Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ITC: Samsung patenty Nvidie neporušil, jeden je dokonce neplatný

mno co k tomu dodat... Pokus o snahu zlikvidovat konkurecni za každou cenu a jakými koli prostředky... (soudní spory; zamykání mnoha věcí jen sami pro sebe např. PhysX a GameWorks za účelem poškodit osttaní; podplácení a tlačení na vývojáře aby nepoužívali věci které jim nejdou a naopak používali to co nejde jiným znovu např. GameWorks). John Carmack to vystihl přesně...

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

"zamykání mnoha věcí jen sami pro sebe např. PhysX a GameWorks za účelem poškodit osttaní"

hmmm, a takovyhle picovine tu davaji lide plusy, misto studenyho hadru na hlavu a varlata (pokud jsou instalovana)... Tyhle fanAtici jsou skutecne zvlastni race, tohle normalni clovek nevymysli.
Zase na druhou stranu, spousta lidi veri ze Zeme je placata. Tak to je jeste v poho.

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Mě tyhle věci na nVidii vadí stejně (pikantní na tom je, že paralelní shadery nVidii moc nefungují, viz. AS fiasko Maxwellu) a to mám všechny výkonnější grafiky od nich. Také jsem fanAtic...???

Jděte s tím nálepkováním někam, příteli!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Mne by naopak vadilo, kdyby nvidia za moje penize sponzorovala svym vyzkumem konkurenci, ktera mi je u zadku. At si konkurence udela neco vlastniho, lepsiho, za prachy svych klientu.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Když budeš kolem Země prolétat světelnou rychlostí bude se jevit jako placka :D Teorie relativity

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bude se jevit, versus je. Your argument is invalid.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nestíčku copak? zas máš bebí? neboj i Ty se jednou dostaneš do plusu až se jednou psychicky srovnáš :-D NE TY NIKDY NEVĚŘÍM ŽE TY BYS NĚKDY DOSTAL ROZUM... BLBOST A DEMENCE SE NEDÁ VYLÉČIT :-) Smůla nestíku ale třeba se jednou dočkáš při těch svých úžasných výlevech :-) Hele ale i Tobě zaslíbený pán ZO už sám píše a uznává, že PhysX je už takřka mimo hru... Právě tím zamčením. I když on se narozdíl od Tebe zmírnil a dá se už normálně číst co píše. To abych mu neškodil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kritizovať očividne zbytočnú žalobu je v pohode. NVIDIA zrejme chcela dotlačiť Samsung, aby kupoval zakladný HW od nej. Ale ten zvyšok je už na pováženie. Gameworks ak sa nezneužije zbytočnou konfiguráciou, tak nevidím problém (zneužitie kritizovať treba). A čo sa týka PhysX, ten ani náhodou nie je mimo hru. Je fakt, že GPU PhysX sa používa veľmi zriedka, ale PhysX ako taký je dneska najpoužívanejší middleware SW na fyziku. A je natívnou súčasťou moderných herných engine-ov UE 3 a 4 či Unity 4 a 5. V podstate skoro každá hra, ktorá tieto engine-y používa má ako základné fyzikálne API práve PhysX. To mi nepríde ako mimo hru. Z toho čo pozorujem, NVIDIA má teraz väčšie portfolio kde rozdeľuje svoje zdroje. Už to nie je v oblasti hier hlavne GPU PhysX, ktorý sa stal súčasťou väčšieho celku v podobe Gameworks. A to nehovorím o Flexe, ktorý bude ďalším krokom vpred. Aj toto malo vplyv na zmiernený tlak používať GPU PhysX čo vyústilo, že sme sa vrátili opäť tak k dvom hrám za rok. na druhej strane je to stále ďaleko viac ako otvorený TressFX či uzatvorené True Audio. Nie je to všetko dané iba tzv uzamknutím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obdivuji tvoji trpelivost jeste se tady poustet do vazne argumentace, notabene s timhle tvorem. Ja uz se jen bavim. Ale drzim palec.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

nemam bebi, naopak, cim vic minusu tady, tim vic jsem si jist ze seru ty spravne lidi ;) a posledni dobou koukam, ze jsi ze mne uplne hotovej, to je pred spanim prijemna nepodstatnost... tak jen tema pestickama tluc dal, az se ti capslock zasekne, moar! :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

:-D nestíčku Ty chlapče ušatá :-) Věř tomu, že mě opravdu nenaštveš ničím na to fakt nemáč mozkovou kapacitu :-) Ale ano díky tomu jak se chováš a díky Tvý blbosti mám usnandněné si z Tebe dělat prdel. :-D Občas mě baví se trefit do agresivních hlupáků a koukat jak prskaj :-D Píšeš tu neobhajitelné blbosti a ještě takovou formou, že urážíš a napadáš ostatní což by mělo být na ban... Nedostals ho OK tak dostáváš z5 svoji medicínku ;-) Nicméně to nemění nic na tom, že člověk znalý a pracující v ICT nad Tvými výroky mnohdy kroutí jen hlavou.
PS: silně mi připomínáš svým nevyzrálým chováním PC hráče z PCT... + podobně se choval vedlejší profil na EHW ten tam už, ale dostal banána. Čili když si s tím Tvým chováním nevědí rady zdejší admini tak na mě hrubá sla fakt neplatí a ani si z Tebe nesednu na prdel... Ale je super počkat si až diskuze utichne a pak tu napsat svý silácký kecy :-D No ono jsouty poslední přízpěvky vidět tak jsem se hned po ránu pobavil :-D Dík

