Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sigma odmítla akvizici Canonem

Canon potrebuje licencovat technologie pro lepsi snimac, nic jineho za tim nebude.

Za situace kdy 4/3 snimac od Sony ma lepsi dynamicky rozsah nez fullframe od Canonu (viz DXO mark) uz je potreba s tim neco delat, ostatne Canon zatim nedokazal prekonat ani 7 let stary APS-C 12mpx snimac od Sony, pouzity treba v Nikonu D90.

Navic pro NEX uz existuje adapter, umoznujici pouzivat Canon objektivy i se vsemi funkcemi jako autofocus a stabilizace.

Panove od Canonu - proc je EOS-M bran jako hracka? Kde je fullframe EOS-M? Sony uz ma ctvrtou generaci a s Canon objeketivy funguje naprosto skvele.....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ceho ma Sony ctvrtou generaci? Jestli myslis A7 tak teprve vysla druha generace. A7 -> A7 II, A7R ->A7R II, A7S -> A7S II.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Katuzo je borec !

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kazuto je sice borec, ale oni už mu to akcionáři spočítají. Odmítnout nabídku na prodej akcií za cca sedminásobek tržní ceny, to investoři neradi slyší. Správní rada společnosti má povinnost chovat se v nejlepším zájmu akcionářů, tj. spravovat a zhodnocovat jejich investici.
V Americe už by měl na krku několik žalob: vzpomeňte si jak Microsoft chtěl v roce 2008 koupit Yahoo, to odmítlo, přišla žaloba od velkých akcionářů (investiční fondy apod.), CEO po pár měsících resignoval a hodnota akcií během roku spadla o 69%. A to byla nabídka Microsoftu jen 62% nad tržní hodnotou. Canon nabídl stovky procent navíc, tak uvidíme jak budou akcionáři loajální k rodinné firmě...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Cena nebola verejne potvrdena. Okrem toho ak ma rodina v podniku kontrolny balik akcii, tak nejaky drobny akcionar len tazko uspeje so zalobou.
V pripade Yahoo bola situacia ina. MS ponujkol vela, Yahoo sa to zdalo malo. Ale vyrazny prepad ceny akcii prisiel az neskor, nie ako priamy dosledok odmietnutej kupy(vykivy v dosledku zaujmu o kupu a poklesu ked kupa padla nepocitam). A ked Yahoo padalo na hubu, tak sa rozbehli aj zaloby od akcionarov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomínejte, že to je Japonská firma. Americké zvyky a Japonské se dosti zásadně liší, zejména loajalita (i firemní) tam má zcela jinou váhu než v USA.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je dobre, Canano nema ani dobre snimace ani dobre skla, nebo je ma predrazene ... po te co SIGMA predvedla radu ART, ma Canon problem, kdo by chtel jejich skla za 3x vyssi cenu a horsi kvalitu ;-))

Nikkor je na tom podobne, ma sice spickove snimace i celkem dobre skla, jenze zase, jsou za svoje skla 3x drazsi ;-)) uz mam 2 sigmy 24/1.4 a 35/1.4 ... obe jsou dobre, maji ovsem problem s AutoFoceusem, 24/1.4 neexistuje jedina na svete, ktera by ostrila bez korekce, ja ji nevidel ;-)) ale koupil jsem dock a steluju, 35/14 je lepsi, ale treba nikkor 50/1.4 ostri vyrazne presneji, ale rekneme ze ta 35/1.4 ujde, je mirne pomalejsi a neni zase tak spatna v AF, obrazove je spickova, tak cvakam dulezite snimky vicekrat ;-))

nebo dam neco jineho nez F 1.4

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.