Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung a Rambus hrají právnický ping pong

Docela by mě zajímalo, co má RAMBUS společnýho s GDDR3, když jejich návrh vznikl spoluprácí Samsungu s ATi a později ještě nVidie. Chjo, RAMBUS nikdy nedokázal svoje technologie prosadit, a tak se asi snaží vytřískat peníze kde se dá :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: asi to, že pokud má patent na nějaké obecné věci v pamětech, na což příspěvek poukazuje, tak má zároveň i patent na technologii v každé paměti, tedy i GDDR3.

Hlavně je na tom pěkně vidět, kam vede do absurdna dovedený patentový systém. Velká firma jako Samsung do toho sporu může klidně jít, ale ve sporech malých proti velkým jsou patentové spory cestou znemožnění udržitelné existence malých firem. To je nakonec brzdou vývoje (ano, nikoliv jedinou).
A malý český člověk sice může doufat, ale nakonec ty právní tahanice stejně zaplatí v ceně produktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta prvni veta je malinko nesrozumitelna.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Este pripomenu, ze to bylo asi tak, ze Rambus se ucastnil jednani JEDEC o standardizaci SDRAM, kam prinesl i par svych myslenek, a kdyz se potom nektery z nich dostaly do standardu, tak si je patentoval. Ovsem pral bych Samsungu, aby prohral, protoze velice ochotne platil vypalny (licencni poplatky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X, RAMBUS prave ze sve technologie dokazal prosadit, ostatne jeho technologie se pouzivaji v SDRAM DDR, GDDR, RDRAM, ...
RAMBUS financoval vyvoj techto technologii, nevim proc by nemel dostat zaplaceno.
 
To jestli to jestli se se tyto technologie pouzivaji tak moc ze je nekdo povazuje za "obecne" prece neni podstatne. Dulezite je to jestli se uz pouzivali predtim nez si je RAMBUS patentoval, to by pak samozrejme patent (a licencni poplatky) byl neplatny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan: A to je právě smutný. Rambus se snaží zlikvidovaat firmu, která pro vývoj pamětí udělala snad nejvíc ze všech. Je hezký, ze Rambus kdysi přišel s několika prvky architektury SDRAM, ale nebýt Samsungu, nebyl by z toho tak rozšířený a funkční produkt, jako třeba zmíněné GDDR3. Cokoli se Rambus snažil prosadit sám, vždycky skončilo fiaskem, protože poměr cena/výkon byl vždycky mizerný. Jakmile nějaký výrobce dokáže vymyslet efektivnější řešení, hned se ho pokusí zlikvidovat :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si RAMBUS svůj přínos skupině JEDEC patentoval poté, co byl ujednán standatd a ostatní firmy nevěděly, že má RAMBUS v plánu si to po standardizaci patentovat, tak je to jednoznačně sviňárna a RAMBUS má pykat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne pokud si to patentoval POTE co byl ujednan standard, tak byla vec zverejnena uz pred prihlaskou a patent mel byt okamzite zamitnut.
Bohuzel na tomhle je videt jak spatne funguje dnesni patentove pravo hlavne v USA. Jedine co se zkouma je formalni stranka prihlasky, ale kdyz do ni napisete jakoukoliv kravinu, tak zrusit jde az soudne (a to stoji penize..velky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Spor Samsung vs. Rambus u konce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Samsung a Rambus hrají právnický ping pong.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rambus je banda vydřiduchů,nebýt firem jako samsung tak nakupujeme paměti za mnohonásobně vyšší ceny:-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt lutujem Samsung a drzim mu palce, aby ho to nestalo velke prachy. S jeho vyrobkami som bol doteraz nadmieru spokojny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.