Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Evolution Kit: quad-core CPU a dálkový ovladač s mikrofonem

Myslim, ze dost rozhodujici bude cena ...

Jinak jen mimochodem... i nektere modely z 2012 meli v zakladu pribaleny dalsi ovladac s mikrofonem, takze zase tak nove to neni :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do melounů a žen nevidíš, ale taky nevidíš do firmware televizoru. U bedny s kamerou a několika mikrofony, připojené na síť ...
Nerad bych za pár let napodoboval jistého Winstona Smithe, a sedával pro jistotu bokem u zdi, aby na mě bedna neviděla.
A co siťová bezpečnost, jak dlouho asi bude trvat, než to někdo crackne a kdokoliv se mi pak bude dívat do obýváku. Jak často vydává Samsung patche pro TV ? Aby to nebylo stylem "kupte si nový skvělý hyperpřijímač, který ... do staré verze již updates neděláme". Zkrátka, taková věc mi nesmí do baráku.
Pokud stojí obyčejný Wi-Fi dongle do Samsung TV cca 1800, zatímco bežně to samé koupím za 400 Kč, jaká asi bude cena toho modulu ?
BTW, stejnou, ba mnohem lepší funkcionalitu, s kontrolovaným SW, nabízí jakákoliv androidí krabka za 2000 Kč, koupená od nejbližšího číňana (tím myslím třeba AliExpress). Pravda, ovladač není tak pěkný a je bez mikrofonu.
Redakce Diit není vyjímkou, i pro mě je televize jenom velký, i když dost mizerný, monitor. Prý to sice má i jakési tunery, ale to mě nezajímá - pro mě je to bazmek, kam pošlu po HDMI obraz a zvuk, další věci nepotřebuji. Nechci ani mluvící ledničku, ani filozofující opékač topinek, ba ani "chytrou" televizi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doplňek.
Kdyby vláda zítra vyhlásila, že každý musí mit doma krabici s kamerou a mikrofony, připojenou na internet, vidící do obýváku, kvůli vnitřní bezpečnosti, to by bylo řevu.

Ale když se to objeví jako přídavek k TV, davy dementů se pohrnou do obchodů a budou se prát o nejlepší kus. No nekup takovou věc za 40.000,- nebo kolik to stojí.

Ještě se asi dočkáme mega reality show, něco jako Osbornovi krát několik miliard.

Jinak technologicky je to zajímavé, to čtyřjádro ARM A9 se dá koupit také jako Odroid-X2 (U2) bastl kit, asi za $100. Jsou to vnitřnosti z Samsung GSIII | Note 2. Jede na tom Android a Ubuntu.

Co na tom jede Samsung v té TV bedně ? Asi nějaký derivát linuxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč tolik zloby? Jestli vám vadí kamerka tak si ji přelepte náplastí a odlepujte třeba jenom na Skype. :-)
Mám obyčejnou LCD TV od LG a kdyby nějakou podobnou krabičku nabízeli vůbec bych se nezlobil. Skype pro rodinu je myslím v televizi skvělý nápad a internet třeba během reklam v tv je také příjemný.
Rozhodující bude ale cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádná zloba, jen konstatování skutečnosti. Jestli po kameře v TV toužíte, tak si ji pořiďte. Nelíbí se mi na tom zejména uzavřenost systému, nemožnost nějak ověřit interní nastavení toho vestavěného Androidu/Linuxu nebo co v tom mají a totální předražení. Kdo chce vyhodit oknem cca 20+ tisíc za prémiové ceny a módní výstřelky, jeho věc.

Za cca 2k Kč mohu mít externí mikro-HTPC na Androidu, které má mnohem větší možnosti, především je v tom Google Play a mohu si tam nainstalovat co chci. Nejsem omezen na schválené videoformáty, které vybral Samsung, ani na jeho verzi DLNA klienta (Allshare). S HW akcelerací a XBMC je to 10x lepší než jakákoliv SmartTV. Ve spojení s MythTV serverem, běžícím na domácím NASu, který streamuje on-demand jakýkoliv televizní kanál, automaticky ho nahrává, konvertuje, stahuje z netu programy, vynechává automaticky reklamy a mnoho jiných vychytávek, je to nesrovnatelně lepší řešení.
Když si na "smart" TV nahrajete pořad na USB připojený disk, má to schválně vykriplený formát, a nejde to přehrát na ničem jiném - dokonce ani na jiné Samsung televizi (aneb utíkej do obchodu a kup si DVD, piráte). A tak bych mohl dlouho pokračovat.

Kdy bude umět Samsung SmartTV vynechávat reklamy ? Nebo je alespoň automaticky ztišovat ? Nikdy.
A právě tohle je věc, kterou každé HTPC, i to androidí za 2kKč, po troše snahy umí.
:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.