Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k John Sculley: Jediný konkurent pro Apple iPad je Galaxy Tab od Samsungu

Ten posledný odstavec je bohužiaľ pravda tablet je na svete od roku 2001 a dokým Apple nevydal ipad nikdo o tablety ani nezakopol

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale dnes jsme jinde. Konkurence se to naucila skoro stejne dobre jako Apple. A kdo se nehce zaradit do Apple stada, tak ma plnohodnotne alternativy, treba Samsung. Jinak Apple je o nesmyslnych restrikcich, a jak ma skalni priznivce, tak ma zaprisahle odpurce. Ti si zadnou iHracku nekoupi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba si uvedomit, ze do ery iPADov bol tablet len taky ulet. iPAD priniesol slusne HW a HLAVNE sluzby snim. Kto raz kupil iPAD a pouziva sluzby Applu tak nema ani dovod prejst ku konkurencii. Vsak pride o urcity komfort - aj ked obmedzujuci. Skor ocakavam, ze kto v dnesnej dobe ochutna apple a zapacia sa mu sluzby spojene s snim tak prejde z vacsinou hw k applu. Osobne nevlastnim nic od applu ale po rozhovoroch s niekolkymi ludmi co presli nan zacinam chapat PRECO je tato firma uspesna. Myslím si, ze apple bude mat vacsi problem s x86 konkurenciou ako s androidom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aké super služby? icloud čo syncuje len to čo Apple povolí a tak ako Dropbox Apple sleduje čo uploadujete do cloudu
Pointa je taká že ak si kúpite jeden výrobok od Apple tak ste "tlačený" do kúpy ďalšieho výrobku kvôli umelo vytvorených reštrikciám a fakt neviem čo je komfortné na obmedzeniach to jednoducho nedokážem pochopiť

V skratke platí to čo napísal no-x Apple má "fanatických" fanúšikov tzv. brand loyality niet k tomu čo dodať

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je uzasne jak vsichni co pouzivaji Apple jsou ovce, stado, jsou chudaci pod restrikcemi apod.... Proc tedy se MASIVNE rozsirilo pouzivani prenosnych MP3 az s iPodem ? Proc tablet "zil" x let ale az po iPadu se jich prodavaji miliony kusu ? Proc mame dnes kopie MB Air alias ultrabooky ?
Ze by pro to ze to lidi chteji/koupi a funguje to ? Proc je nekdo stado ze ma Apple a druhy napr stado neni kdyz ma Microsoft Win na svem Aceru ? Taky ma restrikce (byt mensi ale ne zas tak o moc kdyz vezmu desktopovy os MS a Apple), taky se neco obchazi zasahovanim do systemu, jen to je jednodussi, respektive vic lidi to uz umi :-) ...
Nikdy jsem nepochopil proc je nutne urazet lidi co maji ATI jen proto ze mam nVidii....
Mel jsem historicky Win telefony, pak presel na iPhone a razem jsem mel na tu dobu svete div se vice moznosti co telefon umi a ktere jsem pouzival. Pak prisel android, pekna vec (ostatne jsou si tyto systemy vic nez podobne), ale nemam duvod prodat iPhone a koupit neco s androidem kdyz jsem spokojen. Za 1-2-3 roky to muze byt jinak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo netvrdí, že všichni Applisti jsou ovce. Velká část z nich ovšem je. Applu se podařilo oživit své jméno a řada laiků ho vnímá jako synonymum kvality a technologického pokroku, aniž by dokázali říct, v čem konkrétně je ten produkt lepší než jiné. O jiných totiž zpravidla neslyšeli.

Nesouhlasím, že MP3 předhrávače před nástupem Applu nebyly rozšířené - Apple z toho jen udělal módní trend (móda je opět masová záležitost a není zvykem ptát se proč je to módní, ale nosit to, protože to dělají všichni ostatní - syndrom stáda).

