Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung chce podporu širokoúhlých LCD na Xboxu, Microsoft asi nadšený není

proč zrovna herní??
Nad podobným monitorem už nějakou chvilku přemýšlím do práce. Dva samostatné monitory mají totiž řadu nevýhod.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale vzdyt o tom to je.

Takovehle monitory jsou (zatim) pro hrace k nicemu. Ale evidentne sve kupce maji, jinac by nebyly vubec na trhu.

Vy jste z tech dosavadnich (potencialnich) zakazniku. A prave tu skupinu chce Samsung rozsirit o hrace.

Ja bych take byl pro takovy monitor na praci vyzkouset. Lepsi nez se snazit prippjit 3 monitory a jebat se s ruznymi rozlisenimi, nebo resenim kabelaze.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám čtyři monitory a různá rozlišení nejsou problém, byť tři jsou stejné 1920x1200, kabely prostě svážu a dál to neřeším.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jestli budeme resit anekdotni dukazy, tak ja v praci mel problem. Notas s dokynou dohromady to nedavaly. I po updatech firmware dokyby to porad haprovalo, takze nakonec jen 2* 1080p + monitor na notasu.

A vovovovotom to je. Jeden kabel na monitor a neresim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to nemusis, ved mas DP uplink, jeden kabel do dockiny a potom uz len z monitoru na monitor, jak na telefonnych stlpoch .... a nie nemusia byt rovnake ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba má Macbook :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, sem rad, ze si myslis, ze me to nenapadlo.

Skutecne jsem zkousel vse. To ze jsem i patchoval dokynu by ti mohlo napovedet, ze jsem vycerpal "mechanicke" reseni propojovani a snazil se to vyresit i SW.

Z notasu DP, z dokyny HDMI. Ale i kdyz dokyna mela dalsi konektory, tak to proste neproslo. Z nejakeho duvodu jsem mohl mit sice 3 monitory, ale 2 byly naklonovane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm. Na 8 let starém NB jsem provozoval LCD notebooku + HDMI z NB + LCD přes HDMI z dokyny + LCD přes DVI z dokyny(té samé). Dokyna byla USB3. Pravda v týhle konfiguraci ty monitory z dokyny nebyly na filmy(myš na nich pak lagovala), ale na práci v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to je zase nesmysl stejný jako že to není na nic jiného než na hraní.

Tohle je na hraní v určitých případech lepší než triple monitor setup. Triple monitor už chce opravdu dost prostoru, tohle toho místa tolik nechce a oproti dvěma monitorům je výhoda že zde není rámeček, který dual monitor pro hraní právě téměř zcela diskvalifikuje.

Výkonově to také není tak náročné jako triple monitor. Oproti duálním monitorům zase není třeba konfigurovat surround, pokud hra nemá podporu více monitorů, což je samozřejmě nejlepší, každý monitor může živit samostatná grafika.

Hráči rozlišných simulací, od traktorů, přes kamiony, závoďáky po letadla, celkem běžně používají vícemonitorové setupy, tohle je relativně slušná náhrada.

https://www.youtube.com/watch?v=8BNftyf9HL0

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

naprostý súhlas. woe už druhý krát máš u mňa +, čo sa to robí?
Jazdím rFactor a naviac k tomu mám trackir.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli trackIR jsem začal používat 40" TV místo monitoru, u takhle velkého displaye už není problém natočit hlavu aby obrazovka zůstala v zorném poli. U menších monitorů je to pak buď musí člověk nastavit hodně citlivé, což je blbé když člověk potřebuje jen malý pohyb kamery, když to pak není tak citlivé, tak je třeba větší pohyb hlavou a monitor se dostává na okraj zorného pole. Bohužel potřeby mě donutily tu 40" TV opustit a nahradil ji 32" ultrawide.

U tohohohle 32:9 monstra jednak není taková potřeba koukat do boků a i při nějakém 20° natočení hlavy je pořád v zorném poli.

Jediné co mě od tohohle zatím odrazuje je cena. Levnější jsou kolem 20 tisíc, ty lepší jsou na 30 tisících, což je pomalu dvojnásobek podobně kvalitního triple monitor setupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nesúhlas. Od r 1997 pracujem s digitálnym videom a aj hrávam hry. Vždy na danú dobu som mával top monitor ako Nokia 17" trinitron, IBM 22" trinitron, potom k tomu pribudla 19" a následne lcd. Skončil som pri troch, kde hlavný bol 26" 16/10 samsung. Pred rokom a pol som kúpil 34" 21/9 lg, ale teraz v lete po upgrade pc 49 " Samsung. Najprv som si na bok pri práci dal tú 26", ale už ju nezapínam, všetko v pohode na jednom 2x FHD. Na prácu super, na hry orgazmus.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jako hráč mám už druhý 21:9 monitor a už bych nikdy neměnil (leda za ještě větší poměr). Jak si sednu k 16:9, tak mi přijde vše stísněné :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neváhaj a kup. Akurát si rozmyslí či 3840*1080 alebo ten s 1440. Prertože ten druhý v hrách treba rozhýbať výkonom....Ja som išiel do 1080 a neľutujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V 1440p je to 89% pixelů UHD rozlišení. Díky jinému FOV bude ale na scéně víc objektů, může to pak být ve finále náročnější než UHD. Osobně bych pro 5120x1440 volil RTX2080 Ti. Vzhledem k ceně takového monitoru už cena 2080Ti nebude takový problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z vlastní zkušenosti v docela slušném množství provedených benchmarků (https://krumpac.net/bench/17.8.2/graphs_games.html) vím, že to tak není.
Z toho, co jsem sám otestoval vyplývá, že 3840x2160 vychází o cca 30% fps pomaleji, než 3440x1440.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na xboxu moc lidí v práci nedělá že..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ohledne vykonu ani tak nevadi vetsi plocha, jako vetsi FPV, coz klade vyssi naroky na vypocet geometrie sceny. Obecne na FOV pomerne velky vliv u naproste vetsiny her

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

inak takto to vyzerá 49 + 26" https://i.imgur.com/5EjwfET.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já 21:9 taky kupoval víceméně kuli simulátorům (všem možným) a myslím že super. Pravda, né vždy s tím vývojář počítá a asi největší fail jsem zaznamenal u GTA V, kdy je v kódu naprogramováno, že pokud má být něco v rohu, je to v rohu ať je monitor s jakýmkoliv poměrem stran. No a pak se mi stávalo, že jsem přehlídnul úplně vlevo nahoře nějakej text k misi a celkem se rozčiloval "co jako dop*dele mám jako dělat?". Kámoš mě vysmál s tím, že to mám celou dobu na obrazovce, a že sem si neměl jako kupovat tak velkej monitor když to nevidim. :) Ale tenhle příklad byl extrém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.