Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Scribd bude za 9 dolarů měsíčně nabízet neomezený přístup k e-bookům

Ach jo, proc neco takoveho jde a USA a ne u nas. Ja bych do toho hned sel, za techto podminek:
1. Cena nebude vyssi nez v USA
2. Dostupne bude nejlepe vse co u nas za poseldnich 50 let vyslo. Nebo aspon pro zacatek za poslednich 15 let, kdy se pouziva elektronicka sazba a tedy by vydavatele meli mit vse k dispozici v elektronicke forme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musim te zklamat. Za poslednich 15 let se sice na pripravu sazby pocitace pouzivaji, ale bohuzel nakladatele nemaji soubor, kde by byl jednoduse zpracovatelny text s obsahem knihy tak jak byla vysazena. Paradoxne z toho duvodu se dnes nekdy pro pripravu elektronickych vydani drive vydanych knih pouzivaji i piratske verze eknih stazene z rapidsharu apod. :) Majitele elektronickych nakladatelstvi povidaji o priprave eknih dost divoke historky.

Vysledek je ten, ze priprava eknihy casto stoji zbytecne penize navic, a malokdy se u drive vydanych titulu vyplati. To je taky duvod, proc si dneska nemuzes koupit vsechny knizky elektronicky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm spis to tedy bude jeden z duvodu.
Ale je to skoda, soubory s cistyum textem a kapitolami jsou tak male, ze uz pred lety by nebyl problem je vsechny archovovat "co kdyby se to nekdy hodilo".

Jako dalsi duvod bych videl licencni problemy - urcite si vydavatel jen tak nemnuze znova vydat uz jednou vydane dilo jak se mu zachce - kor u zahranicnich autoru.

Ale stve me to, sam mam hromadu knih, uz je nemam kam davat a rad bych precetl dalsi .... elektronicka ctecka by to poresila, ale pouzivat nelegalni kopie se mi take moc nechce.

Kdyby aspon za posledni 2-3 roky meli vydavatele vse elektronicky - to uz byl boom ruznych Kindle apod.

No zase klasika - zaspali dobu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nalime, laskavě tu nešiř bludy a dovzdělej se: Zákon č. 121/2000 Sb., § 30 Volná užití, (1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak.
(2) Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To samozrejme znam. Ty nbelegalni kopie jsem nemyslel to, co si stahnu, ale to, ze to nekdo na internet nelegalne vystavil.

Ja nemam problem aplatit autorovi, prekldateli, korektorovi, vydavateli atd za dilo. Mam problem s tim ty dila doma skladovat (mam zhruba 600 knih). Elektronicka forma by to vyresila.

Kvuli tomu jsem skoro prestal knihy v poslednich 4 letech kupovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sláva, blýská se na lepší časy!

Ale chce to ještě hoodně domakat:
- Předplatné v městské knihovně mě stojí 120 Kč ($6) ročně, nikoli $9 měsíčně.
- V knihovně je dostupné skoro vše bez ohledu na vydavatele.
- Mezi podporovanými zařízeními nevidím žádnou čtečku. Teoreticky by to šlo přes prohlížeč, ale to není ani pohodlné ani off-line.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chybějící podpora formátů pro čtečky tohle v podstatě zabíjí ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.