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna u PhysX (a tím částečně i GameWorks) bych netvrdil, že si to nVidia zamyká jen pro sebe - https://developer.nvidia.com/physx-source-github.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ano vím, že tu je CPU verze, která ale byla do dob nedávných dost okleštěná.... Jinak co se týče GPU tak bohužel... Ale jo kdyby aspoň povolili to, že třeba hlavní grafika můž být od jiného výrobce a geforce by se starala o PhysX, Cuda a pod tak by mi to vadilo míň. Oni však nedovolili ani to... Čili je to brutální omezení? Ale ano jistě že je... A je jasný jaký to má mít účel...

GameWorks je kapitola sama pro sebe... i ti vývojáři maj zakázané cokoli k tomu sdělit a Nvidie ta samozřejmě nepoví nic...

Abych odpověděl na nestovu hloupost ano jiná firma může být jeho zaslíbené u ... jak píše, Ale kdyby měl aspoň trošku kůry mozkové tak by mu třeba došlo, že lepší konkurence znamená lepší ceny pro spotřebitele čili i pro něj. Pokud tedy nepatří mezi ty fanatiky , kterým prý ani nevadí že platí víc... Mno tak to může tovnou Nvidii posílat třebas 1000 měsíčně na přilepšení proč ne žeano... Krom toho, když se vrátím k PhysX tak kdyby tato platforma byla rozšířenější tak by si přeci užíval i on sám. proto jsou jeho výlevy spíš k smíchu... Nemůžu přeci nikdy obhájit to, že budu rád že budu platit víc a, že jsem v něčem omezován (nemůžu si užívat něčeho co by bylo kdyby nebyly ty omezení)...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Súhlasím, že by sa nemalo používať obmedzovanie PhysXu tým, že musí byť hlavná grafika od NVIDIe. Ale otvorenosť SW neznamená cestu k úspechu. Veď ako spomínam aj vyššie, TressFX sa používa menej ako GPU PhysX (s CPU PhysXom to nemá cenu zrovnávať) a to má byť otvorený SW do ktorého každý vidí. A nakoniec sa bude možno používať ešte menej ako uzatvorená konkurencia (v zmysle zdrojových kódov) v podobe Hairworks. Na to, aby sa SW presadil, musí ho niekto silný potlačiť. Ja osobne sa nečudujem NVIDIi, že ak už sa rozhodla časť PhysXu tlačiť, tak že to bolo iba pre jej HW. Ak by GPU Physx iba hodila von tak ako to urobilo AMD s TressFX, myslíš, že by sa používal viac? Skôr menej, pretože by neboli vývojári tlačení sa s tým vôbec zpodievať. A hlavne by to museli robiť na svoje náklady, čo je asi najväčší problém. Ja osobne si proste nemyslím, že otvorenosť znamená väčšiu rozšírenosť. Ďalším dobrým príkladom je fyzikálne API Bullet. Pre akceleráciu fyziky na GPU využíva OpenCL, ktoré má podporu na každom modernom HW vrátane low-endu. A znamená to, že by mal byť najpoužívanejší alebo že by sa vo väčšej miere využíval? Nie a je to práve naopak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Predevsim maji sdk od nvidie a to zdaleka ne jen physx bezprecedentni podporu developeru nvidie a to i v nekomercnich projektech zdarma, natoz tam kde jsou rpachy. Napises problem a nekdo z nvidie ti poradi. To jak nvidia podporuje univerzity uz nema obdoby vubec. Mate projekt a potrebujete tri Tesly za ctvrt mice? At da fakulta razitko. Okej, posilame, zadarmo samozrejme. Dejte akorat do zaveru podekovani. Jo a ty tesly si pak nechte, cau.
Takovej intel univerzite XeonPhi proda za plnou cenu, a software je placen za jednotku, taky za plnou cenu. A to jeste musis delat carymary, abys se vubec bavili s nekym v cr, kdyz chces kusovku a chces i sdk.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zažalovat za křivé obvinění

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To jde jen u trestniho rizeni. Zde pouze nahrada nakladu na rizeni, skod, poskozeni dobreho jmena, usle zisky. Jenze samsung si s nvidii voci nevyklove, pravnici jsou na obou stranach stejny, a jsou jedini, kteri vzdy vydelaji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nVidia ma velmi zaujimave technologie, skoda ze nevedu biznis trochu otvorenejsim smerom. Celkom rad by som videl napr. nvidia gpu integrovane v intelovskom cpu, ale ich mobilne gpu integrovane v arm cpu qualcomu alebo samsungu. Preco sa nVidia nevie predat/presadit na takomto trhu ? Maju vysoke ceny alebo davaju zle podmienky ? Mozno by to chcelo zmenu CEO, zabudnut na stare konfikty, ... Microsoftu to celkom pomohlo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.