Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung a LG: My vám mobil nezpomalíme

Kdyby měl Apple stahovat špatně navržený hardware, co by pak prodával? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple necht prizna barvu a bezplatne vymeni baterie u iPhonu generace 6, 6S, 7 a SE! Nejenze jeste od zakaznika zada zaplatit cast ceny nove baterie ale on je dokonce tak nenazran ze zada v plne mire uhradit i potrebny servisni zasah, votrepat mu ty jeho iPhony o hlavu.

Jakou mam zaruku ze i iPhone X netrpi defektni baterii? ja si osobne myslim ze defektni ma tez!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2018 - najpredavanejsi smartphone na trhu - iPhone 11

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč baterie v odkazech měněny byly a drtivá většina není (a netýká se jen Apple)? Protože je zásadní rozdíl mezi nebezpečným zařízením, třeba riziko požáru odhalené při zkouškách dílu či série nebo v provozu, výrobek přestal splňovat určité certifikáty, něco z té hromady "safety razítek" co na sobě má. Ohrozit uživatele na životě si nepřeje výrobce ani po záruce. Naopak výrobek opotřebovaný (zejména baterie) opotřebováním nic neporušuje, tedy výrobce nemá jediný důvod k výměně po záruce, kromě toho že by hrozně chtěl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč stále opakuješ tu frázi o opotřebovanosti, když tato kauza není o opotřebovanosti baterie. Kolem baterií iPhone 6S a spol byly kauzy od jejich vydání a stávající situace je jen důsledkem snah Applu tyto kauzy před plným propuknutím utlumit softwarovými záplatami, které ovšem začaly zasahovat do komfortu uživatele a dostaly zařízení mimo oficiální specifikaci.

Součástí specifikace je takt procesoru, Apple při vydání prezentoval určitý výkon a ani daného taktu a ani daného výkonu nyní tyto telefony nedosahují. Snižování výkonu rovněž Apple ve specifikacích neuváděl, bylo implementováno dodatečně a bez informování uživatele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opakuji ji, protože je ve zdrojích vždy uváděna jako pravděpodobná příčina. Původní problém s vadnými bateriemi Apple řešil výměnami zdarma. https://www.apple.com/support/iphone6s-unexpectedshutdown/

Můžeš mi odkázat nějakou Applí specifikaci ve které je konkrétně uveden takt procesoru? Nebo kde Apple prezentoval specifický výkon? Ani jedno se jablku nepodobá. Je tam typ CPU s nějakou fičurkou, neuvádí se počet jader, počet jednotek v GPU ani její typ, prostě je tam A9 a ber nebo nech být.

https://support.apple.com/kb/SP726?viewlocale=en_US&locale=en_US

Mám třeba notebook Asus co na baterku také nejede na plné frekvence, dokonce se to kdysi, když ještě vycházely updaty chování tohoto modelu s BIOSem trochu měnilo, evidentně ve snaze prodloužit výdrž. Pochopitelně běžný uživatel ví prd, pokud si nezobrazí nějakou utilitou skutečné power stavy CPU a aktuální frekvence.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ze se do toho zase micham...ale zkus na to jit trosku "normalne" a nehledej porad nejake argumenty proc je Apple "nevinny".
Kdyz si koupis pocitac a za rok ti pojede o 50% pomaleji, jenom proto, ze tam bude dodatecne doimlementovana nedokumentovana ficura...to by ti prislo taky normalni? To by jsi vyrobce obhajoval, ze to udelal spravne a ze preci kdo vi nejake parametry CPU?
Ja myslim ze ne. Vsechno ostatni jsou kecy, nad kteryma muzes filozofovat do nekonecna a stejne nemaji vysledek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No hele, já nikde netvrdím, že je Apple nevinný, jediné co žádám je dostatečně dokladovat předložená tvrzení. Nemám nic proti tomu, když dané dostatečně neprůstřelné zdroje (denní tisk prosím ne) budou hovořit proti Apple, já fakt nejsem jejich patolízal.

U Applu je třeba se na to ještě dívat z dalšího BFU úhlu, že oni neslibují supervýkon, oni slibují dobrý uživatelský zážitek a ať už to znamená cokoliv, je jasné, že padání systému mezi to nepatří. Takže zatím co ladič-taktovač bude spokojen, když to pojede na plný kule, i když se to tu a tam sesype, jablečňák bude blahem bez sebe, že to jede za všech okolností, i když třeba ne zrovna na plný kule. Odlišné priority, abych tak řekl.

