Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung nevynechal Snapdragon 810 jen kvůli „přehřívání“

Počítám že v takovém Airbus 380 nebude žádný procesor od Qualcommu, chtít za součástku cenu odvozenou od koncové ceny finálního výrobku, to je takové inovativní. Řekl bych typicky americké.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne. V nekterych odvetvich je to naopak bezny stav.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

To nic nemění na stavu věci, že se jedná v podstatě o výpalné / vydírání. To je jako kdyby zaměstnanec mimo výplaty žádal ještě nějaké procento z ceny výrobků, co se vyrobí...

Jak by se taková situace lišila od toho, když Qualcomm prodá Samsungu čip a ještě chce další peníze za licence a další % z ceny výrobku?

A jako bonus se jeho CPU nechutně přehřívá...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vydírání? On je někdo nutí koupit? Je to normální obchodní politika. Procenta ze zisku/příjmů/ceny výrobků jsou běžně součástí ceny ve smlouvách.

Když někdo požaduje pevnou cenu, tak tady všichni brečí, jak jsou ty poplatky vysoké u levných zařízení a nehorázně je prodražují...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"To je jako kdyby zaměstnanec mimo výplaty žádal ještě nějaké procento z ceny výrobků, co se vyrobí..."

Neříká se tomu "zaměstnanecké akcie"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je sice super, ze vynechali tenhle přehřívající se ... nedodělek. Paráda, že zlepšili design, ale tím že tam dali nevyměnitelnou / menší baterku, skleněná "zevšehoklouzající" záda a nasadili cenu mimo mísu to docela zazdili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.