Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung vysvětluje proč jeho Smart TV odposlouchávají uživatele

Tak voice recognition bych mozna mel zapnutou ale SmartTV bych urcite nezapojoval do LAN site :-D
Ale na jednu stranu ma Samsung pravdu, pokud to potrebuje vylepsit (zdokonalit) tak to proste musi takhle udelat protoze potrebuje zkusenosti z realneho zivota a ne z jejich laboratornich pokusu a je dobre ze o tom hned na zacatku varuje uzivatele. Nekdo je to ochotny podstupit a jiny zase ne.
Na druhou stranu, kdyz uz clovek musi zmacknut tlacitko aby pak zadal hlasovy prikaz, co mu brani v tom aby mackal dalsi tlacitka? Nic... Takze z meho pohledu je to ficura na nic... Priklad: potrebuji zmenit kanal na TV, zmacknu tlacitko a reknu 5 (jako program na patem kanalu), to uz bude rychlejsi rovnou zmacknout 5 nez pak este mluvit, to same je i treba vstup do menu :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže bez zapojení do sítě nebude voice recognition fungovat :-(

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

to je tiez neopodstatnena blbost, ako na telefone.. VR v anglictine funguje aj offline, v slovencine nie a nieje mozne stiahnut sk slovnik. PRECO???? Preco musi TV odosielat data prec, preco to nemoze fungovat lokalne??? Lebo chcu spehovat... preto.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, zatímco 350 milionů lidí nativně používajících angličtinu + asi 1 miliarda, která je schopna s ní mluvit, nechává špionážní služby chladnými, tak 5 milionové Slovensko špehovat musí.
Jestli to náhodou není tím, že analýza angličtiny je snadnější?
Ale hlavně, stejně mluvený příkaz nebudete používat na to, abyste změnili kanál, ale na vyhledávání, viz v článku zmíněné "doporuč mně film", a na to se ta TV prostě bude muset podívat na net tak jako tak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

co kdyz to povine mackani tlacitka je z duvodu jeste jakoze alfa verze rozpoznavani?? az to bude vychytany z provozu, tak pak to mozna bude offline a automaticky ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Spis je to salamova metoda

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny nadšence IT světa.Myslím si, že nejlépe vše vystihuje poslední věta tohoto článka.Musím ale dodat, že pokud bychom měli být ke všem vymoženostem naší doby takto paranoidní, museli bychom vypínat všechny mobily po každém hovoru.Snad mne zde nebude nikdo přesvědčovat, že dnešní mobil NEMÁ přední kameru,mikrofón a povolenou automatickou aktualizaci software ! Myslím že toto si nikdo neuvědomuje, pouze Samsung to vyjádřil oficiálně.Lidi neblázněte !!!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna je potrebne o tom hovorit aby si to ludia uvedomovali a zaoberali sa takymito vecami. Pri dnesnom stave vyuzivanie/zneuzivania dat od zakaznikov je potrebne aby tam bola nejaka spetna vezba/diskusia o tom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyz skutecne nema? Pokud nemas smartphone - a to velka cast lidi nema - tak nejake spioneni nehrozi - zadny update, zadne datove sluzby, zadne kamery :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Spioneni mas u hloupych telefonu stejne, protoze sifrovani v GSM bylo zamerne zkripleno - tj bylo dostatecne aby odradilo amatery, alespon ze zacatku, ale pro tajne sluzby to nebyla nikdy prekazka. A dost mozna to ted uz neni prekazka ani pro amatery.

@Kolumbus666: Myslim ze po snowdenovi neni potreba byt paranoidni, ani blaznit. Vseobecna spionaz je soucasna realita. Bud to akceptujes a budes ty zarizeni pouzivat, nebo ne. Na druhe strane, jde hlavne o spionaz mezi vladami a prumyslovou spionaz, takze pro bezne lidi je tam riziko jen v tom, ze nekdo najde a zneuzije ty backdoory. Tj asi ne vetsi nez bezna havet ve Woknech.

