Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Šest bývalých zaměstnanců Foxconnu si řeklo o úplatky za 100 miliónů Kč

Už někoho odsoudili?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Bez komentare :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..to ale asi nebudou ti, co v tom koncentráku páchali sebevraždu, že...

BTW: Hitler sice udělal pro současný marketing hodně (tak jako nejen raketoví inženýři dodnes těží z výzkumu nacistického Německa, tak i Goebbelsovy metody propagandy jsou hojně využívány "markeťáky" - abych použil slovo v souladu s newspeakem), ale heslo nad bránou "Arbeit macht Frei" je už nahrazeno "modernějším", lépe "komunikovatelým" mundůrem "I Love Foxconn"...

ještě poznámka:
"To jsou specifika Číny, která by patrně v takovém rozsahu v západním světě v oficiálních společnostech nenastala."
- obávám se, že pokud nás budou někteří oligarchové dál tlačit programem: "Evropa je líná, má si vzít příklad z Číny., "Máme drahou pracovní sílu.","Musíme být vůči Číně konkurenceschopní.", atd, tak to neskončí jen tak, že Čína a její společnost je "kulturně obohacena" západním konzumerismem, ale i Evropa bude"kulturně obohacena" čínským přístupem k jednotlivcům a jejich právům a důstojnosti....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Propaganda je bezna aj v EU, len je podana inak.
No a k tomuto:
"To jsou specifika Číny, která by patrně v takovém rozsahu v západním světě v oficiálních společnostech nenastala."
Chcel by som vidiet velku fitmu v EU, kde aspon jeden clen manazmentu nezneuziva svoje postavenie. Priklady su vsade okolo, statne podniky skoda riesit. Ale mozes pozret hocikde. Naj priklad je byvaly sef HP a to je len vrchol ladovca.
No a k tej pracovnej sile. Nemusime sa porovnavat s Cinou, ale mame vyssie naklady ako Japonsko, alebo Juzna Korea kde su platy nad priemerom EU.
Okrem toho tu uz nevieme nic vybudovat, koli prehnanemu rieseniu problemov jednotlivca. Vid problem Nemecka s budovanim elektrickeho vedenia vysokeho napetia.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi byla řeč o těch věcech, které jsou v Číně jiné (extra antisebevražedné ploty na střechách?), než o těch, které jsou všude ve světě stejné.

"No a k tej pracovnej sile. Nemusime sa porovnavat s Cinou, ale mame vyssie naklady ako Japonsko, alebo Juzna Korea kde su platy nad priemerom EU."

Bylo by hezké uvést odkazy na nějaké analýzy, tohle mi přijde jako docela zajímavé téma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci tady nějako obhajovat Foxconn, ale z vlastní zkušenosti si nemyslím, že podmínky budou zas tak zlé. Nevím sice, jak to ve Foxconnu apod. vypadalo před deseti a více lety, ale dnešní podmínky v elektroprůmyslu v Číně jsou v dnes někde jinde v dobrém slova smyslu. Je to na delší rozepisování, ale každopádně mi příjde, že ty řeči o koncentráku apod. jsou spíš důsledkem našeho europokrytectví.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.