Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung má první DDR4 paměťový modul

No a zde je ta casova brzda rychleho nasazeni novych pameti na trh. Kdyby nebyl pametovej radic v CPU ale na desce jako driv, tak vyrobci desek muzou zareagovat mnohem rychleji. Takto se musi cekat na novej model CPU a doufat jestli to tam vubec bude, dost mozna ze ze zacatku jen v tech drazsich procesorech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm no ja nevim co s tim maji spolecneho vyrobci desek - stejne by driv museli cekat na vyrobce chipsetu na novy chipset, co umi novy pametovy standard, coz pro Intel CPU byl Intel nebo NVidia. Pro AMD i jini vyrobci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No prave ani ne ... tam by mohl vzniknout tlak a hrozba ze dalsi vyrobce se bude snazit udelat vlastni chipset jako prvni a vydelat na tom ... a proto by muselo AMD i INTEL si svihnout ale takhle nemaj duvod ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, staci se podivat jak to u intelu vazne s USB3 Pokud by to bylo vazany na CPU tak ho nemame od tretich stran dodnes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mít to rychle na trhu není otázkou...
- Po zkušenostmi s DDR3, kdy jsem za 5000Kč koupil první vlaštovky 4GB s napětím 1,9V na 1600MHz a musel je 3x reklamovat...
- Si rád počkám až bude DDR4 minimálně půl roku na trhu, běžet na napětí podle specifikací. U DDR3 byla až druhá generace použitelná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kupoval jsem takové před měsícem, takže rozhodně žádné vlaštovky a šly na reklamaci 2x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mame tu zas dalsie predlzenie agonie paralelnej pamatovej zbernice... :( Nuz, co sa da robit. Vyvoj a zdokonalovanie pokrocilejsich technologi musi znova pockat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj DDR5 musi pockat, taky me to zarazi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to neni tak jednoduchy. Svaby na modulu totiz musis mit zapojeny paralelne a nebo v nich musi bejt controller. FB-DIMM se vyslovene neosvedcil, takze pokud by se podobny reseni pouzivalo, tak si nejspis budem muset pockat na optiku, ktera shodi spotrebu o nekolik hladin niz a na mensi vzdalenosti i vyrazne zvedne propustnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypadá, že výkonné integrované grafiky mají bottleneck daný minimálně na další 4 roky. Určitou spásou by mohl být jen vícekanálový řadič jako má LGA1366, jenže ten má zase vyšší celkovou cenu.

Naproti tomu GDDR5 se nám u dedikovaných grafik dostaly už do lowendu a růst frekvence se zdá být bezproblémový, takže vývojáři GDDR6 se ani nemusí moc snažit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.