Nicmene nalhavat si neco o bezpecnosti bezneho HW je hloupe - vyrobci veci jako TV na updaty s**ou, takze po roce dvou to bude derave jak emental.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je moderní trend vývoje softwaru. Firma něco vyvine, zběžně to otestuje a místo pořádného beta testování se produkt předhodí uživatelům k -testování- nákupu. Je to důsledek enormního tlaku na vydávání nových a nových (zbytečných) produktů za každou cenu, za *okamžitou* spotřebou a ziskem.
Dávno jsou pryč doby, kdy kvalitní výrobek vydržel na trhu několik let (čest výjimkám Moulinex SM 1595). A můžeme si za to sami. Hon za nejlevnějším a nejnovějším se na tom "modernizačním" tlaku nezanedbatelně podílí.

Ovšem tvrdit, že kvůli pohodlí si musíme nechat něco líbit, je velmi nebezpečný směr. Samsung na to může jít jako Apple (uděláme to takto, ať se ti to líbí, nebo ne), ale je turiziko, že jako "klasický" zákazník, který má vždycky pravdu, půjdu ke konkurenci. (Tedy většinou, pokud nejde o monopol, a až na zákazníky-ovce.) A protože Samsung v poslední době plnil novinové články ohledně svého výkonu, tak by měl zákazníkům naslouchat víc než Apple.

V tomto případě může jít o dobrý produkt, ale zárověň jde o špatnou službu. Nekupovat, nepoužívat, kritizovat, psát ostré recenze. Jenom tak se dočkáme výrobku, který bude umět poslouchat, ale nebude šmírovat.

A malá poznámka k tomu zvláštnímu ujednání o šmírování...
Licenční ujednání příspěvku: Přečtením příspěvku souhlasíte se zaplacením 50 korun na můj účet za účelem zkvalitnění mých komentářů.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mám štěstí, přečetl jsem první větu, pak toho nechal protože jde úplně o jiný případ, než o čem je článek. No a nakonec jsem se podíval na poslední větu. Takže ne, příspěvek jsem opravdu nepřečetl :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

klidne si poridim 200cm televizi s milionem a jednou featurkou, ale nepichnu do ni lanku (jak bylo receno vyse), bude to jen a pouze zobrazovadlo, ktere bude krmeno obsahem z htpc :)
zatim se me libi vyhledove ten 40" philips monitor s 4k rozlisenim, ale ze pry jen va matrice, nu uvidime recenze az bude venku, popr jestli nekdo jiny dojde s 4k 40" ips ... do bytu me ten jeden metr bude urcite stacit na vse ...
a na co 4k uz ted?? treba zatim na prohlizeni si fotek v plnym rozliseni, pozdeji na filmy, popr trackamanie a nitronic rush :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pozor na ten Philips
http://www.czc.cz/philips-40pus6809-3d-led-televize-40/148850/produkt
Pokud je to tento kus, ale i u jinych je to podobny tak tam z PC 4k nedostanete, max je full HD
Takze dnes je to uplne k nicemu, protoze 4k zdroj jinak sehnat zatim nejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

spis byl myslen tento http://www.cnews.cz/philips-ma-40-4k-monitor-pro-fandy-velkych-uhloprice...
praveze spis chcu monitor nez smarttv, kde jsou veci co nikdy nevyuziju ... uvidim az bude venku jake budou recenze ...

edit: a hle co sem ted nasel http://www.tftcentral.co.uk/reviews/philips_bdm4065uc.htm