Pokud mám mluvit za sebe, tak ano raději pomaleji než úplně vypnout - ovšem nějaká hláška o nutnosti výměny baterky by neškodila (ona tam teda je, jak jsem vynašel na internetu, ale moc se nemluví o tom jestli ji daní stěžovatelé registrovali nebo co).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak tu už padlo včetně odkazu, tak ty skutečně "vadné" baterky u 6s byly už před delší dobou přiznané a mění se zdarma (pro rejpaly dodávám, že samozřejmě i v ČR, třeba ceskyservis.cz).
Celá diskuse je o dění u mobilů se staršími bateriemi (kdy je pokles kapacity normální a patrný u všech výrobců, teorie o horší kvalitě jsou pohádky), kdy se objevila snaha raději udržet mobil ve stabilním stavu co nejdéle i za cenu zpomalení.
Z mého čistě technického pohledu to je funkce velice rozumná, průser je ale v tom, že se o ní neinformovalo a tak se opravdu mohli najít lidé, kteří si zbytečně pořizovali nový telefon, ač by úplně stačila výměna baterie. Tohle je z hlediska PR chyba velkého rozměru a Apple to dostává sežrat právem, nepřekvapily by mne i nějaké pokuty atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si zdravy? Aka rozumna funkcia? Cize na zaklade Apple "smart feature" moze teraz kazda firma ponukat smartfon s 3.2GHz procesormi pri 100% nabitej baterii. S tym, ze priamoumerne pri 50% nabitej baterii uz len 1.3GHz? Ty vobec chapes, co je to za precedens na zakaznikov smartfonov?

Pokial sa toto u Apple nepotresta, znamena to, ze je dovolene ponukat verejne hardwarove zhovadilosti.
- vysavac, ktory kvoli ochrane motora bude casom znizovat otacky
- auta, ktore budu na zaklade odhadovaneho opotrebenia suciastok znizovat svoje parametre tak, ze vykon motora vyrazne klesne (ochrana pred "poskodenim" motora, baterie).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..jestli ty nebudes iOvce ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice bečím z Linuxu, ale kdo ví...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak Apple je taky predelany Linux nebo BSD? :))
Mne na apple vadi jeho cenova politika, uzavrenost tech jejich produktu a pak tyhlety mamomrdy, kdy je jasne, ze jeho hlavni prioritou je max. zisku na ukor vseho ostatniho, misto aby resil veci trosku 'normalne'.
Jinak co znam lidi, tak jsou s jabkem spokojeny, takze nic proti tomu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak staví to na kořenech BSD, to zase jo. :-)

Jabko drahé je, já sám mám vůči mnoha jejich krokům silné výhrady, mírně řečeno, ale v této baterkové kauze se mi nelíbí, jak se staví divoké spekulace na doměnkách, nikdo skutečně detailně neověřil, jak se to chovalo a chová, aby to mělo nějaký technický základ, na kterém stavět kritiku, staví se hodně na tvrzeních právníků co o technice vědí prd a zastupují lidí co z principu chtějí podojit Apple, čili jejich motivace může být sporná - to prolustruje až soud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viz muj prispevek vyse...
jen dodatek.. chyba Apple je, ze o tom neinformoval. Nedal uzivateli informaci, ze neco, apodobne. Kdyby tohle udelal, osobne mi to prijde ok. Takhle je to z meho pohledu nefer a apple si tu kritiku plne zaslouzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím souhlasím, To že neinformovali, tím si to podělali. Na druhou stranu, kritika by přišla jen o to dříve, nedělám si iluze, že by jim to někdo stejně nedal sežrat. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No samo, ze by reakce nebyla prizniva. Tak to bohuzel v dnesni pomatene dobe je. Samsung si to taky vyzral s Note7..byt to byl super mobil. Ale postavil se k tomu celem (ne ze by byl dokonaly :)) ) a v tom mu narozdil od applu tleskam :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung měl s Note 7 dvojitou smůlu. Za prvé dost těch telefonů "chytalo plamenem", začaly dostávat zákazy do letadel atp. a to je hodně nepříjemné, zejména pokud by ten mobil způsobil fakt nějakou vážnou újmu na zdraví kvůli vysoptění baterky. Za druhé to byly nové telefony ještě v záruce, tak to prostě musel nějak vyřešit a jak víme v první vlně to řešil omezením procenta nabití, což dostatečně nepomohlo, tak to došlo až na extrém v podobě vracení telefonů. Každopádně z toho průšvihu vypochodoval se ctí, o tom žádná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

