, HW často taky (foťáky), u dotykáčů je to jen další v řadě, HW podprůměr a EU Sailfish nepodpoří a nepodpoří. Navíc Nokii reálně hrozí už druhý pohřeb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi zdá, že Nokia jde do kopru. Uvádějí same lowendy a nástupce 7 plus nikde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rusi si vybrali Sailfish OS aby mali alternativu k majoritnym OS keby ich kvoli restrikciam odstrihli od Androidu alebo iOS. EU to nehrozi a tak kasle na Sailfish OS.
Tiez by som bo keby EU podporila alternativu aby sme tu nemali takyto duopol. Nieje to dobre.
Takto musim byt vdacny Rusku. Bez neho by Sailfish OS tak nenapredoval. Vela veci maju na svedomi prave Rusi a ak vydrzia nastavene tempo, tak to bude super. Bez nich by Sailfish len prezival.

Este jednu vec by som spomenul - v tejto verzii pribudli dva jazky a jeden z nich je aj Slovencina.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mate pravdu. toto EU nezvladla. ako mnoho dalsich veci a nielen v IT

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro mně je úplně nej kool fičůra to rozdělení kontaktů do skupin, kde každá skupina se synchronizuje někam jinam.
Ono je to vlastně přiřazení kontaktů k různým účtům. Takže firemní kontakty na firemním Exchange, soukromé na Nextcloud a další třeba na Google. Nebo je lze nechat jenom v mobilu . Prostě na tohle už čekám nějakou dobu jak na smilování bóží. ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

on problem je dost s "rozsirenymi" podporovanymi telefonmi (pisu 100).
LineageOS podporuje nejaku tu par-stovku telefonov, Sailfish mi na Xiaomi Redmi 4x robil problemy aj ubuntu touch

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda.
Len porovnavat Sailfish a LineageOS je trochu "nefer".
Sailfish obzil vdaka Sony a jeho AOSP, len to prilis nepokracuje. Skoda, ze nepribudaju dalsie oficialne podporovane Sony smartfony.
Ja som si zakupil Sailfish OS X a prevadzkujem ho na Sony XA2. Bez problemov, len mi tam vadi jedna vec, ze Android aplikacie nevedia vyuzivat Bluetooth, takze smart hodinky k telefonu nepripojim. Inac celkom pohoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brzy snad přibude podpora Xperia 10 II. Nicméně problém je v tom, že Sony nějakou dobu trvá než ke svým novým smartphonů zveřejní AOSP a pak teprv Jolla může začít pracovat na portaci Sailfishe na dané zařízení, což taky nějakou dobu trvá. Kdyby byla možná spolupráce Sony a Jolly už v okamžiku, kdy jde nový smartphone na trh nebo ještě krátce předtím, aby Sailfish na daný smartphone byl dostupný, když jde na trh, tak by to bylo o něčem jiném.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No třeba na Xiaomi Redmi 5 Plus funguje bez problémů, dá se v klidu používat jako hlavní zařízení, akorát čtečka otisků prstů nefunguje, ale to mi nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazdopadne je to zaujmavy pocin. pokial niekto tuzi po tom aby ho telefon nespehoval, toto je rozhodne zaujmava alternativa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nice to see you! A few weeks ago I graduated from high school and now I choose a university to get my further education. The educational aspect of the doctors career requires constant repetition and training. And I'm gonna show you one perfect educational writing service's https://jetwriting.com/dissertation-help/ website - and it is the best pro writing agency that helped me a lot with my studies. So, students, you can check this company wright now.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.