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Plné rozlišení u fotek budete mít jen u těch do 8 Mpix rozlišení. Dnes se běžně fotí na 12-20 Mpix, takže ani u 4K monitoru/televizoru to plné rozlišení stejně neuvidíte. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je me jasny, ale uvidim vice detailu nez na 1920x1200 ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jen z určité vzdálenosti ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja myslim ze se clovek musi divat trochu do budoucnosti. Ted zrovna bych se nebal mit tu funkci v televizi zapnutou, protoze myslim ze ted to co mikrofony zachyti bude urcite slouzit jen k vyvoji a vylepsovani rozpoznavani povelu.
Kdyz u nas pred lety zacinal internet a lide byli nadseni z toho, ze si muzou zadarmo(!) zridit u nejakeho poskytovate e-mailovou schranku, tak se nikde nejake soukromi neresilo. Ono taky nebylo moc kde - diskuzni fora tak jak je dnes zname taky nebyly. Ale najednou tu mame situaci, kdy jsou tu organizace stojici mimo jakekoliv civilni pravomoce, ktere automaticky monitoruji vetsinu interentove komunikace. Staci aby clovek nekde neco blbe placnul a pri trose smuly se uz o nem zacnou nekde shromazdovat informace.
S temi mikrofony to bude podobne. Dnes to lze jeste vypnout, ale za 10 let to bude mit 90% novych zabavnich zarizeni a vypnout to nepujde. A pak uz nam nebude pomoci, verim ze uz dnes se na tu dobu ony agentury pripravuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli tomu dobře rozumím, tak samsung dělá ze zákazníku betatestery a ještě tímto nešikovným způsobem...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

S temahle vecma nemam problem, bude hur.
Veskere smart pitomosti proste nesmi mit nekontrolovany pristup do Internetu a pokud jej nedokazu kontrolovat, tak nesmi Netu vubec ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl bych z takové TV nervózní, pořád hackeři i špióni budou jen těžko překonávat fakt, že to zařízení není zapojené do sítě :-)

Horší bude, až se ty přístroje začnou k síti připojovat automaticky a bezdrátově. I když to je zatím reálné jen přes mobilní připojení a to zrovna u televize, vzhledem k přenášeným datovým objemům, nemá smysl.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Procpak asi Google hodla sirit Internet z balonu etc. WiFi uz mas dnes v sobe kdejaka SMART TV. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

v jaké době to proboha žijete?? Proč vás zrovna napadlo "mobilní připojení" ??
Kde-kdo má dneska wi-fi a kde-co se dokáže na tu wi-fi připojit...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Úplně samé je Siri v Jablkách. Pokud se přesune přepínač hlasového ovládání na zapnuto, vyskočí důrazné varování o zasílání a analýzu zadaných dat u Apple, pro zlepšení rozpoznávacích schopností jazyka a je nutno to schválit. Je tam i uvedeno, že pozdějším přesunutím přepínače na OFF se vše vzdálené vymaže. Kdo ví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc Samsung nekoupi Nuance?

Treba neni na prodej. ;-) To neni zrovna mala firma, vlastne v podnikani OCR at uz text nebo hlas je v podstate lidr trhu spolu s ruskou ABBYY.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, to že firma Nuance není v Evropě moc známá neznamená, že je malá, nebo nevýznamná.

Je to podobné jako v Evropě není moc známá firma ExxonMobil a přitom je to druhá největší korporace na světě (podle výnosů a zisku). Naopak naši kolegové z Ameriky se nás jednou ptali: "Hele neznáte jednu ruskou firmu která prý obchoduje s plynem a ropou? Nějaký Gazprom?"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

podle Wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Nuance_Communications) prý Nuance stojí za Siri

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, už nějakou dobu nastavuji firewally tam kde se nacházím tak, že:
Cokoliv iniciované z netu ke mě (mimo mého tunelu) - drop.
Zařízení, které se ke své činnosti k netu nepotřebují připojovat - drop.
Veškeré ICMP z netu - drop.
Ven mohou přistupovat jen zařízení, kde to má důvod (web na klientovi) a jen z portů, které povolím.
Občas přidám nějaké pravidlo na L7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Blokovat veskere ICMP z netu neni zrovna idealni. Hodi se povolit alespon Source Quench/Destination Unreachable/etc. a pripadne i Time Exceeded/Echo Reply...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.