potom tam vyrobili mensiu baterku a vsetky tie feny predavaju v afrike ci kde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ako sa k tomu mal Samsung postavit? Predaval nebezpecne vyrobky a na sudnych procesoch by prehral aj tie prachy ktore nema.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o prvni cast s bezpecnosti ano - nikdo nebude "zbytecne" resit vymenu apod. pokud se to neprojevuje problemy bezpecnostni povahy. Takova je realita.

Ale druha cast je naprosty nesmysl - Apple to navrhl znacne na hrane pokud jde o odber (zejm. tedy spickovy odber) vs. zdroj energie (baterie) + pouzil pomerne smejdskou baterii i v tom smyslu, ze jeji vlastnosti (zejm. vnitrni odpor) se v prubehu pouzivani zhorsuji mnohem rychleji, nez jak je tomu u jinych vyrobku (jednoduse existuji kvalitnejsi ekvivalenty). Pote, co zjistili jak se tyto problemy projevuji to tise potlacili softwarovym resenim za cenu vetsiho ci mensiho omezeni vykonu. Za toto si pravem zaslouzi kritiku. Kdyby se nutne nesnazili o co nejtenci iPhone a neslo jim o usporu kazdeho centiku, bylo mozne temto problemum predejit (nebo je prinejmensim vyrazne omezit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S těmi lepšími ekvivalenty, to nevím, nerad bych aby to působilo jako Applistické supermanství, ale na trhu pravděpodobně nenajdete komerčně dostupnou lepší baterku než je v těch ajfounech (a jiných dražších značkách). Pochopitelně při dané velikosti a "placatosti". Ostatně dobrých výrobců baterek není mnoho.

To že není důvod baterku nesmyslně ztenčovat souhlasím, také mi tento trend uniká a milimetr sem, milimetr tam, taková placka není nutná. Jestli se rozměrově větší baterkou dá předejít problémům to nevím, moje životní zkušenosti s bateriemi jsou různorodé a jejich stárnutí často provází celá řada zajímavých úkazů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung a LG: My vám mobil nezpomalíme
Apple: My vám mobil nezapálíme.
;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

lebo v mobily pre Samsung a LG spomaluje Google.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android se viditelně zpomaluje po dvou letech na všech telefonech bez ohledu jestli to dáte do továrka nebo ne

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vas nazor je cista lez, staci si telefon s Androidem nesprasit cisticema, antivirusem a optimizery, pak jede i 4 lete Android zarizeni jako hodinky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s WAFEREM. Mam 2,5 roku SGS 6 Edge+ (ano neni to zrovna nejnizsi model ale na druhou stranu uz je to o 2 generace zpatky) a krome toho ze baterka uz nevydrzi tak dlouho jako na zacatku (hodne na telefonu hraji a jsem schopny ho plne vybit i 2x denne a pak ho nabijet quick chargem), tak nepozoruji zadne problemy s rychlosti, lagovanim apod. Vazne nechapu co s tim porad lidi maji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jak u čeho... Mám tu starší tablet Google Nexus 7 a nejenže zpomalil s původní instalací OS (což bych s výhradami akceptoval), ale úplně nepomohla ani kompletní reinstalace. A po určitých pokusech mám silný pocit, že to souvisí právě se stavem baterky, kdy CPU daleko častěji ubírá takt proti době, kdy to bylo nové - v podstatě to samé, jako se teď debatuje u Applu, jen tady je to zcela "neorganizované".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to o zkušenostech a taky o.."citlivosti". Nainstaluje si tam Lineage a chvíli užívej. Možná ti to přijde rychlejší, část připíšeš čisté instalaci (resp. HR) a část placeno efektu. Pak nainstaluje zpět StockROM....a nebudeš se stačit divit:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.