Ztenčování notebooků je dlouhodobý trend - už na přelomu roku 2007/2008 měla řada OEM výrobců v nabídce modely s výškou výrazně pod 30 milimetrů a stále ubírali. Jen to nijak marketingově netlačili. Apple neudělal nic víc než že se na jeden aspekt přirozeného vývoje zaměřil víc než na ostatní, dal tomu líbivý název a řekl svým zákazníkům, že to chtějí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chapu, ze kdyz nekdo proste Apple odsuzuje, tezko se to vysvetli. Podival bych se na cisla prodeju tabletu "pred a po". Pak na mnozstvi uvadenych jinymi vyrobci od urciteho data. Srovnat vnitrni strukturu iOs a Androidu + kdy Android vznikl a na popud ceho a proc.
V cem jsou ktere produkty lepsi,,, ono je to o tom, ze vetsina jablicek proste funguje. Ta zmena je prave v tom ze lide pri dnesnich vykonech ntb apod (aspon znacna cast lidi) nezkoumaji jestli je procesor 1,0 nebo 1,3GHz. Proc taky. Pokud jim vse bezi a funguje jsou spokojeni. Proc mam resit jestli je v televizi takovy ci makovy system, nebo CPU, ci podobne. Ma dobry obraz, zvuk, konektory ktere chci, podporu bezne pouzivanych standartu, neseka se nemrzne a ma dle toho vseho + provedeni na trhu adekvatni cenu ? Fajn.

Jinak jen ke kvalite. Ano me osobne prijde napr plosne rada ntb Apple kvalitneji vyrobene nez napr rada ntb dalsich dvou znacek Asus, Acer. Jsou ntb i stejne tridy jinych znacek, nicmene Apple dela jen tu vyssi. Proto mnoho lidi Apple povazuje za kvalitu, protoze u nej nevidi nektere plastove zrudy co jsou nekteri schopni vyrobit.
Treba me osobne "zivi" jina znacka, ale nebrani mi to priznat, ze jsou fakt dobri a pomerne dobre vi co delaji :- )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pochopte , že když někdo tablety nemusí , tak automaticky neosuzuje Apple výrobky (ikdyž je nemusí ani kvůli vlezlému marketingu, omezení, etc.) . potkal jsem applisty, co přešli, bo jim PC "nefungovalo" a Mac "funguje" ;)
obě jmenované HW věci Apple marketingově zpropagoval, když technologicky uzrály a jejich zastoupení by se na trhu zvětšovalo i bez Apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sculley je člověk, který schválil vývoj PowerPC procesorů a po letech řekl že to byla jeho největší chyba. Jako fanda těchto procesorů už víc slyšet nemusím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych asi jen tolik.
Osobne vlastnim Galaxy s2 a nemam nutkani kupovat iPhone 4s nebo neco jineho.
Mel jsem pul roku tablet motorola xoom, pokud nejste z USA veskere aktualizace dostanete o 4-5 mesicu pozdeji. Co rozhodlo o tom ze pujde z domu byla posledni aktualizace firmware po kterem se neustale cca kazde 2 minuty odpojovala Wifi. vec pro kterou je tablet primarne urcen je konzumace obsahu a to se u motoroly jaksi minulo ucinkem. Ano slo dat neoficialni rom a vse by bylo OK, ale proc?
Nasledovala pujcka ipadu 2 po trech tydnech jsem si ho bezel koupit. Kolega v praci ma galaxy tab a take ho meni za Ipad 2 jelikoz galaxy se cuka a trha videa. Pritelkyne ma Iphone 4 po vsech moznych dotykacich co kdy mela je ted spokojena, vse je jednoduche funguje hned a neni potreba nic resit, vse co udela ma prez iCloude ihned v tabletu a macbooku, fotky , seznam vsechno a nemusi se o to starat. Back up vseho jednim tlacitkem. Mam Acera a pracovniho macbooka 13" jelikoz me opravy notebooku stale jeste z casti zivi muj dalsi notas bude macbook pro s OS X a win 7. Ano cena je vyssi ale najdete mi dnes stejne kvalitni notebook za lepsi cenu, tezko .... Jako ovce se necitim , jedine co me utvrzuje je to ze co ma symbol jablka funguje mnohem lepe nez cokoliv jineho a zmakne to i zenska :D Prosim neplest s bezchybnosti!!
Pokud mate moznost vyzkousejte a uvidite sami proc si lide kupuji apple ac je "predrazeny" Ale bohuzel je jedinny kdo ma kvalitu zpracovani zmaknutou. Jinak vyber prislusenstvi je na apple produkty siroky od uplnych cetek po max kvalitu . pokud to porovnam s motorolou xoom je to k placi ta ma jen par hracicek za premrstenou cenu. Jedna z veci co se mi v CR nelibi je ta ze se tyto produkty radi do kolonky snobismu ,ale vsude jinde je pouzivaji a to dosti drtive studenti, duvod ? treba macbooky vydrzi neskutecny veci oproti konkurenci.Vydrz baterie ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.