Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

SanDisk také přechází na 19nm NAND flash čipy

SanDisk iNAND Extreme
Jednu věc jsme ve zprávě o Toshibě a jejích SSD s 19nm MLC NAND flash čipy nezmínili a nevzpomněli. Toshiba totiž ve vývoji této technologie nebyla sama, spolupracovala s významným americkým výrobcem paměťových zařízení…

Loni v dubnu jsme vás informovali o tom, že japonská Toshiba a americký SanDisk spojily nad 19nm výrobou své síly. Jednou z prvních várek ovoce z této spolupráce jsou nejen nová SSD Toshiba ohlášená na srpen, ale také produkty SanDisku.

Firma ohlásila, že již spustila sériovou výrobu 19nm NAND flash čipů, což koresponduje s informacemi o Toshibě. SanDisk tyto čipy nasadí mimo jiné do nových iNAND Extreme řešení, kde nabídne kapacity od 16 po 128 GB a rychlosti až 100 MB/s sekvenčního čtení a až 45 MB/s sekvenčního zápisu. Vše v souladu s nejnovější specifikací e-MMC 4.5 a podobě čipů o velikosti pouzdra pouhých 16×12 mm. Nová generace oproti předchozí navíc zjevně dostala i svižnější řadič, neboť výkon v náhodném zápisu má být oproti ní dokonce dvojnásobný.

Úložiště typu iNAND Extreme budou použita jako součást referenčního návrhu platformy Tegra 3 pro tablety a jiná mobilní zařízení. SanDisk je bude dodávat pochopitelně svým velkým partnerům taková zařízení vyrábějícím, přičemž již tento měsíc jim začne rozesílat zkušební vzorky z počátečních výrobních sérií. Běžně dostupné pak budou v průběhu léta, takže v produktech řekněme na podzim, případně před Vánoci.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku SanDisk také přechází na 19nm NAND flash čipy

Pátek, 8 Červen 2012 - 23:40 | e1 | Myslím že aj keby taká karta existovala, foťák by...
Pátek, 8 Červen 2012 - 23:40 | e1 | Myslím že aj keby taká karta existovala, foťák by...
Čtvrtek, 7 Červen 2012 - 08:41 | rman | Porad je to jeste pomaly. Napriklad pametova...

Zobrazit diskusi